Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010


ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ  ΑΠΟΤΟ ΚΑΤΟ ΔΙΜΗΝΙΟ

Πρωταγωνίστησε άθελά του σε ηλεκτρονική απάτη

Δεν το πίστευε ο διευθυντής του Δημόσιου ΙΕΚ Τρικάλων όταν αντιλήφθηκε ότι ζητά τη βοήθεια των συμπολιτών του επειδή έχει… εγκλωβιστεί στο εξωτερικό και αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα.




Η απάτη έγινε αντιληπτή όταν έφτασε στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο φίλων και γνωστών του διευθυντή ένα e-mail με τον τίτλο «επείγουσα βοήθεια».



Κατά πάσα πιθανότητα το e-mail του συγκεκριμένου υπάλληλου δέχθηκε «επίθεση» από hacker, ο οποίος βρήκε αυτό τον τρόπο για να «ψαρέψει» αφελείς και να εισπράξει χρήματα.

Η συγκλονιστική ιστορία της 19χρονης από τον Αφγανιστάν

Η ιστορία της 19χρονης Αΐσα από τον Αφγανιστάν, ο σύζυγος της οποίας της είχε ακρωτηριάσει το πρόσωπο της, είχε πριν από μερικούς μήνες συγκλονίσει όλο τον κόσμο.




Η 18χρονη -τότε- Αΐσα είχε γίνει μέχρι και εξώφυλλο στους Timesμε την εικόνα της κομμένης μύτης και αυτιών να προκαλεί απορία και απέχθεια για τις πρακτικές των Ταλιμπάν.



Η νεαρή κοπέλα «αντίκρισε» για πρώτη φορά τα αμερικανικά ΜΜΕ με πρόσθετη πλαστική μύτη η οποία δίνει μια ιδέα για το πώς θα είναι η κοπέλα μετά την διορθωτική επέμβαση.



Οι γιατροί -όπως σημείωσαν- θα χρησιμοποιήσουν οστά, ιστούς και χόνδρους από άλλα σημεία του σώματος της για την επέμβαση. Τα έξοδα της εγχείρησης τα έχει αναλάβει εξ’ ολοκλήρου η οργάνωση Grossman Burn Foundation.



Αν και τα Ηνωμένα Έθνη έχουν πολλές φορές κατηγορήσει δημοσίως τους Ταλιμπάν για τις πρακτικές που συνεχίζουν να εφαρμόζουν μέχρι και σήμερα, οι ίδιοι οι Ταλιμπάν αρνούνται ότι ισχύουν τέτοιοι «άτυποι» κανόνες στη χώρα υποστηρίζοντας ότι «το κόψιμο αυτιών και μύτης είναι παράνομο και –προφανώς- το περιστατικό είναι μεμονωμένο».

Σπιναλόγκα - Το νησί που δεν ήθελε κανείς να θυμάται...

«Σ' αυτό το μέρος νοιώθεις ότι υπάρχει μία αόρατη δύναμη, που σε ωθεί να πεις την ιστορία», λέει ο σκηνοθέτης Θοδωρής Παπαδουλάκης, που μετέφερε στη μικρή οθόνη το μπεστ σέλερ για το δράμα της Σπιναλόγκας...




Κάπως έτσι... πρέπει να αισθάνθηκε και η Αγγλίδα συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ, που αναβίωσε μέσα από το μυθιστόρημα της «Το νησί» μια στιγματισμένη εποχή, που κανείς δεν ήθελε να θυμάται.



Μετά το 1957, όταν έφυγε και ο τελευταίος ασθενής, ακολούθησαν χρόνια εγκατάλειψης και ερήμωσης στη Σπιναλόγκα, μήπως και σβηστούν από τη συλλογική μνήμη όσα συνέβησαν στις αρχές του 20ου αιώνα στο νησί «των ζωντανών νεκρών», τόπο εξορίας των Χανσενικών (λεπρών). Ακόμη και το όνομα της μικρής βραχονησίδας στη βορειοανατολική Κρήτη, απέναντι από την κοσμοπολίτικη Ελούντα έγινε ταμπού. Μέχρι που, καιρό μετά, το ανακάλυψαν ξανά οι τουρίστες…



Όμως, η Σπιναλόγκα δεν ξεκίνησε σαν τόπος εξορίας. Έχει ένδοξες σελίδες η ιστορία της. Οχυρωμένη από την αρχαιότητα, αξιοποιήθηκε από τους Ενετούς στους οποίους οφείλει και το όνομα της Spira Lunga, που σημαίνει «μακρύ αγκάθι». Έγιναν τότε αξιοσημείωτα έργα οχυρωματικά, αλλά και κτήρια με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, ενώ από αισθητικής πλευράς το τοπίο διατηρεί και σήμερα την ομορφιά του. Νέα οχυρωματικά έργα ξεκίνησαν εκ νέου στο νησί το 1574, όταν οι Τούρκοι κατέλαβαν την Κύπρο και οι Ενετοί κατάλαβαν ότι έρχεται και η σειρά της Κρήτης. Μετά την κατάληψη της Κρήτης από τους Τούρκους (1649), η Σπιναλόγκα έμεινε στα χέρια των Ενετών άλλα 65 χρόνια, γεγονός που οφείλεται στην άρτια οχύρωση της. Όλο αυτό το διάστημα έβρισκαν εκεί καταφύγιο οι επαναστάτες Κρητικοί, γνωστοί ως «Χαΐνηδες», που επειδή δεν άντεξαν τις λεηλασίες και τους σκοτωμούς από τους Τούρκους κατακτητές, ανέβηκαν στο βουνό και άρχισε το αντάρτικο με τις συνεχείς επαναστάσεις έως το 1898 που έφυγε και ο τελευταίος Τούρκος από την Κρήτη. Κατά την περίοδο της ιταλογερμανικής κατοχής οι κατακτητές δεν πάτησαν το πόδι τους στο νησί, γι αυτό λειτούργησαν εκεί παράνομα ραδιόφωνα, ενώ ο γιατρός διευθυντής του νοσοκομείου Γραμματικάκης αντέγραφε τις ειδήσεις και τις μοίραζε σαν δελτία ειδήσεων.



O χαρακτήρας της Σπιναλόγκας άλλαξε δραματικά, όταν ο ύπατος αρμοστής της Κρητικής Πολιτείας, πρίγκηπας Γεώργιος, αποφάσισε στις 30 Μαϊου του 1903 την ίδρυση «λεπροκομείου» στο νησί αρχικά για τους λεπρούς της Κρήτης, καθώς η ασθένεια βρισκόταν σε έξαρση στη μεγαλόνησο. Οι πρώτοι 250 ασθενείς από την Κρήτη μεταφέρθηκαν εκεί στις 14 Δεκεμβρίου του 1904, ενώ μετά την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα (1913) άρχισαν να μεταφέρονται λεπροί από όλη τη χώρα. Συνήθως μεταφέρονταν οι πιο «άτακτοι» και «αντιδραστικοί» ασθενείς. Σταδιακά η Σπιναλόγκα λειτούργησε ως «διεθνές λεπροκομείο της Ευρώπης».



Έως τότε οι λεπροί ζούσαν απομονωμένοι σε οριοθετημένες συνοικίες και αναγκάζονταν να φέρουν «κουδουνάκια» για να απομακρύνονται έγκαιρα οι υγιείς. Η παραβίαση των ορίων από τον λεπρό μπορούσε να προκαλέσει τον λιθοβολισμό του. Κρατική μέριμνα δεν υπήρχε, οι ασθενείς ζούσαν από ελεημοσύνη και το στίγμα έφερε ολόκληρη η οικογένεια, η οποία οδηγείτο στο κοινωνικό περιθώριο.



Οι περισσότεροι ασθενείς μεταφέρονταν στη Σπιναλόγκα δια της βίας, συχνά με χειροπέδες, αφού γνώριζαν ότι εκεί θα περνούσαν κατά πάσα πιθανότητα το υπόλοιπο της ζωής τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην είσοδο του νοσοκομείου υπήρχε τοποθετημένη επιγραφή, που προειδοποιούσε τους νεοεισαχθέντες: «ο εισερχόμενος να αποθέσει κάθε ελπίδα». Η προσφώνηση, δε, που χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι του νησιού, όταν υποδέχονταν κάποιον καινούργιο, ήταν «καλώς τον», ποτέ «καλωσόρισες».



Παρότι υπήρχαν γιατρός και νοσηλευτικό προσωπικό οι συνθήκες διαβίωσης στο νησί ήταν άθλιες. Μια μεγάλη τρώγλη χωρίς οργάνωση. Όσοι είχαν δυνάμεις, ασχολούνταν με το ψάρεμα και την καλλιέργεια κηπευτικών. Πολλές φορές στην απελπισία τους δραπέτευαν αναζητώντας κάτι να φάνε στα κοντινά χωριά. Όταν γίνονταν αντιληπτοί κλείνονταν για σωφρονισμό σε φυλακή η οποία βρισκόταν σε βράχο και αργότερα καταργήθηκε ως απάνθρωπη. Πολλοί πέθαναν αβοήθητοι και μέσα σε φρικτούς πόνους, παραμορφωμένοι, τυφλοί, ή ακρωτηριασμένοι από την αρρώστια. «Πρόκειται για κόλαση που μόνον η φαντασία ενός Δάντη θα μπορούσε να περιγράψει», έγραφε στον Ελευθέριο Βενιζέλο στις 6 Αυγούστου 1925 ο νομάρχης Λασιθίου μετά την επίσκεψή του στη Σπιναλόγκα, προσθέτοντας ότι «ακόμη και ως τάφος είναι ανεπαρκής».



«Πολλοί έπεσαν στη θάλασσα για να γλυτώσουν από τη φρικτή φυλακή», σημείωνε στην αναφορά του ο διευθυντής του Ινστιτούτου Παστέρ στην Τύνιδα, Σαρλ Νικόλ, ο οποίος περιέγραφε με τα μελανότερα χρώματα τη ζωή στο νησί στα τέλη της δεκαετίας του 1930, ζητώντας από την ελληνική κυβέρνηση να κλείσει το λεπροκομείο.



Σημειώνεται ότι κάτοικοι του νησιού, που δεν ήταν ασθενείς, αλλά δεν ήθελαν να αποχωριστούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, τα ακολούθησαν στην εξορία. Ώσπου, το 1948 ανακαλύφθηκε το πρώτο φάρμακο κατά της ασθένειας του Χάνσεν και η Σπιναλόγκα άρχισε να αδειάζει. Οι τελευταίοι ασθενείς μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο λοιμωδών στην Αθήνα.



Επίλογος του νησιού ήταν η ερήμωση. Η Σπιναλόγκα έμεινε ξεχασμένη και αναξιοποίητη για χρόνια. Πολύ αργότερα με το ενδιαφέρον των τουριστών άρχισε η αναστήλωση και επισκευή των παλαιών κτισμάτων και των οχυρωματικών ενετικών τειχών.



Τους χειμώνες, για να επισκεφθεί κανείς τη Σπιναλόγκα θα πρέπει να βρει κάποιο βαρκάρη να τον περάσει απέναντι και μάλλον δεν θα συναντήσει κανέναν εκτός από τους ανθρώπους του αρχαιολογικού συνεργείου, που εργάζονται εκεί. Το καλοκαίρι, όμως, χιλιάδες τουρίστες με καραβάκια από τον Άγιο Νικόλαο, την Ελούντα και την Πλάκα σπεύδουν να ξεναγηθούν στο νησάκι με την πολυτάραχη ιστορία, γεμάτη σκληρές μάχες και ανθρώπινο πόνο.

Καλλιεργητής… δενδρυλλίων ινδικής κάνναβης

Καλλιεργητής… δενδρυλλίων ινδικής κάνναβηςΑπαγορευμένα προϊόντα καλλιεργούσε ένας 44χρονος


Αντιληπτός από την αστυνομία έγινε ένας 44χρονος άνδρας που καλλιεργούσε δενδρύλλια ινδικής κάνναβης στην περιοχή Αμπελώνα των Νέων Ρόδων στη Χαλκιδική...



Συγκεκριμένα, μέσα στο χωράφι του βρέθηκαν πέντε δενδρύλλια και σε έρευνα στο σπίτι του εντοπίστηκαν 692,2 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και 13 δέματα φύλλων συνολικού βάρους 9,5 κιλών.

Η κοινωνική ζωή ξεκινά στην μήτρα

Η μήτρα της εγκύου μητέρας παρέχει την πρώτη ευκαιρία στα έμβρυα να έρθουν πιο κοντά και να αναπτύξουν τους πρώτους συναισθηματικούς και κοινωνικούς δεσμούς τους, σύμφωνα με μια νέα ιταλική επιστημονική έρευνα, που βασίστηκε στην μελέτη διδύμων εμβρύων.




Η έρευνα, υπό τον Ουμπέρτο Καστιέλο του Τμήματος Γενικής Ψυχολογίας του πανεπιστημίου της Πάντοβα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό PLoS ONE, σύμφωνα με το “Science”, μελέτησε τις κινήσεις πέντε ζευγαριών διδύμων εμβρύων, χρησιμοποιώντας υπερήχους.



Από την 14η εβδομάδα της κύησης, τα έμβρυα άρχισαν να πλησιάζουν το «έτερο ήμισυ» του ζεύγους στην κοιλιά της μαμάς τους και, τέσσερις εβδομάδες αργότερα, περνούσαν ήδη περισσότερη ώρα αγγίζοντας τον αδελφό τους ή την αδελφή τους παρά τον εαυτό τους ή τα τοιχώματα της μήτρας.... Συνολικά, όπως έδειξε η έρευνα, τα δίδυμα έμβρυα αφιέρωναν σχεδόν το 30% των κινήσεων τους για να έρθουν σε επαφή με τα αδέλφια τους. Οι κινήσεις αγγίγματος του κεφαλιού ή της πλάτης του αδελφού τους κρατούσαν περισσότερη ώρα και ήσαν πιο ακριβείς σε σχέση με τις κινήσεις που έκαναν για να πιάσουν τα δικά τους μάτια ή το στόμα τους.



Η έρευνα ήταν η πρώτη ουσιαστικά που επιχείρησε να δείξει ότι οι κινήσεις των διδύμων μέσα στην μήτρα δεν είναι τυχαίες και «αναγκαστικές» λόγω της στενότητας χώρου και της «υποχρεωτικής» συνύπαρξης, αντίθετα πηγάζουν από μια εμπρόθετη κίνηση, που δεν είναι τυχαία, αλλά αποσκοπεί στην επαφή με τον… γείτονά τους.



Η μελέτη, σύμφωνα με τους ερευνητές, δείχνει ξεκάθαρα ότι τα δίδυμα όχι μόνο έχουν επίγνωση των αδελφών τους μέσα στην μήτρα, αλλά προτιμούν να αλληλεπιδρούν μαζί τους παρά με τον εαυτό τους.

Βήχετε; Κάντε μία δωρεάν σπιρομέτρηση στις 14 Οκτωβρίου!

Αν είστε καπνιστής ή καπνίστρια και το πρωί που ξυπνάτε βήχετε για να «καθαρίσετε» τον λαιμό σας ή λαχανιάζετε όταν ανεβαίνετε με τα πόδια έναν όροφο, δεν φταίει ούτε ο λαιμός σας ούτε η σκάλα: και τα δύο αποτελούν ένδειξη ότι το τσιγάρο έχει προκαλέσει βλάβες στους πνεύμονές σας.


Οι βλάβες αυτές είναι η απαρχή της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας (της ΧΑΠ, όπως την αποκαλούν οι γιατροί), η οποία προκαλεί επί 10-15 χρόνια ήπια ενοχλήματα στους ασθενείς, χωρίς έντονα συμπτώματα.

Καθώς εξελίσσεται, όμως, «κόβει» την ανάσα σε ολοένα και απλούστερες καθημερινές δραστηριότητες, όπως το περπάτημα. Στο τέλος, η δύσπνοια γίνεται συνεχής, οι πάσχοντες νιώθουν μονίμως κουρασμένοι και απλές δραστηριότητες, όπως το ντύσιμο, γίνονται πρακτικά αδύνατες.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε προ ημερών ο κ. Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας και πρύτανης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το 8,4% των ατόμων ηλικίας άνω των 35 ετών στην χώρα μας (ή 500.000 άντρες και γυναίκες) πάσχουν από ΧΑΠ. Υπάρχουν, όμως, και τουλάχιστον άλλες 300.000 οι οποίοι έχουν τη νόσο, αλλά δεν το γνωρίζουν.

Από τους ασθενείς αυτούς, ποσοστό μόλις 4-5% δεν είναι ή δεν υπήρξαν καπνιστές, αλλά ανέπτυξαν την ασθένεια εξαιτίας παραγόντων όπως η έκθεση σε χημικές ουσίες στον επαγγελματικό χώρο, η ρύπανση του περιβάλλοντος, η συστηματική χρήση ξυλόσομπας, το παθητικό κάπνισμα κ.ά.

Οι υπόλοιποι αρρώστησαν εξαιτίας του καπνίσματος, καθώς απ’ όσους καπνίζουν πάνω από 1 πακέτο τσιγάρα την ημέρα, το περίπου 25% παθαίνει τελικά ΧΑΠ. Το γεγονός αυτό υποδηλώνει ότι συγκεκριμένοι γενετικοί παράγοντες τροποποιούν τον κίνδυνο αναπτύξεως ΧΑΠ που διατρέχει κάθε άτομο ξεχωριστά. Αν όμως ένας άνθρωπος είναι καπνιστής και ταυτοχρόνως εκτίθεται σε άλλους παράγοντες κινδύνου, όπως οι χημικές ουσίες στον επαγγελματικό χώρο, ο κίνδυνος του πολλαπλασιάζεται.

Οι ύποπτες ενδείξεις

«Εάν κάποιος είναι πρώην ή νυν καπνιστής, έχει ηλικία πάνω από 40 ετών, και έχει βήχα ή φλέγματα ή δυσκολία στην αναπνοή (λαχάνιασμα) όταν ανεβαίνει σκάλες ή ανηφόρα, όταν σηκώνει κάποια βάρη (π.χ ψώνια) ή απλώς όταν βαδίζει βιαστικά, τότε είναι πιθανό να έχει ΧΑΠ», εξήγησε ο κ. Γουργουλιάνης.

«Φυσικά, η κατάσταση είναι ακόμα πιο σοβαρή όταν αυτή η δύσπνοια συνοδεύει πιο ελαφριές δραστηριότητες, όπως το ντύσιμο, το πλύσιμο, το δέσιμο των κορδονιών, διάφορες δουλειές με τα χέρια κλπ.»

Όταν παρουσιασθεί για πρώτη φορά κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα (βήχας, φλέγματα, δυσκολία στην αναπνοή) δεν πρέπει να υποτιμηθεί και να θεωρηθεί ότι είναι κάτι απλό, όπως π.χ τσιγαρόβηχας ή δύσπνοια λόγω κακής φυσικής κατάστασης.

«Αυτά τα συμπτώματα είναι σημάδι ότι οι πνεύμονες δεν λειτουργούν φυσιολογικά», είπε. «Δυστυχώς, οι βλάβες που προκαλεί η ΧΑΠ είναι μόνιμες και μη αναστρέψιμες, γι’ αυτό και είναι πάρα πολύ σημαντικό να γίνει εγκαίρως η διάγνωση».

Εξέταση της αναπνοής

Για να διαγνωστεί η ΧΑΠ (αλλά και να παρακολουθείται η πορεία της στους ασθενείς) υπάρχει μια πολύ απλή εξέταση της αναπνοής: η σπιρομέτρηση.

Η εξέταση διαρκεί συνήθως λιγότερο από 10 λεπτά και απαιτεί να πάρει ο ασθενής μια βαθιά ανάσα και να εκπνεύσει με όλη του τη δύναμη σε μια ειδική συσκευή που του δίνει ο γιατρός.

Την εξέταση πρέπει να κάνουν όλα τα άτομα ηλικίας άνω των 40 ετών, ιδίως αν έχουν (πρωινό ή μη) τσιγαρόβηχα, αν λαχανιάζουν εύκολα, αν έχουν φλέγματα, αν κουράζονται εύκολα και αν κρυολογούν συχνά.

Δωρεάν εξετάσεις στις 14 Οκτωβρίου

Επειδή αύριο 14 Οκτωβρίου είναι η πρώτη Παγκόσμια Ημέρα Σπιρομέτρησης, διοργανώνονται (και) στην Ελλάδα σπιρομετρήσεις σε περισσότερα από 40 σημεία όλης της χώρας.

Στην πραγματοποίηση αυτής της δραστηριότητας συνεργάζονται Πανεπιστημιακές Πνευμονολογικές Κλινικές, Τμήματα του ΕΣΥ και ιδιώτες πνευμονολόγοι, που έχουν αναρτήσει ανακοινώσεις στους χώρους εργασίας τους.

Υπολογίζεται πως τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι θα μετρηθούν για πρώτη φορά, ενώ συνολικά θα εργασθούν για τον σκοπό αυτό 300 γιατροί και εργαζόμενοι της Υγείας.



Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας http://www.hts.org.gr/index.php?section=719

Παγκόσμια Ημέρα Σπιρομετρήσεων έχει ορισθεί η Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010.

Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία προγραμματίζει εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα.



Σημεία και ώρες διεξαγωγής σπιρομετρήσεων:



o ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Μουσείο Αρχαιοφίλων 10:00-14:00

o ΚΑΒΑΛΑ

1. Εξωτερικά ιατρεία Πνευμονολογικού Νοσοκομείου Καβάλας 9:00-13:00

2. Είσοδο Νομαρχίας Καβάλας 9:00-13:00

3. ΚΤΕΛ Καβάλας 9:00-13:00

o ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ, ΚΑΠΙ 9:00-13:00

o ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ, Δημαρχείο 9:00-13:00

o ΘΑΣΟΣ, ΚΤΕΛ 9:00-13:00

o ΚΟΜΟΤΗΝΗ: ΚΕΠ στην πλατεία της Κομοτηνής 12:00-14:30

o ΔΡΑΜΑ: Σπιτάκι του κήπου 9:00-14:00

o ΜΥΤΙΛΗΝΗ: 13/10, Κέντρο Υγείας Καλονής, 9.00-13.00

o ΑΘΗΝΑ: 1Ο Δημοτικό Ιατρείο, Σόλωνος 78, 8.00 – 16.00

o ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: (Στις πλατείες, σε περίπτωση βροχής στους στεγασμένους χώρους του κάθε δήμου).

1. Ελευθέριο10:00-14:00

2. Εύοσμος 10:00-14:00

3. Νεάπολη 10:00-14:00

4. Καλαμαριά 10:00-14:00

5. Θέρμη 10:00-14:00

o ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (Στις πλατείες, σε περίπτωση βροχής στους στεγασμένους χώρους του κάθε δήμου).

1. Ημαθία – Βέροια 10:00-14:00

2. Κιλκίς 10:00-14:00

3. Πέλλα - Γιαννιτσά 10:00-14:00

4. Πέλλα - Έδεσσα 10:00-14:00

5. Πιερία – Κατερίνη 10:00-14:00

6. Σέρρες 10:00-14:00

7. Χαλκιδική – Πολύγυρος 10:00-14:00

8. Χαλκιδική – Μουδανιά 10:00-14:00



o ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (Στις πλατείες, σε περίπτωση βροχής στους στεγασμένους χώρους του κάθε δήμου).

1. Γρεβενά 10:00-14:00

2. Κοζάνη 10:00-14:00

3. Πτολεμαΐδα 10:00-14:00

4. Φλώρινα 10:00-14:00

o ΛΑΡΙΣΑ: Δημαρχείο (Ισόγειο), 9.00-14.00

o ΒΟΛΟΣ: Πλατεία Αγ. Νικολάου, 18.00 – 21.00

o ΠΑΤΡΑ: Πλατεία Γεωργίου (μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο) 10.00 – 14.00

o ΤΡΙΠΟΛΗ: Πλατεία Αγ. Βασιλείου, 10.00-14.00

o ΙΩΑΝΝΙΝΑ: Πλατεία Πύρρου, 10.00 – 13.00

o ΚΡΗΤΗ:

1. Ηράκλειο: Δημαρχείο Ηρακλείου Λότζια 8.30 – 15.00

2. Ρέθυμνο: Νοσοκομείο Ρεθύμνου 8.00 – 14.00

3. Χανιά: Νοσοκομείο Χανίων 8.00-14.00

4. Ιεράπετρα: Νοσοκομείο Ιεράπτερας 8.00-14.00

5. Όλοι οι ιδιώτες πνευμονολόγοι Κρήτης δωρεάν σπιρομετρήσεις στα ιατρεία τους



ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΣΠΙΡΟΜΕΤΡΗΣΕΩΝ της ΕΠΕ

o ΣΥΜΗ: 14-15 /10 Κέντρο Υγείας στον Γιαλό, όλη μέρα

o ΝΙΣΥΡΟΣ: 19/10 Κέντρο Υγείας, 8.00 – 13.00

o ΤΗΛΟΣ: 20/10, Κέντρο Υγείας, όλη μέρα, 21/10, 9.00-13.00

o ΡΟΔΟΣ: Στις 17/10 10.30-13.00 στην Αρχάγγελο & 16.00-19.00 στην Λίνδο.

Στις 22/10 στο Μανδράκι (Ακταίο) και στις 23/10 στην Ανάληψη.

Λόγω της ιδιαιτερότητας των ακριτικών Δωδεκανήσσων, η κινητή μονάδα θα κινείται ανάλογα με τις ανάγκες που θα παρουσιάζοντai

Νέα έρευνα για τον καρκίνο μαστού

Το διοξείδιο του άνθρακα αποτελεί τον εχθρό της γυναίκας, καθώς όπως αποδεικνύει έρευνα από την Αμερική, το μολυσμένο περιβάλλον συνδέεται με τον καρκίνου του μαστού...


Η ατμοσφαιρική μόλυνση συνδέεται άμεσα με τον καρκίνο του μαστού, σύμφωνα με μια νέα έρευνα του,

Επιστήμονες του Πανεπιστημίου Μαγκίλ (McGill) και του Πανεπιστημίου του Μοντρεάλ συνέκριναν τις περιπτώσεις γυναικών με καρκίνο του στήθους με τους χάρτες της περιβαλλοντικής κατάστασης των περιοχών του Μοντρεάλ.

«Βρήκαμε συνάφεια μεταξύ μετα-εμμηνοπαυτικού καρκίνου στήθους με την έκθεση σε υψηλές ποσότητες διοξειδίου άνθρακος, που αποτελεί το κυριότερο συστατικό της μολυσμένης ατμόσφαιρας» δήλωσε ο δρ. Mark Goldberg, ερευνητής στο Κέντρο Υγείας του Μαγκίλ.

Όπως χαρακτηριστικά λέει «Για να το πούμε αλλιώς, βρήκαμε πως οι γυναίκες που ζούσαν σε περιοχές με μεγάλη ατμοσφαιρική ρύπανση ανέπτυξαν καρκίνο του στήθους σε διπλάσιο ποσοστό από εκείνες που ζούσαν σε καθαρό περιβάλλον».

Αν και οι ερευνητές δεν μπορούν να πουν με βεβαιότητα πως η ατμοσφαιρική μόλυνση είναι η κύρια αιτία για τον καρκίνο του στήθους, ωστόσο τονίζουν ότι τα αποτελέσματα της παραπάνω έρευνας χρήζουν περαιτέρω προσοχής από την επιστημονική κοινότητα.

Θεσσαλονίκη: Βαποράκια γένους... θηλυκού!

Οι τρεις γυναίκες, που έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας, διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ηρωίνης...




Οι γυναίκες, ηλικίας 50, 45 και 32 ετών, συνελήφθησαν στην Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι κατηγορούμενες φέρονται ότι μαζί με έναν 30χρονο συνεργό τους, προμήθευαν ηρωίνη δεκάδες τοξιμανείς της πόλης.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι όπου διαμένουν, βρέθηκαν 19 γραμμάρια ηρωίνης και 475 ευρώ προερχόμενα από διακίνηση ναρκωτικών. Όπως αποκαλύφθηκε αργότερα, σε βάρος της 50χρονης εκκρεμεί επιπλέον καταδικαστική απόφαση για κλοπή.

Έκτακτο δελτίο ισχυρών καιρικών φαινομένων!!!

http://2.bp.blogspot.com/_K3w1RTYfbB0/TLXczy-_5yI/AAAAAAAAApw/L44vCRHa3yk/s1600/fkj.JPG

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕΣΩ ΠΙΝΑΚΑ

maravel Άβαταρ μέλουςΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΙΚΟ
http://www.teamgr.gr/viewtopic.php?f=46&t=2863

Από μόνος του όλος ο πίνακας είναι μοναδικός. Αλλά θα διαπιστώσετε πως σύροντας το ποντίκι σας επάνω σε καθεμία προσωπικότητα, σας μεταφέρει σε σχετικές πληροφοριακές σελίδες (wikipedia). Δηλαδή, επιλέγοντας μία από τις απεικονισμένες προσωπικότητες, μεταφέρεστε στην ιστορία της ζωής του.

Είναι ομολογουμένως απίθανο...

επιλέξτε παρακάτω την σελίδα

http://www.teamgr.gr/viewtopic.php?f=46&t=2863

http://cliptank.com/PeopleofInfluencePainting.htmΕικόναΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ


Από μόνος του όλος ο πίνακας είναι μοναδικός. Αλλά θα διαπιστώσετε πως σύροντας το ποντίκι σας επάνω σε καθεμία προσωπικότητα, σας μεταφέρει σε σχετικές πληροφοριακές σελίδες (wikipedia). Δηλαδή, επιλέγοντας μία από τις απεικονισμένες προσωπικότητες, μεταφέρεστε στην ιστορία της ζωής του.

Είναι ομολογουμένως απίθανο...

επιλέξτε παρακάτω την σελίδα
maravel
http://www.teamgr.gr/viewtopic.php?f=46&t=2863

http://cliptank.com/PeopleofInfluencePainting.htm


http://www.teamgr.gr/viewtopic.php?f=46&t=2863




μπορειτε να επιλεξετε και την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ στην wikipediaΕικόναmaravel

Αναλυτικά ο κατάλογος των Ελληνικών προϊόντων με ονομασία προέλευσης

Στη δημοσιότητα ο κατάλογος 88 Ελληνικών προϊόντων αναγνωρισμένων και καταχωρημένων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Με αφορμή την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για αναγνώριση της «Φάβας Σαντορίνης» ως Προϊόντος Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αναγνώρισης για δέκα νέα προϊόντα: Σταφίδα Ηλείας (ΠΓΕ), Φιρίκι Πηλίου (ΠΟΠ), Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής (ΠΟΠ), Μανταρίνι Χίου (ΠΓΕ), Πατάτα Νάξου (ΠΓΕ), Ξυνόγαλο Σητείας (ΠΓΕ), Αρνάκι Ελασσόνας (ΠΟΠ), Αγουρέλαιο Χαλκιδικής (ΠΟΠ), Κατσικάκι Ελασσόνας (ΠΟΠ), Ξηρά Σύκα Ταξιάρχη (ΠΟΠ), η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι αποφασισμένη να στηρίξει τους Έλληνες παραγωγούς ποιοτικών προϊόντων και να προστατέψει τους καταναλωτές από παραπλανητικές ενδείξεις.



Ετσι, δίνει σήμερα στη δημοσιότητα το κατάλογο 88 Ελληνικών προϊόντων αναγνωρισμένων και καταχωρημένων στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τους όρους, Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και Προϊόντα Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ).



Επίσης, το υπουργείο καλεί όλους όσους παράγουν, συσκευάζουν, υποσυσκευάζουν ή θέτουν στην αγορά, προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ να ενταχθούν άμεσα στο επίσημο σύστημα ελέγχου και πιστοποίησης του Οργανισμού Πιστοποίησης και Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων (Ο.Π.Ε.ΓΕ.Π.-AGROCERT) και ενημερώνουμε τους καταναλωτές ότι τα Ελληνικά προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ είναι ελεγμένα και πιστοποιημένα μόνο όταν φέρουν το κατοχυρωμένο σήμα πιστοποίησης του αρμόδιου κρατικού Οργανισμού Πιστοποίησης και Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.



Το αμέσως επόμενο διάστημα κλιμάκια ελέγχου του Οργανισμού Πιστοποίησης και Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων (Ο.Π.Ε.ΓΕ.Π.-AGROCERT) θα πραγματοποιούν εντατικούς ελέγχους σε όλη τη χώρα στα σημεία λιανικής και χονδρικής πώλησης των προϊόντων αυτών και θα αποσύρουν από την αγορά όλα τα προϊόντα που δεν διαθέτουν τη σχετική πιστοποίηση και το παραπάνω σήμα πιστοποίησης και αναγνώρισης. Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υποστηρίζει έμπρακτα το δικαίωμα των καταναλωτών να επιλέγουν τα εξαιρετικά προϊόντα της Ελληνικής γης και να ανταμείβουν τις υγιείς προσπάθειες και τους κόπους των Ελλήνων παραγωγών συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αγροτική ανάπτυξη της χώρας μας.



ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ (ΠΟΠ) & ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΝΔΕΙΞΗΣ (ΠΓΕ)





TYPIA ΕΛΑΙΟΛΑΔΑ

Ανεβατό ΠΟΠ Βιάννος Ηρακλείου Κρήτης ΠΟΠ

Γαλοτύρι ΠΟΠ Λυγουριό Ασκληπιείου ΠΟΠ

Γραβιέρα Αγράφων ΠΟΠ Βόρειος Μυλοπόταμος Ρεθύμνης Κρήτης ΠΟΠ

Γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ Κροκεές Λακωνίας ΠΟΠ

Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ Πέτρινα Λακωνίας ΠΟΠ

Καλαθάκι Λήμνου ΠΟΠ Κρανίδι Αργολίδας ΠΟΠ

Κασέρι ΠΟΠ Πεζά Ηρακλείου Κρήτης ΠΟΠ

Κατίκι Δομοκού ΠΟΠ Αρχάνες Ηρακλείου Κρήτης ΠΟΠ

Κεφαλογραβιέρα ΠΟΠ Λακωνία ΠΓΕ

Κοπανιστή ΠΟΠ Χανιά Κρήτης ΠΓΕ

Λαδοτύρι Μυτιλήνης ΠΟΠ Κεφαλονιά ΠΓΕ

Μανούρι ΠΟΠ Ολυμπία ΠΓΕ

Μετσοβόνε ΠΟΠ Λέσβος ή Μυτιλήνη ΠΓΕ

Μπάτζος ΠΟΠ Πρέβεζα ΠΓΕ

Ξυνομυζήθρα Κρήτης ΠΟΠ Ρόδος ΠΓΕ

Πηχτόγαλο Χανίων ΠΟΠ Θάσος ΠΓΕ

Σαν Μιχάλη ΠΟΠ Καλαμάτα ΠΟΠ

Φέτα ΠΟΠ Κολυμβάρι Χανίων Κρήτης ΠΟΠ

Σφέλα ΠΟΠ Σητεία Λασιθίου Κρήτης ΠΟΠ

Φορμαέλλα Αράχωβας Παρνασσού ΠΟΠ Αποκορώνας Χανίων Κρήτης ΠΟΠ

ΦΡΟΥΤΑ -ΛΑΧΑΝΙΚΑ - ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ - ΟΣΠΡΙΑ Σάμος ΠΓΕ

Ακτινίδιο Σπερχειού ΠΟΠ Ζάκυνθος ΠΓΕ

Κελυφωτό φιστίκι Φθιώτιδας ΠΟΠ Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Θραψανό ΠΟΠ

Κούμ Κουάτ Κέρκυρας ΠΓΕ Φοινίκι Λακωνίας ΠΟΠ

Ξερά σύκα Κύμης ΠΟΠ Άγιος Ματθαίος ΠΓΕ

Μήλα Ζαγοράς Πηλίου ΠΟΠ Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Τροιζηνία ΠΟΠ

Τσακώνικη μελιτζάνα Λεωνιδίου ΠΟΠ Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Σέλινο Κρήτης ΠΟΠ

Φιστίκι Μεγάρων ΠΟΠ ΕΛΙΕΣ

Φιστίκι Αίγινας ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ

Σύκα Βραβρώνας Μαρκοπούλου Μεσογείων ΠΓΕ Κονσερβολιά Αμφίσσης ΠΟΠ

Πορτοκάλια Μάλεμε Χανίων Κρήτης ΠΟΠ Κονσερβολιά Άρτας ΠΓΕ

Κεράσια τραγανά Ροδοχωρίου ΠΟΠ Κονσερβολιά Αταλάντης ΠΟΠ

Μήλα Ντελίσιους Πιλαφά Τριπόλεως ΠΟΠ Κονσερβολιά Ροβίων ΠΟΠ

Ροδάκινα Νάουσας ΠΟΠ Κονσερβολιά Στυλίδας ΠΟΠ

Φασόλια γίγαντες ελέφαντες Κάτω Νευροκοπίου ΠΓΕ Θρούμπα Θάσου ΠΟΠ

Φασόλια κοινά μεσόσπερμα Κάτω Νευροκοπίου ΠΓΕ Θρούμπα Χίου ΠΟΠ

Φασόλια (γίγαντες ελέφαντες) Πρεσπών Φλώρινας ΠΓΕ Θρούμπα Αμπαδιάς Ρεθύμνης Κρήτης ΠΟΠ

Φασόλια (πλακέ μεγαλόσπερμα) Πρεσπών Φλώρινας ΠΓΕ Κονσερβολιά Πηλίου Βόλου ΠΟΠ

Κορινθιακή Σταφίδα Βοστίτσα ΠΟΠ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ - ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Πατάτα Κάτω Νευροκοπίου ΠΓΕ Κρητικό Παξιμάδι ΠΓΕ

Ακτινίδιο Πιερίας ΠΓΕ ΨΑΡΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ ΝΩΠΑ ΜΑΛΑΚΟΣΤΡΑΚΑ

Μήλο Καστοριάς ΠΓΕ Αυγοτάραχο Μεσολογγίου ΠΟΠ

Φασόλια Γίγαντες-Ελέφαντες Καστοριάς ΠΓΕ ΑΛΛΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΖΩΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ

Σταφίδα Ζακύνθου ΠΟΠ Μέλι Ελάτης Μαινάλου Βανίλια ΠΟΠ

Φάβα Σαντορίνης ΠΟΠ

ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ ΓΟΜΕΣ - ΡΗΤΙΝΕΣ

Μαστιχέλαιο Χίου ΠΟΠ Τσίκλα Χίου ΠΟΠ

ΑΛΛΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ Μαστίχα Χίου ΠΟΠ

Κρόκος Κοζάνης ΠΟΠ

5 τρόποι να παραμείνετε ασφαλείς στο διαδίκτυο


Κατά την πλοήγησή μας στο διαδίκτυο, δεν είναι λίγοι οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν και ενδέχεται να προσβάλουν τα πληροφοριακά μας συστήματα...





Οι κορυφαίοι σε θέματα ασφάλειας παραθέτουν 5 βασικές αρχές-μέτρα που πρέπει – και μπορεί – να εισάγει κάθε χρήστης στην καθημερινή χρήση του υπολογιστή του:...

1) Όπου ακούς πολλά κεράσια…:

Κανείς δεν πρόκειται να σου προσφέρει εκατομμύρια από μια

.χώρα μακρινή, ούτε πρόκειται να κερδίσεις το σπίτι των ονείρων σου δίνοντας απλά το username σου και προφανώς καμία γυναίκα-μοντέλο δεν αναζητά εσένα συγκεκριμένα για παρέα… Μεγάλη προσοχή στις παγίδες του διαδικτύου που μας παραπλανούν με τέτοιου είδους “προσφορές” και μας οδηγούν στην εγκατάσταση κακόβουλων λογισμικών.



2) Όλοι με κυνηγούν:





Εντάξει, δεν είπαμε να γίνουμε παρανοϊκοί, αλλά δεν είναι κακό να είμαστε καχύποπτοι με ιστοσελίδες που επισκεπτόμαστε για πρώτη φορά, e-mail από παραλήπτες που δε γνωρίζουμε και pop-up παράθυρα που δε λένε να εξαφανιστούν.



3) Πάντα αναβαθμισμένοι:

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα πρέπει να ελέγχουμε για αναβαθμίσεις λογισμικών και να τις εγκαθιστούμε. Με τον τρόπο αυτό ο υπολογιστής μας παραμένει πάντοτε ενημερωμένος με τις τελευταίες αναβαθμίσεις.



4) Έξυπνοι κωδικοί:

Όσο εύχρηστο κι αν είναι να χρησιμοποιούμε τον ίδιο κωδικό σε όλους μας τους λογαριασμούς, δεν θα πρέπει να το κάνουμε. Θα πρέπει για κάθε λογαριασμό μας να χρησιμοποιούμε διαφορετικό κωδικό πρόσβασης ο οποίος δεν θα περιλαμβάνει μόνο χαρακτήρες, αλλά και αριθμούς και σύμβολα. Φυσικά δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούμε το όνομά μας ή το επώνυμό μας ούτε ημερομηνίες γέννησης αλλά συνδυασμούς αρκετών πραγμάτων τα οποία φυσικά θα μπορούμε να θυμόμαστε. Μια εξίσου καλή μέθοδος δημιουργίας κωδικών είναι η τυχαία πληκτρολόγηση χαρακτήρων, αριθμών και συμβόλων και η αποθήκευσή τους σε κρυπτογραφημένο αρχείο.



5) Χρήση λογισμικού ασφάλειας:

Για πολλούς είναι αυτονόητο, πολλοί όμως δεν το χρησιμοποιούν. Το λογισμικό ασφάλειας βοηθάει στην εύρεση κακόβουλων λογισμικών και στην απομάκρυνσή τους από τον υπολογιστή μας. Θα πρέπει φυσικά και αυτό, όπως και όλα τα λογισμικά που χρησιμοποιούμε, να είναι αναβαθμισμένο πάντοτε με τις τελευταίες ενημερώσεις.



Τέλος δεν πρέπει να ξεχνάμε μια βασική αρχή: Ο χρήστης είναι ο πιο αδύναμος κρίκος στη διαδικτυακή ασφάλεια. Ακόμη και ο καλύτερος συνδυασμός λογισμικών ασφάλειας δεν μπορεί να προστατέψει τον υπολογιστή μας από την ανεύθυνη χρήση του διαδικτύου

Κυνηγός σκοτώθηκε από το όπλο του

Μια άτυχη στιγμή και ένας αδέξιος χειρισμός ήταν αρκετά για να συμβεί το κακό...




κατά την διάρκεια κυνηγιού στην αγροτική περιοχή του οικισμού Ισάλου Μαρώνειας στην Ροδόπη. Το κυνηγετικό όπλο ενός 61χρονου κυνηγού εκπυρσοκρότησε και τον τραυμάτισε θανάσιμα μπροστά στα μάτια συναδέλφων του!

Το τραγικό δυστύχημα συνέβη την στιγμή που ο 61χρονος κυνηγός βρισκόταν στο αυτοκίνητο ενός φίλου του ο οποίος τον συνόδευε στο κυνήγι. Ο οδηγός δεν είχε ακόμη βγει από το όχημά του, όταν ξαφνικά άκουσε έναν πυροβολισμό και είδε τον φίλο του να πέφτει αιμόφυρτος! Αμέσως έτρεξε να ειδοποιήσει τους συγχωριανούς του και την Αστυνομία.



Όταν έφτασαν στο σημείο όπου ήταν πεσμένος ο 61χρονος, διαπίστωσαν ότι ήταν βαριά τραυματισμένος με τραύματα στο πρόσωπο και τον θώρακα αλλά ζούσε ακόμη. Ωστόσο, πριν φτάσει το ασθενοφόρο που ειδοποίησαν για να τον παραλάβει, άφησε την τελευταία του πνοή… Η σορός του άτυχου κυνηγού μεταφέρθηκε στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο Κομοτηνής, όπου ο ιατροδικαστής διενήργησε νεκροτομή η οποία επιβεβαίωσε την εκδοχή του ατυχήματος από εκπυρσοκρότηση του όπλου του.

10 τρόποι να εξοικονομήσετε έως 14.903 ευρώ το χρόνο!!!

Σας παρουσιάζω αναλυτικά τους 10 λόγους που άλλαξαν τη ζωή μου τον τελευταίο χρόνο με αποτέλεσμα να έχω χεστεί στο χρήμα λόγω της πολύ καλής οικονομικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ που με ανάγκασε να εξοικονομήσω χρήματα... Το έκανε για μένα για εσάς, για όλους.








Οι 10 λόγοι είναι:



1. Έκοψα το… τσιγάρο (έκανα 2 πακέτα την ημέρα..)

2. Έκοψα το φαγητό απ’ έξω (Fast Food σε πακέτο κάθε μέρα)

3. Έκοψα το αυτοκίνητο (χρησιμοποίησα τις γ….τες μεταφορές με ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ)

4. Πούλησα το αυτοκίνητο (εξοικονόμησα 4.000 ευρώ από την πώληση)

5. Έκοψα τις εξόδους (ήθελα 50 ευρώ κάθε Παρασκευή για clubing)

6. Έκοψα τη σύνδεση του κινητού (έχω κάρτα και κάνω αναπάντητες)

7. Έκοψα τις άμεσες επαφές με φίλους (και το chat καλό είναι.)

8. Σταμάτησα να αγοράζω ρούχα

9. Σταμάτησα να κάνω και δώρα (εννοείται)

10. Με χώρισε η γκόμενα μου (λογικό)











Η «σούμα»:



1. Τσιγάρο: 6 ευρώ Χ 365 μέρες = 2.190 ευρώ

2. Fast Food: 5 ευρώ Χ 365 μέρες= 1.825 ευρώ

3. Βενζίνη: 50 ευρώ Χ 52 εβδομάδες= 2.600 ευρώ

4.. Πώληση αυτοκινήτου: 4.000 ευρώ

5. Clubing: 50 ευρώ Χ 52 εβδομάδες= 2.600 ευρώ

6.. Σύνδεση κινητού: 40 ευρώ Χ 12 μήνες= 480 ευρώ

7. Φίλοι: 52 καφέδες Χ 4 ευρώ= 208 ευρώ

8. Ρούχα: 500 ευρώ

9. Δώρα: 500 ευρώ

10. Γκόμενα – Χωρισμός: Αξία ανεκτίμητη











Αποτέλεσμα…:



Δεκατέσσερις χιλιάδες εννιακόσια τρία ευρώ.. (14.903) !!















Για να μην αναφέρω και… ότι γλίτωσα από:



1. Καρκίνο πνευμόνων

2. Διαιτολόγο

3. Τροχαία

4. Εφορία

5. Αλκοτέστ

6. Φλυαρία

7. Παρεξηγήσεις

8. Κινέζικες απομιμήσεις

9. Υποχρεώσεις

10.. Προφυλακτικά και ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη


r

Αρχαία και ναρκωτικά σε σπίτι δημοσιου υπαλληλου

Για αρχαία αντικείμενα αξίας, από την οθωμανική και βυζαντινή εποχή, αλλά και για ποσότητες ναρκωτικών που εντοπίστηκαν στην κατοικία...




συνελήφθη το απόγευμα της Τρίτης 34χρονος υπάλληλος του δήμου Νέας Περάμου.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Αρχαιοκαπηλίας πραγματοποίησαν εκτεταμένες έρευνες στο σπίτι του 34χρονου δημοτικού υπαλλήλου, καθώς είχαν πληροφορίες για κάποιο πρόσωπο που είχε στην κατοχή του αρχαία αντικείμενα στα Μέγαρα.

Από τις κατ’ οίκον έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο προαύλιο και σε παρακείμενο οικόπεδο δεκάδες αντικείμενα και τμήματα αντικειμένων που, σύμφωνα με την Αστυνομία, εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων και της πολιτιστικής κληρονομιάς, ενώ χρονολογούνται στους κλασικούς βυζαντινούς και οθωμανικούς χρόνους.

Ακόμη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επτά νάιλον συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 650 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, άλλη μία νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα της ίδιας ουσίας, σπόροι υδροπονικής κάνναβης, μία ζυγαριά ακριβείας, 1.500 ευρώ, καθώς και υποπολυβόλο Τόμσον με γεμιστήρα, πέντε ξιφολόγχες, 58 φυσίγγια, 37 κροτίδες και ανιχνευτές μετάλλων με δίσκο.

Ο δράστης πέρασε το απόγευμα της Τετάρτης το κατώφλι του εισαγγελέα.

Τα χασισόδεντρα που καλλιεργούσαν έφταναν τα 2 μέτρα σε ύψος!

Ο λόγος για έναν 54χρονο που συνελήφθη στην Αρκαδία και τον 30χρονο συνεργό του που κατάφερε να ξεφύγει...




Οι δύο άνδρες πήγαιναν στη χασισοφυτεία τους, στην τοποθεσία Αγία Παρασκευή.



Οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει ήδη την έκταση με τα 44 δενδρύλλια και τους είχαν στήσει καρτέρι για να τους πιάσουν...

Ο δεύτερος άνδρας ωστόσο, κατάφερε να ξεφύγει και αναζητείται από την αστυνομία.



Επίσης, συνελήφθη ο αδερφός του 30χρονου που αναζητείται, καθώς σε έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί στο σπίτι του στην Τρίπολη, βρήκαν 325 γραμμάρια χασίς, μία ζυγαριά ακριβείας και το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ, το οποίο οι αρχές εκτιμούν ότι προέρχεται από εμπόριο ναρκωτικών.



Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρίπολης.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ: 92χρονη ήταν έγκυος εδώ και 61 χρόνια! ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΣΠΑΝΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ!

Ακούγεται σαν απόσπασμα


από την ταινία 'Μπέτζαμιν Μπάτον' αλλά είναι πραγματικότητα!

Γιατροί, καθώς εξέταζαν μια γυναίκα που παραπονιόταν για στομαχικό πόνο, έμειναν με το στόμα ανοιχτό όταν αντίκρισαν στα σπλάχνα της το αγέννητο μωρό που κυοφορεί για περισσότερο από μισό αιώνα! Η Huang Yijun από τη περιοχή Huangjiaotan της Νότιας Κίνας...

....

γνώριζε τι συμβαίνει. Το 1948 ο γυναικολόγος της ανακοίνωσε ότι δυστυχώς το έμβρυο που επρόκειτο να γεννήσει, πέθανε στη μήτρα. Της ζήτησε ένα ποσό, που δεν μπορούσε να διαθέσει η οικογένεια της, για να αφαιρέσει τα υπολείμματα. Δεν έκανε καμία επέμβαση και συνέχισε να ζει στους φυσιολογικούς ρυθμούς της καθημερινότητας.

Σπάνιο ιατρικό φαινόμενο!

Ο Dr Liu Anbin σοκαρισμένος από το γεγονός δηλώνει: ' Δεν μπορούσα να πιστέψω στα μάτια μου όταν ήταν ξεκάθαρο ότι στην κοιλιά της ασθενούς υπήρχε μια πέτρινη μάζα που στο παρελθόν υπήρξε ζωντανός οργανισμός!' Ο διευθυντής μαιευτικής στο Qingshen όπου παραμένει η Yigun, λέει: 'Συνήθως ένα νεκρό έμβρυο προκαλεί μια σειρά από ανεπανόρθωτες ζημιές. Κ όμως είναι υγιέστατη. Θα συνεδριάσουμε για να δούμε εάν θα πραγματοποιήσουμε εγχείρηση...' 'Πρόκειται για ένα σπάνιο φαινόμενο, που εμφανίζεται όταν υπάρχει αποτυχημένη κύηση και το πεθαμένο πλέον παιδί παραμένει εγκλωβισμένο στο σώμα της μητέρας. Ονομάζεται παιδί- πέτρα ή καλύτερα λιθο-παιδί (στη φωτογραφία)' προσθέτει στην έρευνα αυτή η Dr Natalie Burger, ενδοκρινολόγος και ειδική σε ζητήματα γονιμότητας στο Κέντρο γονιμοποίησης του Τέξας. 'Συνήθως αυτό εκδηλώνεται στις σάλπιγγες αλλά και σε ένα μικρό ποσοστό στην κοιλιακή χώρα, στο έντερο ή στις ωοθήκες . Ακόμα πιο σπάνια είναι πιθανό και στην αορτή. Ωστόσο εγκυμονεί μεγάλου κινδύνους η εμφάνιση του κυρίως για την επιβίωση της ίδιας της γυναίκας' τονίζει η Dr Burger. 'Η συντριπτική πλειοψηφία δεν παραμένει σε αυτή την ιδιόμορφη κατάσταση τόσα πολλά χρόνια! Το έμβρυο που πεθαίνει πριν καν αναπτυχθεί απορροφάται από το σώμα που το φιλοξενεί. Δεν το αναγνωρίζει ως ξένο αντικείμενο. Οστεοποιείται. Παίρνει τη μορφή πέτρας και παραμένει σε σημεία όπου έχει το ρόλο φύλακα από διάφορες μολύνσεις'.

290 περιπτώσεις σε όλον τον κόσμο.

Η σπάνια αυτή ασθένεια έχει εμπνεύσει τους σεναριογράφους σειρών όπως το 'Νόμος και Τάξη' ή το 'Nip/Tuck', οι οποίοι έχουν γράψει αντίστοιχους ρόλους όπου κάποιος ασθενής έχει στον οργανισμό του ένα 'σώμα' που μετατρέπεται σε μια σκληρή μάζα.

Σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιεύτηκε το 1996 στην εφημερίδα: 'Royal Society of Medicine' μόλις 290 υποθέσεις έχουν καταγραφεί στα ιατρικά αρχεία. Η πρώτη εμφανίστηκε όταν μια Γαλλίδα, 68 ετών, αφού είχε πεθάνει , κατά τη διάρκεια της αυτοψίας ήρθε στην επιφάνεια αυτή η παράξενη πληροφορία. Φιλοξενούσε στα σπλάχνα της για 28 ολόκληρα χρόνια ένα νεκρό παιδί. Το ερώτημα που προκύπτει είναι: Μα πως δεν το καταλαβαίνουν; 'Ίσως να σημειωθούν συμπτώματα πρόωρης εγκυμοσύνης αλλά σε σύντομο χρονικό διάστημα εξαφανίζονται. Οι γυναίκες υποθέτουν ότι πρόκειται για μια αποτυχημένη εγκυμοσύνη και απλά το ξεπερνούν' συμπληρώνει η Dr Berger.

Αχαϊα: Την έπιασε στον ύπνο - Τη χτύπησε και τη λήστεψε!

Ακόμα μία γριούλα έζησε εφιαλτικές στιγμές, μέσα στο ίδιο της το σπίτι...


Θύμα σε αυτή την περίπτωση, μία 84χρονη, που κοιμόταν μόνη στο σπίτι της στο Αίγιο. Κάποια στιγμή ξύπνησε από ένα δυνατό θόρυβο, αλλά όταν άνοιξε τα μάτια αντίκρισε έναν κουκουλοφόρο που κρατούσε μαχαίρι. Ο δράστης, που είχε τρυπώσει στο διαμέρισμα από ξεκλείδωτο παράθυρο, ζήτησε τις οικονομίες της 84χρονης.



Εκείνη για να γλιτώσει, του είπε που είχε τα χρήματα και τότε ο δράστης πήγε και τα βούτηξε. Συνολικά έβαλε στις τσέπες του 1.800€. Πριν φύγει όμως από το σπίτι, φρόντισε να δείξει στην ηλικιωμένη τη βιαιότητά του. Αν και εκείνη δεν προσπάθησε να τον εμποδίσει, την έσπρωξε με δύναμη και την πέταξε στον τοίχο. Η 84χρονη σωριάστηκε στο πάτωμα, σχεδόν αναίσθητη και τότε ο δράστες έφυγε ανενόχλητος.



Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, ενώ ο κακοποιός πρόλαβε να απομακρυνθεί πριν φτάσει στο σημείο η αστυνομία...

Ιστορική η διάσωση των μεταλλωρύχων

http://www.newsbomb.gr/images/sized/images/sized/articles/1953/apeglwvismos_xili4__large-425x288.jpgΟμαλά συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης στη Χιλή.


Στην επιφάνεια οι 13 από τους 33 μεταλλωρύχους που παρέμεναν εγκλωβισμένοι σε στοά του ορυχείου.



Δύο μεταλλωρύχοι που πάσχουν από διαβήτη και υπέρταση αναμένεται να είναι μεταξύ αυτών που θα προηγηθούν.

Στις 06:10 ώρα Ελλάδας έφτασε στην επιφάνεια της γης ο πρώτος από τους 33 παγιδευμένους μεταλλωρύχους Φλορένσιο Άβαλος, ενώ μετά ακολούθησαν και οι υπόλοιποι.

Νωρίτερα, Χιλιανός διασώστης έφθασε, επευφημούμενος από τους 33 εργαζόμενους, στο χώρο όπου βρίσκονται, για να τους βοηθήσει να προετοιμαστούν για την εκκένωση. Χρειάστηκαν 17 λεπτά για να κατέβει με το θαλαμίσκο, στη στοά, που έχει μήκος περίπου μισό μίλι (625 μέτρα).

Η σειρά που οι μεταλλωρύχοι θα ανασύρονται στην επιφάνεια έχει καθοριστεί, αλλά οι διασώστες έχουν το δικαίωμα να την αλλάξουν εάν εκτιμήσουν ότι θα είναι προς όφελος της επιχείρησης.

Η άφιξη του διασώστη Μανουέλ Γκονσάλες ήταν η τελική απόδειξη ότι ο θάλαμος Phoenix που κατασκεύασε το πολεμικό ναυτικό της Χιλής και δεν είχε δοκιμαστεί, εξοπλισμένος με μάσκες οξυγόνου, είναι ικανός να συμβάλλει στην διάσωση των παγιδευμένων, που αναμένεται να διαρκέσει δύο ημέρες. Ο θάλαμος θα κινείται με 1 μ. το δευτερόλεπτο, ενώ μπορεί να επιταχύνει στα 3 μ./δευτερόλεπτο εάν κάποιος από τους παγιδευμένους αντιμετωπίσει πρόβλημα.

Σύζυγοι, παιδιά, γονείς και φίλοι των εργαζόμενων περιμένουν ανυπόμονα έξω από το ορυχείο ενώ εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολουθούν την εξέλιξη από την τηλεόραση.

Οι μεταλλωρύχοι παγιδεύτηκαν την 5η Αυγούστου όταν κατέρρευσε μια στοά στο ορυχείο στην έρημο Ατακάμα.

Η διαδικασία απεγκλωβισμού ήταν κάθε άλλο παρά εύκολη από τεχνικής πλευράς. Τις πρώτες 17 ημέρες οι μεταλλωρύχοι δεν είχαν καμιά επαφή με τον έξω κόσμο. Έτρωγαν μια κουταλιά τόνο και μια γουλιά γάλα, μια φορά την ημέρα. Όταν οι διασώστες τους βρήκαν στις 22 Αυγούστου κι άρχισαν να σκάβουν για να τους φθάσουν, μια δεύτερη κατάρρευση τους ανάγκασε να σταματήσουν και να ξαναρχίσουν τα πάντα από την αρχή. Τελικά φτάσαμε στη σημερινή ημέρα που ο απεγκλωβισμός των μεταλλωρύχων είναι πλέον πραγματικότητα.



Οι 33 μεταλλωρύχοι, αφού βγουν στην επιφάνεια θα παραμείνουν υπό ιατρική παρακολούθηση για τουλάχιστον δύο ημέρες.

Μαζική εξόντωση σκυλιών στην Κινέττα

Στο ίδιο έργο θεατές» έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα οι κάτοικοι της Κινέττας, με δεκάδες σκυλιά να εξοντώνονται στην περιοχή...


Το πρώτο επεισόδιο της καταδικαστέας αυτής πράξης διαδραματίστηκε πριν από περίπου τρεις μήνες, όταν δέκα σκυλιά δηλητηριάστηκαν στην περιοχή Βουλιαγμένη Κινέττας.



Η συνέχεια δόθηκε στις 3 Οκτωβρίου. Τότε ήταν που οι κάτοικοι αντίκρισαν στο Πανόραμα Κινέττας ακόμη ένα φρικτό θέαμα, πέντε σκυλιά κείτονταν νεκρά. Φαίνεται, όμως, ότι οι… υπεύθυνοι για το έγκλημα αυτό δεν ικανοποιήθηκαν και μία εβδομάδα μετά στις 10 Οκτωβρίου επανήλθαν για να ολοκληρώσουν το αποτρόπαιο έργο τους.

Αυτή τη φορά τρία σκυλιά βρέθηκαν δηλητηριασμένα στην Αγ. Παρασκευή Κινέττας, ενώ χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση των κατοίκων, σώθηκαν πολλά ακόμα. Η μέθοδος που χρησιμοποιείται είναι ίδια και στα τρία περιστατικά. Σακούλες, γεμάτες με γυαλιά μέσα σε συκώτι, που αφήνονται «τυχαία» δίπλα σε κάδους απορριμμάτων.

Να σημειωθεί ότι αρκετά από τα σκυλιά που έπεσαν θύματα φόλας στην Κινέττα, δεν είναι αδέσποτα και ταΐζονται από ορισμένους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι εκφράζουν έντονη δυσφορία και αγανάκtish

ΔΕΙΤΕ:Το σημείωμα τρακαρίσματος

http://dete.gr/images/img439x286/20101012_19329.jpghttp://dete.gr/images/img439x286/20101012_19329.jpg

ΓΑΙΔΑΡΟΣ ΣΤΗΝ Λ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ

ENAΣ ΓΑΙΔΑΡΟΣ ΣΤΗΝ Λ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ 11, (ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ "ΒΑΤ CITY").


ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΩΡΑ ΕΚΕΙ.

Η πιθανότητα να γίνει κάτι τέτοιο είναι μία στα 48 εκατομμύρια...

Για την Τζένιφερ και τον Ντρις Αλάλι δε θα τους είναι εύκολο να ξεχάσουν τα γενέθλια των τριών παιδιών τους...






αφού έτυχε να γεννηθούν την ίδια μέρα.

Και όμως τα παιδιά δεν είναι τρίδυμα αφού έχουν γεννηθεί την ίδια ακριβώς ημερομηνία, στις 7 Οκτωβρίου, αλλά διαφορετικό έτος.

Το ζευγάρι στη Βρετανία γιόρτασε τη προηγούμενη βδομάδα τα γενέθλια των παιδιών τους μετά και από τη γέννηση της μικρής Σάμι, η οποία θα γιορτάζει μαζί με τη μεγαλύτερη αδελφή της Νάιλα που είναι 5 ετών και τον τρίχρονο αδερφό της Άνταμ.

Σύμφωνα με μαθηματικούς η πιθανότητα αυτή είναι μια στα 48 εκατομμύρια!

Οι γονείς είναι περήφανοι για τα παιδιά τους και δεν πιστεύουν στην απίστευτη σύμπτωση. Αν και από τη μια χαίρονται που τα παιδιά θα αναπτύξουν έναν ξεχωριστό δεσμό μεταξύ τους, ωστόσο τρέμουν στην ιδέα ότι θα πρέπει να παίρνουν τρία δώρα μαζεμένα.

"Δεν το σχεδιάσαμε αυτό, είναι πραγματικά περίεργο και ακόμα δεν το έχουμε καλά καλά πιστέψει" αναφέρει η Τζένιφερ.

Τυρί που σκοτώνει: Νέο κοκτέιλ ναρκωτικών

"Τυρί" που σκοτώνει: Νέο κοκτέιλ ναρκωτικώνΕνα νέο κοκτέιλ ναρκωτικών, που στις πιάτσες αποκαλείται «τυρί», αποτελεί τον νέο χημικό εφιάλτη...






που το τελευταίο διάστημα κρατά ξάγρυπνες τις αρχές της Νέας Υόρκης, ενώ φυσικά δεν θα αργήσει να φτάσει σε κάθε γωνιά του κόσμου.



Ετοιμο να σκορπίσει τον θάνατο -μετά το Ντάλας και στην αμερικανική μητρόπολη- το μίγμα σερβίρεται στους νέους σε ηλικία πελάτες των εμπόρων του θανάτου μέσα σε αθώα περιτυλίγματα. Συσκευασίες που αν και στο εξωτερικό τους φιγουράρουν ήρωες όπως ο Μίκυ Μάους και τα Looney Tunes, μέσα τους κρύβουν την απόλυτη καταστροφή.



Οι αστυνομικοί του Μανχάταν έχουν ήδη επικηρύξει τόσο το ίδιο το «τυρί» όσο και εκείνους που το διακινούν στις πιάτσες. Αλλά όπως τονίζουν ομοσπονδιακοί πράκτορες, το έργο τους είναι εξαιρετικά δύσκολο. Κι αυτό διότι από τη μία το ναρκωτικό, που αποτελεί μίξη ηρωίνης με γνωστό παυσίπονο, είναι πάμφθηνο, άρα και ελκυστικό για τους νεαρούς χρήστες, ενώ από την άλλη πωλείται σε μικρά φιξάκια. Κάθε δόση στοιχίζει μόλις δύο δολάρια και υπόσχεται στους χρήστες που το σνιφάρουν ότι θα βιώσουν ένα απίστευτο ταξίδι ευφορίας. Για να επιτύχει όμως ο χρήστης το... επιθυμητό αποτέλεσμα θα πρέπει να εισπνεύσει την ουσία τουλάχιστον δεκαπέντε φορές μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο.



Οι πρώτες αναφορές για την ύπαρξη του «τυριού» χρονολογούνται από το 2005, χρονιά κατά την οποία η αμερικανική Δίωξη Ναρκωτικών είχε εντοπίσει ποσότητα του κοκτέιλ ουσιών μόνο στο Ντάλας. Η εμφάνισή του όμως τώρα και στη Νέα Υόρκη κάνει τους υπευθύνους να ανησυχούν, καθώς ήδη στην αμερικανική μητρόπολη έρευνες αποκαλύπτουν πως τα ποσοστά των νέων χρηστών ηρωίνης έχουν αυξηθεί δραματικά. Χρήστες που εικάζεται πως είναι πιθανόν να αντιμετωπίσουν το «τυρί» ως το επόμενο βήμα δοκιμής στον εφιαλτικό κόσμο των παραισθήσεων.



«Κυριολεκτικά μπορεί να καταστρέψει ζωές» δήλωσε για το θέμα αξιωματούχος των διωκτικών αρχών της Νέας Υόρκης, ενώ ο Ντέιβιντ Κανάτα, πατέρας του 16χρονου Νικ που πριν από πέντε χρόνια έχασε τη ζωή του εξαιτίας του «τυριού» στο Ντάλας, τόνισε πως «οι γονείς πρέπει να τρέμουν και μόνο στην ιδέα πως κυκλοφορεί ένα ναρκωτικό σαν αυτό».
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ   ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΟ ΔΙΜΗΝΙΟ