Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Θα πληρώνονται με 3,6 δολάρια την ώρα

Θα πληρώνονται με 3,6 δολάρια την ώρα
Θεσπίστηκε ο κατώτατος μισθός στο Χονγκ Κονγκ


Από την 1η Μαίου θα ισχύει στο Χονγκ Κονγκ ο κατώτατος μισθός των 3,6 αμερικάνικων δολαρίων την ώρα μετά την τελική έγκριση του μέτρου στη Βουλή.






Η νέα νόμιμη κατώτατη αμοιβή, που ορίζεται στα 28 δολάρια Χονγκ Κονγκ την ώρα και συμφωνήθηκε από τους βουλευτές στη διάρκεια μιας ψηφοφορίας που διεξήχθη χθες το βράδυ είναι κατώτερη από εκείνη που ζητούσαν τα συνδικάτα αλλά μεγαλύτερη από εκείνη που ήθελαν οι επιχειρηματικές οργανώσεις.






Μετά από μια 9ωρη συνεδρία οι βουλευτές απέρριψαν το αίτημα των συνδικάτων να αυξηθεί το κατώφλι των μισθών στα 33 δολάρια Χονγκ Κονγκ (4,24 δολάρια ΗΠΑ) την ώρα.






Ο νέος κατώτατος μισθός θα προκαλέσει αυξήσεις για περίπου 314.600 χαμηλά αμοιβόμενους υπαλληλους σε μία πόλη 7 εκατομμυρίων. Η αύξηση των μισθών τους θα είναι κατά μέσο όρο 17%, σύμφωνα με κυβερνητικούς υπολογισμούς.






Οι επιχειρηματικές οργανώσεις στην πόλη αντιτέθηκαν στο μέτρο, λέγοντας ότι θα οδηγήσει σε απώλειες θέσεων εργασίας. Τα συνδικάτα επέμειναν πως είναι απαραίτητο προκειμένου να αντιμετωπισθεί ένα διευρυνόμενο χάσμα ανάμεσα σε πλούσιους και φτωχούς.



Δεν υπάρχουν σχόλια: