Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

kALHNYXTA SE OLOYS  APO TO KATO DIMHNIO

Μία έκρηξη αφιερωμένη στον Αντώνη Τρίτση

http://files.capital.gr/photodb/5184.jpgΧρειάσθηκαν 14 δευτερόλεπτα το πρωί της Κυριακής για να κατεδαφισθεί το κτίριο του ΝΑΤ που βρισκόταν «μια ανάσα» από την Ομόνοια... στη συμβολή των οδών Βερανζέρου και Μενάνδρου. Ο δήμαρχος Αθήνας (και εκ νέου υποψήφιος) Νικήτας Κακλαμάνης μίλησε για δικαίωση «τριών χρόνων προσπάθειας» (μιας και οι κατεδαφίσεις κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας για δημιουργία ανοικτών χώρων αποτελούσαν βασική προεκλογική του δέσμευση το 2006) και την αφιέρωσε στον Αντώνη Τρίτση, ο οποίος την είχε πρώτος οραματισθεί από την δεκαετία του ΄80.




Η ελεγχόμενη έκρηξη, με εκρηκτικά που «έφτασαν» από την Αμερική, όπως σας ενημέρωσε εγκαίρως το Capital.gr, ήταν «απολύτως επιτυχημένη» και, κατά την πλατεία Κοτζιά, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των ξένων μέσων ενημέρωσης επειδή κάτι τέτοιο επιχειρείται για πρώτη φορά σε πυκνοκατοικημένη περιοχή.



Η νέα δέσμευση είναι πως στο χώρο του πρώην κτηρίου θα φτιαχτεί πλατεία η οποία θα ενωθεί με την Ομόνοια με πεζόδρομο, ενώ ολόκληρη αυτή η περιοχή «θα αναπλαστεί» - αφού προηγουμένως «θα έχει καθαρίσει από λαθρομετανάστες και κακοποιά στοιχεία που την έχουν μετατρέψει σε γκέτο».



Ο υποψήφιος, πάντως, για τον δήμο (με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της «Δημ.Αριστεράς») Γιώργος Καμίνης κατήγγειλε την διαδικασία της κατεδάφισης ως παράνομη και επικίνδυνη.http://files.capital.gr/images/2010-09/katedaf.jpg

Μη σκέφτεστε.. Παχαίνει!

Σύμφωνα με έρευνα, που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Laval στο Quebec του Canada και η οποία δημοσιεύτηκε στο πιο πρόσφατο έντυπο του... “Psychosomatic Medicine”, η πολλή σκέψη μπορεί να μας παχύνει, αφού οι ερευνητές λένε πως η πίεση και το stress μας αναγκάζει να φάμε υπέρ του δέοντος. Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής δείχνουν ξεκάθαρα πώς οι σύγχρονοι τρόποι ζωής έχουν συμβάλει σε μια επιδημία παχυσαρκίας.


Η ερευνητική ομάδα, που εποπτεύτηκε από τον Δρ Angelo Tremblay, μέτρησε το τι έφαγαν 14 σπουδαστές μετά από κάθε έναν από τρεις στόχους που τέθηκαν στα πλαίσια της έρευνας.

Ο πρώτος στόχος ήταν να χαλαρώσουν σε μια καθιστή θέση, ο δεύτερος να διαβάσουν και να κάνουν μια περίληψη του κειμένου και τέλος, ο τρίτος να ολοκληρώσουν στο computer μια σειρά από τεστ μνήμης, προσοχής και εγρήγορσης. Μετά από μια 45λεπτη άσκηση κάθε δραστηριότητας, οι συμμετέχοντες έτρωγαν όσο ήθελαν από έναν μπουφέ, ωστόσο οι ερευνητές είχαν ήδη υπολογίσει πως κάθε τομέας διανοητικής δουλειάς ήθελε μόνο 3 θερμίδες παραπάνω από την προηγούμενη περίοδο. Παρά την μικρή ενέργεια που ξόδευαν στην πνευματική άσκηση, οι φοιτητές αυθόρμητα κατανάλωναν 203 θερμίδες περισσότερες μετά από την περίληψη του κειμένου και 253 περισσότερες μετά από τα τεστ στο computer.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μια αύξηση 23,6% και 29,4%, αντίστοιχα, σε σχέση με την τελευταία περίοδο. Τα δείγματα αίματος που πάρθηκαν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από κάθε τομέα διανοητικής άσκησης έδειξαν ότι υπάρχει μεγαλύτερη διακύμανση στα επίπεδα γλυκόζης και ινσουλίνης απ’ότι σε άλλες περιόδους.

Ο Jean-Philippe Chaput,ο βασικός υπεύθυνος αυτής της έρευνας, δήλωσε: “Αυτές οι αυξομειώσεις μπορεί να προκαλούνται από το stress της διανοητικής άσκησης, ή να αντανακλά επίσης μια βιολογική προσαρμογή κατά την καύση της γλυκόζης.” Το σώμα μπορεί να αντιδρά στις αυξομειώσεις με το να αυξάνει αυθόρμητα τις θερμίδες που καταναλώνει, έτσι ώστε να εξισορροπήσει τα επίπεδα της γλυκόζης, του μόνου καυσίμου που χρησιμοποιείται από το μυαλό. Επίσης, ο Κ. Chaput πρόσθεσε: “Η θερμιδική υπεραναπλήρωση ακολουθούμενη από διανοητική άσκηση, συνδυασμένη με το γεγονός του ότι είμαστε λιγότερο φυσικά ενεργοί όταν κάνουμε διανοητικές δουλειές, μπορεί να συμβάλλει στην επιδημία της παχυσαρκίας, η οποία τελευταία παρατηρείται στις βιομηχανικές πόλεις. Αυτός είναι ένας παράγοντας ο οποίος δεν πρέπει να αγνοείται, αν σκεφτούμε πως όλο και περισσότερος κόσμος ασχολείται με διανοητικές δουλειές.”

Anna Vissi - Etsi Mono Aksizi, NEW SONG 2010 [fannatics.gr]

MySpace κατηγορούμενο για διαρροή ευαίσθητων δεδομένων

http://static.doldigital.net/webstatic/C2FE811485746C7A626EBED1359E3A1C.jpgTo MySpace και ορισμένες εταιρείες που διαθέτουν εφαρμογές για το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο έδωσαν σε διαφημιστές δεδομένα... από τα οποία θα μπορούσαν να ταυτοποιηθούν οι χρήστες, αποκάλυψε η Wall Street Journal, λίγες ημέρες μετά το αντίστοιχο ρεπορτάζ για το Facebook.




Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι διαφημιστικές εταιρείες που συνεργάζονται με το MySpace απέκτησαν πρόσβαση στους αριθμούς που χρησιμοποιούνται ως ταυτότητες των χρηστών (user ID). Οι αριθμοί αυτοί οδηγούν στα προφίλ των χρηστών που μπορεί να περιέχουν ονόματα, φωτογραφίες και άλλα προσωπικά δεδομένα.



Οι υπεύθυνοι του MySpace παραδέχτηκαν ότι παρέδωσαν τα δεδομένα, υποστήριξαν όμως ότι δεν υπάρχει θέμα αποκάλυψης προσωπικών δεδομένων, εν μέρει επειδή οι χρήστες δεν απαιτείται να καταχωρούν στα προφίλ τους τα πραγματικά τους ονόματα.



«Η γνώση ενός δημόσιου user ID δεν παρέχει πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα των χρηστών» δήλωσε στο AFP εκπρόσωπος της εταιρείας.



Παραδέχτηκε πάντως ότι ορισμένες εφαρμογές τρίτων που τρέχουν στο MySpace μετέδιδαν τα user ID κατά παράβαση των όρων συνεργασίας: «Υπέπεσε πρόσφατα στην αντίληψή μας ότι αρκετοί δημιουργοί εφαρμογών ενδέχεται να έχουν παραβιάσει αυτούς τους όρους. Λαμβάνουμε τα κατάλληλα μέτρα κατά των δημιουργών αυτών» είπε ο εκπρόσωπος.



H αποκάλυψη έρχεται μια εβδομάδα μετά το άρθρο της Wall Street Journal που κατηγορούσε για παρόμοια διαρροή δεδομένων το Facebook. Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, τα user ID των χρηστών του Facebook μεταδίδονταν σε διαφημιστές από δημοφιλείς εφαρμογές όπως το παιχνίδι Farmville.



Την Πέμπτη, η διεύθυνση του Facebook ανακοίνωσε ότι στο εξής τα επίμαχα δεδομένα θα κρυπτογραφούνται για λόγους ασφάλειας.



Το MySpace και η Wall Street Journal ανήκουν στον όμιλο News Corp. του μεγιστάνα των μίντια Ρούπερτ Μέρντοχ.

Just for laughs - Unhappy Customer

Δεν με θέλει η πεθερά μου…

Δείτε το βίντεο




Το γέλιο κάνει καλό

Δε με θέλει η πεθερά μου

Αρκούδα καταστρέφει μελίσσι video

Δεν μας φτάνουν τα όσα δεινά έχουμε στον κλάδο της μελισσοκομίας, ασθένειες ελληνοποιήσεις φυτοφάρμακα, μηνύσεις, έχουμε και τα συμπαθέστατα τετράποδα τις αρκούδες που τους αρέσει να τρώνε μέλι.


Δείτε με τι άνεση και τέχνη μπορεί να καταστρέψει το μελίσσι.

Στην χώρα μας σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας τα τελευταία χρόνια έχουμε αρκετές καταστροφές μελισσιών από αρκούδες.

Και το κακό είναι ότι δεν υπάρχει και τρόπος να προστατέψεις τα μελίσσια.

Δείτε το βίντεο.

"Медведь на пасеке" "Bear vs Bees"

Τα άλλα προϊόντα της κυψέλης

Πρόπολη. Η πρόπολη είναι μια ρητινώδης ουσία η οποία προστατεύει τους βλαστούς των δέντρων. Oι μέλισσες τη συλλέγουν, την αναμειγνύουν με γύρη, ένζυμα και κερί και τη χρησιμοποιούν για να σφραγίσουν τις χαραμάδες στην κυψέλη τους, να απολυμάνουν τα τοιχώματά της και να αποστειρώσουν τα κελιά πριν η βασίλισσα εναποθέσει εκεί τα αυγά, ώστε να αποφύγουν παράσιτα που εισέρχονται στις κυψέλες και γενικά να τους εξασφαλίσουν έναν υγιεινό τρόπο διαβίωσης. Η πρόπολη έχει τη φήμη ενός φυσικού αντιβιοτικού και έρευνες που έχουν γίνει την ενισχύουν. Η πρόπολη περιέχει κερί, βάλσαμα, ρητίνες και αιθέρια έλαια σε πολύ μεγάλη ποσότητα. Το κερί τής προσδίδει την επουλωτική του δράση και οι ρητίνες, τα βάλσαμα και τα αιθέρια έλαια τις αντιμικροβιακές και αντιικές της ιδιότητες. Η πρόπολη φαίνεται ότι διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα, ενεργοποιώντας τις φυσικές άμυνες του οργανισμού. Έχει, επίσης, ευεργετική δράση στο πεπτικό σύστημα. Κυκλοφορεί σε διάφορα σκευάσματα, όπως βάμμα, αλοιφή, κάψουλες.




Γύρη. Η γύρη είναι περισσότερο γνωστή εξαιτίας των αλλεργιών που προκαλεί, όμως λίγοι γνωρίζουν ότι οι κόκκοι της αποτελούν ένα εξαιρετικά φυσικό θρεπτικό προϊόν με τονωτικές ιδιότητες.

Μία κουταλιά γύρη καλύπτει τις ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού μας σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Oι πρωτεΐνες μάλιστα της γύρης αποτελούν το 20% της σύστασής της. Επιπλέον, η γύρη αποτελεί και ισχυρό αντιαναιμικό προϊόν, καθώς περιέχει σίδηρο, που ευνοεί το σχηματισμό των συστατικών του αίματος. Τη γύρη μπορείτε να την προμηθευτείτε σε διάφορες μορφές. Oι μελισσοκόμοι, αμέσως μετά τη συλλογή, μπορούν να την παγώσουν και να την πουλήσουν συσκευασμένη σε βαζάκια. Αυτό είναι και το πιο γνήσιο προϊόν. Ωστόσο, στο εμπόριο κυκλοφορεί και αφυδατωμένη σε μορφή σκόνης, σε γυάλινα βάζα και σε αποξηραμένους κόκκους, που μπορούν να προστεθούν σε χυμούς φρούτων, στο γιαούρτι ή τη σαλάτα.



Βασιλικός πολτός. Είναι μια κρεμώδης φυσική ουσία η οποία εκκρίνεται από τους υποφαρυγγικούς αδένες των μελισσών. Εργάτριες μέλισσες παράγουν αυτή την τροφή αποκλειστικά και μόνο για να θρέψουν τις βασίλισσες και τις προνύμφες. Είναι ενδεικτικό ότι η βασίλισσα ζει έως και πενήντα φορές περισσότερο από την απλή εργάτρια και καταφέρνει να γεννά κάθε μέρα έως και 2.000 αυγά. Πολλοί επιστήμονες θεωρούν ότι οι επιδόσεις της αυτές, τόσο σε μακροβιότητα όσο και σε ευγονία, οφείλονται στην καθημερινή κατανάλωση βασιλικού πολτού. O βασιλικός πολτός είναι πλούσιος σε μεταλλικά άλατα και κυρίως ασβέστιο, κάλιο και μαγνήσιο. Είναι πηγή βιταμινών, ενζύμων και μιας ομάδας συστατικών που μέχρι σήμερα έχουν μείνει απροσδιόριστα. Η περιεκτικότητα του βασιλικού πολτού σε όλα αυτά τα θρεπτικά στοιχεία τον καθιστά μια τροφή με πλήθος ευεργετικών ιδιοτήτων:



● Τονώνει τους κουρασμένους και ταλαιπωρημένους οργανισμούς και επισπεύδει την ανάρρωσή τους.

● Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

● Θεωρείται ότι τονώνει την ερωτική επιθυμία.

● Συντελεί στην καλή υγεία του δέρματος και των ιστών.

● Έχει αντισηπτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες.

Κερί. Το κερί είναι άλλο ένα προϊόν της μέλισσας με πολλές ευεργετικές ιδιότητες. Παράγεται από τους κηρογόνους αδένες στην κοιλιά των θηλυκών μελισσών και τους χρησιμεύει για να κατασκευάζουν τις κυψέλες. Το μάσημα άσπρου και άγευστου φυσικού κεριού θεωρείται ότι κάνει καλό σε όσους έχουν ορθοδοντικές προσθήκες. Έχει επουλωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και γι’ αυτό είναι ιδανικό για να καταπραΰνει τραυματισμούς ή ερεθισμούς του στόματος. Το κερί χρησιμοποιείται για την κατασκευή κεριών, περιέχεται σε φαρμακευτικά προϊόντα (π.χ. υπόθετα, αλοιφές για δερματοπάθειες και εγκαύματα κλπ.) και σε πολλά καλλυντικά (κραγιόν, κρέμες κλπ.).

Πηγή



http://www.vita.gr/

Η μέλισσα και ο άγγελος-Λουδοβίκος των Ανωγείων

pros bolo

23102010035

Προσοχή! "Πλαστά" κέρματα των 2 ευρώ

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι πολίτες, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα καταγράφηκαν αρκετά περιστατικά με «πλαστά» κέρματα του ενός, αλλά κυρίως των 2 ευρώ.


Αναγνώστης έλαβε ως ρέστα, κατά τη συναλλαγή του με έναν οδηγό ταξί, το κέρμα των 2 ευρώ και όπως ήταν φυσικό το πήρε δίχως δεύτερη σκέψη. Βέβαια, λίγο αργότερα αντιλήφθηκε ότι επρόκειτο για… «κάλπικο».

Το αυθεντικό με το «πλαστό» νόμισμα έχουν την ίδια διάμετρο, αλλά όχι το ίδιο βάρος.

Δείτε πως είναι το κέρμα των 2 ευρώ

Προσοχή! "Πλαστά" κέρματα των 2 ευρώ

Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2010

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι πολίτες, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα καταγράφηκαν αρκετά περιστατικά με «πλαστά» κέρματα του ενός, αλλά κυρίως των 2 ευρώ.

Αναγνώστης έλαβε ως ρέστα, κατά τη συναλλαγή του με έναν οδηγό ταξί, το κέρμα των 2 ευρώ και όπως ήταν φυσικό το πήρε δίχως δεύτερη σκέψη. Βέβαια, λίγο αργότερα αντιλήφθηκε ότι επρόκειτο για ... «κάλπικο».

Το αυθεντικό με το «πλαστό» νόμισμα έχουν την ίδια διάμετρο, αλλά όχι το ίδιο βάρος.

Δείτε πως είναι το κέρμα των 2 ευρώ









Μετά τη σχετική ανάρτηση, αναγνώστης της zougla.gr μας πληροφόρησε ότι πρόκειται για νόμισμα που κυκλοφορεί στην Ταϊλάνδη ως κέρμα 10 ταιλανδέζικων μπατ (baht) με ισοτιμία (1 THB = 0,0240 ευρώ).

Πάντως, μία προσεκτική ματιά και σύγκριση μεταξύ του αληθινού και του «πλαστού» κέρματος, θα σας απαλλάξει από τη «χασούρα» και τον κίνδυνο να βρεθείτε υπόλογος για κυκλοφορία των συγκεκριμένων κερμάτων ... ως των αντίστοιχων των 2ευρώ.

Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2010

Σαν σήμερα!

1185: Οι Νορμανδοί της Σικελίας υπό τον Κόμη Βαλδουίνο καταλαμβάνουν τη Θεσσαλονίκη και προξενούν μεγάλες καταστροφές.



1648: Υπογράφεται η Συνθήκη της Βεστφαλίας, που τερματίζει τον Τριακονταετή Πόλεμο και επιφέρει αλλαγές στην ισορροπία των δυνάμεων της Ευρώπης. Με τη συνθήκη αναγνωρίζεται η ανεξαρτησία και η ουδετερότητα της Ελβετίας.



1909: Η Ελλάδα αγοράζει το θωρηκτό «Αβέρωφ», αντί 24 εκατομμυρίων δραχμών, από τα οποία τα 8 εκατομμύρια προέρχονται από κληροδότημα του εθνικού ευεργέτη Γεωργίου Αβέρωφ.



1929: «Μαύρη Πέμπτη» στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Αρχή της μεγάλης χρηματιστηριακής κρίσης, που συγκλόνισε τον κόσμο.



1970: Ο Χρήστος Παπανικολάου καταρρίπτει το παγκόσμιο ρεκόρ του άλματος επί κοντώ με 5,49 μ. στο στάδιο Καραϊσκάκη. Το ρεκόρ θα αντέξει για 22 χρόνια ως πανελλήνιο και θα το καταρρίψει το 1992 ο Χρήστος Παλάκης με 5,52 μ.



1973: Τελειώνει ο Πόλεμος του Γιομ Κιπούρ, με τις ισραηλινές δυνάμεις να φθάνουν 100 χιλιόμετρα έξω από το Κάιρο και 45 χιλιόμετρα έξω από τη Δαμασκό.



Γεννησεις

1925: Λουτσιάνο Μπέριο, ιταλός συνθέτης. [Θαν. 27/5/2003]



1927: Ζιλμπέρ Μπεκό, γάλλος τραγουδοποιός. [Θαν. 18/12/2001]



1966: Ρόμαν Αμπράμοβιτς, ρώσος δισεκατομμυριούχος, ιδιοκτήτης της «Τσέλσι».



Θανατοι

1922: Ανδρέας Καρκαβίτσας, πεζογράφος. [Γεν. 1865]



1948: Φραντς Λέχαρ, αυστροουγγρικής καταγωγής συνθέτης οπερετών. («Η Νυχτερίδα») [γεν. 30/4/1870]



1957: Κριστιάν Ντιόρ, γάλλος σχεδιαστής μόδας. [Γεν. 21/1/1905]

kamena boyrla

alikes

VIDEO ΣΟΚ: Ο άνθρωπος-δέντρο - Δείτε τη συγκλονιστική ιστορία !



Ο άνθρωπος-δέντρο πρέπει να κλαδεύεται 3-4 φορές το χρόνο





Η όψη του είναι αποκρουστική όμως ο κόσμος τον έχει αγκαλιάσει και τον έχει βοηθήσει πολύ από τότε που το πρόβλημα του έγινε γνωστό από το Discovery Chanel.





Ο Ινδονήσιος Dede Koswara, από το Νοέμβριο του 2007 όταν και έγινε γνωστή η ιστορία του έχει την προσωνυμία Tree Man (άνθρωπος δέντρο) λόγω της σπάνιας ασθένειας από την οποία πάσχει και του δίνει αυτή την όψη.

Ο 39χρονος Dede μετά από ένα ατύχημα που είχε πριν αρκετά χρόνια και έκοψε το γόνατό του, άρχισαν να εξαπλώνονται στο σώμα του εκτεταμένα κονδυλώματα με μορφή φυτικών ριζών.





Το πρόβλημα ξεκίνησε από τα άκρα και εξαπλώθηκε σε ολόκληρο το σώμα του. Όταν η αρρώστια άρχισε να εξαπλώνεται ο Dede δεν μπορούσε να δουλέψει και η γυναίκα του τον εγκατέλειψε μόνο του με τα δύο παιδιά τους.





Οι γιατροί προσπάθησαν να βρουν τα αίτια του προβλήματος και να τον θεραπεύσουν. Έτσι ξεκίνησαν θεραπεία με αυξανόμενη πρόσληψη βιταμίνης Α, και κατάφεραν να αποκόψουν 13,2 κιλά των κονδυλωμάτων του. Όμως μετά από λίγο παρουσίασε και πάλι ραγδαία αύξηση των κονδυλωμάτων. Έτσι οι γιατροί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η μόνη λύση είναι να χειρουργείται 3 με 4 φορές το χρόνο ώστε να αφαιρούνται οι περιττοί ιστοί.





Δείτε τα βίντεο με την απίστευτη ιστορία:

Shocking story of Half Man Half Tree

Newsbeast.gr - Treeman the Cure My Shocking Story

Tree Man - After Surgery

Γυναικάρες πλένουν αυτοκίνητα!!! Πολύ sexy

Το πλύσιμο του αυτοκινήτου μπορεί να αποδειχθεί πολύ σέξι. Για του λόγου το αληθές, Δείτε τις φωτογραφίες...

«Έχω ανάγκη από σεξ τώρα διαφορετικά θα αυτοπυρποληθώ"

"Έχω ανάγκη από σεξ τώρα διαφορετικά θα αυτοπυρποληθώ". Με αυτά τα λόγια μία θερμόαιμη Πολωνέζα που ζει στη Βρετανία έκανε εκατοντάδες τηλέφωνα απελπισίας προς υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Φανταστείτε την κακομοίρα να τηλεφωνούσε στις δικές μας δημόσιες υπηρεσίες... ακόμη θα ήταν σε αναμονή ή θα είχε αυτοπυρποληθεί με το βρακί στο χέρι.


Τελικά η 42χρονη εντοπίστηκε από την αστυνομία δηλώνοντας ότι... ήταν πολύ καιρό χωρίς ερωτικό σύντροφο με αποτέλεσμα να θέλει να «ικανοποιηθεί» άμεσα. Τώρα είναι αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη και κινδυνεύει με φυλάκιση ενός έτους.

Στα δικαστήρια για σεξ και μαύρη μαγεία



Τις υπνώτιζαν, τους έδεναν τα μάτια και στην συνέχεια τις κακοποιούσαν σεξουαλικά. Όλα αυτά κατά την διάρκεια... «προσευχών» με στόχο να λυθούν τα μάγια και να ξορκίσουν τα κακά πνεύματα.



Πρωταγωνιστές, αυτής της απίστευτης ιστορίας που μοιάζει με σενάριο ταινίας του Χόλυγουντ, τρεις Έλληνες που ζουν στην Αυστραλία. Ο Θανάσης Ψυχογιός 40 ετών, ο Αντώνης Γκολόσιάν 62ετών και η Φράνσις Ψυχογιός 39 ετών, έπειθαν τα θύματά τους πως για να μπουν ξανά στο δρόμο του Θεού έπρεπε πρώτα να περάσουν από το κρεβάτι τους.



Ο Τόνι Γκολοσιάν, που κατηγορείται ότι ήταν ο εγκέφαλος μιας σειράς σεξουαλικών κακοποιήσεων, αντιμετωπίζει 150 κατηγορίες για σεξουαλικά παραπτώματα ενώ ο Θανάσης Ψυχογιός αντιμετωπίζει 79 κατηγορίες για τους ίδιους λόγους.



Η υπόθεση, που βρίσκεται στις δικαστικές αίθουσες, ήρθε στο φως όταν ο σύντροφος ενός εκ των θυμάτων ανακάλυψε που πήγαινε η μέλλουσα σύζυγός του τα βράδια.



Όπως ο ίδιος κατέθεσε στο δικαστήριο, ένα τηλεφώνημα ήταν η αρχή του τέλους. Ένα βράδυ που ήταν μόνος στο σπίτι χτύπησε το τηλέφωνο και στην άλλη άκρη της γραμμής μία «δαιμονική φωνή» του έλεγε πως η σύντροφός του «κοιμόταν από δω και από κει».



Η «δαιμονική φωνή» του είπε να πάει σε ένα ξενοδοχείο και να δει με τα μάτια του τι έκανε η γυναίκα του αλλά, «να μην πειράξεις τον Άθα. Αν τον πειράξεις δεν θα μπορέσουμε να σε προστατεύσουμε από το κακό» του είπε.



Αμέσως μετά το τηλεφώνημα πήγε στο ξενοδοχείο και στο δωμάτιο που του υπέδειξε η μυστηριώδης φωνή. Χτύπησε την πόρτα και όταν αυτή άνοιξε, άφωνος αντίκρισε ολόγυμνη την μέλλουσα σύζυγό του.



Η εισαγγελέας υποστήριξε πως τα θύματα είχαν πραγματικά πειστεί από τους δράστες ότι τους είχαν κάνει «μάγια» και πως για να λυθούν, έπρεπε να κάνουν προσευχές σε δωμάτια ξενοδοχείου. Εκεί τους έδεναν τα μάτια και τους έκαναν έρωτα!



Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε η αστυνομία στο δικαστήριο, ένα από τα θύματα ήταν μία 23χρονη γυναίκα, η οποία είχε πιστέψει ότι έπρεπε να κάνει έρωτα με έναν άγγελο, ενώ της είχαν δεμένα τα μάτια, σε διάφορα ξενοδοχεία του Σίδνεϊ.



Ο Τόνι Γκολοσιάν συστηνόταν ως «πνευματικός» και ήταν ο πρώτος που έκανε έρωτα μαζί της, στην συνέχεια ακολουθούσε και ο συνεργός του.



Σε κάποιες από τις «προσευχές», όταν το θύμα δεν ήθελε να κάνει έρωτα άκουγε μια «διαβολική φωνή» που της έλεγε: «Εγώ προσπαθώ να σε βοηθήσω να σπάσεις τα «μάγια» που σου έκαναν. Αυτό είναι ένα όνειρο».



Μόνο που για την 23χρονη το όνειρο εξελίχθηκε σε έναν απίστευτο εφιάλτη.



Ο Γκολοσιάν αφού έκανε πρώτα ο ίδιος τον «εξορκισμό» στην νεαρή κοπέλα μετά της είπε ότι πρέπει να κάνει έρωτα και με τον Ψυχογιό. Μόνο που αυτή την φορά, η διαδικασία θα έπρεπε να μαγνητοσκοπηθεί «για να λυθούν σίγουρα τα μάγια».



Την απείλησαν, μάλιστα, ότι η αδελφή της δεν θα επέστρεφε σπίτι της εκείνο το βράδυ αν δεν υπάκουε, ενώ της έδωσαν εντολή να μιλάει και στην κάμερα και να κάνει προσβλητικά σχόλια για την σύζυγο του Ψυχογιού, Φράνσις.



Ο Γκολοσιάν, ο οποίος παρουσιαζόταν ως «ο βασιλιάς Ρασούλ», της είπε ότι, αν έδειχνε στεναχωρημένη ή έκλαιγε, έπρεπε να ξανακάνει την ερωτική σκηνή. Η ίδια όσο απίστευτο και αν ακούγετε, τον υπάκουγε.



Στους ενόρκους του δικαστηρίου ειπώθηκε ότι θα προβληθεί βίντεο από την ερωτική συνεύρεση. Η γυναίκα θα δείχνει χαρούμενη και ότι συναινούσε, αλλά «στην πραγματικότητα ακολουθούσε οδηγίες για να λυθούν τα μάγια και να μην πάθει κακό η αδελφή της».



Ο κατήγορος δήλωσε ότι ο Γκολοσιάν της είπε να πάρει το βίντεο και να το πετάξει στο ποτάμι για να λυθούν τα μάγια όπως και έκανε.



Αργότερα, όμως, η αστυνομία βρήκε το βίντεο στο σπίτι του Ψυχογιού και υποστηρίζει ότι στην άτυχη γυναίκα δόθηκε ψεύτικο βίντεο.



Λίγες ημέρες μετά την «ερωτική συνεύρεση», ο σύζυγος του θύματος έλαβε στο κινητό του φωτογραφίες με την σύζυγό του να κάνει έρωτα σε άλλους άνδρες. Την εγκατέλειψε ενώ ήταν έξι εβδομάδες έγκυος, πιστεύοντας ότι την απατά.







Οι φωτογραφίες στάλθηκαν από κινητό στο οποίο είχε πρόσβαση ο Γκολοσιάν.



Σε άλλες περιπτώσεις, ο Γκολοσιάν φέρεται να ζήτησε από το θύμα να βρει έναν άλλο άνδρα και μια γυναίκα για να κάνει έρωτα μαζί τους. Μάλιστα οι δύο δράστες ζητούσαν και χρήματα από τα θύματά τους, για να συγχωρεθούν οι αμαρτίες τους.



Αρχικά, το θύμα κατέθεσε στην αστυνομία ότι οι ερωτικές σχέσεις έγιναν με την συγκατάθεσή της γιατί είχε τότε «πολύ στρες».



Η αστυνομία κατέθεσε στο δικαστήριο ότι μία άλλη γυναίκα έπεσε θύμα βιασμού τρεις φορές κατά τη διάρκεια «προσευχών», όταν μια δαιμονική φωνή την διάταζε να κάνει έρωτα με τον κατηγορούμενο αν ήθελε να ευχαριστήσει τους... «αγγέλους».



Μετά από κάθε «προσευχή» η γυναίκα έλεγε στο σύντροφό της, ότι νομίζει ότι την βίασαν, αλλά εκείνος την καθησύχαζε λέγοντας ότι ήταν ένα κακό όνειρο. Άλλωστε θύμα των δύο ψευδοπνευματικών είχε πέσει και ο σύζυγός της.



Ο άνδρας πίστευε τον κατηγορούμενο ο οποίος του ζήτησε να πληρώσει 50.000 δολάρια για να συγχωρεθούν οι αμαρτίες που έκανε όταν ήταν παιδί.



Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι κατηγορούμενοι απέσπασαν περίπου 100.000 χιλιάδες δολάρια. Η ίδια είχε δηλώσει: «Αισθάνομαι ντροπή, που εξαπατήθηκα με αυτό τον τρόπο. Πίστευα ότι κάποιος από την ελληνική παροικία του Σίδνεϊ, που ασχολείται με τη «μαύρη μαγεία», καταράστηκε εμένα και την οικογένειά μου. Ειλικρινά, πίστευα ότι θα παθαίναμε μεγάλο κακό, αν δεν ξορκίζαμε την κατάρα».



«Τα στοιχεία σε βάρος του κατηγορουμένου είναι συντριπτικά. Οι κατηγορούμενοι σχεδίαζαν με κάθε λεπτομέρεια την εξαπάτηση των θυμάτων τους», ανέφερε ο αστυνόμος, Τζορτζ Λόλης.



Ο δικαστής Γκράχαμ Τζόνστον αρνήθηκε να αποφυλακίσει τον Γκολοσιάν και περιέγραψε την υπόθεση, αν τελικά αποδειχθεί, ότι είναι μία «από τις πιο παράξενες και σατανικές υποθέσεις που συνάντησα σε 40χρόνια».



Παρόλα αυτά οι δυο άνδρες ισχυρίζονται στο δικαστήριο πως είναι αθώοι.

Κουμπούρας καθηγητής



Ο Νισάρ Αχμέντ είναι και επισήμως ο πρώτος ανίκανος καθηγητής... Το Γενικό Συμβούλιο Διδασκαλίας της Αγγλίας τον έκρινε ανίκανο να βελτιώσει περαιτέρω την δουλειά του με αποτέλεσμα να του απαγορεύσει δια βίου να διδάξει.

Τα μέλη του συμβουλίου ανέφεραν ότι ο 46χρονος Αχμέντ δε θα φτάσει ποτέ τις "απαιτούμενες προδιαγραφές" της διδασκαλίας και δεν μπορεί να εργαστεί ποτέ ξανά σε δημόσια σχολεία.

Σύμφωνα με την ετυμηγορία ο καθηγητής έχει σοβαρή επαγγελματική ανικανότητα και η ύπαρξή του στο σχολείο θέτει σε κίνδυνο τη μόρφωση των μαθητών.

Ο 46χρονος ήταν μάλιστα επικεφαλής του τμήματος επιχειρήσεων στο πανεπιστήμιο O'Gaunt Community Technology College του Μπερκσάιρ, και τα μαθήματά του περί μάνατζμεντ ήταν απλά τραγικά.

Μάλιστα το σχολείο του που αριθμεί 450 μαθητές, του είχε δώσει δεύτερη ευκαιρία μπας και βελτιωθεί αλλά τζίφος, ο καθηγητής ήταν ανεπίδεκτος μαθήσεως.

Από το 2000 στην Αγγλία 13 καθηγητές έχουν κριθεί ακατάλληλοι αλλά είναι η πρώτη φορά που κάποιος καθηγητής παίρνει απαγορευτικό από τις μαθητικές αίθουσες δια παντός.

Ο Αχμέντ βρισκόταν υπό επιτήρηση το Δεκέμβριο του 2008 αλλά παραιτήθηκε λίγο μετά αφότου έμαθε ότι η υπόθεσή του θα εξεταζόταν από τους διοικητές.

"Έχω γίνει ο αποδιοπομπαίος τράγος. Είμαι βαθύτατα στενοχωρημένος γι 'αυτό και δεν αξίζω να είμαι ο πρώτος που πρέπει να διαγραφώ από το επάγγελμα δια παντός" σχολίασε ο ίδιος.

Χαμός με τις γυμνές φωτογραφίες της Μενεγάκη !

 

Εδώ οι καλές γυμνές φωτογραφίες της Μενεγάκη πάρε κόσμεεεε! ή ...

αλλιώς δώσε και μένα μπάρμπα μερικά κλικ.



Κυκλοφορούν στο ίντερνετ, γυμνές φωτογραφίες της Μενεγάκη?



Με εξώδικο της, προς τις εφημερίδες, προσπαθεί να σταματήσει τη δημοσιοποίηση «προσωπικών» φωτογραφιών της, από το δωμάτιο του ξενοδοχείου της, η Ελένη Μενεγάκη, υποστηρίζοντας, ότι ένας Ρώσος, έκλεψε τη φωτογραφική μηχανή της, στην κάρτα της οποίας ήταν αποθηκευμένες και στη συνέχεια προσπάθησε να τις πουλήσει, αρχικά στον Πέτρο Κωστόπουλο και έπειτα σε άλλους.



Η όλη ιστορία δεν μας φαίνεται αληθινή, περισσότερο με διαφημιστικό κόλπο μοιάζει, για να εξάψει τη φαντασία των παραληρούντων Ελλήνων, αφού είναι γνωστό ότι η κ. Μενεγάκη είναι, με αστρονομική διαφορά από τη δεύτερη-η υπ'αριθμ 0,1 φαντασίωση Ελλήνων των.



Έτσι, κυκλοφορούν ήδη στο ... διαδίκτυο, συνδέσεις, προς το rapidshare κ.λ.π.τα οποία δήθεν περιέχουν τις φωτογραφίες. Η αλήθεια είναι-προς απαγοήτευση του φιλοθεάμονος κοινού-ότι είναι συρραφή στιγμιότυπων από τις εκπομπές της και δεν υπάρχουν πουθενά δημοσιευμένες, όπως κάποιοι παραπλανούν.



Μην κουράζεστε άδικα! Το πιθανότερο είναι να μην υπάρχουν καν, λέμε!

Με τον ντόρο που γίνεται με τις υπαρκτές ή ανύπαρκτες φωτογραφίες πάντως, το όνομα της κ. Μενεγάκη είναι πάντα στην επικαιρότητα.



Ένα είναι βέβαιο: Αν κάποια στιγμή κυκλοφορήσουν πραγματικές ροζ φωτογραφίες, της πάλαι ποτέ «μητέρας των τριών παιδιών και υποδειγματικής συζύγου», θα καταστραφεί το ίντερνετ, από το φόρτο.

Δεν θα ξαναϋπάρξει ίντερνετ.

Ταχυδρόμος παντρεύτηκε τη γάτα του!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiMXZ16EQGodS9rXW7aj0LyX5W5924sWJPZGJXaVAARhg20hHgPPzYMEJOtnn4TkSEMrxVQmTsVPoQbI6_LvscwlbcWxsCbUHual0JHfBRPmucAPghKBkf7HOaat7N45Fatlwq5WabqZao/s400/Postman.jpg

Ένας Γερμανός ταχυδρόμος παντρεύτηκε τη γάτα του με την οποία έχουν μια μοναδική σχέση...





και όπως λέει είναι το ταίρι του εδώ και χρόνια.



Θέλοντας λοιπόν να δείξει την αγάπη του για τα ζώα αποφάσισε να κάνει αυτή την πρωτότυπη κίνηση.



Το σίγουρο είναι ότι αν πας σε τέτοιο γάμο δε λες..."καλούς απογόνους". Σκέτο "να ζήσετε"

Σεξ μέχρι... θανάτου



Τραγικό τέλος είχε ένα ζευγάρι στη Ρωσία, που επέλεξε να κάνει sex μέσα στο... αυτοκίνητο. Οι εραστές δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν το πάθος τους, μέχρι να μπουν στο σπίτι. Άρχισαν τις περιπτύξεις μέσα στο όχημα, το οποίο βρισκόταν στο γκαράζ.



Καθώς όμως το κρύο ήταν τσουχτερό, ο άνδρας άφησε ανοιχτή τη μηχανή για να υπάρχει θέρμανση. Στη Ρωσία συνήθως, τα γκαράζ είναι μικρές μεταλλικές κατασκευές και ίσα ίσα χωράνε το αυτοκίνητο.



Με τη μηχανή σε λειτουργία, σε λίγα λεπτά το γκαράζ μετατράπηκε σε θάλαμο αερίων!

Ο άτυχος άνδρας και η σύντροφος του, έχασαν τις αισθήσεις τους και σύμφωνα με το πρακτορείο Ίντερφαξ, πέθαναν από δηλητηρίαση, λόγω του διοξειδίου του άνθρακα.

"Τεράστιος αστεροειδής κατευθύνεται προς τη γη"



"Τεράστιος αστεροειδής κατευθύνεται προς τη γη. Ημερομηνία ενδεχόμενης σύγκρουσης στις 21 Μαρτίου ...2014. Ο αστεροειδής ονομάζεται "2003 QQ47" έχει διάμετρο 1,2 χιλιομέτρων και ζυγίζει 2,6 διεσεκατομμύρια τόνους. Κατευθύνεται προς τη Γη με ταχύτητα που φτάνει τα 30 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο και η ισχύς της πιθανής σύγκρουσης με τη γη θα ισοδυναμούσε με 20 εκατομμύρια φορές την βόμβα της Χιροσίμας."

Η παραπάνω ανακοίνωση δεν έγινε από κάποια τηλεοπτική εκπομπή, περιοδικό ή blog - οπότε θα μπορούσαν όλοι οι "ειδικοί" να την χαρακτηρίσουν καταστροφολογική - αλλά από μια ομάδα Βρεττανών αστρονόμων του προγράμματος Near Earth Projects, το καλοκαίρι του 2003. Όπως ηταν φυσικό το άκουσμα και μόνο ενος τέτοιου ενδεχόμενου προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση. Λίγες ημέρες μετά, οι ερευνητές έσπευσαν να καθησυχάσουν την κοινη γνώμη με μια δεύτερη ανακοίνωση στην οποία παρουσιάζονταν οι μαθηματικές-στατιστικές πιθανότητες να χτυπήσει ο QQ47 την γη.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτήν "οι πιθανότητες πρόσκρουσης του αστεροειδούς με την γη είναι μηδαμινές- 1 στις 909.000- ενώ στην "σκάλα επικινδυνότητας", γνωστή ως κλίμακα του Τορίνου, με ελάχιστο κίνδυνο το 1 και μέγιστο το 10, ο QQ 47/2003 καταχωρήθηκε στην πρώτη κατηγορία. Πάντως ο αστεροειδής θα παρακολουθείται τους επόμενους μήνες προκειμένου να υπολογιστεί με μεγαλύτερη ακρίβεια η τροχιά του".

Οι αστρονόμοι ανακάλυψαν τον επικίνδυνο διαστημικό βράχο στις 24 Αυγούστου 2003 - εξ ου και ο αριθμός 2003 στην ονομασία του- από το Ερευνητικό Πρόγραμμα "Lincoln για την παρακολούθηση κοντινών αστεροειδών" στο Νέο Μεξικό . Αστεροειδείς αυτής της μορφής είναι ουσιαστικά κομμάτια πετρωμάτων που έχουν απομείνει από την δημιουργία του ηλιακού μας συστήματος.



Παρόλο που το μέγεθος του 2003 QQ47 είναι μόλις το ένα δέκατο του αστεροειδή που πιστεύεται ότι εξαφάνισε τους δεινοσαύρους πριν από 65 εκατ. χρόνια,η πρόσκρουσή του στον πλανήτη θα απελευθέρωνε την ενέργεια 20 εκατομμυρίων ατομικών βομβών όπως της Χιροσίμα και θα εξαφάνιζε μεγάλα κομμάτια του κόσμου μας.

Εαν διαβάσει κανεις προσεκτικά τις δύο επίσημες ανακοινώσεις θα παρατηρήσει οτι διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους ως προς τις πιθανότητες σύγκρουσης του QQ47 με την γη . Η μεγαλύτερη απορία που δημιουργείται είναι γιατί οι επιστημονες , αφού θεωρούσαν εξ αρχής απίθανο το ενδεχόμενο σύγκρουσης, προχώρησαν σε ανακοίνωση συγκεκριμένης ημερομηνίας- δηλαδή της 21ης Μαρτίου 2014.Η ενέργεια αυτη μοιάζει εντελώς παράλογη αφού είναι σαν να είπαν οτι: "Αστεροειδής που κατευθύνεται προς την Γη ΔΕΝ θα συγκρουστεί μαζί της στις 21/3/2014", ανακοίνωση που δεν διακρίνεται για την επιστημονική της αξιοπιστία!

Το pyles.tv και ο Γιάννης Μούτσος επικοινώνησαν με τον αστροφυσικό Alan Fitzsimmons, καθηγητή στο Πανεπιστημίο 'Queen' του Belfast, ο οποίος μελετάει εδώ και δεκαετίες τους κομήτες και τους αστεροειδείς που βρίσκονται κοντά στη Γη και θα μπορούσαν να συγκρουστούν μαζί της.



Του ζητήσαμε να μας εξηγήσει γιατί αρχικά ανακοίνωσαν "ενδεχόμενη σύγκρουση"του "QQ47 2003 " και αμέσως μετα έσπευσαν να καθησυχάσουν το κόσμο. Τον ρωτήσαμε εαν έχει στοιχεία για άλλους κομήτες που απειλούν τη γη, πόσοι είναι, πότε θα συμβει μια πιθανή σύγκρουση και ποιες θα είναι οι συνέπειες για τον πλανήτη μας. Του θέσαμε επίσης το ερώτημα εαν πράγματι η NASA έχει στην κατοχή της ένα "υπερόπλο αντιμετώπισης κομητών"!

Σπίτι… ζωολογικός κήπος

N
Η οικογένεια που θα δείτε έχει πάνω από 100 ζώα στο διαμέρισμα της. Τα περισσότερα από αυτά είναι φίδια, σαύρες και αράχνες, μερικά εκ των οποίων είναι πολύ επικίνδυνα...

Αεροσκάφος κατέπεσε στα Μέγαρα

Παρολίγον τραγωδία στα Μέγαρα όταν αεροσκάφος αερολέσχης στο οποίο επέβαιναν ο κυβερνήτης και ο συνοδός του, κατέπεσε για άγνωστο λόγο στη περιοχή Βουθύλας Μεγάρων.


Οι δύο επιβαίνοντες υπέστησαν τράυματα και οδηγούνται αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο.

Τα αίτια της πτώσης ερευνούνται από τους ειδικούς.

Πηγή:ethnos.gr

Fuckstar Industries - In Da Julia.wmv

Το απειλιτικό μήνυμα της Μενεγάκη προς την ιστοσελίδα που δημοσιευσε τις γυμνες φωτογραφίες της!



«Αξιότιμοι κύριοι,



Πληροφορήθηκα οτι φωτογραφίες που ελήφθησαν με την προσωπική μου φωτογραφική μηχανή και με απεικονίζουν, και οι..

οποίες εκλάπησαν, κυκλοφορούν κατά παράνομο τρόπο και έχουν ήδη καταστεί ή πρόκειται να καταστούν αντικείμενο συναλλαγής στα γραφεία εντύπων ποικίλης ύλης.

Η κατοχή συνεπώς των παραπάνω φωτογραφιών ως προϊόντα εγκλήματος είναι παράνομη, η δε χρήση και δημοσίευση τους πέρα των λοιπών έκνομων πράξεων που αυτή συνεπάγεται, παραβιάζει πρωτίστως την ιδιωτικότητα του βίου μου.

Σε περίπτωση που αυτές οι φωτογραφίες βρίσκονται... στα χέρια σας ή τεθούν υπόψη σας, προκειμένου να τις αγοράσετε προς δημοσίευση, θα ήθελα να σας γνωρίσω οτι έχουν εκφύγει της κατοχής μου κατά παράνομο τρόπο και σας δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά οτι, δεν συναινώ στη δημοσιοποίηση τους και οτι η με κάθε τρόπο χρήση τους από οποιονδήποτε συνιστά αυτόματα παράνομη πράξη, για την περίπτωση δε που θα συμβεί αυτό επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματος μου.



Αθήνα, 21.10.2010

Ελένη Μενεγάκη»\

Πήγε να κλέψει το ίδιο μαγαζί 31 φορές

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTTBKTr_nJqUcn1s7aNNxo2Oe-A5fSjqnnxmlhi6aLxCBgock0&t=1&h=167&w=222&usg=__Y-4TCvW7aGGYHUyRdoc9DvSh_sc=

Η απληστία πρόδωσε μία 19χρονη που μαζί με ένα φίλο της πραγματοποιούσαν...





συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας σε ανύπαρκτα πρόσωπα και έως τώρα είχαν καταφέρει να αποσπάσουν συσκευές αξίας 22.000 ευρώ.Την περασμένη Πέμπτη η 19χρονη πήγε για 31η φορά σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στο Μαρούσι και παρουσιάζοντας πλαστά έγγραφα, ζήτησε να κάνει μια σύνδεση. Ένας υπάλληλος όμως τη θυμήθηκε και ειδοποίησε την Αστυνομία. Στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλαστά έγγραφα, 1.165 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα. Ο συνεργός της αναζητείται.

Πειρατές κατέλαβαν τάνκερ ελληνικών συμφερόντων ανοικτά της Κένυας

Στο πλοίο δεν επιβαίνουν Έλληνες



Σομαλοί πειρατές κατέλαβαν σήμερα το τάνκερ York, συμφερόντων της ελληνικής Interunity Management Corporation (IMC) με σημαία Σιγκαπούρης, έπειτα...



από τον απόπλου το από τη Μομπάσα της Κένυας με προορισμό τις Σεϋχέλλες.



Στο πλοίο παραμένει πλήρωμα, αποτελούμενο από έναν Γερμανό (καπετάνιος), δύο Ουκρανούς και 14 Φιλιππινέζους.



Στο τάνκερ York δεν επιβαίνουν Έλληνες

Δείτε τι συμβαίνει τώρα στον πλανήτη γη! Με ένα κλικ!

Δείτε ένα ΤΡΟΜΕΡΟ ρολόι που αξίζει να το εξερευνήσετε!!!!


Δείχνει τι αυμβαίνει αυτη τη στιγμή στη Γη, σε παραγματικό χρόνο! Από γεννήσεις και θανάτους μεχρι εγκλήματα και αποθέματα τροφής!

Κάντε κλικ στην εικόνα για να το επισκεφτείτε!
Πριν μερικά χρόνια, λίγο μετά το 1960 επί Σοβιετικής Ένωσης, γινόταν στη Σιβηρία μια έρευνα από γεωλόγους. Χρησιμοποίησαν γεωτρύπανο που μπορούσε να μπει στη γη πολύ βαθειά. Οι Ρώσοι διαθέτουν τέτοια γεωτρύπανα που μπορούν να φτάσουν σε περίπου 20 km βάθος, και τα πουλάνε σε χώρες όπως η Ινδία και η Κορέα, που έχουν πετρέλαιο σε κοιτάσματα με πολύ μεγάλο βάθος, για να μπορούν να το εξορύξουν.

Τότε όμως έγινε κάτι πολύ εντυπωσιακό και απρόβλεπτο, που μαθεύτηκε πρώτα στη Μόσχα και μετά στη Φινλανδία, από την οποία κυρίως μέσω της έγκυρης εφημερίδας Ammenusastia η είδηση έφτασε και στη Δύση. Συγκεκριμένα, όταν το γεωτρύπανο έφτασε τα 14,4 χιλιόμετρα βάθος, ξαφνικά άρχισε να μην βρίσκει αντίσταση και γύρναγε τρελά, ενώ καταγράφηκε μια εκπληκτική θερμοκρασία 1100 βαθμών Κελσίου. Κατάλαβαν ότι είχαν πέσει σε κενό δηλ. κάτι σαν σπήλαιο μέσα στη γη. Είχαν μαζί τους ένα μικρόφωνο για να καταγράφουν τον ήχο από τις μετατοπίσεις των πλακών που γίνονται σε αυτά τα βάθη. Τους ξάφνιασε πρώτα κάτι σαν τεράστια νυχτερίδα που βγήκε από την τρύπα, μαζί με ένα ρεύμα αερίου, μόνο που αυτή είχε πολύ λαμπερά φτερά που έγραφαν "έχω κυριαρχήσει" και χάθηκε στον ουρανό. Όταν έβαλαν το μικρόφωνο στην τρύπα άκουσαν τρομακτικές ανθρώπινες κραυγές.




















Επικεφαλής στο πείραμα ήταν ο Δρ. Ασσάκωφ (Azzacove). Αυτός δήλωσε: "Σαν κομμουνιστής δεν πιστεύω στον Ουρανό ή τη Βίβλο, αλλά σαν επιστήμονας τώρα πιστεύω στην Κόλαση. Είναι περιττό να πω ότι είμαστε σοκαρισμένοι που κάναμε μια τέτοια ανακάλυψη. Αλλά ξέρω τι είδαμε, και ξέρω τι ακούσαμε. Και είμαστε απόλυτα πεισμένοι ότι τρυπήσαμε μέχρι τις Πύλες της Κολάσεως"!



























Γεγονός είναι ότι οι μισοί επιστήμονες εγκατέλειψαν στη μέση το πείραμα.





"Αντί για μετακινήσεις πλακών, λέει ο Δρ. Ασσάκωφ, ακούσαμε ανθρώπινη φωνή που ούρλιαζε από τον πόνο".

Και συνεχίζει: "Στην αρχή νομίζαμε ότι η φωνή ερχόταν από τα σύνεργά μας, αλλά όταν προσδιορίσθηκε η προέλευσή της, οι χειρότερες υποψίες μας επιβεβαιώθηκαν. Δεν ήταν κραυγές από ένα μόνο άτομο, αλλά από χιλιάδες ή και εκατομμύρια ανθρώπους".





Αριστερά βλέπετε ότι, σύμφωνα με τις τρέχουσες επιστημονικές αντιλήψεις, η Γη στο εσωτερικό της κρύβει πυρήνα, στον οποίο η θερμοκρασία φθάνει τις αρκετές χιλιάδες βαθμούς Κελσίου.

ΠΑΤΡΑ: εχει αδυναμία... στις γυναικείες πατούσες

Ο καθένας με τον πόνο του, το καημό του και το του βίτσιο. Έτσι Πατρινός ανήρτησε αγγελία στο Ίντερνετ, λέγοντας ότι έχει αδυναμία στις γυναικείες πατούσες και προσφέρει περιποίηση ποδιών σε όποια κυρία επιθυμεί, υποσχόμενος εχεμύθεια και καθαριότητα.


Όσες πιστές, προσέλθετε ...

Μήνυση σε τηλεπρουσιάστρια για προβολή 15χρονης “εθισμένης στο σεξ”!

Δεν φανταζόταν η γνωστή και επιτυχημένη παρουσιάστρια καθημερινής εκπομπής ότι τα νούμερα τηλεθέασης που της χάρισε η προβολή 15χρονης "εθισμένης" στο σεξ, θα της στοίχιζαν 1 εκατομμύριο δολάρια!


Τόσα ζητάει από την Τάιρα Μπανκς, η μητέρα της 15χρονης Τζούελ που φιλοξενήθηκε στις 12 Ιουνίου 2009, στο "Τάιρα Μπανκ'ς Σόου". Το συγκεκριμένο επεισόδιο είχε σημειώσει ρεκόρ τηλεθέασης για τη σεζόν εκείνη και κανείς δεν περίμενε την τροπή που πήρε η υπόθεση.

Η Μπέβερλι Μακ Κλέντον, μητέρα της 15χρονης Τζούελ, ανακάλυψε έντρομη ένα πρωί ότι η κόρη της είχε εξαφανιστεί! Δήλωσε την εξαφάνιση της στην αρμόδια υπηρεσία και λίγο αργότερα την ειδοποίησαν ότι το παιδί της είχε μεταφερθεί με μία πολυτελή λιμουζίνα στο πλατό της Τάιρα Μπάνκς, για να συζητήσουν τον "εθισμό της στο σεξ"!

Όπως υποστηρίζει όμως η μητέρα της στην μηνυτήρια αναφορά, η παραγωγή της εκπομπής αλλά και η παρουσιάστρια, ουδέποτε ζήτησαν την συγκατάθεση της -ως όφειλαν- πριν εκθέσουν δημοσίως ένα 15χρονο παιδί! Για το λόγο αυτό, όπως αναφέρει ζητά τώρα αποζημίωση ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων για παραβίαση "ποτέ δεν είχε διαγνωσθεί εθισμός στο σεξ για τη Τζούελ" τόνισε η μητέρα της.

Οποιαδήποτε ομοιότητα με εγχώρια προγράμματα, είναι εντελώς συμπτωmatikh

pranasynthesis

"O Ινδός που ζει χωρίς τροφή, είναι φάρσα!", λέει ο Ιατρικός Σύλλογος Ινδίας

Η περίπτωση του 82χρονου Ινδού Prahlad Jani ή Mataji, ο οποίος υποστηρίζει ότι ζει χωρίς φαγητό και νερό από το 1940, είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον των ανθρώπων σε ολόκληρο τον πλανήτη πριν από ενάμιση μήνα!


Μία ομάδα ινδών γιατρών από το νοσοκομείο Sterling, τον είχαν απομονώσει τότε για 15 ημέρες και αφού τον υπέβαλλαν σε δεκάδες ιατρικές εξετάσεις, ανακοίνωσαν ότι πράγματι ο ισχυρισμός του πως δεν τρώει και δεν πίνει τίποτα, είναι αληθινός ( "Τι έδειξαν οι ιατρικές εξετάσεις του Ινδού")!



To Ιατρικό Συμβούλιο της Ινδίας, κάνει λόγο για "φάρσα"

To Ιατρικό Συμβούλιο της Ινδίας (MCI) όμως, έχει εντελώς διαφορετική άποψη! Με μια σκληρή ανακοίνωση καταφέρεται εναντίον της ιατρικής ομάδας που παρακολούθησε τον Ινδό, κατηγορώντας τους γιατρούς για "συμμετοχή σε φάρσα"!

Σύμφωνα με το MCI "η διαδικασία που ακολουθήθηκε από τους γιατρούς ήταν λάθος. Το αξιοσημείωτο είναι ότι ακριβώς η ίδια ομάδα γιατρών, είχε ξαναπαρακολουθήσει τον Prahlad Jani και πριν από μερικά χρόνια, στο ίδιο νοσοκομείο. Οπως και τώρα , έτσι και τότε μετά το τέλος του 15νθημέρου, έτρεξαν αμέσως να κάνουν δηλώσεις στα Μέσα Ενημέρωσης, επιβεβαιώνοντας τους ισχυρισμούς του yogi".

Κλείνοντας την ανακοίνωσή τους, τονίζουν για πολλοστή φορά ότι είναι εντελώς ανέφικτο να ζήσει ένας ανθρώπινος οργανισμός χωρίς νερό και τροφή!



Τι έλεγαν οι ίδιοι γιατροί το 2003 για την περίπτωση του 80χρονου!

Ψάχνοντας στο internet, επιβεβαιώσαμε πολύ σύντομα τους ισχυρισμούς του Ιατρικού Συμβουλίου, ως προς το γεγονός ότι ο Prahlad Jani, είχε ξανανοσηλευτεί στο νοσοκομείο Sterling! Το Νοέμβριο του 2003, η ίδια ομάδα γιατρών, είχε πράγματι παρακολουθήσει τον yogi για 10 ημέρες.

Η διαδικασία που είχε ακολουθηθεί τότε, ήταν η ίδια με αυτήν που εφαρμόστηκε πριν από ένα μήνα, ενώ οι ανακοινώσεις των γιατρών κατέληγαν και πάλι στο ίδιο συμπέρασμα: δεν μπορούσαν να εξηγήσουν πώς είναι δυνατόν ο Jani να ζει χωρίς λήψη τροφής και νερού! Αναλυτική αναφορά είχε γίνει τότε και από το BBC και από το CNN.



Tι απαντάει το νοσοκομείο Sterling

Το νοσοκομείο από την πλευρά του, δεν σχολιάζει τα όσα του καταλογίζει το Ιατρικό Συμβούλιο της Ινδίας, αλλά παραπέμπει στην επίσημη αναφορά για την περίπτωση του Jani, που είναι ήδη αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Sterling και τονίζει ότι όλες οι ανακοινώσεις τους συνοδεύονται από τις αντίστοιχες ιατρικές εξετάσεις!

Το βίντεο που ακολουθεί είναι από ντοκιμαντέρ του Discovery, το οποίο περιλαμβάνει πλάνα από την 10ήμερη παραμονή του Ινδού στο νοσοκομείο Sterling τον Νοέμβριο του 2003, καθώς και δηλώσεις των γιατρών του!

ΠΑΤΡΑ: Σάλος με τη λεσβία γιατρό!

Τι θα γίνει στην παραλιακή της Πάτρας; Μας είπαν πως η γιατρός που είναι «ολίγον» λεσβία συνεχίζει την δράση της! Δεν αφήνει... ασθενή για ασθενή! Ιδιαίτερα όταν κάποια της μπει στο μάτι κάνει... τα αδύνατα δυνατά για να την κατακτήσει! Μόνο που θα πρέπει να προσέξει γιατί την έχουν πάρει «χαμπάρι» όλοι οι γείτονες και την συζητούν έντονα! Η «φήμη» της έχει φθάσει μέχρι το λιμάνι! Το τι λένε γι αυτήν άνθρωποι του λιμανιού.... δεν περιγράφεται!

“Έφυγε” η Καίτη Χωματά

«Στον ουρανό είν’ ένα αστέρι» από τα ξημερώματα η ιέρεια του Νέου Κύματος Καίτη Χωματά.


Η 64χρονη τραγουδίστρια έχασε την πολυετή μάχη με τον καρκίνο και «έφυγε» από κοντά μας.

Νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ, καθώς πέρα από το χρόνιο πρόβλημα με τον καρκίνο, πριν από δυο μήνες είχε τραυματιστεί σε ατύχημα.

Η Καίτη Χωματά είχε καταγωγή από τη Νάξο, γεννήθηκε στην Αθήνα και έζησε στην Πλάκα. Σπούδασε κλασσικό χορό, ενώ με το τραγούδι ασχολήθηκε από πολύ μικρή, όταν την ανακάλυψε το 1964 ο Γιώργος Οικονομίδης στα «Νέα ταλέντα» του. Εκεί την άκουσε ο Γιώργος Παπαστεφάνου και τη συνέστησε στον Γιάννη Σπανό, ο οποίος είχε έρθει από τη Γαλλία ψάχνοντας τη φωνή ή τις φωνές που θα έφερναν το Νέο Κύμα στη μουσική σκηνή της Ελλάδας.

Ερμήνευσε με χαρακτηριστικό τρόπο τα πρώτα τραγούδια του Σπανού (που σηματοδότησαν την αρχή αυτού του καλλιτεχνικού Κινήματος) και πολλών άλλων σπουδαίων συνθετών.

Είχε με τον τότε σύζυγό της Βασίλη Μαυρομμάτη την μπουάτ «Παράγκα» και μετά τη μπουάτ «Αυλαία».

Η δραματική περιπέτεια της υγείας την υποχρέωσε να αποσυρθεί για μεγάλο διάστημα από το τραγούδι, καθώς για χρόνια ήταν καθηλωμένη στο νοσοκομείο.

Έχει τραγουδήσει περίπου 200 τραγούδια και έχουν κυκλοφορήσει 18 δίσκοι της.

Τραγούδησε για την ομογένεια στην Αμερική, στον Καναδά, στη Γερμανία, στην Κύπρο και σε όλη την Ελλάδα.

Τη χειμερινή σαιζόν 2009-2010 τραγούδησε στη μουσική σκηνή Ωδήςια στο Γκάζι μαζί με άλλους συντελεστές του Νέου Κύματος, όπως την Πόπη Αστεριάδη, τον Μιχάλη Βιολάρη, τη Ρένα Κουμιώτη, τον Κώστα Καράλη κ.α.

Η μάχη του Michael Douglas με τον καρκίνο.

Παραμένει δύσκολη η μάχη του Michael Douglas με τον καρκίνο στο λάρυγγα. Ο διάσημος ηθοποιός καθώς συνόδευε την 7χρονη κόρη του Cary, στο σχολείο φαινόταν χλωμός και καταπονεμένος.




Ο Michael είναι επικεντρωμένος στην ανάρρωση του, είπε μια γυναίκα. Είναι δύσκολος ο αγώνας αλλά οι γιατροί είναι ευχαριστημένοι, επειδή η θεραπεία του πάει πολύ καλά. Πιστεύουν ότι τα πάει πολύ καλά και ας μην φαίνεται από την εξωτερική του εμφάνιση.



Η σύζυγος του Kathrine Zeta Jones, έχει αφήσει στην άκρη την καριέρα της και βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό του. Άφησε στην μέση τον ρόλο, στην ταινία που θα πρωταγωνιστούσε γιατί δεν ήθελε να βρίσκεται μακριά από τον Michael.



Η ηθοποιός πρόσφατα αποκάλυψε ότι η ακτινοθεραπεια και η χημειοθεραπεία του έχουν δημιουργήσει πληγές στο στόμα και του είναι πάρα πολύ δύσκολο να φάει και να καταπιεί. Έτσι εξηγειται η απότομη απώλεια βάρους του ηθοποιού.


Παραδέχτηκε επίσης ότι ο καρκίνος του είχε εξαπλωθεί πέραν του αρχικού όγκου της, και τώρα ήταν χειρότερη από την πρώτη, εξηγώντας ότι η ασθένειά του ήταν στο στάδιο τέσσερα και ότι σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί ένα τέτοιο στάδιο να αποβεί μοιραίο. Είπε ότι οι καταχρήσεις που έκανε είναι η πιο πιθανή αιτία που αρρώστησε. Ωστόσο, εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι υπάρχουν 80% πιθανότητες να νικήσει την ασθένεια.

'Εκαναν πειράματα σε ανθρώπους στη Γουατεμάλα

17 είδη ιατρικών πειραμάτων σε ανθρώπους έκαναν οι Ηνωμένες Πολιτείες τη δεκαετία του '40. Πολλούς τους μόλυναν με σεξουαλικά νοσήματα για να δοκιμάσουν την πενικιλίνη!




Την ανατριχιαστική αυτή ανακοίνωση έκανε ο αντιπρόεδρος της Γουατεμάλας Ραφαέλ Εσπάδα. Οπως είπε πρόκειται για πειράματα που έγιναν σε άτομα με νοητική υστέρηση, πόρνες, κρατούμενους και στρατιώτες στη Γουατεμάλα τη δεκαετία του '40.



"Επιβεβαιώσαμε 17 είδη σχεδίων για τον πειραματισμό πάνω σε ανθρώπους που έγιναν στη χώρα μας", δήλωσε ο Εσπάδα, τον οποίο επικαλούνται σήμερα οι εφημερίδες της χώρας.



Ο Εσπάδα ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η αμερικανική κυβέρνηση έστειλε έγγραφα στην Ειδική Επιτροπή Έρευνας, την οποία διευθύνει ο ίδιος, προκειμένου να έρθουν στο φως τα γεγονότα αυτά που συνέβησαν μεταξύ του 1946 και του 1948.



Τα πειράματα που έγιναν σε ανθρώπους στη Γουατεμάλα αποκαλύφθηκαν την 1η Οκτωβρίου μετά την εύρεση των αρχείων του γιατρού που ήταν υπεύθυνος γι'αυτά, του Τζον Κάτλερ, ο οποίος πέθανε το 2003.



Στο πλαίσιο των πειραμάτων αυτών περίπου 1.500 άνθρωποι στη Γουατεμάλα μολύνθηκαν εν αγνοία τους με σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, όπως η σύφιλη και η βλεννόρροια, προκειμένου να δοκιμαστεί η αποτελεσματικότητα της πενικιλίνης. Οι ερευνητές που τα πραγματοποίησαν είχαν επιλέξει ως πειραματόζωα άτομα από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, μεταξύ των οποίων άνθρωποι με νοητική υστέρηση.



Την 1η Οκτωβρίου, η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον ζήτησε συγγνώμη από τη Γουατεμάλα, ενώ ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα τηλεφώνησε για τον ίδιο λόγο στον ομόλογό του Αλβάρο Κολόμ και του εξέφρασε τη βαθειά του λύπη.

...Ατρόμητος Πούτιν Καταδύσεις 4.600 πόδια στο κάτω μέρος του μεγαλύτερους κόσμους και βαθύτερη λίμνη Βαϊκάλη

To "μυστήριο" της λίμνης Βαϊκάλης!

Οταν την Πρωτοχρονιά εκατό και πλέον πιστοί ορθόδοξοι χριστιανοί στην Ρωσία κατέληξαν στο νοσοκομείο αφού προηγουμένως κατανάλωσαν αγιασμό κατά την διάρκεια των Θεοφανείων στην ανατολική πόλη του Ίρκουτσουκ, οι θεωρίες συνωμοσιας γύρω από την λίμνη Βαϊκάλη αναζωπυρώθηκαν!




Συνολικά 269 άτομα -μεταξύ αυτών 156 παιδιά- είχαν μεταφερθεί στο νοσοκομείο παραπονούμενοι για οξείς πόνους στο στομάχι αφού είχαν πιει νερό προσερχόμενοι στην εκκλησία. Το γεγονός αυτό συνέβει στις 19 Ιανουαρίου, ημέρα που η Ρωσική εκκλησία γιορτάζει τα Θεοφάνεια.

Η επίσημη ανακοίνωση του Βλαντιμίρ Σαλοβαρόβ, αξιωματούχου της Διερευνητικής Επιτροπής του Ίρκουτσουκ, έλεγε πως " 269 άτομα παρουσίασαν σοβαρή εντερική λοίμωξη και χρειάστηκαν ιατρική βοήθεια μετά από την κατανάλωση αγιασμού που πήραν από την εκκλησία την ημέρα των Θεοφανείων".



Προερχόταν από την λίμνη Βαϊκάλη το μολυσμένο νερό;

Στο σημείο αυτό ξεκινούν οι θεωρίες συνωμοσίας, αφού στην περιοχή του Ίρκουτσουκ υπάρχει η λίμνη Βαϊκάλη. Πρόκειται για την βαθύτερη λίμνη στον κόσμο στην οποία βρίσκεται συγκεντρωμένο σχεδόν το 1/4 του γλυκού νερού όλης της γης! Οι επιστήμονες λένε πως όλα τα ποτάμια του κόσμου θα χρειάζονταν έναν ολόκληρο χρόνο να χύνονται σε αυτή για να καταφέρουν να τη γεμίσουν!



Κατά την διάρκεια του χειμώνα η επιφάνειά της λίμνη καλύπτεται από στρώμα πάγου τόσο χοντρό ώστε λένε πως ο Υπερσιβηρικός μπορεί να περάσει από πάνω της! Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού πάλι, τα νερά της είναι διάφανα και οι εκδρομές με βάρκα αποτελούν μία από τις πιο δημοφιλείς τουριστικές συνήθειες.



Οι υπεύθυνοι της περιοχής αποφεύγουν να διευκρινίσουν αν το μολυσμένο νερό των Θεοφανείων που οδήγησε 117 άτομα στο νοσοκομείο, προέρχεται από την λίμνη Βαϊκάλη. Τα τοπικά μέσα περιορίζονται στην διαπίστωση ότι "οι πιστοί Ρώσοι θεωρούν πως οποιοδήποτε νερό καταναλώσουν την ημέρα των Θεοφανείων - ανεξάρτητα από την προέλευσή του-είναι άγιο, άρα δεν βλάπτει"!



Γιατί καταδύθηκε ο Πούτιν στην λίμνη;

Το θέμα είναι πως τα τελευταία χρόνια ακούγονται πολλές φωνές διαμαρτυρίας περιβαλλοντκών φορέων που καταγγέλουν απειλή οικολογικής καταστροφής στην λίμνη, τόσο από τις κλιματικές αλλαγές όσο και από συμφωνίες για πέρασμα πετρελαιαγωγών από τον πυθμένα της!

Όπως είναι εύλογο μια παραδοχή πως το νερό της λίμνης είναι μολυσμένο, θα σήμαινε και αυτόματη αποδοχή εκ μέρους των Ρώσων πως έχουν καταστρέψει το 1/4 του γλυκού νερού όλης της Γης!



Είναι τόση η αγωνία τους να δείξουν στην κοινή γνώμη πως νοιάζονται για την λίμνη Βαϊκάλη, που ο πρόεδρος Πούτιν σε μία κίνηση εντυπωσιασμού, και πάντα με την συνοδεία τηλεοπτικών συνεργείων, είχε καταδυθεί στην λίμνη για να "δει με τα μάτια του", όπως είχε δηλώσει "πως όλα είναι καλά"! Δείτε το βίντεο:

Γροικώ και λένε για χαρές

ΚΡΗΤΙΚΉ ΜΑΝΤΙΝΆΔΑ


Γροικώ και λένε για χαρές



μα ’ναι τελειωμένες

το ΔΝΤ μας τσοι ‘κοψε

με φόρο ’ναι βαρμένες.

Μαζί με το μνημόνιο

έρχεται κ η κηδεία

και ο χειμώνας που ’ρχεται

θα φέρει ανεργία.

Όλο τη ζώνη σφίγγουμε

και γίναμε στυλάκια

επέσαμε με τσοι γιατρούς

μα θέλουν φακελάκια.

Και το ΕΣΥ εγίνηκε





μόνο για ορισμένους

το φακελάκι σίγουρα

τσοι ’χει ξασφαλισμένους.

Οι νόμοι δεν τσοι πιάνουνε

αυτοί μας κυβερνούνε

κι αλληλοποστηρίζουνται

όπου κι ανε βρεθούνε.

Απ’ το φτωχό προσμένουνε

να κάνει τις θυσίες

μ’ αυτοί κάνουνε κότερα

και πολυκατοικίες.

Αυτοί ’χουν τα ομόλογα

λεφτά στην Ελβετία

το πόθεν έσχες κάνανε

χωρίς καμιά ουσία.

Το πόθεν έσχες αν μπορούν

να κάνουν στους παπάδες

π’ ότι και να σου κάνουνε

γυρεύουνε παράδες.

Αυτά τα γράφω και πονώ

μα ’μαι κι απελπισμένος

δεν βλέπω καλυτέρευση

μα ούτε και προσμένω

Οι μεγαλύτερες ελληνικές λέξεις του κόσμου

23.10.10Οι μεγαλύτερες ελληνικές λέξεις του κόσμου


Ο Αριστοφάνης στις Εκκλησιάζουσες ( στ. 1169-1175 ) για να περιγράψει ένα φαγητό δημιουργεί ένα λεξιλογικό...σιδηρόδρομο, ο οποίος αποτελείται από 27 συνθετικά, που περιλαμβάνουν 78 συλλαβές!

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη λέξη της Ελληνικής γλώσσας με 172 γράμματα παρακαλώ!



Συγκεκριμένα αποτελεί μία ολόκληρη μαγειρική συνταγή στην οποία το φαγητό είναι συνονθύλευμα τροφών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αριστοφανική λέξη έχει καταγραφεί ως η μεγαλύτερη πραγματική λέξη στον κόσμο στο ΒιΒλίο των Ρεκόρ "Guinness" (Guinness Book of Records). Πάρτε ανάσα λοιπόν και αν μπορείτε, πείτε αυτό που ακολουθεί απνευστί:λοπαδοτεμαχοσελαχογαλεοκρανιολειψανοδριμυποτριμματοσιλφιολιπαρομελιτοκατακεχυμενο

κιχλεπικοσσυφοφαττοπεριστεραλεκτρυονοπτοπιφαλλιδοκιγκλοπελειολαγῳοσιραιοβαφητραγα

νοπτερυγών

Αν πάλι δυσκολεύστε, τότε προσπαθήστε να διαβάσετε τις αμέσως επόμενες μεγαλύτερες ελληνικές λέξεις:

τριακοντατρισμυριοστοχιλιοστοεπτακοσιοστοεβδομηκοστόεκτα (56 γράμματα)

μυριοστοεπτακισχιλιοστοπεντακοσιοστοτεσσαρακοστόπεμπτα (54 γράμματα)

μυριοστοτετρακισχιλιοστοεξακοσιοστοτεσσαρακοστόπρωτα (52 γράμματα)

τρισκαιδεκακισμυριοστοτριακοσιοστοεικοστοπρώτων (47 γράμματα)

τρισκαιδεκακισμυριοστοτριακοσιοστοεικοστόπρωτα (46 γράμματα)

Ακόμη περισσότερες μπορείτε να διαβάσετε στο hellenisteukontos.blogspot.com

24.10.10O ΜΑΛΑΚΑΣ

24.10.10O ΜΑΛΑΚΑΣ


Πολλές οι σημασίες και οι χροιές ανάλογα με τα συμφραζόμενα και τον τόνο.

Ο ορατός: κοίτα ένα μαλάκα

Ο τεφάλ: ξεκόλλα ρε μαλάκα

Ο σταθερός: έμεινε μαλάκας

Ο αδιόρθωτος: ε τον μαλάκα

Ο επώνυμος: έλα ρε Μαλάκα

Ο νυχτωμένος: ξύπνα μαλάκα

Ο χαμένος: που 'σαι ρε μαλάκα;

Ο φευγάτος: την έκανε ο μαλάκας

Ο βαθμοφόρος: α, τον αρχιμαλάκα

Ο αμφίβολος: καλά μαλάκας είσαι;

Ο διττός: και πούστης και μαλάκας

Ο ευρεσιτέχνης: μαλάκας με πατέντα

Ο εμετικός: τα ξέρασε όλα ο μαλάκας

Ο καλοδεχούμενος: καλώς το μαλάκα

Ο εξακριβωμένος: είναι τελικά μαλάκας

Ο επιρρεπής: Μη γίνεσαι μαλάκας τώρα

Ο εκνευριστικός: άει γαμήσου ρε μαλάκα

Ο ανεκδιήγητος: μα πόσο μαλάκας νά 'σαι!

Ο αργοκίνητος: άντε ρε μαλάκα, κουνήσου

Ο φαφλατάς: μιλάμε για πολύ χοντρομαλάκα

Ο επαναλαμβανόμενος: την είπε πάλι ο μαλάκας

Ο σεξιστής: μαλάκας μπορεί να είμαι, πούστης όμως όχι!!

Ο απίστευτος: Τι λες ρε μαλάκα;

Ο κυριολεκτικός: Το πολύ το τίκι-τάκα κάνει το παιδί μαλάκα

Ο προβλέψιμος: Μαλάκας είναι, μαλακίες θα κάνει

Ο χορταστικός: Μαλακομπούκωμα

Ο άξιος: Μπράβο μαλάκα

Σεξ και μαύρη μαγεία με Έλληνες πρωταγωνιστές

Απίστευτη υπόθεση «σεξ και μαύρης μαγείας» συγκλονίζει την Αυστραλία, με πρωταγωνιστές Έλληνες ομογενείς.










Κατηγορούμενοι της υπόθεσης, που εκδικάζεται σε δικαστήριο του Σίδνεϊ, είναι δύο άνδρες και μια γυναίκα που φέρονται να κακοποίησαν σεξουαλικά δυο γυναίκες, κατά τη διάρκεια «ψεύτικης προσευχής», με την οποία, υποτίθεται, ότι γινόταν εξορκισμός. Δράστες και θύματα είναι ελληνικής καταγωγής.









Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι κατηγορούμενοι υπνώτιζαν τις δυο γυναίκες, τους έδεναν τα μάτια και τις κακοποιούσαν σεξουαλικά, κατά τη διάρκεια των «προσευχών».





Καταθέτοντας ο σύντροφος ενός εκ των θυμάτων, είπε ότι ανακάλυψε τι γινόταν, όταν δέχθηκε τηλεφωνήματα και μια «δαιμονική φωνή» του έλεγε πως η σύντροφός του «κοιμόταν από δω και από κει».





Η " δαιμονική φωνή" του είπε να πάει σε ένα ξενοδοχείο και να δει με τα μάτια του τι έκανε η γυναίκα του.





Πράγματι, πήγε στο ξενοδοχείο και όταν κτύπησε την πόρτα, του άνοιξε την πόρτα ολόγυμνη η μέλλουσα σύζυγός του.





Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε η αστυνομία στο δικαστήριο, ένα από τα θύματα ήταν 23χρονη γυναίκα, η οποία είχε πιστέψει ότι έπρεπε να κάνει έρωτα με έναν… άγγελο, ενώ της είχαν δεμένα τα μάτια, σε διάφορα ξενοδοχεία του Σίδνεϊ.

: Η κοπέλα του Next Top Model που... Πέταξε τα ρούχα της!

Ένας ακόμη λόγος που το Next Top Model έχει το δικό του, φανατικό κοινό είναι και επειδή τα ωραία κορίτσια του show τα δίνουν όλα και ενίοτε... τα βγάζουν όλα! Όπως η sexy κοπέλα στο video που ακολουθεί η οποία με αξιοζήλευτο θάρρος βγάζει τα ρούχα της ενώπιον της επιτροπής και μένει με ένα "καυτό" μαγιό που ξεσηκώνει πιο πολύ κι από το γυμνό...


Δείτε το video:

Next top Model 2 - Aliki

Αριστοτέλης Ωνάσης: “Δολοφόνος” της δυναστείας Κέννεντι;

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης, ο Έλληνας Κροίσος, που πέθανε το 1975 και έγινε παγκόσμια γνωστός τόσο για την αμύθητη περιουσία του όσο και για τα σκάνδαλα που τον έφερναν στην επικαιρότητα συχνά-πυκνά, ίσως αποτελεί ένα...




... από τα σπουδαιότερα πρόσωπα στον αιώνα μας. Αυτή τη φορά ένα θεατρικό έργο τον φέρνει ξανά στην επικαιρότητα. Πρόκειται για μια παράσταση, βασισμένη στο βιβλίο του Peter Evans με τίτλο «Νέμεσις», γραμμένο το 2005, η οποία σπάει ταμεία στη Βρετανία. Μέσα από την υπόθεση του έργου, ο Αριστοτέλης Ωνάσης φαίνεται να δίνει εντολή για τη δολοφονία του αδελφού του JFK, γερουσιαστή Ρόμπερτ Κέννεντι, με στόχο να παντρευτεί τη χήρα του δολοφονημένου προέδρου των ΗΠΑ, Τζάκι Κέννεντι. Ο Ρόμπερτ Κέννεντι παρουσιάζεται σφόδρα αντίθετος στον ενδεχόμενο γάμο του μεταξύ Ωνάση και Τζάκι και για αυτό το λόγο ο Έλληνας μεγιστάνας αποφασίζει να «βγάλει το εμπόδιο από τη μέση», σύμφωνα με το έργο.

Τον Έλληνα μεγιστάνα στο Theater του Λονδίνου ενσαρκώνει ο Robert Lindsay, γνωστός από το «My Family» στο BBC, ο οποίος δραματοποιεί στο μέγιστο σημείο τις σχέσεις Κάλλας- Τζάκι –Κροίσου.

Στη Βρετανία το έργο παρουσιάζει μεγάλη επιτυχία, παρά το γεγονός ότι ο κριτικός Charles Spencer (Daily Telegraph) το αποκάλεσε «επιτηδευμένη σύγχρονη τραγωδία».

Το ίδρυμα Ωνάση σαφώς αντέδρασε για το περιεχόμενο τόσο του βιβλίου όσο και για τη μεταφορά του στο χώρο του θεάματος. Εξέδωσε δε, την εξής ανακοίνωση: «Το Ίδρυμα Ωνάση δεν επιθυμεί να σχολιάσει το εν λόγω βιβλίο, καθώς δεν αποτελεί αληθινή βιογραφία και δεν είναι γραμμένο με την άδει του Ιδρύματος. Δεν βασίζεται σε σοβαρή έρευνα, αλλά σε φήμες που φέρουν τον Αριστοτέλη Ωνάση να είναι δολοφόνος του Γερουσιαστή. Δεν είναι τυχαίο ότι δόθηκε στη δημοσιότητα πολλά χρόνια μετά το θάνατο του Ωνάση. Ελπίζουμε ότι τόσο ο ελληνικός όσο και ο διεθνής Τύπος θα καταδικάσουν τα μη πραγματικά περιστατικά που αμαυρώνουν τη μνήμη του Αριστοτέλη Ωνάση».

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης γεννήθηκε στη Σμύρνη το 1900. Το 1922 ήρθε πρόσφυγας στην Ελλάδα και έπειτα από λίγο μετανάστευσε στην Αργεντινή. Το 1932 αγόρασε το πρώτο του πλοίο και άρχισε να χτίζει τη μετέπειτα αυτοκρατορία του, φέρνοντας την Ελλάδα στο παγκόσμιο στερέωμα ως δεσπόζουσα ναυτιλιακή δύναμη. Το 1956, ο Αριστοτέλης Ωνάσης ίδρυσε την Ολυμπιακή Αεροπορία. Λίγο αργότερα, το 1963, αγόρασε τον Σκορπιό και τον μεταμόρφωσε σε επίγειο παράδεισο, που φιλοξένησε κατά καιρούς μεγάλες διεθνείς προσωπικότητες. Πέθανε στις 15 Μαρτίου 1975, δύο χρόνια μετά το τραγικό θανατηφόρο ατύχημα του γιου του Αλέξανδρου, γεγονός που τον συγκλόνισε ανεπίστρεπτα και οδήγησε ουσιαστικά στον θάνατό του.

Εντολή να αναφέρονται οι εμφανίσεις UFO έδωσε η κυβέρνηση της Βραζιλίας

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας διέταξε την στρατιωτική και πολιτική αεροπορία να αναφέρουν επίσημα οποιαδήποτε παρατήρηση στους αιθέρες Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα (ΑΤΙΑ ή...






αλλιώς UFO). Η ίδια εντολή δόθηκε και στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, οι οποίοι θα πρέπει από εδώ και στο εξής να αναφέρουν την οποιαδήποτε εμφάνιση UFO εντός του εθνικού εναέριου χώρου.



Σύμφωνα με την κυβερνητική εντολή οτιδήποτε παράξενο εντοπιστεί θα πρέπει να φωτογραφηθεί ή να βιντεοσκοπηθεί και στην συνέχεια να υπάρξει επίσημη αναφορά η οποία θα καταχωρηθεί στην υπηρεσία εθνικών αρχείων. Οι πληροφορίες θα καταχωρούνται στην υπηρεσία εθνικών αρχείων στο Ρίο ντε Τζανέιρο και σε αυτές θα έχουν πρόσβαση όσοι ερευνητές ψάχνουν για στοιχεία που να μαρτυρούν την ύπαρξη εξωγήινης ζωής.



Ωστόσο η ηγεσία της στρατιωτικής αεροπορίας αντέδρασε και με ανακοίνωσή της δήλωσε ότι δεν έχει την κατάλληλη υποδομή γι΄αυτού του είδους τα επιστημονικά πειράματα και διευκρίνισε ότι θα περιοριστεί μόνο στο να αναφέρει ασυνήθιστα περιστατικά.



Πάντως, τις τελευταίες δεκαετίες έχουν υπάρξει διάφορες αναφορές για εμφάνιση UFO στη Βραζιλία. Το 1986 στρατιωτικά τζετ εντόπισαν αντικείμενο φερόμενο ως ΑΤΙΑ στον εναέριο χώρο πάνω από το Σάο Πάολο και μέχρι σήμερα το φαινόμενο αυτό δεν έχει εξηγηθεί επαρκώς. Επίσης όπως αναφέρει το BBC, το 1977 στην πόλη Βίτζια στον Αμαζόνιο κάποιοι κάτοικοι ζήτησαν τη συνδρομή του στρατού ισχυριζόμενοι ότι τους επιτέθηκαν εξωγήινοι.



Σε ακόμη ένα περιστατικό ένας ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε στην εφημερίδα O Dia ότι είχε εντοπίσει ΑΤΙΑ και είχε ακούσει υπουργούς ακόμη και ένα από τους προέδρους της Βραζιλίας να λένε ότι είχαν δει UFO.



Οι παρατηρητές των ΑΤΙΑ στη Βραζιλία χαιρέτησαν την απόφαση της κυβέρνησης να δημοσιοποιεί τις όποιες εμφανίσεις ιπτάμενων δίσκων.

Γιατρός μόλυνε χιλιάδες ασθενείς του με ηπατίτιδα!m

Ανάστατες οι αρχές της Βικτώριας στην Αυστραλία από τον ασυνείδητο γιατρό ο οποίοςαπ' ότι φαίνεται έχει μολύνει τον πληθυσμό μιας μικρής πόλης.




Οι υγειονομικές αρχές της Βικτώριας επιβεβαίωσαν ότι θα εξετάσουν άλλες 1100 γυναίκες που επισκέφτηκαν τρεις κλινικές της Μελβούρνης όπου εργάστηκε ένας γιατρός ο οποίος έχει μολύνει δεκάδες γυναίκες έως σήμερα με τον ιό της ηπατίτιδας C.



Η αστυνομία έκανε επιδρομή σε κλινικές της πόλης το Σαββατοκύριακο αλλά και στο σπίτι του γιατρού.



Σύμφωνα με τις αρχές στις 41 ανέρχονται, έως τώρα, οι γυναίκες που επιβεβαιωμένα μολύνθηκαν από τον ιό της ηπατίτιδας C, από τον ίδιο γιατρό, ενώ οι αρχές εκφράζουν φόβους πως ο τελικός αριθμός θα αυξηθεί.



Μέχρι στιγμής έχουν εξεταστεί περίπου 3.000 γυναίκες



Οι περισσότερες από τις γυναίκες ήταν έγκυες και πήγαν στην ίδια ιδιωτική κλινική, για να υποβληθούν σε άμβλωση.



Ο αναισθησιολόγος Τζέϊμς Λάθαμ Πίτερς φέρεται να είναι το άτομο που μόλυνε τις άτυχες γυναίκες με την ηπατίτιδα, της οποίας ήταν φορέας.

"Τι ψάχνουν οι νέοι στο internet;;"

"«Sex, porn and rock ‘n’ roll»… Κάπως έτσι θα μπορούσε να συνοψίσει κανείς τους πιο δημοφιλείς όρους που χρησιμοποίησαν τα παιδιά στο Ιντερνετ κατά τη...


διάρκεια του 2009 αναζητώντας πληροφορίες.

Σύμφωνα με έρευνα της διαδικτυακής υπηρεσίας OnlineFamily. Norton της εταιρείας Symantec, που βοηθάει τους γονείς να ελέγχουν τις περιηγήσεις των παιδιών τους στον κυβερνοχώρο, το σεξ....



το πορνό και οι ροκ σταρ -με πρώτο τον Μάικλ Τζάκσον- προσέλκυσαν το περισσότερο online ενδιαφέρον της νέας γενιάς τη χρονιά που πλησιάζει στο τέλος της. Αν και στις πρώτες τρεις θέσεις των προτιμήσεών τους βρέθηκαν το YouTube, το Google και το Facebook αντίστοιχα, από τις αμέσως επόμενες ήταν κάτι παραπάνω από φανερή η περιέργειά τους να μάθουν περισσότερα για τον έρωτα. Και αξίζει να σημειωθεί ότι η περιέργεια αυτή εκδηλώθηκε εξίσου από τους εφήβους και από τα παιδιά έως 12 ετών.



Από ‘κεί και πέρα, στο top-25 των δημοφιλέστερων αναζητήσεων των αγοριών κυριάρχησαν οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης (όπως το MySpace και το Twitter), οι διαδικτυακοί τόποι αγοραπωλησιών (όπως το eBay και το Amazon) και ορισμένοι ιστότοποι ενηλίκων. Από την άλλη μεριά, τα κορίτσια έδειξαν να προτιμούν θέματα σχετικά με τη μουσική, τις τηλεοπτικές εκπομπές, τις κινηματογραφικές ταινίες και τους celebrities (με ιδιαίτερη προτίμηση στη Μάιλι Σάιρους, την Τέιλορ Σουίφτ, τη Lady Gaga και τη Χάνα Μοντάνα). Σε επίπεδο ροκ σταρ ξεχώρισε με διαφορά το όνομα του Μάικλ Τζάκσον στις αναζητήσεις τόσο των αγοριών όσο και των κοριτσιών, προφανώς με αφορμή τον πρόσφατο θάνατό του.



Οι υπεύθυνοι της Symantec διαπίστωσαν, ωστόσο, ότι η αναζήτηση διάσημων σταρ στο Διαδίκτυο αποτελεί κίνδυνο για την υγεία του ηλεκτρονικού υπολογιστή, αφού πολλές τέτοιες ιστοσελίδες οδηγούν σε διαδικτυακούς τόπους με ιούς, καταστροφικά λογισμικά προγράμματα και αρχεία spam."

Συνομιλία με έναν επιζώντα δύο οικονομικών κρίσεων

Τί είναι αρχικά αυτό που θυμάστε περισσότερο από την μεγάλη κρίση του 1929;


Εγώ είχα γεννηθεί το 1923. Ήμουν πολύ μικρός όταν χτύπησε η...

κρίση, μόλις πέντε ετών.

Τότε ζούσα στην Νέα Υόρκη, σε ένα πολύ μικρό σπίτι στην συνοικία του Μπρούκλιν. Αυτό που θυμάμαι και έχει μείνει μαζί μου μέχρι σήμερα ήταν αυτή πολύ βαριά ατμόσφαιρα που υπήρχε μέσα στο σπίτι, και τις πάρα πολλές αλλαγές που είχε η καθημερινότητα μου για να αντιμετωπίσουμε. Αυτό πιστεύω επηρέασε τον χαρακτήρα μου με πολλούς τρόπους. Υπήρχε πάρα πολύ το αίσθημα της αποταμίευσης, σε επίπεδο που οι γονείς μου με πίεζαν να μην ξοδεύω τα ίδια μου τα χρήματα που είχα βγάλει δουλεύοντας. Αυτό με έκανε αρκετά συντηρητικό στο μέλλον. Πάντα ανησυχώ όταν ξοδεύω πολλά χρήματα.



Είπατε πως ο χαρακτήρας σας επηρεάστηκε πάρα πολύ από την κρίση. Με ποιούς τρόπους ακριβώς;



Άλλαξε την άποψη που έχω για την ζωή. Θα συγκριθώ με την γυναίκα μου, όπου και η ίδια πέρασε πολλά: μεγάλωσε στην κατοχή του 1940, και βίωσε τον εμφύλιο από πρώτο χέρι, ενώ εγώ μεγάλωσα στην Αμερική. Η γυναίκα μου ήταν πάντα έτοιμη να ρισκάρουμε με τα χρήματα μας, ιδίως όταν ήθελε να αγοράσουμε το πρώτο μας διαμέρισμα. Εγώ όλο αυτό το είδα πολύ συντηρητικά και με φόβο. Άμα έχανα την δουλειά μου τί θα συνέβαινε; Τον φόβο αυτόν και την καχυποψία μου με τα χρήματα την χρεώνω στην ατμόσφαιρα στην οποία μεγάλωσα.



Πιστεύετε πως υπάρχουν ομοιότητες μεταξύ της σημερινής κρίσης και της κρίσης του '29;



Υπάρχουν πολλά στοιχεία που είναι όμοια με τις δύο κρίσεις. Αλλά η τωρινή κρίση ούτε που αγγίζει σε βαθμό σοβαρότητας την κρίση του 1929. Τα τελευταία 80 χρόνια έχουμε μάθει πάρα πολλά για τους μηχανισμούς της οικονομίας. Για παράδειγμα, τα κράτη δεν αφήνουν τις μεγάλες εταιρείες να φαλιρίσουν, όπως έκαναν τότε, και έτσι τα ποσοστά της ανεργίας είναι πολύ χαμηλότερα από τη δεκαετία του 1930. Ευτυχώς έχουν μάθει να αποφεύγουν τα λάθη που έκαναν κάποτε. Βεβαίως μιλάω πάντα ως τρίτος, επειδή δεν μπορώ να πω πως ζω την τωρινή κρίση όπως έζησα την «δικιά μου».



Όταν η χώρα σας βγήκε από την οικονομική κρίση, το συνειδητοποιήσατε από την μία μέρα στην άλλην ή ήταν μία σταδιακή ανάκαμψη;



Η κρίση του 1929 έγινε σε δύο φάσεις. Την πρώτη περίοδο την συνδέω με τα παιδικά μου χρόνια, που σου περιέγραψα πριν. Η δεύτερη άρχισε μαζί με τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, όπου ήμουν πια έφηβος. Η κρίση ήταν ο κύριος λόγος που άρχισε ο πόλεμος. Ο μόνος λόγος που ο Χίτλερ βγήκε στην αρχηγεία ήταν η κατάρρευση της οικονομίας της Γερμανίας. Η αλλαγή ήταν απίστευτη. Με το που άρχισε ο πόλεμος, από την μία μέρα στην άλλην άλλαξαν τα πάντα. Χιλιάδες θέσεις εργασίας ανοίχτηκαν, και ο κόσμος είχε κάτι να κάνει. Ποτέ στην ζωή μου δεν είχα νιώσει τόσο πατριωτικά. Όλοι μαζί αρχίσαμε να δουλεύουμε μαζί εναντίων του κοινού εχθρού. Το μυαλό μας είχε ξεχάσει την οικονομική κρίση και παρόλο που συνεχιστικέ μέχρι τις απαρχές του ψυχρού πολέμου το 1950, για τους ανθρώπους δεν υπήρχε πια.



Πιστεύετε πως η τωρινή οικονομική κρίση θα τελειώσει με κάποιον ακραίο τρόπο, όπως και η κρίση του '29;



Όχι. Πιστεύω πως αφού τα κράτη έχουν καταλάβει πως λειτουργεί η οικονομία καλύτερα από τότε, ακραίες καταστάσεις όπως παγκόσμιος πόλεμος δεν θα γίνουν. Δυστυχώς όμως αυτό έπισης σημαίνει πως για να βγούμε από την κρίση, ο δρόμος θα είναι αργός και σταδιακός. Ειδικά για την Ελλάδα, που οικονομικά είναι πίσω από ένα σωστά ανεπτυγμένο κράτος. Ο δρόμος θα είναι πολύ δύσκολος, και για να τα καταφέρουμε θα χρειαστούμε οργάνωση, πράγμα που δεν έχουμε.