Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Το νέο τραγούδι της Έφης Θώδη!

Τίτλος του τραγουδιού "Botox" Δείτε το βίντεο!

Efi Thodi - Botox (New song 2010)

Πατάτα: η ρίζα του καλού

Η αξία της δε «μετριέται» μόνο σε τηγανητή μορφή
Κανείς δεν αντιστέκεται στη νοστιμιά της, λίγοι όμως γνωρίζουν ότι η πατάτα έχει διπλάσιο κάλιο από τη μπανάνα, ενώ θεωρείται ότι καταπολεμά και τα εξανθήματα.

H πατάτα είναι μια από τις πιο θρεπτικές ρίζες, αφού περιέχει άμυλο, κάλιο (σε διπλάσια μάλιστα ποσότητα από την μπανάνα), ενώ είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, οργανικά οξέα και βιταμίνες B1, B2, B6 και C.
Πατάτα: η ρίζα του καλού
Από το κρυολόγημα μέχρι τους ρευματισμούς
Ο χυμός ωμής πατάτας θεωρείται σπασμολυτικός και αντιόξινος, ενώ είναι πιθανό να βοηθάει και σε περιπτώσεις ρευματισμών και της ουρικής αρθρίτιδας. Επίσης το ζεστό νερό με πατάτα, που μπορούμε να φτιάξουμε βράζοντας σε 4 φλιτζάνια νερό 1/2 κιλό πατάτες με τις φλούδες τους ώσπου να μείνουν 2 φλιτζάνια, θεωρείται ότι ανακουφίζει μερικά είδη ρευματισμών αλλά και πρηξίματα. Αρκεί απλώς να κάνουμε κομπρέσες με αυτό στα πονεμένα μέρη. Επιπλέον ο χυμός της πατάτας, που μπορούμε να φτιάξουμε περνώντας 2 πατάτες στον αποχυμωτή, πιστεύεται ότι είναι ιδιαίτερα ευεργετικός σε περιπτώσεις δυσπεψίας και επίσης ότι η ζεστή ψητή πατάτα δουλεμένη με λάδι και λιωμένη σαν πουρές βοηθάει στην ανάρρωση από το κρυολόγημα.

Μάθετε ότι...
• Αν υποφέρετε από εξανθήματα, ένας τρόπος για να υποχωρήσουν θεωρείται ότι είναι να βάλετε στην πληγή κατάπλασμα από ωμή κοπανισμένη πατάτα.
• Τα επιθέματα ωμής πατάτας φρεσκάρουν το δέρμα, απαλύνουν τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες κάτω από τα μάτια, ενώ ανακουφίζουν και από τον πονοκέφαλο.
• Η έκθεση της πατάτας στο κρύο αλλοιώνει τα συστατικά της.
• Η πατάτα χρησιμοποιείται για την παραγωγή γλυκόζης και αλκοόλ.

Στην κουζίνα
Η πατάτα είναι μια εξαιρετική τροφή που μπορεί να καταναλωθεί είτε μόνη της (γιαχνί, λαδορίγανη, βραστή ή ψητή με λάδι, βούτυρο ή γιαούρτι και μυρωδικά κ.λ.π.) είτε ως συνοδευτικό σε κρέας, σαλάτες κ.λ.π.

Συμβουλή
Αποφύγετε τις πράσινες πατάτες καθώς και αυτές με φύτρα γιατί περιέχουν σολανίνη, μια ουσία με δηλητηριώδεις ιδιότητες η οποία μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση αλλά και γαστρεντερικές διαταραχές.

Θέλει να πεθάνει ευτυχισμένος κάνοντας... Sex...!! Ποιος πολύ γνωστός ηθοποιός το είπε?

Και εντάξει δεν είναι ο μόνος που θα ήθελε

να "φύγει" με αυτό τον γλυκό τρόπο, αλλά τουλάχιστον είναι ο μόνος μέχρι στιγμής που το δήλωσε σε συνέντευξή του. Στο περιοδικό ΝItro Λοιπόν αποφάσισε ο Σάκης Μπουλάς να είναι τόσο αποκαλυπτικός, και αυτό που μας παραξένεψε δεν είναι το γεγονός ότι θέλει να πεθάνει κάνοντας σεξ.. Αυτά που είπε ενδιάμεσα είναι το θέμα και συγκεκριμένα το γεγονός ότι αν θα υπήρχε ποτέ η περίπτωση να πέσει θύμα απαγωγής από εξωγήινους θα έπαιρνε μαζί του μια αφίσα της Καλομοίρας?!

Κόβουν τα δέντρα… για να διώξουν τις πόρνες!

Περίπου 600 πόρνες εκδίδονται σε ένα δασάκι κατά μήκος του ποταμού Τρόντο ο οποίος βρίσκεται στην κεντρική Ιταλία.





Η τοπική κυβέρνηση,συκεκριμένα της περιφέρειας Αμπρούτσο,ήθελε με κάθε τρόπο να καταπολεμήσει την πορνεία.



Στην αρχή τοποθέτησαν κάμερες παρακολούθησης,μετά προσπάθησαν με 24ωρες περιπολίες,έκαναν ακόμα και αιφνιδιαστικές εφόδους που συνοδεύονταν με ”τσουχτερά”πρόστιμα αλλά μάταια αφού ούτε οι ”κοπέλες” αποθαρρύνονταν ούτε οι ”οικολόγοι” πελάτες τους άλλαζαν στέκι.



Είδε και αποείδε η τοπική κυβέρνηση και τελικά πήρε την απόφαση της αποψίλωσης του δάσους γύρω και κατά μήκος του ποταμού,ώστε να εξαλειφθούν τα καταφύγια του παράνομου έρωτα,καταστρέφοντας έτσι ,σύμφωνα με περιβαλλοντικές οργανώσεις,280 στρέμματα δασότοπου.(!!!)



typografikos

Ο Χριστός έπασχε από AIDS!

Σόκαρε το ποίμνιο του ο πάστορας Xola Skosana αφού με αυτά τα λόγια ξεκίνησε χθες το κήρυγμα του,στην ενορία του στο Cape Town.



Πριν προλάβουν να συνέλθουν οι πιστοί,ο πάστορας συνέχισε λέγοντας πως ''φυσικά δεν υπάρχει επιστημονική απόδειξη ότι στο αίμα του Χριστού ανιχνεύτηκε ο ιός του AIDS''.

Όπως ήταν φυσικό επικράτησε πανδαιμόνιο από τα λόγια του πάστορα που σκανδάλισε πιστούς αλλά και ιερείς.

Αργότερα ο πάστορας Xola Skosana ξεκαθάρισε πως έκανε αυτή τη μεταφορά για να βοηθήσει όσους πάσχουν από AIDS να καταλάβουν ότι δεν μεταφέρουν κάποιο στίγμα και πως δεν τους έχει τιμωρήσει ο Θεός.

Έτσι και αλλιώς δικαιολογήθηκε,ο Χριστός είναι πάντα στο πλευρό των αδυνάμων.

Για σεξ; Φράουλες!

Εάν θέλετε να αυξήσετε την ερωτική επιθυμία σας ή του/της συντρόφου σας, φάτε... φράουλες. Σύμφωνα με διάσημο διατροφολόγο, οι φράουλες είναι αποτελεσματικότερο αφροδισιακό από τα μύδια.



Ο βρετανός διατροφολόγος υποστηρίζει ότι οι φράουλες και τα βατόμουρα έχουν υψηλή περιεκτικότητα ψευδάργυρου στους σπόρους τους. Επειδή όταν τρώμε τα φρούτα αυτά, τα τρώμε ολόκληρα και δεν αφαιρούμε τους σπόρους, ανεβάζουμε τα επίπεδα ψευδάργυρου στον οργανισμό μας.



Ο ψευδάργυρος θεωρείται φυσικό αφροδισιακό: αυξάνει την παραγωγή τεστοστερόνης και σπέρματος στους άνδρες και αντίστοιχα κάνει τις γυναίκες πιο δεκτικές στο σεξ. Σύμφωνα με τον ίδιο ερευνητή, εάν ένας άνδρας κάνει έρωτα τρεις φορές μέσα σε ένα 24ωρο, καταναλώνει όλα τα αποθέματα ψευδάργυρου στον οργανισμό του.



Οι φράουλες και τα βατόμουρα είναι πλούσια και σε αντιοξειδωτικά και βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος στα γεννητικά όργανα.



Μαζί, λοιπόν, με τα κεριά και τη ρομαντική μουσική, φάτε μια χούφτα φράουλες ή βατόμουρα όταν θέλετε να αυξήσετε την ερωτική διάθεση !

Η Περίεργη ιστορια του Κένυ

Το Αγόρι




που βλέπετε στην Φωτογραφία ειναι ενας αντρας απο τις ΗΠΑ που ονομαζεται Κένυ Ιστερντεϊ.Αυτος ο Αντρας εχει κάτι το ιδιαιτερο. Το Περίεργο δεν ηταν ομως αυτό οσο η...

συμετοχή του σε ενα Show οπου ηθελε να διαπιστωσει αν ηταν ο Βιολογικός Πατερας ενος παιδιού. Μα μπορούσε να γινει Πατέρας ;



Διαβάστε την Ιστορία



....Ο Κένυ Ιστερνταυ ειναι ενας Αντρας που γεννήθηκε με μια σπάνιο σύνδρομο που ονομάζεται "Αγενεσια των άκρων".Ο Κένυ λοιπόν γεννήθηκε με πολύ μικρά κατω ακρα οπου οταν ηταν μικρός οι Γιατροί τα ακρωτηρίασαν για να βελτιωσουν την κίνηση του.Μεχρι σημερα ο Κένυ αρνείται να τοποθετησει προσθετικά μέλη και του αρεσει να μετακινείται με τα χερια η με ενα Skateboard.



O ΓΑΜΟΣ



Οταν ηταν 19 χρονών Παντρευτηκε μια Κοπελα με το Ονομα Σάρα.Αργότερα χώρισε.



ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ SHOW



Οστόσο η Ιστορία του Κένυ πήρε μεγαλυτερες διαστασεις οταν εμφανίστηκε σε ενα Show λεγοντας οτι ηθελε να ανακαλύψει αν ηταν ο πατερας ενός απο τα δύο παιδιά της καινούργιας αρραβωνιαστικιάς του Σάρας. Η Εκμπομπή αυτη μεταδόθηκε τον Απρίλιο του 2010. Οταν βγηκαν τα αποτελέσματα της εξέτασης διαπιστωθηκε πως ο Κένυ δεν ηταν ο Πατέρας κανενός απο τα δύο παιδια της αρραβωνιαστικιάς του.Παρολαυτα θεωρεί και δηλώνει τα παιδιά αυτά σαν "Δικά του παιδιά" και την αρραβωνιαστικια του σαν "Γυναίκα του".

Θεραπεία για τους πόνους στη μέση με ...σεξ

Κάλλιο αργά, παρά ποτέ !! όπως λέει η σοφή παροιμία ... Άργησε αλλά το κατάλαβε η Αμερικανίδα ασθενής ότι η θεραπεία που της έκανε ο γιατρός της, δεν ήταν η ενδεικνυόμενη για το πρόβλημά της, που ήταν ...


οι πόνοι στην πλάτη. Η εν λόγω κυρία από το Όρεγκον, ζήτησε τη βοήθεια ενός γιατρού για της βρει λύση στο πρόβλημα που την ταλαιπωρούσε και της δημιουργούσε φοβερούς πόνους στη σπονδυλική στήλη.





Κι ο γιατρός της σύνεστησε μια αλλόκοτη, ας την πούμε έτσι, θεραπεία: την έπεισε να κάνει σεξ μαζί του!



Μετά από πολλές ερωτικές συνευρέσεις, η ασθενής κατάλαβε ότι ο...

γιατρός δεν είχε στο μυαλό του τη δική της ανακούφιση, αλλά τη δική του ικανοποίηση, και τον μήνυσε για σεξουαλική κακοποίηση.



Κατέθεσε αγωγή εναντίον του, στην οποία καταγγέλλει το γιατρό για επίθεση, αμέλεια και σκόπιμη εκμετάλλευση των αισθημάτων της. " Η ιατρική θεραπεία του δόκτορα Σμιθ περιλάμβανε σεξουαλικές συνευρέσεις με τις οποίες η ασθενής θα απαλλασσόταν από τους πόνους στη μέση της", αναφέρεται στην κατάθεσή της.



Ο 50χρονος γιατρός που υπέβαλε την ασθενή του σε "σεξοθεραπεία", έχασε την άδεια άσκησης επαγγέλματος, καταδικάσθηκε σε 60 ημέρες φυλάκιση και πρόστιμο 5.000 δολάρια για τις 45λεπτες συνεδρίες του με την 47χρονη γυναίκα.



Ο γιατρός δεν σχολίασε το θέμα, όμως δήλωσε ότι η 47χρονη είχε σεξουαλικές σχέσεις μαζί του οικειοθελώς

Απορριματοφόρο πολτοποίησε άστεγο μαζί με τα σκουπίδια

Ένας μεσήλικας άστεγος κοιμόταν μέσα σε έναν κάδο σκουπιδιών στην...


περιοχή του Ταύρου προκειμένου να γλιτώσει από το τσουχτερό κρύο. Για κακή του τύχη όμως, χθες το βράδυ πέρασε από το σημείο το απορριματοφόρο.



Οι άνδρες του δήμου δεν πρόσεξαν ότι υπήρχε άνθρωπος μέσα στον κάδο κι έτσι έγινε το μοιραίο. Πήραν τον κάδο, τον έβαλαν στο απορριμματοφόρο και τον άδειασαν μέσα. Ύστερα από λίγο άκουσαν φωνές και αντιλήφθηκαν ότι βρισκόταν μέσα ένας άνθρωπος. Φώναξαν αμέσως στον οδηγό να σταματήσει το άλεσμα των σκουπιδιών όμως ήταν πλέον αργά.



Ειδοποίησαν ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Ένα «πράσινο» ασύρματο πληκτρολόγιο



Η τεχνολογία συναντά την περιβαλλοντική ευαισθησία


Το πρώτο της, ηλιακά επαναφορτιζόμενο, πληκτρολόγιο παρουσίασε σήμερα η Logitech. Το καινοτομικό Logitech® Wireless Solar Keyboard K750 φορτίζεται κάθε στιγμή που υπάρχει φως στο περιβάλλον, ακόμη και σε εσωτερικούς χώρους, καταργώντας όλα τα γνωστά προβλήματα με μπαταρίες.



«Το Logitech Wireless Solar τροφοδοτείται από το φως και μπορεί να λειτουργήσει έως τρεις μήνες σε απόλυτο σκοτάδι. Ακόμη, στο ίδιο πνεύμα περιβαλλοντικής ευαισθησίας, έχουμε φροντίσει να μην περιέχει καθόλου πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC) και η συσκευασία του να είναι πλήρως ανακυκλώσιμη» σχολίασε ο αντιπρόεδρος μάρκετινγκ της Logitech για πληκτρολόγια και desktop σετ, Denis Pavillard.







Ένα «πράσινο» ασύρματο πληκτρολόγιο
Το πληκτρολόγιο Logitech Wireless Solar λειτουργεί από το ενσωματωμένο ηλιακό πάνελ, καταργώντας καλώδια φόρτισης και ογκώδη τροφοδοτικά. Στη συσκευασία περιλαμβάνεται και μια ειδική εφαρμογή (είναι διαθέσιμη για κατέβασμα στο logitech.com/k750/solarapp) η οποία προβάλλει ένα μετρητή φωτεινότητας (σε μονάδες lux), ώστε να μπορούμε να τοποθετούμε το πληκτρολόγιο στην ιδανική θέση για περισσότερο φως, ενώ με μια ματιά μπορούμε να δούμε τα επίπεδα φόρτισης της μπαταρίας, ή να ειδοποιηθούμε όταν αυτή εξαντλείται.







Το πρωτοποριακό αυτό πληκτρολόγιο της Logitech μπορεί να φορτιστεί και από το φως εσωτερικών χώρων, ενώ παραμένει φορτισμένο ακόμη και μετά από 3 μήνες σε απόλυτο σκοτάδι. Τέλος, ένας ενσωματωμένος φωτεινός δείκτης μας δείχνει πάντα τη διαθέσιμη ενέργεια.



Ιδιαίτερα κομψό με πάχος μόλις 7,5 χιλιοστά

Με μόλις 7,5 χιλιοστά πάχος και τις στρογγυλευμένες ακμές του, το Κ750 είναι ένα περιφερειακό που χαίρεσαι να το βλέπεις και να το κρατάς.







Άνετη πληκτρολόγηση

Το χαμηλού προφίλ πληκτρολόγιο έχει τα γνωστά πλήκτρα σχεδίασης Logitech Incurve™. Με κοίλο σχήμα, τα πλήκτρα Incurve υποστηρίζουν τις άκρες των δακτύλων μας, ενώ βοηθούν στο να τα τοποθετήσουμε πάνω στο σωστό πλήκτρο κάθε φορά. Επίσης οι απαλές και στρογγυλευμένες γωνίες τους εξυπηρετούν το γρήγορο και εύκολο πέρασμα από πλήκτρο σε πλήκτρο.



Τιμή και διαθεσιμότητα

Το πληκτρολόγιο Logitech Wireless Solar K750 αναμένεται να είναι διαθέσιμο σε ΗΠΑ και Ευρώπη από τον Ιανουάριο του 2011 με προτεινόμενη λιανική τιμή τα €79,99. Για περισσότερες πληροφορίες για το πληκτρολόγιο μπορείτε να επισκεφθείτε το site της εταιρείας.

Φτιάξτε το δικό σας lip gloss

Σπιτικά και οικονομικά καλλυντικά
Φτιάξτε το δικό σας lip gloss

Το lip gloss είναι απαραίτητο «αξεσουάρ» για κάθε γυναίκα. Πώς θα σας φαινόταν αν το lipgloss σας έφερε την υπογραφή σας;



Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να… «επισκεφτείτε» το σούπερ μάρκετ της γειτονιάς και να διαλέξετε τα κατάλληλα υλικά για να φτιάξετε το δικό σας… home made lip gloss!



Κάντε τα χείλη σας να έχουν την πιο σούπερ γεύση… τη δική σας!



Υλικά:

• 30 ml /2 κουτάλια βαζελίνη

• 5ml /περίπου 1 κουταλάκι ρευστό μέλι

• 2 σταγόνες μυρωδικό όποιας γεύσης προτιμάς: μέντα, φράουλα ή βανίλια είναι ιδιαίτερα καλό

• μια δόση γκλίτερ



Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να αλεστούν εντελώς. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μικρό , καθαρό δοχείο και το απλώνουμε συστηματικά στα χείλη για εκπληκτική λάμψη!

Τροφές που προστατεύουν από πρόωρη γήρανση

Διατροφικό…botoxΤροφές που προστατεύουν από πρόωρη γήρανση


Οι ρυτίδες είναι σημάδια που οι γυναίκες... αγαπούν να μισούν! Πόσες φορές έχετε σκεφτεί, ως ύστατη λύση για τη βελτίωση της όψης του δέρματός σας, το lifting ή το botox;



Κι όμως, η λύση έρχεται από την ίδια τη φύση, αφού υπάρχουν τρόφιμα που μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση της υγείας του δέρματος, προστατεύοντας από την πρόωρη γήρανση και γενικότερα από τις αλλοιώσεις του δέρματος που προκαλούνται από την υπεριώδη ακτινοβολία.



Γι’ αυτό λοιπόν, εντάξτε στο καθημερινό σας διαιτολόγιο τις παρακάτω τροφές και δείτε το δέρμα σας να... ξανανιώνει!



• Ελιές και ελαιόλαδο-πάντα με μέτρο- λόγω των αντιοξειδωτικών συστατικών και της βιταμίνης Ε που περιέχουν.

• Ψάρι και κυρίως λιπαρά ψάρια, όπως σαρδέλες και καπνιστό σολομό, καθώς είναι πλούσια σε ωφέλιμα ω3 λιπαρά.

• Γαλακτοκομικά χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, σημαντικές πηγές βιταμίνης Α.

• 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών ημερησίως, εκ των οποίων η μία μερίδα μπορεί να καλυφθεί από φυσικούς χυμούς, πλούσια σε πολύτιμες βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.

• Νερό και άλλα ροφήματα και ποτά χωρίς αλκοόλ, όπως γάλα, χυμοί, τσάι, καφές και αναψυκτικά, καθώς ενυδατώνουν την επιδερμίδα.

Κάντε το σπίτι σας ασφαλές για το νέο μέλος!

Προστατέψτε τα μωρά από τις «ύπουλες» γωνιές του σπιτιούΚάντε το σπίτι σας ασφαλές για το νέο μέλος!


Μπορεί τα περισσότερα παιδικά ατυχήματα να συμβαίνουν στο σπίτι, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν οι ειδικοί, όμως το θετικό της υπόθεσης είναι ότι το σπίτι μας είναι ο χώρος τον οποίον μπορούμε να προστατεύσουμε καλύτερα από κάθε άλλον προκειμένου ο μικρός συγκάτοικος να αποφύγει τις πιο «ύπουλες» γωνιές του.



Συσκευές και μικροαντικείμενα που υπόσχονται να «ασφαλίσουν» το σπίτι μας για το παιδί υπάρχουν αμέτρητα και θα τα βρείτε σε διάφορα καταστήματα με παιδικά είδη, είδη σπιτιού, ακόμα και φαρμακεία. Προκειμένου να φανούν χρήσιμα, όμως, πρέπει να χρησιμοποιηθούν σωστά.



Στο δωμάτιο του μωρού



Κούνια μωρού: Προτιμήστε μία καινούργια κούνια για το μωρό σας, αντί μιας χρησιμοποιημένης, από την οποία μπορεί να λείπουν μέρη. Βεβαιωθείτε ότι η κούνια είναι σωστά τοποθετημένη, ότι τα ξύλα έχουν στερεωθεί καλά, οι βίδες είναι πολύ σφιχτά βιδωμένες και ότι γενικώς είναι απίθανο να διαλυθεί με το πρώτο ταρακούνημα. Σε περίπτωση που αποφασίσετε να την φτιάξετε μόνοι σας, τα δοκάρια της κούνιας δεν θα πρέπει να απέχουν περισσότερο από 6,30 εκατοστά μεταξύ τους, για να αποφευχθεί ο κίνδυνος να σφηνώσει το παιδί ανάμεσά τους.



Αποφύγετε να τοποθετήσετε την κούνια κοντά σε παράθυρο ή μπαλκονόπορτα, κι αν το κάνετε βεβαιωθείτε τουλάχιστον ότι δεν μπορεί να φτάσει το παιδί την κουρτίνα ή τα στόρια. Ακόμα, απομακρύνετε την κούνια από λάμπες και άλλες ηλεκτρικές συσκευές και δέστε τα καλώδιά τους για να μην μπορεί να τα φτάσει το παιδί, να τα τραβήξει και να τα βάλει στο στόμα του.



Άλλα έπιπλα: Μην τοποθετείτε έπιπλα κάτω από παράθυρα, γιατί τα παιδιά λατρεύουν να σκαρφαλώνουν σε αυτά και να τα χρησιμοποιούν σαν σκάλες για το παράθυρο. Ακόμα, ασφαλίστε ασταθή έπιπλα (π.χ. βιβλιοθήκες ή ράφια) με περισσότερα υποστηρίγματα, ώστε να αποφευχθεί η πτώση τους πάνω στο παιδί. Φυσικά, είναι αυτονόητο ότι δεν θα πρέπει να κρεμάτε κάδρα ή καθρέφτες στον τοίχο πάνω από την κούνια του μωρού, αν γίνει σεισμός μπορεί να πέσουν στο κεφάλι του.



Η αλλαξιέρα του μωρού θα πρέπει να έχει προστατευτικά τειχάκια στις τρεις από τις τέσσερις πλευρές, ώστε όταν αλλάζει το μωρό να μην υπάρχει κίνδυνος να κυλήσει και να πέσει. Επιπλέον πάνω στην αλλαξιέρα ή σε διπλανά συρτάρια δεν θα πρέπει να υπάρχουν μικρά ή και αιχμηρά αντικείμενα, καθώς και καλλυντικά, λοσιόν, ή βρώμικα αντικείμενα, τα οποία να μπορεί να βάλει το μωρό στο στόμα του. Προτιμήστε ένα ειδικό "πανό" με θήκες για τα καλλυντικά, το οποίο θα κρεμάσετε πάνω από την αλλαξιέρα. Θα το βρείτε σε καταστήματα με παιδικά είδη, όπως το Λητώ. Αγοράστε το από εδώ, σε τιμές που κυμαίνονται από 40 έως 60 ευρώ.



Όλες οι πρίζες του σπιτιού που δεν χρησιμοποιούνται θα πρέπει να είναι καλυμμένες με ειδικά προστατευτικά. Καλύμματα πρίζας θα βρείτε σε καταστήματα ηλεκτρονικών αλλά και σε αυτά των παιδικών ειδών.



Καθιστικό



Αν κάποιο μικροέπιπλο σας φαίνεται ασταθές, θα πρέπει να τοποθετηθεί καλά σε κάποιον τοίχο ή να απομακρυνθεί, καθώς το μικρό σας μπορεί είτε να σκαρφαλώσει σε αυτό είτε να το κουνήσει και να το ρίξει πάνω του. Κάθε τραπέζι, το οποίο δεν είναι στρογγυλό, θα πρέπει να έχει καλύμματα ασφαλείας στις αιχμηρές γωνίες του.



Τοποθετείτε πάντα στο τζάκι το ειδικό κάλυμμα και απομακρύνετε τα είδη κιγκελαρίας, τα σπίρτα, ή απολλείματα από ξύλα και στάχτη, τα οποία μπορεί να βάλει το παιδί στο στόμα του. Απομακρύνετε τα φυτά εσωτερικού χώρου σε σημεία που να μη μπορεί να προσεγγίσει το παιδί, καθώς είναι πιθανό αν τα φτάνει να κόψει και να καταπιεί κάποιο φύλλο τους. Τέλος, και στο καθιστικό, φροντίστε να είναι καλά μαζεμένα τα καλώδια των ηλεκτρονικών συσκευών και των λαμπατέρ.



Κουζίνα



Από τα πλέον σημαντικά «εργαλεία» για την ασφάλεια του μωρού στην κουζίνα είναι τα «μάνταλα», τα οποία είναι πλαστικά και τοποθετούνται σε ντουλάπια, συρτάρια αλλά και σε ηλεκτρικές συσκευές, τα οποία το παιδί μπορεί να ανοίξει.



Μαγειρεύετε χρησιμοποιώντας, όσο είναι δυνατόν, τα πίσω «μάτια» της κουζίνας, έχοντας τα χερούλια των κατσαρολικών γυρισμένα προς τα μέσα. Ακόμα, απομακρύνετε από εύκολα προσεγγίσιμα σημεία απορρυπαντικά, σφουγγάρια, αλλά και τα πιατάκια με τις τροφές του σκύλου ή της γάτας και, εν ανάγκη, τον κάδο των σκουπιδιών. Έχετε πάντα υπ’όψιν ότι το μωρό σας μπορεί να βάλει στο στόμα του και να καταπιεί τα πάντα! Ακόμα και τα μικρά, αναμνηστικά μαγνητάκια του ψυγείου σας.



Μπάνιο



Μην αφήνετε νερό να λιμνάζει μέσα στην μπανιέρα, έχοντας κλείσει την τάπα της, για να αποφύγετε κίνδυνο πνιγμού. Γενικότερα, μην αφήνετε το παιδί μόνο του στο μπάνιο για να μην γλιστρήσει ή βάλει στο στόμα του απορρυπαντικά κ.λ.π. Αν πρέπει να φύγετε από το δωμάτιο, τυλίξτε το με μία πετσέτα και πάρτε το μαζί σας. Ακόμα, είναι αυτονόητο ότι όταν το μωρό αρχίσει να κάνει μπάνιο, θα χρειαστείτε ένα πλαστικό μπανάκι μέσα στο οποίο θα το πλένετε και καθώς θα μεγαλώνει θα σας διευκολύνει πολύ μία βάση μπάνιου.



Τέλος, ελέγχετε πάντα την θερμοκρασία του νερού είτε με θερμόμετρο μπάνιου είτε με τον αγκώνα ή το εσωτερικό του καρπού, καθώς το δέρμα του μωρού είναι πολύ ευαίσθητο και το νερό που σε εμάς μπορεί να μοιάζει ζεστό, για εκείνο μπορεί να είναι καυτό. Αν ανησυχείτε ότι το παιδί μπορεί να πειράξει την βρύση και να αλλάξει την θερμοκρασία, χρησιμοποιήστε ένα προστατευτικό κάλυμμα βρύσης, το οποίο λειτουργεί και ως μαξιλαράκι, για να αποφευχθούν τα χτυπήματα στο κεφάλι του μωρού.



Ακόμα…



-Τοποθετήστε κάγκελα και πορτάκια στις σκάλες του σπιτιού για να μη μπορεί το παιδί να πέσει από αυτές. Βρήκαμε τέτοια κάγκελα στο ebaby.gr, με κόστος 48,90 ευρώ. Μπορείτε να τα αγοράσετε online από εδώ.

-Έχετε μαζεμένα τα παιχνίδια του παιδιού σε ένα μεγάλο κουτί στο δωμάτιό του, για να μην πεδικλώνεται και πέφτει πάνω τους.

-Το σύστημα ενδοεπικοινωνίας είναι απαραίτητο όταν το παιδί βρίσκεται μόνο του σε ένα δωμάτιο και είναι ιδιαίτερα χρήσιμο αν διαθέτει μόνιτορ, ώστε να μπορείτε ανά πάσα στιγμή να βλέπετε τι κάνει.



Πηγή: in2life.gr

Υποψήφιος για χαζός τερματοφύλακας της χρονιάς

ΒΙΝΤΕΟ: Αλλού η μπάλα αλλού εκείνος


Η φάση που όμοια της δεν έχει ξανακαταγράψει η κάμερα συνέβη στο Τυνησιακό πρωτάθλημα. Ο μόνος λόγος που δεν πήραν τον τερματοφύλακα με τα... ζαρζαβατικά ήταν γιατί είχε την τύχη να μην καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα.

Funny Goalkeeper - Nadim Thabet Luckily Escapes An Out-Of-Play Fail

ΔΕΙΤΕ και... χειροκροτείστε

Αρνούνται να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα

Εν αναμονή της βαλλιστικής εξέτασηςΑρνούνται να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα


Οι δύο νεαροί που συνελήφθησαν το μεσημέρι στην οδό Ριζάρη στο Παγκράτι αρνούνται να συνεργαστούν με τις αρχές και να δώσουν τα δακτυλικά τους αποτυπώματα, τακτική που έχουν ακολουθήσει στο παρελθόν αρκετοί από τους συλληφθέντες για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις.



Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε η αστυνομία δεν έχει δώσει επισήμως τα στοιχεία τους στη δημοσιότητα. Τα στοιχεία τους ωστόσο είναι γνωστά, αφού έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές και μάλιστα εναντίον του ενός, του Παναγιώτη Αργυρού, είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», αλλά και δικογραφία για τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού σε λεωφορείο της ΕΘΕΛ στην Ηλιούπολη.



Ο δεύτερος δράστης είναι ο Γεράσιμος Τσάκαλος, επίσης παλιός γνώριμος της αστυνομίας και αδελφός καταζητούμενου.



Στην κατοχή των δύο νεαρών βρέθηκαν δύο πακέτα με εκρηκτικούς μηχανισμούς που είχαν ως παραλήπτες την πρεσβεία του Βελγίου στην Ελλάδα και τον Νικολά Σαρκοζί. Επίσης, σε τσαντάκια μέσης που φορούσαν εντοπίστηκαν δύο 9αρια Glock, για τα οποία αναμένεται η βαλλιστική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε τρομοκρατικές επιθέσεις ή άλλες εγκληματικές ενέργειες.

Όρθια ουρητήρια για... γυναίκες




ΔΕΙΤΕ: Δεν είναι πλάκα, είναι γεγονός!Όρθια ουρητήρια για... γυναίκες


Ε, αυτοί οι Κινέζοι έχουν βαλθεί να τρελάνουν όλο τον κόσμο. Λανσάρουν τώρα τα όρθια ουρητήρια για τις γυναίκες! Πανομοιότυπα με τα αντίστοιχα αντρικά, αλλά λίγο μεγαλύτερα σε μέγεθος και με την συνοδεία ενός ειδικού χαρτονιού που παίζει τον ιδιο ρόλο με ένα χωνί.



Ας ελπίσουμε πως τώρα που ανοίγουμε πάρε δώσε με τους Κινέζους δεν θα αρχίσουμε να αντιγράφουμε και τις ιδέες τους...

Και οι Τούρκοι τον χαβά τους

Νέες παραβιάσεις από οπλισμένα μαχητικάΚαι οι Τούρκοι τον χαβά τους


Νέα προκλητικότητα των Τούρκων πάνω από το Αιγαίο. Όπως έγινε γνωστό πριν λίγο, σχηματισμός τουρκικών μαχητικών αποτελούμενος συνολικά από επτά αεροσκάφη εισήλθαν του ελληνικού εναέριου χώρου και πραγματοποίησαν τρεις παραβιάσεις και μία παράβαση στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο.



Τα τέσσερα από τα τουρκικά μαχητικά ήταν μάλιστα οπλισμένα. Όλα τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Τραγικός θάνατος για οδηγό φορτηγού στην Κόρινθο

Τον καταπλάκωσε ο τράκτορας
Τραγικός θάνατος για οδηγό φορτηγού στην Κόρινθο

Την τελευταία του πνοή άφησε το απόγευμα ένας 55χρονος οδηγός από την Κόρινθο, όταν καταπλακώθηκε από τον τράκτορα τον οποίο επιχείρησε να συνδέσει με επικαθήμενο.



Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν τις 17:00, στο λιμάνι της Κορίνθου. Ο 55χρονος μετέβη στο λιμάνι για να πάρει το επικαθήμενο που είχε φτάσει το πρωί με πλοίο από την Ιταλία, όταν προσπάθησε να τον συνδέσει όμως με τον τράκτορα, εκείνος κύλησε προς τα πίσω και τον καταπλάκωσε.



Ο άτυχος άνδρας διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Το αλκοόλ χειρότερο από το κρακ και την ηρωίνη!

Έρευνα ανατρέπει τις αντιλήψεις μας


Οι κίνδυνοι που κρύβει το αλκοόλ είναι μεγαλύτεροι από αυτούς της ηρωίνης ή του κρακ εάν συνυπολογίσουμε τις επιβλαβείς συνέπειες για το χρήστη αλλά και για τους άλλους, δείχνει νέα έρευνα Βρετανών επιστημόνων, οι οποίοι παρουσίασαν μία νέα «ιεράρχηση» των ναρκωτικών ουσιών με κριτήριο τη ζημιά που προκαλούν.



Αθροίζοντας τις αρνητικές συνέπειες που έχει η χρήση ουσιών για τους ίδιους τους χρήστες αλλά και ευρύτερα για την κοινωνία, οι επιστήμονες κατέταξαν το αλκοόλ μεταξύ των πλέον βλαβερών, υπολογίζοντας πως είναι τρεις φορές πιο επιβλαβές ακόμα και από την κοκαΐνη ή τον καπνό λαμβάνοντας υπόψη και το κόστος της χρήσης τους για το σύστημα υγείας ή το σωφρονιστικό σύστημα.



Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύεται στην βρετανική ιατρική επιθεώρηση The Lancet, σε μια κλίμακα επικινδυνότητας από το 0 ως το 100, το αλκοόλ βαθμολογείται με 72, η ηρωίνη με 55 και το κρακ με 54.

Ιός στο Facebook απειλεί τους χρήστες του

Επικίνδυνος ιός εξαπλώνεται στο Facebook, από την Κυριακή 31/10, με εξαιρετική ταχύτητα, απειλώντας κινητά τηλέφωνα και...








ηλεκτρονικούς υπολογιστές χρηστών.

Πρόκειται για επίθεση drive-by download, δηλαδή εμφανίζεται ένα μήνυμα, το οποίο προτρέπει τους χρήστες του κοινωνικού ιστοτόπου, να επισκεφθούν ένα blog σε μια πλατφόρμα blogger, το οποίο όμως κάνει redirect αυτόματα, σε ένα site με την ονομασία www.free-online-fotoalbum.org/2/index.html. το οποίο είναι άδειο.



Το μόνο που περιέχει είναι ένα link, που προτρέπει το ''κατέβασμα'' ενός δήθεν άλμπουμ φωτογραφιών.



Ουσιαστικά, όμως, δεν πρόκειται για άλμπουμ αλλά για ένα εκτελέσιμο αρχείο,(.exe), το οποίο απενεργοποιεί το τείχος προστασίας (firewall) των windows, και αποκτά τον έλεγχο του υπολογιστή.



Ο υπολογιστής ή το 3G κινητό , γίνεται zobbie ή bot, δηλαδή εν αγνοία των κατόχων του στέλνει e-mails και μηνύματα στο facebook στις διάφορες επαφές.



Το συγκεκριμένο αρχείο κάνει μεγαλύτερη ζημιά στα κινητά τηλέφωνα που έχουν την εφαρμογή facebook.



Έτσι θα υπάρξουν πολλά περιστατικά, τις επόμενες ώρες στα προφίλ στο facebook, λήψης μηνυμάτων από κάποιον φίλο που θα λέει "i got you a surprise ..." και από κάτω "εστάλη μέσω facebook mobile".





cosmo.gr

FVA- Idiot Walks Into The Door

Πώς τα δελφίνια µαθαίνουν να «περπατούν» µε την ουρά στη θάλασσα

Τα συγκεκριµένα δελφίνια στο Πορτ Ρίβερ της Αυστραλίας δεν έζησαν ποτέ σε παρόµοιο περιβάλλον.

Τα δελφίνια στην Αυστραλία µαθαίνουν µόνα τους να «περπατούν» στο νερό παρακολουθώντας απλά ένα δελφίνι που είχε µάθει το κόλπο από εκπαιδευτές σε θαλάσσιο πάρκο


Οι ειδικοί πιστεύουν πως έµαθαν να «περπατούν» στο νερό από ένα άλλο δελφίνι, την Μπίλι, που είχε παραµείνει για τρεις εβδοµάδες σε θαλάσσιο πάρκο και παρακολουθούσε άλλα δελφίνια να επιχειρούν αυτό το κόλπο και να τα ανταµείβουν οι εκπαιδευτές µε ψάρια. Η Μπίλι αργότερα αφέθηκε ελεύθερη και µε τη σειρά της έµαθε το κόλπο αυτό σε άλλα έξι δελφίνια στην παρέα της, τα οποία λατρεύουν να «περπατούν» µε την ουρά τους πάνω στο νερό.



«Το εκπληκτικό είναι πως φαίνεται ότι απλώς διασκεδάζουν µε αυτό τον τρόπο. Δεν έχει καµία πρακτική σηµασία, ούτε τα βοηθά να βρουν τροφή πιο εύκολα», εξηγεί ο Μάικ Μπόσλι, που παρατηρεί τα δελφίνια στην περιοχή εδώ και 24 χρόνια.



«Πρόκειται για ένα παράδειγµα συµπεριφορικής µάθησης στα ζώα, που είναι πάρα πολύ σπάνιο.



Μέχρι τώρα όσα αντίστοιχα παραδείγµατα είχαµε τα παρατηρούσαµε στους χιµπαντζήδες στην προσπάθειά τους να βρουν τροφή.



Στα δελφίνια όµως φαίνεται ότι είναι καθαρά για διασκέδαση, όπως στους ανθρώπους ο χορός», προσθέτει ο επιστήµονας.

Χάσκι βρέθηκε κομμένο με πριόνι!

Η αμοιβή πουπροσφέρεται για την υπόθεση του σκύλου που βρέθηκε κομμένος στη μέση (!) στην Φιλαδέλφεια είναι 2.000 δολλάρια σύμφωνα με την SPCA της Πενσυλβάνια.




Η νεκροψία θα δείξει τι συνέβη με το Χάσκι, του οποίου βρέθηκε μόνο το μισό σώμα, το μέρος με το κεφάλι και τα μπροστινά πόδια, το απόγευμα της Δευτέρας, στην πίσω αυλή ενός σπιτιού.



Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το σώμα του ζώου φαίνεται να είναι κομμένο με πριόνι. Αναμένεται η νεκροψία να δείξει αν το ζώο ήταν ζωντανό όταν συνέβη το τραγικό αυτό περιστατικό.

Ο ιδιοκτήτης του ζώου δεν θεωρείται ύποπτος. Ο σκύλος ήταν 3 ετών και το έσκασε το Σάββατο από το σπίτι του, 3 μίλια μακριά από εκεί που τελικά βρέθηκε νεκρός.



Οι υποψίες στρέφονται κατά ενός γείτονα που είχε στο παρελθόν απειλήσει την οικογένεια του ζώου και μάλιστα τους είχε πετάξει και πετρέλαιο στο σπίτι τους.



Για οποιεσδήποτε πληροφορίες η τηλεφωνική γραμμή της PSPCA είναι 1-866-601-7722

Ψάρι που φωσφορίζει!

Οσοι µαγεύονται από τα σπάνια ψάρια και έχουν το ενυδρείο ως χόµπι, θα ονειρεύονταν να προσθέσουν στη συλλογή τους κάτι τόσο διαφορετικό.




Οι κιχλίδες είναι ψάρια του γλυκού νερού (των τροπικών χωρών βέβαια), τις οποίες µπορεί κανείς να θαυµάσει στα µεγάλα ενυδρεία.



Η συγκεκριµένη όµως έχει κάτι που την κάνει ακόµη πιο ξεχωριστή· είναι γενετικά τροποποιηµένη και γι αυτό φωσφορίζουσα. Χθες, στην Ταϊβάν, άνοιξε τις πύλες της η διεθνής έκθεση Αqua Εxpo και µολονότι για τα τροποποιηµένα παντός τύπου ακούγονται πολλές αντίθετες φωνές, κανείς δεν µπορεί να διαφωνήσει ότι το θέαµα είναι πολύ περισσότερο από εντυπωσιακό.



Οσοι µαγεύονται από τα σπάνια ψάρια και έχουν το ενυδρείο ως χόµπι, θα ονειρεύονταν να προσθέσουν στη συλλογή τους κάτι τόσο διαφορετικό. Οι κιχλίδες είναι ψάρια του γλυκού νερού (των τροπικών χωρών βέβαια), τις οποίες µπορεί κανείς να θαυµάσει στα µεγάλα ενυδρεία.



Η συγκεκριµένη όµως έχει κάτι που την κάνει ακόµη πιο ξεχωριστή· είναι γενετικά τροποποιηµένη και γιαυτό φωσφορίζουσα. Χθες, στην Ταϊβάν, άνοιξε τις πύλες της η διεθνής έκθεση Αqua Εxpo και µολονότι για τα τροποποιηµένα παντός τύπου ακούγονται πολλές αντίθετες φωνές, κανείς δεν µπορεί να διαφωνήσει ότι το θέαµα είναι πολύ περισσότερο από εντυπωσιακό.

Σκύλος έφαγε 31 καρφιά! [Βίντεο]

Ένα Μπασέ από το Κολοράντο έφαγε 31 καρφιά!


Ο άλλος σκύλος της οικογένειας ξέθαψε από το κήπο τα παλιά καρφιά και αυτός...τα έφαγε!

Οταν όμως οι ιδιοκτήτες του τον μετέφεραν σε γιατρό, οι ακτίνες έδειξαν ότι δεν είχε μόνο καρφιά στην κοιλιά του! Ο σκύλος είχε επίσης φάει την ταυτότητα αντιλυσσικού εμβολιασμού της αλλά και σοβάδες από τον τοίχο!

Ο κτηνίατρος τους προειδοποίησε να προσέχουν το ζώο, γιατί το μέταλλο του μοιάζει νόστιμο.

Η ταχύτερη διέλευση των Ιμαλαΐων

Διήρκησε σχεδόν… 50 ημέρες


Ο αμερικανός περιηγητής Σον Μπέρτς κατάγραψε ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ για την πιο γρήγορη διέλευση του Νεπάλ πεζή, ανακοίνωσε χθες ο Οργανισμός Τουρισμού του Νεπάλ.

Η ταχύτερη διέλευση των Ιμαλαΐων

Ο 40χρονος Μπέρτς, διήνυσε 2.000 χιλιόμετρα σε μεγάλο υψόμετρο κοντά στις κορυφές των βουνών, σε 49 ημέρες, 6 ώρες και 8 λεπτά.



Η πεζοπορία κατά μήκος της Μεγάλης Οροσειράς των Ιμαλαΐων διοργανώθηκε για να προωθηθεί ο ορεινός τουρισμός της χώρας.



Ο Μπέρτς κατόρθωσε να ξεπεράσει ισχυρές χιονοθύελλες, κατολισθήσεις, την ασθένεια του υψομέτρου, βδέλλες, υποθερμία και τη φυσική και πνευματική εξάντληση.

«Πάνω απ' όλα εσύ»

Ακούστε το Τρίφωνο να ερμηνεύει ακαπέλα ένα τραγούδι από τον αναμενόμενο δίσκο του


Το συγκρότημα «Τρίφωνο» τραγουδά ακαπέλα για τους αναγνώστες του newsbeast.gr το τραγούδι «Πάνω απ' όλα εσύ» από τον πολυαναμενόμενο νέο άλμπουμ τους που θα κυκλοφορήσει στα τέλη Νοεμβρίου.



Ακούστε το:

Newsbeast.gr - Το τρίφωνο τραγουδά ακαπέλα

Έστελναν βόμβα στον Σαρκοζί

Ετοίμαζαν τετραπλό τρομοκρατικό χτύπημα
Έστελναν βόμβα στον Σαρκοζί

Ο Νικολά Σαρκοζί ήταν ο ένας από τους τέσσερις συνολικά παραλήπτες των πακέτων που είχαν παγιδεύσει με εκρηκτικά οι δύο συλληφθέντες στο Παγκράτι.



Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο νεαροί είχαν στην κατοχή τους δύο εκρηκτικούς μηχανισμούς (και όχι έναν όπως αρχικά είχε δημοσιευτεί), ο ένας με παραλήπτη την πρεσβεία του Βελγίου στην Ελλάδα και ο δεύτερος τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας.



Τα δύο προηγούμενα πακέτα επρόκειτο να σταλούν στις πρεσβείες του Μεξικού και της Ολλανδίας στην Ελλάδα.

Οι συλληφθέντες, ηλικίας 22 και 24 ετών, καταζητούντο από τις αρχές και εναντίον τους είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης. Ο ένας, 22 ετών, κατηγορείται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, ενώ έχει σχηματισθεί δικογραφία εναντίον του για την τοποθέτηση αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού σε λεωφορείο της ΕΘΕΛ.



Ο 24χρονος καταζητείται για σωρεία εγκληματικών δράσεων και θεωρείται ιδιαίτερα «σκληροπυρηνικός

Θρίλερ με αγνοούμενη μητέρα - Την απήγαγαν και δολοφόνησαν τον άντρα της!

Ένα θρίλερ που κόβει την ανάσα - Μια απαγωγή, μια άγρια δολοφονία και ένα μακάβριο εύρημα στο δάσος του Σέιχ Σου, που ίσως συμπληρώσει τα κενά στο παζλ της υπόθεσης (δείτε το βίντεο)...




Η υπόθεση που έφερε στο φως η Αγγελική Νικολούλη, αρχίζει τα...

ξημερώματα της 24ης Αυγούστου του 2009. Τότε η 31ος χρόνων Όλγα Παυλίδου, μητέρα ενός μικρού κοριτσιού, εξαφανίζεται από το σπίτι της στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης. Οι έρευνες της αστυνομίας ξεκινούν αμέσως, ενώ ο σύντροφος της και πατέρας του παιδιού της, αρχίζει να ψάχνει μόνος του για στοιχεία...



Δέκα μήνες αργότερα βρίσκεται άγρια δολοφονημένος ο σύντροφός της, έξω από το Σιδηρόκαστρο Σερρών. Όπως ο ίδιος είχε πει σε συγγενείς και φίλους, έψαχνε για ένα σημάδι ζωής της νεαρής γυναίκας. Οι έρευνες που ακολούθησαν δεν οδήγησαν στους δράστες...



Πριν από λίγες μέρες, στις 19 Οκτωβρίου, μια ομάδα τοπογράφων εντοπίζει ένα μακάβριο εύρημα στο δάσος του Σέιχ Σου. Σε μία χαράδρα, βάθους 20 μέτρων, ήταν πεταμένο το πτώμα μιας γυναίκας. Η ιατροδικαστική εξέταση, έδειξε σε πρώτη φάση αρκετά κοινά στοιχεία με την αγνοούμενη μητέρα...



Το πτώμα ανήκει σε γυναίκα ηλικίας μέχρι 35 χρόνων, έχει ύψος 1,70 και φορούσε 38 με 39 νούμερο παπούτσι. Αυτά τα στοιχεία ταιριάζουν απόλυτα με την άτυχη Όλγα Παυλίδου. Αυτό που κάνει τους συγγενείς της να ελπίζουν είναι τα ρούχα που βρέθηκαν. Συγγενείς της λένε κατηγορηματικά ότι η Όλγα Παυλίδου δεν είχε τέτοια ρούχα.



Τον γρίφο αναμένεται να λύσει σε λίγες μέρες η εξέταση DNA...

Τι να κάνεις για να μην αρρωστήσει...

Με ποιους τρόπους μπορούμε να ενισχύσουμε το αμυντικό και το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει καλύτερα στις διάφορες ιώσεις;




Ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης απαντά:

Θηλασμός: Μέσα στο...

μητρικό γάλα υπάρχουν πάρα πολλά αντισώματα τα οποία προστατεύουν το παιδί από πάρα πολλές ασθένειες. Έτσι λοιπόν, ένα μωρό που θηλάζει θα αντιμετωπίσει καλύτερα και θα προστατευτεί από ωτίτιδες, αλλεργίες, διάρροιες, πνευμονίες, ουρολοιμώξεις και ιώσεις.

Επιπλέον ο θηλασμός προλαμβάνει τον παιδικό διαβήτη και πολλές μορφές καρκίνου.

Ένα παιδί είναι πολύ καλό αν καταφέρει να θηλάσει για ένα χρόνο. Μετά από τον έκτο μήνα ωστόσο γίνεται μερικός απογαλακτισμός και το παιδί λαμβάνει και άλλες τροφές. Αν μια μητέρα δεν μπορέσει να θηλάσει για ένα χρόνο και το διάστημα έξι μηνών είναι αρκετό.



Χρωματιστά φαγητά: Είναι γνωστό ότι τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πλούσια σε βιταμίνες οι οποίες βοηθούν το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού. Ειδικά η βιταμίνη C καταπολεμά όλους τους ιούς και γενικότερα ενισχύει το αμυντικό σύστημα. Οι βιταμίνες αυτές βρίσκονται ιδιαίτερα στο πορτοκάλι, στο ακτινίδιο, στη φράουλα, στο βατόμουρο και γενικότερα σε όλα τα φρούτα ακόμη και τα τροπικά όπως το μάνγκο και η παπάγια. Το παιδί καλό θα είναι να τρώει τουλάχιστον δύο μερίδες φρούτων την ημέρα(πρωί και απόγευμα). Δεν έχει σημασία ποια φρούτα θα φάει, αρκεί να του αρέσουν. Ας μην επιμένουμε λοιπόν, σε εκείνα που δεν θέλει να φάει. Επειδή τα φρούτα έχουν ενίοτε όξινη γεύση, θα πρέπει από μικρή ηλικία το παιδί να μάθει να αγαπάει τα φρούτα και να είναι δεκτικό σε διάφορες γεύσεις.



Γιαούρτι: Από την ηλικία των 6 μηνών και μετά, μπορούμε να βάλουμε στη διατροφή του παιδιού το γιαούρτι. Το παιδί μπορεί να τρώει γιαούρτι ακόμη και καθημερινά. Το γιαούρτι εκτός του ότι περιέχει πολύ ασβέστιο είναι ένα φυσικό αντιβιοτικό γιατί περιέχει γαλακτοβακίλλους οι οποίοι προστατεύουν το περιβάλλον του εντέρου και κατ επέκταση από πολλές αρρώστιες. Επίσης, όταν το παιδί λαμβάνει αντιβίωση πρέπει να καταναλώνει γιαούρτι για να μη διαταράσσεται η χλωρίδα του εντέρου και να μην εμφανίσει μύκητες.



Γυμναστική και άσκηση: Τα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία πρέπει να ξεκινούν να γυμνάζονται για να αγαπήσουν την άσκηση. Η κίνηση των μυών που γίνεται με τη γυμναστική τονώνει όλες οργανικές λειτουργίες και ιδιαίτερα το κυκλοφορικό σύστημα διότι έχει αποδειχθεί ότι αυξάνεται η παραγωγή των λευκών αιμοσφαιρίων τα οποία αποτελούν άμυνα για τα μικρόβια. Με την κίνηση όλοι οι ιστοί του αίματος οξυγονώνονται καλύτερα και έτσι υπάρχει σωματική αλλά και ψυχική ευεξία.



Αερισμός των χώρων του σπιτιού: Είναι πολύ σημαντικό ακόμη και κατά τη διάρκεια του χειμώνα καθημερινά να ανοίγουμε τα παράθυρα των δωματίων στα οποία κυκλοφορεί το παιδί ώστε να ανανεώνεται ο αέρας και το οξυγόνο. Ιδιαίτερα αν ένα παιδί αρρωσταίνει συχνά από ασθένειες του αναπνευστικού (άσθμα, αλλεργίες κτλ) ο αερισμός των χώρων είναι ακόμη σημαντικότερος καθώς επίσης και ο καθημερινός καθαρισμός με ηλεκτρική σκούπα ώστε να απομακρύνεται η σκόνη του σπιτιού στην οποία υπάρχουν πολλά αλλεργιογόνα αλλά και μικρόβια.



Ατομική καθαριότητα: Το σημαντικότερο για την προστασία απο τα μικρόβια είναι η προσωπική υγιεινή. Ιδιαίτερα το πλύσιμο των χεριών με απλό σαπούνι. Μετά την επιστροφή τους από το σχολείο ή από κάθε έξοδο το παιδί πρέπει να πλένει τα χέρια του και να αλλάζει ρούχα, όπως πριν και μετά από κάθε γεύμα. Το ίδιο ισχύει και μετά την χρήση της τουαλέτας, το παιχνίδι με τα κατοικίδια ή όταν έρχονται σε επαφή με χρήματα.

Επιπλέον, μαθαίνουμε στα παιδιά να χρησιμοποιούν χαρτομάντιλα όταν καθαρίζουν τη μύτη τους, τα οποία μετά τη χρήση θα πετάγονται και θα πρέπει να πλένουν τα χέρια τους.



Η σωστή χρήση της οδοντόβουρτσας: Η χρήση της οδοντόβουρτσας χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή. Επειδή με την καθημερινή χρήση μαζεύει πολλά μικρόβια και δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι αυτά απομακρύνονται με το νερό καλό είναι αν ένα παιδί αρρωστήσει μετά το πέρας της ασθένειας να αντικαθιστούμε την οδοντόβουρτσα του με μία καινούρια.



Όχι άγχος: Τα παιδιά έχουν άγχος που προκύπτει από διάφορες καταστάσεις της καθημερινότητας τους, σε σχέση με τους γονείς τους, με τα αδέλφια, τους φίλους, το σχολείο κτλ

Το άγχος “ρίχνει” το αμυντικό σύστημα του παιδιού με αποτέλεσμα να είναι πιο ευάλωτο στα μικρόβια. Άρα λοιπόν προσπαθούμε όσο το δυνατόν περισσότερο να το προφυλάξουμε από το στρες.



Όχι κάπνισμα στο σπίτι: Τα παιδιά των καπνιστών ως παθητικοί καπνιστές είναι αποδεδειγμένο ότι επισκέπτονται τον παιδίατρο 3 με 4 φορές συχνότερα από τα υπόλοιπα παιδιά. Κι αυτό γιατί είναι πιο ευάλωτα σε ιωσεις, ωτίτιδες και λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος όπως βρογχίτιδες και άσθμα. Οι γονείς, οι οποίοι καπνίζουν αν δεν μπορούν να σταματήσουν αυτή τη βλαβερή συνήθεια ας φροντίσουν τουλάχιστον να μην καπνίζουν σε χώρους όπου υπάρχουν παιδιά.



Όχι στην πολυφαρμακία: Είναι αποδεδειγμένο ότι στην Ελλάδα γίνεται κατάχρηση φαρμάκων, με αποτέλεσμα και να επιβαρύνουμε τον οργανισμό μας με χημικές ουσίες και να δημιουργούμε ανθεκτικά στελέχη ώστε όταν θα χρειαστούμε πραγματικά τη βοήθεια του φαρμάκου να μην ανταποκρίνεται ο οργανισμός μας. Σε καμία περίπτωση λοιπόν δεν δίνουμε φάρμακα στο παιδί χωρίς την έγκριση του παιδιάτρου.

Το πείραμα με το κομένο Κεφάλι του Πιθήκου

Η Αμερικανική Κυβέρνηση το 1970




κατα την περίοδο του ψυχρού πολέμου οπου η αντιπαλότητα μεταξύ των δυο υπερδυναμεων ηταν στο ζενίθ ενεκρινε ενα μυστικό προγραμμα συμφωνα με το οποίο επρεπε πάση θυσία να αποδειχθει σε ολοκληρο τον...

κοσμο πως οι ΗΠΑ εχουν τους καλύτερους Γιατρούς και και την καλύτερη ιατρική τεχνολογια παγκοσμιως.Ετσι λοιπόν η Αμερικανική Κυβερνηση αρχισε να επιχορηγεί τα πειραματα ενός γιατρου που ονομάζονταν ...



....Ρομπερτ Γουάϊτ (Robert White).Τα πειραματα αυτού του Γιατρού ειχαν να κάνουν με ερευνες πάνω στον εγκεφαλο των ζωντανων αργανισμων καθώς και την μεταμοσχευση κεφαλιών σε αλλο σωμα.Ο Γιατρος αυτός λοιπόν αποφάσισε να πραγματοποιησει την πρώτη μεταμοσχευση κεφαλιου ενος Πιθηκου σε ενα ακεφαλο σώμα ενος αλλου πιθήκου και να το κρατήσει στην ζωή.Το πείραμα αυτό πραγματοποιήθηκε τον Μαρτιο του 1970. Χρειαστηκαν ωρες για τον Γιατρο και την ομάδα του να κοψουν το Κεφάλι ενος Πιθήκου και να το τοποθετήσουν στο ακέφαλο σώμα ενος αλλου Πιθηκου.



ΟΤΑΝ Ο ΠΙΘΗΚΟΣ ΞΥΠΝΗΣΕ



Οταν ο Πιθηκος Ξυπνησε απο την Ναρκωση κατα εναν περιεργο τρόπο κατάλαβε πως δεν ηταν στο σώμα του αλλα σε ενα αλλο σώμα και αφού κοιταξε κατάματα τον Γιατρό του επιτέθηκε και τον δαγκωσε.Τελικά ο Πιθηκος εζησε μονάχα για 1 μέρα και πεθανε απο επιπλοκές.Αμέσως μετα ο Γιατρός δηλωσε πως θα ηταν ευκολότερο να τοποθετησουν το κεφάλι του Πιθήκου αναποδα στο σώμα του παρα σε ενα αλλο σώμα.



Η ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ



Ο Γιατρός αυτός τελικα γνώρισε την κατακραυγή απο την κοινή γνωμη για τα πειράματά του και η Αμερικανική Κυβέρνηση διέκοψε την επιχορηγηση τετοιων πειραματων τουλαχιστον φανερά