Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Επιδοτούν τους μισούς, για να σωθούνε όλοι…

Παίρνουν λεφτά οι εργοδότες, αν δεν απολύσουν επί 18 μήνεςΤο βασικότερο πρόγραμμα από αυτά που εξαγγέλθηκαν την Τρίτη από τον πρωθυπουργό και την υπουργό Εργασίας κα. Λούκα Κατσέλη, αφορά στην επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών για 200.000 άτομα, προκειμένου να διατηρηθούν συνολικά 400.000 θέσεις εργασίας.




Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και για κάθε επιδοτούμενη θέση απασχόλησης θα διασώζεται άλλη μία. Οι ενταγμένες επιχειρήσεις θα επιχορηγηθούν για το 50% των εργαζομένων που απασχολούν κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και ειδικότερα για ένα έως και ογδόντα άτομα.



Αναγκαία προϋπόθεση είναι να διατηρήσουν τουλάχιστον ίσο αριθμό μη επιχορηγούμενων εργαζομένων καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος (δηλαδή συνολικά για 18 μήνες). Αυτό πρακτικά σημαίνει πως για τις 200.000 θέσεις εργασίας που θα επιδοτηθούν θα «θωρακιστούν» άλλες 200.000 θέσεις (σύνολο 400.000 άτομα).



Δικαίωμα συμμετοχής στο συγκεκριμένο πρόγραμμα έχουν όλες οι επιχειρήσεις και γενικά οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα. Αναγκαία προϋπόθεση είναι οι επιχειρήσεις να μην έχουν προχωρήσει- κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν από την αίτηση συμμετοχής- σε μείωση προσωπικού.



Για τη διετία 2011 - 2012 υπολογίζεται πως το πρόγραμμα θα κοστίσει 992 εκατομμύρια ευρώ (ποσό που θα καλυφθεί μέσω του αλληλόχρεου λογαριασμού του ΙΚΑ-ΟΑΕΔ). Σημειώνεται πως τα μισά από τα χρήματα- δηλαδή 487 εκατομμύρια ευρώ- πηγαίνουν για τη στήριξη των μικρών επιχειρήσεων, που απασχολούν από δύο μέχρι εννιά άτομα.



Σύμφωνα με τους όρους του προγράμματος η επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών αφορά εργαζόμενους, που :



* Ανήκουν στο μόνιμο προσωπικό και συνεχίζουν να εργάζονται στις επιχειρήσεις με καθεστώς πλήρους απασχόλησης αορίστου χρόνου για 18 μήνες



* Εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου υπό την προϋπόθεση της επέκτασης της σύμβασης μέχρι τη λήξη του προγράμματος.



Εκτός από το πρόγραμμα «μαμούθ» της επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών, θα υλοποιηθούν άμεσα άλλες εννιά δράσεις από τον ΟΑΕΔ. Μάλιστα το πρόγραμμα για τη μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε «επιταγή επανένταξης» έχει ήδη δημοσιευτεί σε ΦΕΚ, ενώ τα υπόλοιπα οκτώ θα δημοσιευτούν το επόμενο διάστημα.



Τα προγράμματα που βγαίνουν άμεσα



Συγκεκριμένα τα προγράμματα που πρόκειται άμεσα να τεθούν σε εφαρμογή από τον ΟΑΕΔ είναι τα ακόλουθα:



1. «Επιταγή επανένταξης» στην αγορά εργασίας, με τη μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε οικονομική ενίσχυση για την εργασία και την επαγγελματική κατάρτιση του ανέργου που διαλέγει ο ίδιος. Το πρόγραμμα αφορά 10.000 ωφελούμενους και η προβλεπόμενη δαπάνη είναι 120 εκατομμύρια



2. Πρόγραμμα διεύρυνσης της τουριστικής περιόδου με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών για το Σεπτέμβριο. Στόχος είναι η επαναπρόσληψη 50.000 ανέργων σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις εποχικής και συνεχούς λειτουργίας. Η δαπάνη των 25 εκατομμυρίων ευρώ για το συγκεκριμένο πρόγραμμα βαρύνει τον ΟΑΕΔ.



3. Προγράμματα κατάρτισης εργαζομένων για τη διαρθρωτική προσαρμογή επιχειρήσεων με πάνω από 50 εργαζόμενους. Έμφαση δίνεται στους επαπειλούμενους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα σημαντικά προβλήματα μείωσης της οικονομικής δραστηριότητας Τα προγράμματα – προϋπολογισμού 60 εκατομμυρίων ευρώ - υλοποιείται από τον ΟΑΕΔ και αφορά 14.000 άτομα.



4. Πρόγραμμα διαρθρωτικής προσαρμογής για επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρι 49 εργαζομένους. Θα καλυφθούν 18.000 άτομα, με κόστος 80 εκατομμύρια ευρώ.



5. Προγράμματα για 10.000 νέους έως 24 ετών με σύμβαση απόκτησης εργασιακής εμπειρίας. Η διάρκεια της σύμβασης μπορεί να ανέρχεται σε 12 μήνες και εφ’ όσον μετατραπεί σε σύμβαση εργασίας η επιχορήγηση φτάνει τους 24 μήνες.



Οι ασφαλιστικές εισφορές των προσληφθέντων θα βαρύνουν τον ΟΑΕΔ. Όσον αφορά στο κόστος, αυτό αναμένεται να φτάσει τα 54 εκατομμύρια ευρώ.



6. Πρόγραμμα Επιχορήγησης 800 νέων ελευθέρων επαγγελματιών. Απευθύνεται σε άτομα με αναπηρίας, απεξαρτημένους και αποφυλακισμένους.



Επιπλέον επιχορηγούνται 50 θέσεις εργονομικής διευθέτησης του χώρου εργασίας για άτομα με αναπηρίας. Η προβλεπόμενη δαπάνη για τις συγκεκριμένες δράσεις είναι 22.4 εκατομμύρια ευρώ.



7. Ειδικό τριετές πρόγραμμα ενίσχυσης εργοδοτών με επιχορήγηση που αντιστοιχεί στο ύψος των συνολικών ασφαλιστικών εισφορών για 2.300 άτομα. Οι δράσεις απευθύνονται σε άτομα με αναπηρίες, απεξαρτημένους, αποφυλακισμένους ή νεαρά άτομα που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο.



8. Ολοκληρωμένη παρέμβαση για 600 πρώην εργαζόμενους που προέρχονται από τις επιχειρήσεις «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ Α.Ε.Γ.Α.», «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ Α.Ε.Α.Ζ.», «Γ.Η. ΣΚΟΥΡΤΗΣ Α.Ε.Γ.Α.», «ΓΕΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ Α.Ε.Ε.Γ.Α. (GENERAL UNION)», «ΓΕΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ Α.Ε..Ε.Γ.Α. (GENERAL TRUST)» «ΕΟΣ Α.Ε.Α.Ζ.» και 200 πρώην εργαζόμενους που προέρχονται από την επιχείρηση “COMMERCIAL VALUE”. Συνολικά θα διατεθούν 26.4 εκατομμύρια ευρώ.



9. Τοπικό Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα για 680 ανέργους των επιχειρήσεων: «ΤΕΞΑΠΡΕΤ Α.Ε.», «ΜΑΧΙΜ ΠΕΡΤΣΙΝΙΔΗΣ Α.Ε.», «ROBERTO Α.Β.Ε.Ε.», «ΝΟΒΑ ΚΝΙΤ Α.Ε.» «BELLE Α.Ε.», «ΠΑΚ. ΚΕΝΤΑΠΟΤΖΙΔΗ Α.Ε.», «ΕΥΡΩΒΑΦΗ Α.Ε.», «EUROHOUSE Α.Ε.», «ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ Α.Ε.» του Νομού Θεσσαλονίκης. Ο προϋπολογισμός για το πρόγραμμα είναι 7.2 εκατομμύρια.

Τύφλωσαν γαϊδουράκι με υδροχλωρικό οξύ στη Δράμα!

Έχουμε ακούσει πολλά και έχουμε δυστυχώς δει πολλές φριχτές εικόνες με κακοποιημένα ζώα. Αυτό όμως που συνέβη στο χωριό Μοναστηράκι της Δράμας στα τέλη του περασμένου Αυγούστου μας άφησε άφωνους.




Ένα ανθρωπόμορφο τέρας τύφλωσε χρησιμοποιώντας υδροχλωρικό οξύ (οι ντόπιοι το λένε κεζάπ) έναν δύστυχο γαϊδαράκο προφανώς για να εκδικηθεί τον ιδιοκτήτη του! Μπήκε ένα βράδυ στον στάβλο και έριξε πάνω στο ζώο οξύ, στα μάτια και στο πρόσωπο του. Ο γάιδαρος τυφλώθηκε και το σώμα του γέμισε εγκαύματα και πληγές.



Ο διευθυντής της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Δράμας, όταν η κακοποίηση του ζώου έγινε γνωστή, έστειλε στο Μοναστηράκι τον προϊστάμενο του Κτηνιατρικού Κέντρου Δράμας, Γιώργο Διαμαντόπουλο προκειμένου να προσφέρει θεραπευτική αγωγή στο γαϊδουράκι. Τίποτα όμως δεν μπορούσε να γίνει. Η όραση του είχε χαθεί οριστικά.

Το ζώο όπως μας καταγγέλθηκε λόγω της τόσο επιβαρυμένης κατάσταση του – και προφανώς λόγο ανικανότητας του ηλικιωμένου ιδιοκτήτη του, του κ. Άντζα – δεν έχει βγει από τον στάβλο εδώ και τρεις μήνες!



Ο κ. Άντζας αρνείται σε οποιονδήποτε να το δει και να το βοηθήσει. Το ζώο είναι βέβαιο ότι υποφέρει και δεν του παρέχεται η κατάλληλη φροντίδα.



Η Χρύσα Τεπερικίδου, μέλος του φιλοζωικού σωματείου «Φίλοι Ζώων Δράμας» ζητά τη συνδρομή και άλλων φιλοζωικών σωματείων προκειμένου να κινηθούν όλοι μαζί νομικά εναντίον του άγνωστου ακόμα δράστη (που όλοι όπως λέει γνωρίζουν αλλά κανείς δεν κατονομάζει)α λλά και για να απομακρύνουν – αν έτσι πρέπει – το ζώο από τον ιδιοκτήτη του προκειμένου να τύχει της αναγκαίας για την κατάσταση του φροντίδας.







Ποιός κάτοικος του χωριού έχει κάνει αυτό το έγκλημα και μένει ατιμώρητος; Αν γνωρίζει κάποιος ας το καταγγείλει στην Αστυνομία Δράμας.

Εφαρμογές του Facebook «κλέβουν» τα δεδομένα των χρηστών!

Στον «αέρα» βρίσκονται τα δεδομένα δεκάδων εκατομμυρίων χρηστών του Facebook, τα στοιχεία των οποίων έχουν... περιέλθει εν αγνοία τους σε διαφημιστικές εταιρείες και χρησιμοποιούνται για εμπορικούς σκοπούς.




Η διαρροή των πληροφοριών των χρηστών γίνεται μέσω εφαρμογών (apps) που χρησιμοποιούν τα μέλη του Facebook για να παίξουν παιχνίδια και να συμμετάσχουν σε άλλες δραστηριότητες κοινωνικής δικτύωσης (ανταλλαγή φωτογραφιών, συμπλήρωση κουίζ κ.λπ.).



«Δούρειος ίππος» οι εφαρμογές

Πολλές από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές αποτελούν «δούρειο ίππο» για τη μεταφορά πληροφοριών των χρηστών, δίνοντας σε εταιρείες πρόσβαση στην online «ταυτότητα» των χρηστών, χωρίς την άδεια των τελευταίων.



Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις κοινοποιούνται και τα ονόματα των «φίλων» των χρηστών. Έτσι, αν μια εταιρεία αποκτήσει πρόσβαση στα στοιχεία ενός χρήστη, ενδέχεται να περιέλθουν στην κατοχή της και τα ονόματα όλων των ανθρώπων που εκείνος έχει προσθέσει στη λίστα των online «φίλων» του.



Την υπόθεση αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «The Wall Street Journal» και ήδη αποτελεί θέμα συζήτησης πολλών χρηστών της δημοφιλούς ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, που αριθμεί περισσότερα από 500 εκατομμύρια μέλη σε όλο τον κόσμο.



Φτιάχνουν βάσεις δεδομένων



Τα στοιχεία καταλήγουν σε δεκάδες διαφημιστικές εταιρείες, καθώς επίσης και σε εταιρείες εντοπισμού στοιχείων στο Διαδίκτυο. Πρόκειται για επιχειρήσεις που δημιουργούν λεπτομερείς βάσεις δεδομένων ανθρώπων, χωρίς οι ίδιοι να το γνωρίζουν, παρακολουθώντας τις online δραστηριότητές τους.



Οι εφαρμογές έχουν μέχρι τώρα στείλει σε τουλάχιστον 25 εταιρείες τις «ταυτότητες» δεκάδων εκατομμυρίων χρηστών. Μεταξύ αυτών βρίσκονται ακόμη και εκείνοι που έχουν επιλέξει τις πιο αυστηρές ρυθμίσεις απορρήτου στο προφίλ τους, νομίζοντας ότι είναι απόλυτα προστατευμένοι.



Η πρακτική αυτή παραβιάζει τους κανόνες λειτουργίας του Facebook και εγείρει ερωτήματα σχετικά με την ικανότητά της ιστοσελίδας να κρατήσει ασφαλείς τις πληροφορίες των χρηστών της.



Εμπλέκονται οι πιο δημοφιλείς εφαρμογές



Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, μεταξύ των εφαρμογών που μεταβιβάζουν δεδομένα εν αγνοία των χρηστών βρίσκονται και οι δέκα δημοφιλέστερες. Σε αυτές συγκαταλέγονται το FarmVille -που αριθμεί 59 εκατομμύρια χρήστες-, το Texas Holdem Poker και το FrontierVille. Τρεις από αυτές -συμπεριλαμβανομένου του FarmVille- έχουν επίσης μεταβιβάσει τα δεδομένα των «φίλων» των χρηστών.



Τι λέει το Facebook



Εκπρόσωπος του Facebook, μιλώντας στην στην εφημερίδα «The Wall Street Journal», παραδέχτηκε ότι «η ταυτότητα ενός χρήστη του Facebook μπορεί ακούσια να κοινοποιείται από το πρόγραμμα περιήγησης (browser) του χρήστη ή από μια εφαρμογή που εκείνος χρησιμοποιεί».



Ο εκπρόσωπος της εταιρείας πρόσθεσε ότι λαμβάνονται μέτρα για «να περιοριστεί δραστικά» η έκθεση των προσωπικών πληροφοριών των χρηστών και ισχυρίστηκε ότι το να γνωρίζει κάποιος την ταυτότητα ενός χρήστη, «δεν επιτρέπει την πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες κανενός στο Facebook».



Καταλήγοντας, δεσμεύτηκε ότι το Facebook θα εφαρμόσει μια νέα τεχνολογία που στο εξής θα αντιμετωπίζει το πρόβλημα που αποκάλυψε η εφημερίδα.

Το πρώτο hi-tech ταξί που δεν χρειάζεται οδηγό!

Μια ομάδα ερευνητών από το Βερολίνο, κατασκεύασαν τα πρώτα αυτοκίνητα που δεν χρειάζονται οδηγό.












Πρόκειται για αμάξια τα οποία κινούνται μόνα τους συλλέγοντας δεδομένα και πληροφορίες με τη βοήθεια αισθητήρων κι εξοπλισμού που μπορούν και σκανάρουν τον δρόμο και γενικότερα τον περιβάλλοντα χώρο.

Επίσης η συγκεκριμένη ομάδα είναι ήδη πολύ μπροστά, μιας και σύνδεσε το αυτοκίνητο με ένα iPad και το αποτέλεσμα μας άφησε με το στόμα ανοιχτό.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε πώς λειτουργεί το όλο σύστημα.





Αρχικά το GPS που έχει το iPad στέλνει σήμα στο αυτοκίνητο και στη συνέχεια ο χρήστης μπορεί να παρακολουθεί την πορεία του αυτοκινήτου καθώς και όλες τις πληροφορίες που παίρνει ο σαρωτής, απευθέιας από το δημοφιλές tablet της Apple.





Παρόλο που το σύστημα φαίνεται να δουλεύει πολύ καλά, ακόμα είναι σε πειραματικό στάδιο και δεν πρόκειται τουλάχιστον για την ώρα να συναντήσουμε κάποιο τέτοιο αμάξι στον δρόμο, όμως σίγουρα είναι ακόμα μία πρωτότυπη χρήση του iPad.

Ανέβαζε φωτογραφίες από τα κλοπιμαία στο Facebook!

Το θράσος και η υπέρμετρη σιγουριά πρόδωσαν τον 24χρονο ληστή, που συνελήφθη με συνεργούς του την περασμένη Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη, κατηγορούμενος για σωρεία ληστειών σε σούπερ μάρκετ και βενζινάδικα.






Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του 24χρονου μέσω του διαδικτύου, καθώς ο νεαρός είχε τη συνήθεια να ανεβάζει στο προφίλ του στο Facebook φωτογραφίες με τα κλοπιμαία, αλλά και τα όπλα που χρησιμοποιούσαν στις ληστείες…

Ο 24χρονος έσκαψε μόνος του το λάκκο του, καθώς οι αστυνομικοί δεν άργησαν να φτάσουν στα ίχνη του ίδιου, αλλά και των συνεργών του, 23 και 18 ετών.

kafeneio mpoymi

mpoymhs



ΤΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Τόπος των παιδικών μας αναμνήσεων. Οι εκδρομές με το σχολείο γίνονταν εκεί.

Ξαπλώναμε στο χώμα, μύριζε η εξοχή.’Ολες τις εποχές.

Τον καιρό εκείνο- οι φωνές και τα γέλια δεν σβήστηκαν με τα χρόνια- ο περίπατος από το κέντρο της Κορίνθου στην ιδιοκτησία Μετζελόπουλου δεν ήταν κουραστικός.Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές μας μας συνόδευαν μέχρι εκεί.

Σήμερα ;

Ισχύει ο περίπατος στα Καλάμια.ceba21 ΤΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ...ceba31 ΤΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ...ceba41 ΤΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ...ceba51 ΤΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ...



Τόπος των παιδικών μας αναμνήσεων. Οι εκδρομές με το σχολείο γίνονταν εκεί.

Ξαπλώναμε στο χώμα, μύριζε η εξοχή.’Ολες τις εποχές.

Τον καιρό εκείνο- οι φωνές και τα γέλια δεν σβήστηκαν με τα χρόνια- ο περίπατος από το κέντρο της Κορίνθου στην ιδιοκτησία Μετζελόπουλου δεν ήταν κουραστικός.Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές μας μας συνόδευαν μέχρι εκεί.

Σήμερα ;

Ισχύει ο περίπατος στα Καλάμια.





Τα ”Κυπαρίσσια” έχουν απαξιωθεί και ολισθήσει σε τόπο απόθεσης σκουπιδιών και τώρα αδρανών υλικών (μπάζων.)

Πρόσφατα ασφαλτοστώθηκε ο χωματόδρομος που διασχίζει την ιδιοκτησία ( πολύ ορθά κατά την άποψή μου) αλλά δεν έγινε καμμία κίνηση για να καθαριστεί ο χώρος.

Αν προβληθεί ως επιχείρημα για την κατάσταση του χώρου το γεγονός ότι πρόκειται για ιδιωτικό χώρο, τότε δεν θα έπρεπε να έχει επέμβει ο δήμος με ασφαλτόστρωση.

Και μια ματιά στο Κανονισμό Καθαριότητας θα ξανάφερνε στη μνήμη της υπηρεσία καθαριότητας

τις υποχρεώσεις του δήμου και των ιδιοκτητών.

Για την ιστορία αναφέρω ότι την τελευταία φορά που καθαρίστηκαν τα Κυπαρίσσια ήταν το 2004 από

τον Ορειβατικό Σύλλογο Κορίνθου επί αντιδημαρχίας Β. Θωμά.

Τι θα μπορούσε να γίνει;

Πρώτα απ΄’όλα συννενόηση με τους ιδιοκτήτες για εξωραϊσμό, ευπρεπισμό, καθαριότητα και χρήση του χώρου σαν τόπο αναψυχής και περιπάτου των μαθητών της πόλης μας.

Ιδέες υπάρχουν από όλους όσους ενδιαφέρονται για την πόλη μας και δη για τα παιδιά.

Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει.

Μια ιδέα και πρόκληση μαζί για τους υποψήφιους δημάρχους, αλλά επιτρέψτε μου να διατηρήσω τη μητρότητά της.

Εν ολίγοις, προτείνω επιστροφή στο παλιό χώμα και στην παρακολούθηση των μυρμηγκιών, με τη μύτη κολλημένη στο έδαφος, όπως τότε.

Για μένα είναι ένα στοίχημα ποιότητας ζωής, μια παρέμβαση στην οποία θα ήθελα να συμβάλλω για να υλοποιηθεί.



Τόπος των παιδικών μας αναμνήσεων. Οι εκδρομές με το σχολείο γίνονταν εκεί.

Ξαπλώναμε στο χώμα, μύριζε η εξοχή.’Ολες τις εποχές.

Τον καιρό εκείνο- οι φωνές και τα γέλια δεν σβήστηκαν με τα χρόνια- ο περίπατος από το κέντρο της Κορίνθου στην ιδιοκτησία Μετζελόπουλου δεν ήταν κουραστικός.Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές μας μας συνόδευαν μέχρι εκεί.

Σήμερα ;

Ισχύει ο περίπατος στα Καλάμια.





Τα ”Κυπαρίσσια” έχουν απαξιωθεί και ολισθήσει σε τόπο απόθεσης σκουπιδιών και τώρα αδρανών υλικών (μπάζων.)

Πρόσφατα ασφαλτοστώθηκε ο χωματόδρομος που διασχίζει την ιδιοκτησία ( πολύ ορθά κατά την άποψή μου) αλλά δεν έγινε καμμία κίνηση για να καθαριστεί ο χώρος.

Αν προβληθεί ως επιχείρημα για την κατάσταση του χώρου το γεγονός ότι πρόκειται για ιδιωτικό χώρο, τότε δεν θα έπρεπε να έχει επέμβει ο δήμος με ασφαλτόστρωση.

Και μια ματιά στο Κανονισμό Καθαριότητας θα ξανάφερνε στη μνήμη της υπηρεσία καθαριότητας

τις υποχρεώσεις του δήμου και των ιδιοκτητών.

Για την ιστορία αναφέρω ότι την τελευταία φορά που καθαρίστηκαν τα Κυπαρίσσια ήταν το 2004 από

τον Ορειβατικό Σύλλογο Κορίνθου επί αντιδημαρχίας Β. Θωμά.

Τι θα μπορούσε να γίνει;

Πρώτα απ΄’όλα συννενόηση με τους ιδιοκτήτες για εξωραϊσμό, ευπρεπισμό, καθαριότητα και χρήση του χώρου σαν τόπο αναψυχής και περιπάτου των μαθητών της πόλης μας.

Ιδέες υπάρχουν από όλους όσους ενδιαφέρονται για την πόλη μας και δη για τα παιδιά.

Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει.

Μια ιδέα και πρόκληση μαζί για τους υποψήφιους δημάρχους, αλλά επιτρέψτε μου να διατηρήσω τη μητρότητά της.

Εν ολίγοις, προτείνω επιστροφή στο παλιό χώμα και στην παρακολούθηση των μυρμηγκιών, με τη μύτη κολλημένη στο έδαφος, όπως τότε.

Για μένα είναι ένα στοίχημα ποιότητας ζωής, μια παρέμβαση στην οποία θα ήθελα να συμβάλλω για να υλοποιηθεί.



Μάγια Φουριώτη

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος

Κίνηση Πολιτών Δήμου

H Google βρήκε το Θεό!

google-street-view-found-godΣύμφωνα με το Google Street View ο θεός κατοικεί κάπου πάνω από την λίμνη Quarten στην Ελβετία…!!! Κάνουν λόγο για θολούρα στο φακό, για λάθος, για την...


εικόνα του θεού… ποίος ξέρει! Η τεχνολογία τελικά μπορεί να νίκησε τα “Θεία”? Δεν νομίζω… απλά έχει πλάκα!

Καλά εδώ μέχρι και τον αριθμό του θεού έχουν βρει αυτό θα μας πειράξει τώρα?…god-close-up

O άνθρωπος που έκανε μήνυση στο σατανά

O άνθρωπος που έκανε μήνυση στο σατανάΚαι άλλα δικαστικά παράδοξα




Ώρες ώρες οι μηνυτές έχουν πολύ πλάκα. Κινούνται νομικά εναντίων όχι μόνο ανθρώπων αλλά και... υπερφυσικών δυνάμεων. Άλλοι πάλι ενώ φταίνε ψάχνουν τρόπο να βγουν κι από...

πάνω. Οι ακόλουθες περιπτώσεις είναι κυριολεκτικά για γέλια.



Μήνυση για το γιουχάισμα

Ο τενόρος Roberto Alagna αποφάσισε να κάνει μήνυση στην όπερα του Μιλάνο γιατί το ακροατήριο τον… γιουχάισε !

Συγκεκριμένα εμφανίστηκε στην Σκάλα του Μιλάνο και παρά το ότι όπως λέει ο ίδιος έκανε καλή ερμηνεία ο κόσμος άρχισε τα γνωστά «ου».

Και τι φταίει η όπερα; Σύμφωνα με τον τενόρο, απέτυχε να προστατεύσει έναν άνθρωπο που βρέθηκε σε κίνδυνο! Ισχυρίστηκε ακόμα ότι έπεσε η γλυκόζη στο αίμα του εξαιτίας των αποδοκιμασιών!



Δεν με ψάχνουν οι φίλοι μου; Μήνυση

Ο Antony Michaels είχε γραφτεί στο classmates.com ένα site κοινωνικής δικτύωσης σαν το facebook με την διαφορά πως αν και η περιήγηση είναι δωρεάν για να μπορείς να επικοινωνείς με άλλους πρέπει να πληρώνεις συνδρομή.

Κάποια στιγμή του ήρθε ένα μήνυμα από το site που έλεγε ότι τον αναζητούσαν παλιοί συμμαθητές του. Έτσι πλήρωσε συνδρομή 15 δολαρίων ώστε να μπορέσει να δει ποιοί είναι και να μιλήσει μαζί τους. Μετά την απομάκρυνση από το… ταμείο ανακάλυψε ότι δεν τον είχε αναζητήσεις κανείς. Αποτέλεσμα; Να κάνει μήνυση στο site.



Νομικά… αριστουργήματα

Αν κι έγκλειστος στις φυλακές του Κεντάκι, ο Jonathan Lee Riches κατάφερε να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες γιατί έκανε τις πιο κουφές… μηνύσεις. Τι έκανε αυτός μετά; Μήνυση στο Γκίνες! Ο ίδιος δήλωσε ότι «το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες δεν έχει κανένα δικαίωμα να δημοσιεύει την δουλειά μου, τα νομικά μου αριστουργήματα». Και ποια ήταν τα… αριστουργήματα του του; Έχουμε και λέμε: ήταν μηνύσεις εναντίων του Τζορτζ Μπους, των Σομαλών πειρατών, της Μπρίτνεϊ Σπίαρς, της Μάρθας Στιούαρτ, του Πλάτωνα, του Νοστράδαμου, του Τζίμι Χόφα, των Βουδιστών μοναχών, του πύργου του Άιφελ και άλλων!



Αποζημίωση γιατί ανακάλυψε ο άντρας της ότι τον απατούσε

Η Γκαμπριέλα Νάγκι από το Τορόντο του Καναδά διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση. Ο άντρας της κάποια στιγμή ανακάλυψε το τι συνέβαινε όπως γίνεται συχνά τα τελευταία χρόνια: από τον λογαριασμό του κινητού. Παρατήρησε ότι καλούσε συχνά και για ώρα ένα συγκεκριμένο αριθμό. Το έψαξε, ανακάλυψε όλη την αλήθεια και φυσικά μετά την χώρισε. Η αντίδραση της Γκαμπριέλα ήταν να κινηθεί νομικά εναντίων της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας θεωρώντας την υπεύθυνη για το διαζύγιο της! Και τι ζήτησε; Μόλις 600.000 δολάρια!



Ο άνθρωπος που έκανε μήνυση στο σατανά

Την σχετικά πρόσφατη περίπτωση του ανθρώπου που έκανε μήνυση στον Θεό την έχετε λίγο πολύ ακουστά. Δεν ήταν όμως τόσο πρωτότυπη όσο μπορεί να νομίζεται. Τον είχε προλάβει το 1971 ο Gerald Mayo ο οποίο είχε μηνύσει τον σατανά για όλα τα δεινά της ωής του. Ο πρόεδρος απέρριψε την υπόθεση επικαλούμενος το ότι δεν ήταν στην δικαιοδοσία του.

Τρίκαλα: Έψαχνε για θησαυρό και βρήκε...νερό

Ο λόγος για τον Ελληνοαυστραλό που ψάχνει το θησαυρό του Αλή Πασά και έχει αναστατώσει ολόκληρο το νομό...








Το γεωτρύπανό του, αντί για θησαυρό, έφερε στην επιφάνεια μεγάλη ποσότητα νερού, στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων.













Ο Ελληνοαυστραλός που συνεχίζει να πιστεύει ακόμη ότι στην περιοχή και στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχει ο θησαυρός, θα επιστρέψει ύστερα από λίγο καιρό για να συνεχίσει τις έρευνες. Πάντως, η τρύπα που έβγαλε νερό αντί του θησαυρού σφραγίστηκε και στο μέλλον μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αρδευτικές ανάγκες της περιοχής.













Η γεώτρηση βρισκόταν στα 35 - 38 μέτρα όταν άρχισε να βγαίνει μεγάλη ποσότητα νερού. Οι υπεύθυνοι των μηχανημάτων τόνισαν πως το νερό ήταν πάρα πολύ και ήταν σχεδόν αδύνατον η μικροκάμερα να βεβαιώσει την ύπαρξη του θησαυρού.

Νίκος Γκιόλιας - ΦωνάΖΩ

Ξεκινά το μεγάλο παιχνίδι στον τομέα των τηλεπικοινωνιών

Ελεύθερες διαπραγματεύσεων βρίσκει τις Forthnet και Hol ο μηδενισμός του δανεισμού της Wind και το περίσσευμα ρευστότητας 130 εκ. Ευρώ που της προσφέρουν οι νέοι ιδιοκτήτες και πρώην ομολογιούχοι υψηλής εξασφάλισης.








Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές η πολύμηνη διαπραγμάτευση για συγχώνευση μεταξύ των Forthnet και Hellas On Line καταλήγει σε ναυάγιο ενώ την ίδια στιγμή οι νέοι ιδιοκτήτες της Wind αναζητούν στόχο εξαγοράς.











Αλλωστε ο μηδενισμός του δανεισμού και υψηλή ρευστότητα της εταιρίας τους προσφέρει τη δυνατότητα άντλησης δανεισμού για οποιαδήποτε εξαγορά επιχείρησης σταθερής τηλεφωνίας στην Ελλάδα.Ήδη φαίνεται να έχουν διερευνήσει όλα τις δυνατότητες επέκτασης και στην κορυφή της προτίμησης έρχεται η Forthnet στην οποία θεωρούν ότι πρέπει να πουληθεί η Nova η οποία δεν θεωρείται αποδοτική.



Σε κάθε περίπτωση το σχέδιο των νέων ιδιοκτητών της Wind είναι να μετατρέψουν την εταιρία σε ένα ολοκληρωμένο φορέα σταθερής και κινητής τηλεφωνίας που θα μπορεί να αποτελέσει το αντίπαλο δέος του ΟΤΕ. Την ίδια στιγμή η Vodoafone δείχνει να εγκλωβίζεται στις εμπορικές συμφωνίες και το σχετικά περιορισμένο ποσοστό στη HoL η οποία είναι δεδομένο πως θα χρειαστεί σύντομα νέα κεφαλαιακή ενίσχυση.