Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Θέλει τον ... λαό του ο Θρύλος!

Αίτημα στην ΓΓΑ θα καταθέσει η διοίκηση του Ολυμπιακού τις προσεχείς ημέρες και θα αναφερθεί στην...




εκτός έδρας αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Εργοτέλη, όπου βρέθηκαν 3.000 οπαδοί των πράσινων στις εξέδρες του «Παγκρήτιου».





Αποφασισμένοι να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν, ώστε ο ασύγκριτος κόσμος του Θρύλου να δώσει βροντερό παρών στις εξέδρες του γηπέδου της Ξάνθης φέρονται στον Ολυμπιακό. Μπορεί ο ΓΓΑ Παναγιώτη Μπιτσαξής να ζήτησε την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών του Ολυμπιακού στα Πηγάδια, ωστόσο, οι ιθύνοντες της πειραϊκής ΠΑΕ φέρονται διατεθειμένοι να εξαντλήσουν τις πιθανότητες, που τους αναλογούν, ώστε να έχουν τον κόσμο στο πλευρό τους κόντρα στην ακριτική ομάδα.



Θα ζητήσει τη δική του κερκίδα



Συγκεκριμένα, στην διοίκηση του Ολυμπιακού προσανατολίζονται να καταθέσουν εντός των ημερών σχετικό αίτημα στον Γ.Γ.Α. και θα αναφερθούν εκτενώς στην αναμέτρηση του Παγκρήτιου, όπου παρά την απαγόρευση 3.000 οπαδοί του Παναθηναϊκού βρέθηκαν στις εξέδρες του γηπέδου του Ηρακλείου. Οι «ερυθρόλευκοι» θα ζητήσουν να έχουν ένα συγκεκριμένο «κομμάτι» των εξεδρών του γηπέδου της Ξάνθης, ώστε οι πιστοί οπαδοί της ομάδας να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την προσπάθεια της αγαπημένης του ομάδας να φύγει με το «τρίποντο» από την έδρα της ακριτικής ομάδας.

Ένας επιστήμονας προσπαθεί να βρει τον τρόπο ώστε να έχουν οι γυναίκες τον τέλειο οργασμό

Πρόκειται για τον Μπάρυ Κόμισαρκ τον μεγαλύτερο ειδικό στον κόσμο για...


τις συνέπειες του αποκαλούμενου «Big O» που έχουν στο μυαλό τους οι γυναίκες .



Ο τυχερός 68χρονος γιατρός έχει ορδές εθελοντριών που αυνανίζονται μπροστά του για το καλό της επιστήμης!



Αλλά όπως δηλώνει ο ίδιος «ενδιαφέρομαι μόνο για τις ορμόνες τους, και πως καταλήγουν οι νευρώνες στον εγκέφαλό τους».



Ο Κόμισαρκ που είναι καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Νιου Τζέρσεϊ,... πιστεύει επίσης ότι η έρευνα του θα βοηθήσει να βρεθούν φάρμακα για την ανακούφιση του πονοκέφαλου.



Όπως δήλωσε «Ενδιαφέρομαι για τη σχέση μεταξύ της απόλαυσης και του πόνου, που είναι οριακή όσον αφορά το τι συμβαίνει στον εγκέφαλο. Ο οργασμός ενεργοποιεί το ίδιο τμήμα του εγκεφάλου, όπως ο πόνος».



Ο γιατρός παράλληλα εργάζεται για την αποκατάσταση των «σεξουαλικών αισθημάτων» σε ανθρώπους που έχουν παραλύσει.

Αποσύρεται χάπι αδυνατίσματος

Αποσύρεται από την αμερικανική αγορά το χάπι αδυνατίσματος Meridia, το οποίο στην Ευρώπη κυκλοφορεί με διάφορα άλλα εμπορικά ονόματα όπου τα πιο γνωστά είναι το Reductil και Ectiva...




Η εταιρεία διανομής προχώρησε σε αυτή την κίνηση καθώς τεστ έδειξαν ότι τα άτομα που το χρησιμοποιούσαν παρουσίασαν αυξημένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικών.

Ο Firefox 4 mobile beta έτοιμος για όλους!

http://static.liveplace.gr/img/stories/2010/10/firefox.jpgΗ Mozilla κυκλοφόρησε για όλους αυτούς που περίμεναν καιρό, τον Firefox 4 beta για mobile συσκευές!


Ο μέχρι πριν κάποιο καιρό Fennec, πλέον ονομάζεται απλά Firefox.



Η αρχική διάθεση της εφαρμογής αφορά μόνο τους κατόχους Nokia N900 συσκευών και τους κατόχους οποιασδήποτε Android 2.0 και πάνω συσκευής. Τα smartphones που έχει ήδη δοκιμαστεί η νέα έκδοση περιλαμβάνουν το Droid, Droid2, Droid X, Desire, Evo, Galaxy S και άλλα.



Για την ώρα οι χρήστες iPhone πρέπει να αρκεστούν απλά στην εφαρμογή Firefox Home μέσα από το App Store. Σύμφωνα με την Mozilla δεν υπάρχουν βλέψεις για τα Blackberry.



H εφαρμογή είναι ακόμα σε beta στάδιο όπως αναφέρθηκε και θα υπάρξουν τακτικά updates πριν ανακοινωθεί μια τελική έκδοση.



Μπορείτε να την κατεβάσετε από το επίσημο site.

Διαβάστε τι έγραψε μαθητής στην Έκθεση για την 28η Οκτωβρίου!

Η 28η Οκτωβρίου είναι μια πάρα πολύ σπουδαία μέρα.


Η 27η Οκτωβρίου και η 29η Οκτωβρίου δεν λένε και πάρα πολλά πράγματα.

Η 26η Οκτωβρίου κάτι λέει άμα σε λένε Δημήτρη...

Ο Δημήτρης Καλπακλής που τον λένε Δημήτρη και πάει Δευτέρα, χαίρεται πάρα πολύ που τον λένε Δημήτρη γιατί γιορτάζει και παίρνει πάρα πολλά παιχνίδια και είναι πάρα πολύ τυχερός. Ενώ άμα σε λένε Νεκτάριο δεν είσαι και πολύ τυχερός, γιατί κανένας δεν ξέρει πότε γιορτάζουν οι Νεκτάριοι. Κάποτε πρέπει να γιορτάζουν οι Νεκτάριοι, γιατί ένα παιδί που το λένε Νεκτάριο μού είπε ότι κάποτε γιορτάζουν ακόμα και οι

Νεκτάριοι, αλλά επειδή κανένας άνθρωπος στον κόσμο δεν ξέρει πότε γιορτάζουν οι Νεκτάριοι, αυτό το παιδί είναι πολύ στενοχωρημένο και τρέχουν και οι μύξες του.



Η 28η Οκτωβρίου είναι μια πάρα πολύ σπουδαία μέρα άμα πέφτει Δευτέρα, γιατί έχουμε τριήμερο και πάμε εκδρομή στο χωριό του μπαμπά μου. Εκτός αν δεν πάμε, γιατί η μαμά μου δεν χωνεύει τη μαμά του μπαμπά μου, ενώ χωνεύει πάρα

πολύ τη δική της μαμά που δεν τη χωνεύει ο μπαμπάς μου, οπότε μπορεί να μείνουμε και σπίτι.



Εμείς τα παιδιά είμαστε πάρα πολύ περήφανα που έχουμε την 28η Οκτωβρίου. Γιατί πριν γίνει η 28η Οκτωβρίου, είχανε να γιορτάζουνε μόνο την 25η Μαρτίου. Την 28η Οκτωβρίου πηγαίνανε σχολείο κανονικά γιατί δεν υπήρχε 28η

Οκτωβρίου. Δηλαδή υπήρχε 28η Οκτωβρίου, αλλά κανένας δεν το έκανε θέμα γιατί δεν είχανε μπει οι Γερμανοί. Έπρεπε πρώτα να μπουν οι Γερμανοί και μετά να γίνει μια μέρα της προκοπής.



Εγώ είμαι πολύ περήφανη Ελληνοπούλα. Νιώθω ένα ρίγος. Και μόλις το είπα στη μαμά μου μού έβαλε θερμόμετρο και είχα 37,4 και μου έδωσε σιρόπι και μου πέρασε το ρίγος. Η γιαγιά μου νιώθει ένα ρίγος από μόνη της, γιατί εκείνη την έζησε την 28η Οκτωβρίου και πρέπει να την πέρασε πάρα πολύ ωραία.



Η κυρία Χρυσάνθη, η δασκάλα μας, μας είπε ότι την 28η Οκτωβρίου ήρθε ο Ιταλός πρέσβης στο σπίτι του Ιωάννη Μεταξά, νύχτα, χωρίς να τηλεφωνήσει πρώτα και τον ρώτησε αν μπορούν να πάρουνε την Ελλάδα και να την έχουνε για

δικιά τους σ' όλη του τη ζωή. Και ο Ιωάννης Μεταξάς τσαντίστηκε που τον ξυπνήσανε και είπε «ΟΧΙ». Κι αυτό το «ΟΧΙ» το είπε πολύ ηρωικά γι' αυτό κι εμείς το λέμε «το ηρωικό ΟΧΙ».



Κι εμένα όταν ήρθε η Χαρούλα σπίτι μου, μου ζήτησε όλες μου τις Μπάρμπι και τη Σίντι αστροναύτη, της είπα ηρωικά «ΟΧΙ» γιατί δεν είναι καθόλου ευγενικό αυτό που έκανε ο Ιταλός πρέσβης και η Χαρούλα. Άμα θέλεις να χαρίσεις κάτι το κάνεις από μόνος σου. Κι ο κύριος Μεταξάς δεν ήθελε να χαρίσει την Ελλάδα ούτε εγώ τη Σίντι αστροναύτη.

Και μετά τους πολεμήσαμε τους Ιταλούς. Δηλαδή, εγώ δεν τους πολέμησα γιατί δεν είχα γεννηθεί ακόμα. Ούτε ο μπαμπάς ούτε η μαμά. Η μαμά δεν ξέρω πότε γεννήθηκε γιατί όποτε τη ρωτάω «μαμά, πόσων χρόνων είσαι;» μου απαντάει «μήπως είδες το Βετέξ της κουζίνας;».





Και τότε όλοι οι Έλληνες βγήκανε έξω και φιλιόντουσαν κι εμένα δεν μου αρέσει να με φιλάνε οι φίλες της μαμάς μου γιατί έχουνε σάλια. Αλλά εκείνη η μέρα ήτανε πολύ σπουδαία και δεν τους ένοιαζε τους ηρωικούς Έλληνες που σαλιώνανε ο ένας τον άλλον.



Και τώρα, από τη χαρά μας βάζουμε την ελληνική σημαία στο μπαλκόνι. Όμως εμείς δεν βάζουμε την ελληνική σημαία, γιατί όταν μετακομίσαμε τη χάσαμε.

Και κάθε 28 Οκτωβρίου ντρεπόμαστε πάρα πολύ, αλλά τον υπόλοιπο χρόνο το ξεχνάμε και δεν πάμε να αγοράσουμε μια καινούργια. Αυτά και ελπίζω να μην ξαναρθούν οι Γερμανοί. Ελπίζω επίσης η έκθεση να είναι τρεις σελίδες και ελπίζω μετά να πάμε στο Βίλατζ Σέντερ, γιατί δεν έχω δει ακόμα το Σκούμπι Ντου.





Ζήτω η 28η Οκτωβρίου!

Απάτη με ένα χαρτονόμισμα των 50 ευρώ

Απάτη με ένα χαρτονόμισμα των 50 ευρώΈναν ευφάνταστο τρόπο βρήκε ένας νεαρός για να εξαπατήσει τουλάχιστον δέκα καταστηματάρχες της περιοχής της Αγυιάς στην Πάτρα...






Ο νεαρός μπαίνει στα καταστήματα ως πελάτης, διαλέγει προϊόντα και όταν έρχεται η στιγμή να πληρώσει λέει ότι δεν έχει πιο ψιλά από ένα χαρτονόμισμα των 50 ευρώ.



Οι ανυποψίαστοι καταστηματάρχες δέχονται να χαλάσουν το 50ευρω αλλά ο νεαρός καταφέρνει να μη τους το δώσει, τελικά, αλλά να το βάλει πάλι στην τσέπη του.



Όταν, λοιπόν, ο μαγαζάτορας ψάχνει το χαρτονόμισμα ο νεαρός απατεώνας καταφέρνει να τον πείσει ότι τον πήρε και ότι, μάλιστα, το έχει βάλει στην ταμειακή μηχανή.



Αποτέλεσμα είναι να παίρνει τόσο τα ρέστα όσο και τα προϊόντα και στη συνέχεια να γίνεται… καπνός!

Δεν θα γίνει τελικά απόσυρση των Ι.Χ.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhAMsWFwwZ8nqJbA8VCTUWNJCj2NTtM6KtBzYrZ6r30Ptq6xus-h1uiMTh7tOPL1Jg9qMsUdQ4MsX17l3CB53jSqDPUSqCGHcTxGZlLJSEnXf36phJZcyyYOksuRN8H2LYHWe6MPJniRnDh/s1600/aposursi_GB.jpgΗ ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία αλλά στην περίπτωση της απόσυρσης καινούργιων αυτοκινήτων η Κυβέρνηση φαίνεται πως δίνει το τελειωτικό χτύπημα...




αφού πλέον είναι ξεκάθαρο ότι το μέτρο αυτό δεν θα προχωρήσει. Τις τελευταίες εβδομάδες υπήρξαν δεκάδες δημοσιεύματα που ήθελαν τους υπεύθυνους από τα αρμόδια Υπουργεία, ιδιαιτέρως αυτό του υπουργείου Οικονομικών, να σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο να τεθεί σε εφαρμογή το εν λόγω μέτρο. Σκοπός ήταν να αναθερμανθεί κάπως η αγορά του αυτοκινήτου, η οποία παρουσιάζει πτώση μεγαλύτερη του 60% τους τελευταίους μήνες αλλά και να μπορέσουν να κρατηθούν ζωντανές εκατοντάδες επιχειρήσεις που απασχολούν περισσότερους από 90.000 εργαζομένους.

Όλα ήταν φήμες…



Σύμφωνα όμως με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες, το πολυσυζητημένο μέτρο που κράτησε και πολλούς υποψήφιους αγοραστές stand by, δεν θα προχωρήσει. Από την πλευρά των εισαγωγέων αντιπροσώπων αυτοκινήτων παρουσιάστηκαν πολλές λύσεις προκειμένου να προχωρήσει το μέτρο αλλά τα ρολά ήταν κατεβασμένα από την αντίθετη πλευρά. Οι αρμόδιοι φορείς έκριναν ότι η απόσυρση δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστεί το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, που υπάρχουν εκατοντάδες δεκάδες προβλήματα, ενώ όπως δήλωσαν στη zougla.gr ηγετικά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, «δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο» επισημαίνοντας ότι «την ιδέα της απόσυρσης την διακινούσαν μέσω του Τύπου μόνο οι αυτοκινητιστές».

Πώς θα γινόταν η απόσυρση



Η πρόταση που έγινε από τον Σ.Ε.Α.Α. (σύνδεσμο εισαγωγέων αυτοκινήτων) αφορούσε την μείωση του Ε.Τ.Τ. (ειδικό τέλος ταξινόμησης). Για παράδειγμα, αυτός που είχε ένα παλιό αυτοκίνητο και ήθελε να το αντικαταστήσει θα το απέσυρε και ανάλογα με το νέο που θα αγόραζε θα του μειωνόταν και το ποσό του Ε.Τ.Τ. Αυτό είχε να κάνει με το κυβισμό αλλά και το κόστος αγοράς ενός αυτοκινήτου αφού σκοπός ήταν να ωφεληθούν τα μικρά αυτοκίνητα και κυρίως αυτά που είναι φιλικά στο περιβάλλον. Άλλωστε, η Κυβέρνηση έχει δείξει πως δίνει πλέον μεγάλη έμφαση στην πράσινη τεχνολογία, γεγονός που φάνηκε και από την ανακοίνωση του τρόπου πληρωμής των νέων τελών κυκλοφορίας που θα ισχύσουν από τον ερχόμενο Νοέμβριο.

«Δεν θέλει η Κυβέρνηση»



Χαρακτηριστικές ήταν και οι δηλώσεις σε σημερινή συνέντευξη Τύπου της Αναπληρώτριας Διευθύνουσας Σύμβουλου της εισαγωγικής εταιρείας των αυτοκινήτων Nissan στην Ελλάδα, κας Ντένις Θεοχαράκη: «Φαίνεται τελικά πως η Κυβέρνηση δεν έχει τη δυνατότητα να επαναφέρει την απόσυρση Δεν θέλει. Πάντως πιστεύουμε ότι είναι καλύτερο να μάθει το καταναλωτικό κοινό μας, έστω ότι τελικά δεν προβλέπονται μέτρα παρά να αναμένει και να αναβάλει την αγορά αυτοκινήτου. Οπωσδήποτε είναι τέτοια ποια η ψυχολογία του κόσμου από την πληθώρα των κρατικών μέτρων που έχουν παρθεί ώστε τελικά είναι αμφίβολο κατά πόσο θα αντιστραφεί το αρχικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί».

Επιχείρηση Σφυροκόπημα

Σφυροκόπημα" στους παιδεραστές. Αυτή ήταν η κωδική ονομασία της επιχείρησης που στήθηκε από την ΕΛΑΣ, από το αρμόδιο τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που είχε ως στόχο τη σύλληψη χρηστών του διαδικτύου οι οποίοι διακινούν αρχεία παιδικής πορνογραφίας.




Η επιχείρηση απέδωσε αποτελέσματα καθώς σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος 177 ατόμων, ενώ συνελήφθησαν 18 άτομα, 16 Ελληνες και 2 αλλοδαποί.



Η έρευνα της ΕΛΑΣ ήταν μόνο ένα κομμάτι της συνολικής επιχείρησης από πολλές αστυνομίες του κόσμου. Αποτέλεσε τμήμα παγκόσμιας επιχείρησης στο διαδίκτυο για την πάταξη της παιδικής πορνογραφίας.



Τα στοιχεία όμως πρέπει να προβληματίσουν καθώς από τα συνολικά 144.285 μοναδικά ίχνη παγκόσμιων χρηστών, τα 361 αντιστοιχούσαν σε Έλληνες παιδόφιλους, γεγονός το οποίο δείχνει πως και στη χώρα μας δυστυχώς υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι με τις εν λόγω ορέξεις.



Η Αστυνομία κατόρθωσε να ταυτοποιήσει 177 χρήστες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία. Οι συγκεκριμένοι φέρονται να διακινούσαν φωτογραφίες και βίντεο με ιδιαίτερα σκληρο υλικό παιδικής πορνογραφίας, με βρέφη μόλις μερικών μηνών και παιδιά το πολύ εννέα ετών.



Στα βίντεο υπάρχει και σεξουαλικός βασανισμός των παιδιών με εικόνες τρομακτικά σοκαριστικές καθώς καρφώνουν βελόνες από σύριγγες στα γεννητικά όργανα ενός μικρού κοριτσιού, ηλικίες από 8-9 μηνών έως και 9 χρόνων.



Από τις μέχρι τώρα έρευνες, κατασχέθηκαν 308 σκληροί δίσκοι, τριάντα εννέα 39 φορητοί Η/Υ και πλήθος ψηφιακών δίσκων CD-DVD συνολικής χωρητικότητας 211.000 GB Επίσης, διαπιστώθηκε κατά την διενέργεια των ερευνών ότι ορισμένοι από τους εμπλεκόμενους χρήστες είχαν ενεργοποιήσει πρόγραμμα ανταλλαγής αρχείων (P2P) και κατέβαζαν υλικό παιδικής πορνογραφίας από παιδόφιλους σε διάφορα μέρη του πλανήτη.



Στην περιοχή της Αττικής πραγματοποιήθηκαν 72 κατ’ οίκον έρευνες ενώ εντυπωσιακό είναι το εύρημα πως σε σχεδόν όλες τις πόλεις της Ελλάδος ανακαλύφθηκαν διακινητές παιδικής πορνογραφίας.



Ενδεικτικά αναφέρουμε την Κρήτη, τη Κέρκυρα, την Πάτρα, το Αίγιο, την Καλαμάτα, την Λάρισα, το Κιλκίς, την Κομοτηνή, την Καρδίτσα, τα Τρίκαλα, τη Μυτιλήνη, τα Ιωάννινα, την Κω, την Πάρο και την Ρόδο και ο κατάλογος δεν έχει τέλος. Ελάχισατ μέρη της Ελλάδας λείπουν από την λίστα αυτή, πραγματικά της ντροπής.



Όσο για το ποιοί ήταν οι άνθρωποι αυτοί, παρατηρείται πληθώρα επαγγελμάτων και κοινωνικών τάξεων. Από επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες μέχρι εκπαιδευτικό, σκηνοθέτη, σκιτσογράφο και απόστρατο πιλότο της πολεμικής αεροπορίας.



Δύο από τους κατηγορούμενους έχουν απασχολήσει για ασέλγεια ανηλίκων. Ένας επιχειρηματίας κατηγορούμενους είχε σε ιδιόκτητο ακίνητο δίπλα από το σπίτι του νοικιάσει χώρους για φροντιστήριο και παιδότοπο. Κάποιος άλλος, 52χρονος ελεύθερος επαγγελματίας, είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για αποπλάνηση ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση, είχε στον υπολογιστή του αποθηκευμένα και ταξινομημένα τα προφίλ 650 κοριτσιών μέσω του Hi5.



Σε μία έρευνα οικίας κατηγορουμένου, προσέγγισε τους αστυνομικούς μια ηλικιωμένη γυναίκα και ρώτησε ποιον ψάχνουν.



Όταν οι αστυνομικοί της είπαν ποιον, η γυναίκας τους είπε "αυτός που ερευνάτε έχει ασελγήσει στην εγγονή μου" και όταν ρωτήθηκε αν έχουν υποβάλλει μήνυση, τους απάντησε πως όχι γιατί τους εκβίαζε, κατέθεσαν όμως μήνυση τώρα.

Ληστεία πίσω από το έγκληµα στη Μύκονο

Η ληστεία ήταν, σύµφωνα µε εκτίµηση της Αστυνοµίας, το κίνητρο δολοφονίας του 73χρονου µυκονιάτη επιχειρηµατία Δηµήτρη Ζουγανέλη...


Μάλιστα, εκτιµάται, ότι ο δράστης ήταν γνωστός του θύµατος και είχε ξαναµπεί στο σπίτι του, στο Γλυφάδι Μυκόνου.



Από το σπίτι του θύµατος έχει αφαι ρεθεί ένα χρηµατοκιβώτιο µε άγνωστο περιεχόµενο, ενώ µε τη βοήθεια της οικογένειας Ζουγανέλη θα ερευνηθεί αν λείπουν και άλλα αντικείµενα αξίας.



Οπως προκύπτει από την έως τώρα έρευνα,..



ο δράστης ή οι δράστες γνώριζαν πολύ καλά τους χώρους του σπιτιού, αλ λά και τα µέτρα ασφαλείας που υπήρχαν: δεν υπάρχουν ίχνη παραβίασης, µε χειρουργική ακρίβεια έχει αποσυνδεθεί και αφαιρεθεί το σύστηµα καταγραφής από τις κάµερες ασφαλείας που υπήρχαν στη µονοκατοικία του επιχειρηµατία, ενώ µε τά τη δολοφονία ο δράστης ασφάλισε προσεκτικά το σπίτι, κλείδωσε και πήρε µαζί του τα κλειδιά.



Κοµβική για την εξέλιξη της έρευνας η Αστυνοµία θεωρεί την αναµενόµενη κατάθεση της νεαρής γυναίκας από την Πολωνία µε την οποία το θύµα φέρεται ότι σχετιζόταν τα τελευταία δύο χρόνια.



Η γυναίκα δεν βρισκόταν τις προηγούµε νες ηµέρες στη Μύκονο, αλλά ενδεχοµέ νως να είναι σε θέση να µιλήσει για πρόσωπα που ίσως σχετίζονται µε την υπόθεση. Οι αστυνοµικές αρχές έχουν σχηµατίσει µια πρώτη εικόνα για τις συνθήκες της δολοφονίας ,τόσο από την έρευνα στο σπίτι αλλά και την αυτοψία του ιατροδικαστή κ. Νίκου Καρακούκη που µετέβη χθες στη Μύκονο. Η νεκροτοµή αναµένε ται να γίνει σήµερα και θα δώσει σαφείς λεπτοµέρειες για τον χρόνο της δολοφο νίας, το µέσο που χρησιµοποιήθηκε, αλλά και τον τρόπο που έδρασε ο δράστης.



Η αρχική εκτίµηση του ιατροδικαστή είναι ότι χτυπήθηκε µε ξύλο, πέτρα ή σφυ ρί. «Εφερε µια βαρύτατη κάκωση στο πί σω µέρος του κεφαλιού και άλλα µικρότε ρα δορυφορικά τραύµατα που είχαν γίνει από γυαλιά», είπε χαρακτηριστικά.



Η άγρια δολοφονία, σύµφωνα µε τις εκτιµήσεις, έγινε προχθές λίγες ώρες πριν βρεθεί το πτώµα του επιχειρηµατία. Η δολοφονία αποκαλύφθηκε όταν η οικιακή βοηθός ,πήγε προχθές στις 5.30 το απόγευ µα στο σπίτι στην περιοχή Κάβο Γλυφάδι κοντά στον Ορνό. Το σπίτι ήταν κλειδω µένο, χτύπησε το κουδούνι αλλά δεν πή ρε καµία απάντηση . Οι κηλίδες αίµατος που διαπίστωσε ότι υπήρχαν στη βεράντα ήταν το πρώτο σηµάδι. Εντροµη, ειδοποίησε µια στενή συγγενή του θύµατος και πήγαν µαζί στο σπίτι .



Το σενάριο

Ο επιχειρηµατίας φαίνεται ότι δέχθηκε τα πρώτα χτυπήµατα ενώ βρισκόταν στη βεράντα του σπιτιού. Στη συνέχεια ο δράστης τον έσυρε µέσα στο σπίτι σε ένα από τα υπνοδωµάτια, όπου βρέθηκε. Δεν αποκλείεται τα πρώτα χτυπήµατα µε γροθιές να έγιναν µε σκοπό να υποδείξει σε ποιο σηµείο του σπιτιού του είχε το χρηµατο κιβώτιο ή άλλα αντικείµενα άξιας που ενδιέφεραν τους δράστες.



Η άγρια δολοφονία του 73χρονου προκάλεσε σοκ στην κοινωνία της Μυκόνου, αφού ο Δηµήτρης Ζουγανέλης ήταν ένας από τους πιο γνωστούς Μυκονιάτες. Ηταν άνθρωπος χαµηλών τόνων που ουδέποτε είχε προκαλέσει. Για χρόνια είχε ασχολη θεί µε τον τουρισµό µε αµιγώς τουριστικές επιχειρήσεις, είχε ένα ξενοδοχείο και ένα γραφείο γενικού τουρισµού. Από τις επιχειρήσεις είχε αποσυρθεί σταδιακά τα δε καπέντε τελευταία χρόνια και ζούσε ήρε µη ζωή στο σπίτι του κοντά στον Ορνό, κάνοντας ταξίδια στο εξωτερικό συχνά. Από καµία µαρτυρία ή πληροφορία δεν προέκυπταν ενδείξεις για περίεργη εµπλοκή, συναλλαγές ή άλλες προσωπικές και οικονοµικές διαφορές. Αλλωστε, για αρκετούς µυκονιάτες ήταν «ένας δάσκαλος στον το µέα του τουρισµού».



Ο Δηµήτρης – Μίµης – Ζουγανέλης καταγόταν από µια από τις µεγαλύτερες επι χειρηµατικές οικογένειες της Μυκόνου.



«Ηταν ένας ανεξάρτητος, ευγενικός άνθρωπος», λέει στα «ΝΕΑ» συγγενικό του πρόσωπο και προσθέτει: «Αρχοντας στη συµπεριφορά του. Η οικογένεια ήταν εύ πορη και ο πατέρας τους που είχε πρωτο ποριακές ιδέες τούς εµψύχωσε, τον ίδιο και τον αδελφό του».

VIDEO: Σε εκρηκτικό κλίμα το συνέδριο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, παρουσία Τ.Μπιρμπίλη

Σε εκρηκτική ατμόσφαιρα ξεκίνησε το συνέδριο της ΓΕΝΟΠ -ΔΕΗ με έντονες...


αντεγκλήσεις και αντιπαραθέσεις μεταξύ των συνδικαλιστικών παρατάξεων και φραστικές επιθέσεις κατά των εκπροσώπων της ΓΣΕΕ και της ηγεσίας του υπουργείου.



Η υπουργός Ενέργειας Τίνα Μπιρμπίλη, -η ομιλία της οποίας διεκόπη όταν συνδικαλιστές ανάρτησαν πανό φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του φθηνού ρεύματος και του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ- διαβεβαίωσε για τη διατήρηση του 51% της ΔΕΗ από το δημόσιο, ενώ παραδέχθηκε ότι υπάρχουν ακόμη στρεβλώσεις στην αγορά.



Για προσλήψεις μίλησε ο πρόεδρος της Επιχείρησης Αρθούρος Ζερβός και διαβεβαίωσε ότι θα διατηρηθούν όλα τα εργασιακά δικαιώματα στις δύο νέες θυγατρικές που θα δημιουργηθούν.



Τις κόκκινες γραμμές για τους εργαζόμενους έθεσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος, ενώ χαρακτήρισε απαράδεκτες τις αυξήσεις στα οικιακά τιμολόγια.



Ειδικότερα, η υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, παρείχε διαβεβαιώσεις για διατήρηση του 51% των μετοχών της ΔΕΗ από το δημόσιο, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι το ζήτημα αυτό αποτελεί κόκκινη γραμμή για την κυβέρνηση.



Η κυρία Μπιρμπίλη ανέφερε ακόμη ότι η πώληση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής δεν είναι επιλογή της κυβέρνησης, καθώς και ότι η επιχείρηση θα συνεχίσει να είναι «στρατηγικής σημασίας για τη χώρα».



«Σήμερα καλούμαστε να λύσουμε προβλήματα που συσσωρεύτηκαν τα προηγούμενα χρόνια σε ιδιαίτερα στενά χρονικά περιθώρια», τόνισε η υπουργός.



Αναφορικά με τον διαχωρισμό των δικτύων μεταφοράς και διανομής, που προβλέπει η οδηγία 72/2009 με προθεσμία προσαρμογής το Μάρτιο του 2011, η υπουργός είπε ότι εξετάζονται οι εναλλακτικές επιλογές που προβλέπονται στην οδηγία.



Δεν πιστεύαμε ότι τα πράγματα θα ήταν τόσο άσχημα όσο τα βρήκαμε, ανέφερε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, κάνοντας λόγο για απαξίωση του προσωπικού και της παραγωγικής βάσης της ΔΕΗ.



Ολοκλήρωση των 1.600 προσλήψεων



Ο πρόεδρος της επιχείρησης Αρθούρος Ζερβός ανέφερε ότι ως το τέλος του χρόνου θα ολοκληρωθούν οι 1.600 προσλήψεις που εκκρεμούν επί αρκετούς μήνες.



Παρ' όλα αυτά το προσωπικό της ΔΕΗ στο τέλος του 2010 θα είναι λιγότερο από πέρυσι αφού στο μεταξύ αποχώρησαν με πρόωρη συνταξιοδότηση 2.000 εργαζόμενοι με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού στην παραγωγή και τα ορυχεία.



Ο κ. Ζερβός τόνισε ότι οι εργαζόμενοι που θα μεταφερθούν στις δύο νέες θυγατρικές εταιρείες, μεταφοράς και διανομής ρεύματος που θα δημιουργηθούν σε εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας, θα έχουν πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.



Οι «κόκκινες γραμμές» για τη ΓΕΝΟΠ



Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος απηύθυνε τέσσερις προειδοποιήσεις:





να μη θιγεί το ασφαλιστικό,

να προχωρήσει η κατασκευή των δύο νέων λιγνιτικών μονάδων σε Πτολεμαΐδα και Φλώρινα

να σταματήσει ο αθέμιτος ανταγωνισμός

να διασφαλιστούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στη μεταφορά και τη διανομή

Ο κ. Φωτόπουλος χαρακτήρισε απαράδεκτες τις αυξήσεις τιμολογίων στις χαμηλές κατηγορίες κατανάλωσης, μέχρι 800 κιλοβατώρες το τετράμηνο, ενώ στα υψηλότερα κλιμάκια γίνονται μειώσεις.



Όπως είπε, πάνω από 700.000 φτωχά νοικοκυριά θίγονται από τις αυξήσεις αυτές.

Κρύο και χαμηλές θερμοκρασίες για το Σαββατοκύριακο

Χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα επικρατήσουν το Σαββατοκύριακο σε όλη την χώρα...


Αναλυτική πρόγνωση του καιρού:




Αύριο Σάββατο:



Στην Μακεδονία και την Θράκη θα επικρατήσουν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών.



Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.



Θερμοκρασία: από 2 έως 17 βαθμούς Κέλσιου.



Νησιά ιόνιου, ήπειρος, δυτική στερεα, δυτική Πελοπόννησος



Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών στα νοτιοδυτικά.



Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.



Θερμοκρασία: από 4 έως 23 βαθμούς Κέλσιου. Στα βορειοδυτικά η μέγιστη θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.



Θεσσαλία, ανατολική στερεα, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος



Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών.



Άνεμοι: βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.



Θερμοκρασία: από 5 έως 21 βαθμούς Κέλσιου.



Κυκλάδες, Κρήτη



Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στις δυτικές Κυκλάδες και την Κρήτη.



Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.



Θερμοκρασία: από 10 έως 23 βαθμούς Κέλσιου.



Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα



Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών το πρωί στο βορειοανατολικό αιγαίο.



Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα νότια τοπικά 7 με γρήγορη εξασθένηση.



Θερμοκρασία: από 8 έως 23 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.



Αττική



Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά και βόρεια.



Άνεμοι: βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.



Θερμοκρασία: από 10 έως 20 βαθμούς Κέλσιου.



Θεσσαλονίκη



Γενικά αίθριος.



Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.



Θερμοκρασία: από 6 έως 16 βαθμούς Κέλσιου.



Κυριακή 10/10/2010



Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Πελοπόννησο, την ανατολική και νότια νησιωτική Ελλάδα και τη Θράκη με πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενών βροχών.



Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και τοπικά στα νοτιοανατολικά δυτικοί 5 μποφόρ.



Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της.



Δευτέρα 11/10/2010



Λίγες νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά και νότια βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα βρέξει στα νοτιοδυτικά. Αργότερα οι βροχές θα επεκταθούν στην υπόλοιπη δυτική Ελλάδα και την κεντρική χώρα. Καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν στα βορειοδυτικά.



Άνεμοι: στα ανατολικά μεταβλητοί 3 και στα δυτικά νοτιοανατολικοί 3 με 4 και από το απόγευμα 5 με 6 μποφόρ.



Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.



Τρίτη 12/10/2010



Στα δυτικά, τα κεντρικά και βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα βορειοδυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών αργότερα.



Άνεμοι: στα ανατολικά μεταβλητοί 3 και σταδιακά νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και στα δυτικά νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ.



Θερμοκρασία: σε άνοδο κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές της.



Τετάρτη 13/10/2010



Στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του βορειοανατολικού αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών.



Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.



Θερμοκρασία: σε περαιτέρω άνοδο στη νότια Ελλάδα

Παραγωγής ενέργειας από...μπύρα!

Πάνω από 200 νοικοκυριά στη Βρετανία, θερμαίνονται από την ανακύκλωση αποβλήτων εργοστασίου, που παράγει...μπύρα!


Η ζυθοποιία στο Σάφολκ, της ανατολικής Αγγλίας, άρχισε να ανακυκλώνει τα απόβλητα της, και με την παραγωγή βιοαερίου, παράγεται αρκετή ενέργεια ώστε να καλύπτει τις ανάγκες νοικοκυριών για θέρμανση και μαγείρεμα.

Το πρόγραμμα της ζυθοποιίας Adnams, υλοποιείται σε συνεργασία με την εταιρία φυσικού αερίου, British Gas και περιλαμβάνει τη μετατροπή σε βιοαέριο, των απορριμμάτων από το κριθάρι που χρησιμοποιείται στην παρασκευή της μπύρας...

Σύμφωνα με τη ζυθοποιία, κάθε νοικοκυριό καταναλώνει για θέρμανση και μαγείρεμα ενέργεια, που ισοδυναμεί με την ποσότητα των απορριμμάτων, που παράγονται από τη διαδικασία παρασκευής 150 λίτρων μπύρας.

Τα απόβλητα του εργοστασίου του βιοαερίου, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν από τους αγρότες ως λίπασμα για την καλλιέργεια του κριθαριού, από το οποίο παρασκευάζεται η μπύρα.

Με την παραγωγή βιοαερίου, μειώνεται η χρήση ορυκτών πηγών ενέργειας, που ευθύνονται για τις εκπομπές των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Παράλληλα, ένα δεύτερο πρόγραμμα "πράσινης" ενέργειας ανακοινώθηκε στη Βρετανία, όπου ένα εργοστάσιο μετατροπής των ακάθαρτων υδάτων σε βιοαέριο άρχισε να λειτουργεί στο Οξφορντσάιρ της νότιας Αγγλίας.

Εκεί, πρόκειται να παράγεται βιοαέριο και βιομεθάνιο, ώστε να τροφοδοτείται το εθνικό δίκτυο φυσικού αερίου.

Το βιοαέριο παράγεται από τη ζύμωση οργανικών υλικών, ζωικών και φυτικών (μεθανοποίηση).

Φάτε κρεμμύδι για να χτυπήσετε την κακή χοληστερόλη!

http://www.newsit.gr/files/Image/08-10-10/resized/Big_Red_Onions.49164458_473_355.jpgΤο κόκκινο ξερό κρεμμύδι, ένα από τα κύρια συστατικά των πιάτων της μεσογειακής κουζίνας, βοηθά


στην απομάκρυνση της «κακής» LDL χοληστερόλης...

από τον οργανισμό, ενώ παράλληλα συντελεί στη διατήρηση της «καλής» ΗDL χοληστερόλης που αποτελεί «ασπίδα» ενάντια στις καρδιοπάθειες...



Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν επιστήμονες από το Χονγκ Κονγκ, οι οποίοι τάισαν χάμστερ που ακολουθούσαν πλούσια σε χοληστερόλη διατροφή με κόκκινο κρεμμύδι. Συγκεκρι- μένα, οι ερευνητές είδαν ότι έπειτα από οκτώ εβδομάδες κατανάλωσης ξερού κρεμμυδιού τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης των ζώων εμφάνισαν μείωση 20% κατά μέσο όρο. Μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα ωστόσο δεν εμφανίστηκε μείωση των επιπέδων της «καλής» ΗDL χοληστερόλης.





Ο επικεφαλής της μελέτης Ζεν Γιου Τσεν από το Κινεζικό Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ ανέφερε ότι η μελέτη είναι η πρώτη που διερευνά την αλληλεπίδραση των κόκκινων κρεμμυδιών με τις βιολογικές λειτουργίες του οργανισμού. «Τα αποτελέσματα μαρτυρούν ότι η τακτική κατανάλωση κρεμμυδιού μειώνει τον κίνδυνο στεφανιαίας καρδιοπάθειας» σημείωσε ο ερευνητής.





Η κατανάλωση ξερού κρεμμυδιού έχει συνδεθεί κατά καιρούς με πολλαπλά οφέλη για την υγεία, όπως η πρόληψη του κοινού κρυολογήματος, ακόμη και του καρκίνου.

ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ:Έλληνας είχε κλέψει το ρολόι του Big Ben

Είδηση σοκ: Έλληνας είχε κλεψει το ρολόι του Big Ben και είχε αρνηθει να το επιστρέψει! Είναι πολύ σημαντικό να δείτε όλοι το βίντεο-ντοκουμέντο που ακολουθεί, θα καταλάβετε γιατί…

ΔΕΙΤΕ:Τι συμβαίνει όταν πεθαίνουμε!

Τι συμβαίνει όταν πεθαίνουμε; Πως αντιδρά το σώμα και ο νους μας την συγκεκριμένη στιγμή; Τι Θάνατοςδηλώνουν άνθρωποι που ισχυρίζονται πως είχαν επιθανάτια εμπειρία; Ο Δρ. Sam Parnia, του Ιατρικού Κέντρου του Cornell στη Νέα Υόρκη, είναι ένας από τους κορυφαίους ειδικούς στην επιστημονική έρευνα του θανάτου και δίνει απαντήσεις.


Πρόσφατα ο Parnia και οι συνεργάτες του στο ερευνητικό έργο που αφορά την ανθρώπινη συνείδηση ανήγγειλαν την πρώτη τους μεγάλη επιχείρηση: μια εξερεύνηση διάρκειας τριών χρόνων στους βιολογικούς παράγοντες που σχετίζονται με τις εξωσωματικές εμπειρίες (OBOE Out of Body Experiences). Η έρευνα που είναι γνωστή ως ‘AWARE’ (AWAreness during REsuscitation συνείδηση κατά τη διάρκεια νεκρανάστασης) περιλαμβάνει τη συμμετοχή 25 μεγάλων ιατρικών κέντρων στην Ευρώπη, στον Καναδά και στις Ηνωμένες Πολιτείες και θα εξετάσει περίπου 1500 επιζώντες από καρδιακή προσβολή. Το TIME μίλησε με τον Parnia για τις πηγές της έρευνάς του, για το σκεπτικό του και τη διαφορά μεταξύ του νου και του εγκεφάλου.



Τι είδους μέθοδοι θα χρησιμοποιηθούν στην έρευνα για την προσπάθεια να διερευνηθούν οι ισχυρισμοί των ανθρώπων για επιθανάτιες εμπειρίες;

Όταν η καρδιά σου σταματάει να χτυπά, ο εγκέφαλος δεν τροφοδοτείται με αίμα. Κι έτσι, αυτό που συμβαίνει είναι ότι μέσα σε περίπου 10 δευτερόλεπτα η εγκεφαλική δραστηριότητα, όπως θα φανταζόταν κανείς, σταματάει. Ωστόσο, και αρκετά παράδοξα, 10% ή 20% των ανθρώπων που επαναφέρονται στη ζωή μετά από μια τέτοια περίοδο, που μπορεί να διαρκεί λίγα λεπτά ή ακόμα και μια ώρα, θα αναφέρουν ότι ήταν συνειδητοί. Το σημείο κλειδί είναι λοιπόν, το εάν αυτή τους η εμπειρία είναι πραγματική ή ένα είδος ψευδαίσθησης. Ο μοναδικός τρόπος για να το βρούμε αυτό είναι να υπάρχουν εικόνες που να είναι ορατές μόνο από το ταβάνι και από πουθενά αλλού, γιατί οι άνθρωποι που έχουν βιώσει μια τέτοια εμπειρία ισχυρίζονται πως μπορούν να παρακολουθούν τα πάντα από το ταβάνι. Έτσι, εάν βρούμε έναν αριθμό από 200 ή 300 ανθρώπους που είναι όλοι κλινικά νεκροί και που θα έχουν επιστρέψει από την κατάσταση αυτή αναφέροντάς μας τι κάναμε την ώρα εκείνη και εάν επίσης έχουν καταφέρει να δουν τις εικόνες αυτές, αυτό θα επιβεβαιώσει το ότι η συνείδηση εξακολουθούσε να υπάρχει ακόμα και όταν ο εγκέφαλος δεν λειτουργούσε.



Πως σχετίζεται αυτή η έρευνα με την αντίληψη της κοινωνίας για το θάνατο;

Οι άνθρωποι κατά κανόνα αντιλαμβάνονται το θάνατο σαν τη βίωση μιας στιγμής: είτε είσαι ζωντανός, είτε είσαι πεθαμένος. Και αυτός είναι ο κοινωνικός προσδιορισμός που έχουμε. Αλλά ο κλινικός προσδιορισμός που χρησιμοποιούμε βασίζεται στην παύση της λειτουργίας της καρδιάς, των πνευμόνων και συνεπώς στην παύση της εγκεφαλικής λειτουργίας. Όταν οι γιατροί φωτίζουν την κόρη του ματιού ενός ανθρώπου θα δουν ότι δεν υπάρχει το αντανακλαστικό της κόρης (αυτόματη συστολή της κόρης του ματιού όταν εκτίθεται σε μεγάλη ποσότητα φωτός). Το αντανακλαστικό αυτό ρυθμίζεται από το στέλεχος του εγκεφάλου, μια περιοχή που μας κρατάει ζωντανούς. Εάν δεν λειτουργεί, αυτό σημαίνει πως και ο ίδιος ο εγκέφαλος δε λειτουργεί. Σ’ αυτό το σημείο θα καλούσα μια νοσηλεύτρια στο δωμάτιο για να πιστοποιήσω ότι ο ασθενής είναι νεκρός. Πριν από 50 χρόνια, οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να επιβιώσουν μετά από αυτό το σημείο.



Πως αντικρούεται από την τεχνολογία η αντίληψη ότι ο θάνατος είναι μια στιγμή;

Σήμερα έχουμε τεχνολογία που είναι τόσο ανεπτυγμένη που μπορούμε να φέρουμε ανθρώπους πίσω στη ζωή. Υπάρχουν φάρμακα που έχουν αναπτυχθεί αυτή τη στιγμή και που μπορούν πραγματικά να επιβραδύνουν τη διαδικασία της καταστροφής των εγκεφαλικών κυττάρων και του θανάτου. Φαντάσου πως έχεις μπροστά σου έναν ασθενή που η καρδιά του μόλις σταμάτησε. Αυτού του είδους τα φάρμακα θα μπορούσαν να επιβραδύνουν τις διαδικασίες έτσι ώστε οι βλάβες που θα εξελισσόντουσαν σε μια ώρα να χρειάζονται πάνω από δύο ημέρες.

Αλλά τι συμβαίνει τη στιγμή εκείνη στο άτομο; Τι πραγματικά γίνεται; Επειδή υπάρχει ελλιπής αιμάτωση τα κύτταρα μπαίνουν σε μια διαδικασία προσπάθειας να κρατηθούν ζωντανά. Μέσα σε περίπου πέντε λεπτά θα αρχίσουν να καταστρέφονται ή να υφίστανται αλλαγές. Μετά από περίπου μια ώρα η βλάβη είναι τόσο μεγάλη που ακόμα κι αν επανεκκινήσουμε την καρδιά και αντλήσουμε αίμα, ο άνθρωπος δε θα μπορεί πλέον να είναι ζωντανός γιατί τα κύτταρά του θα έχουν αλλάξει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Και στη συνέχεια τα κύτταρα εξακολουθούν να αλλάζουν έτσι ώστε μέσα σε δύο μέρες το σώμα αποσυντίθεται. Έτσι, δεν είναι απλά μια στιγμή, αλλά μια διαδικασία που στην πραγματικότητα ξεκινάει όταν η καρδιά σταματά και συνεχίζει στη σταδιακή διάλυση του σώματος και την αποσύνθεση όλων των κυττάρων. Ωστόσο, αυτό που έχει σημασία είναι το εξής: Τι συμβαίνει στο νου του ανθρώπου που πεθαίνει; Τι συμβαίνει στη συνείδηση κατά τη διάρκεια του θανάτου; Παύουν ο νους και η συνείδηση αμέσως μόλις σταματάει η καρδιά, στα πρώτα 2 δευτερόλεπτα, στα πρώτα 2 λεπτά ή πότε; Διότι γνωρίζουμε ότι τα κύτταρα υφίστανται διαρκώς αλλαγές στο διάστημα αυτό. Δε γνωρίζουμε όμως τι πραγματικά γίνεται με το νου και τη συνείδηση.



Πως ήταν η πρώτη σας συνομιλία με κάποιον που είχε αναφέρει εξωσωματική εμπειρία;

Ανοιχτόμυαλη και ιδιαίτερα ταπεινή. Γιατί αυτό που βλέπεις πρώτα από όλα είναι ανθρώπους γνήσιους που δεν αποζητούν κάποιου είδους δημοσιότητα ή προσοχή. Σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν καν αναφέρει σε κανέναν άλλον για την εμπειρία τους αυτή, γιατί φοβούνται για τη γνώμη των άλλων. Έχω περίπου 500 περιπτώσεις ανθρώπων που συνομίλησα μαζί τους από τότε που άρχισα να ερευνώ το θέμα αυτό εδώ και 10 χρόνια. Οι εμπειρίες χαρακτηρίζονται από συνοχή και συνέπεια και αληθοφάνεια αυτών που περιγράφουν. Κατάφερα να μιλήσω με γιατρούς και νοσηλευτές που ήταν παρόντες και που ανέφεραν πως οι ασθενείς αυτοί τους είπαν ακριβώς τι είχε συμβεί και δεν μπορούσαν να το εξηγήσουν. Αναφέρομαι σε κάποιες από αυτές τις περιπτώσεις στο βιβλίο μου ‘Τι συμβαίνει όταν πεθαίνουμε’ γιατί ήθελα οι άνθρωποι να ενημερωθούν και για τις δύο οπτικές γωνίες, όχι μόνο την πλευρά του ασθενή αλλά κι αυτή του γιατρού, και να δω πως είναι για έναν γιατρό να έχει έναν ασθενή που γύρισε πίσω και που μπορεί να του διηγηθεί τι βίωσε. Υπήρχε ένας καρδιολόγος με τον οποίο μίλησα και ο οποίος μου εξομολογήθηκε πως δεν είχε μιλήσει για το θέμα αυτό με κανέναν άλλο, γιατί δε μπορούσε να βρει μια εξήγηση για το πώς ο ασθενής μπορούσε να εξιστορήσει με κάθε λεπτομέρεια τι έβλεπε και τι άκουγε την ώρα που δε βρισκόταν στη ζωή.



Γιατί πιστεύετε ότι υπάρχει τέτοια αντίδραση σε έρευνες όπως αυτή που κάνετε;

Γιατί σπρώχνουμε τα όρια της επιστήμης, εργαζόμενοι ενάντια σε υποθέσεις και αντιλήψεις που είναι παγιωμένες. Πολλοί άνθρωποι επιμένουν στην άποψη πως όταν πεθαίνει κανείς, πεθαίνει και αυτό είναι. Ο θάνατος είναι μια στιγμή και μπορείς να διακρίνεις ότι είσαι ζωντανός, αλλιώς είσαι πεθαμένος. Όλες αυτές οι απόψεις δεν είναι αναγκαστικά επιστημονικά έγκυρες, αλλά αποτελούν κοινωνικές αντιλήψεις. Εάν κοιτάξεις πίσω στα τέλη του 19ου αιώνα, οι φυσικοί της εποχής εκείνης εργαζόντουσαν με τη νευτώνεια μηχανική και νόμιζαν πως είχαν όλες τις απαντήσεις για το τι συμβαίνει στο σύμπαν. Όταν κοιτάζουμε τον κόσμο γύρω μας, η νευτώνεια φυσική είναι απόλυτα επαρκής. Εξηγεί τα περισσότερα πράγματα που αντιμετωπίζουμε. Αλλά μετά ανακαλύφθηκε πως όταν παρατηρείς την κίνηση σε μικροσκοπική κλίμακα (σε υποατομικό επίπεδο) οι νόμοι του Νεύτωνα δεν εξακολουθούν να εφαρμόζονται. Χρειαζόταν μια νέα φυσική και τελικά καταλήξαμε με την κβαντική φυσική. Προκάλεσε μεγάλη αμφισβήτηση, ακόμα και ο ίδιος ο Αϊνστάιν δεν την πίστευε.

Τώρα, εάν στραφούμε στο νου, στη συνείδηση και στον εγκέφαλο, η υπόθεση ότι ο νους και ο εγκέφαλος είναι το ίδιο πράγμα είναι εντάξει για πολλές περιστάσεις, γιατί στο 99% των περιπτώσεων δεν μπορούμε να τα διαχωρίσουμε, λειτουργούν συγχρόνως. Αλλά υπάρχουν και κάποια ακραία παραδείγματα, όπως όταν ο εγκέφαλος σταματάει να λειτουργεί, που βλέπουμε πως αυτή η υπόθεση μπορεί να μην είναι τελικά αληθής. Έτσι, χρειαζόμαστε μια νέα επιστήμη, όπως η κβαντική φυσική κάλυψε τα κενά που άφηνε η νευτώνεια. Με τη δική μας έρευνα, για πρώτη φορά, έχουμε την τεχνολογία και τα μέσα για να ερευνήσουμε το τι συμβαίνει στη συνείδηση με το θάνατο. Να δούμε τι συμβαίνει όταν πεθαίνουμε. Υπάρχει κάτι από εμάς που συνεχίζει;

Otan O Xaros Koimatai!!!

Λένε πως η τύχη έχει και τα όρια της. Μην το πείτε στους πρωταγωνιστές του παρακάτω βίντεο. Θα διαφωνήσουν και θα έχουν και πολλές αποδείξεις

πρωτεΐνη του κακού

Σημαντική μοριακή ανακάλυψη ανοίγει νέους δρόμους για την θεραπεία του AIDS και του καρκίνου.




Ειδικότερα, Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν για πρώτη φορά τη δομή του μορίου μιας σημαντικής πρωτεΐνης, η οποία παίζει καθοριστικό ρόλο τόσο στην ανάπτυξη του καρκίνου, όσο και στην εξάπλωση του ιού του AIDS στον οργανισμό.



Η ανακάλυψη, υπό τον καθηγητή Ρέιμοντ Στίβενς του Ινστιτούτου Ερευνών Σκριπς της Καλιφόρνια, η οποία παρουσιάστηκε στο περιοδικό "Science" αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για να σταματήσει η επιζήμια δράση του συγκεκριμένου μορίου.



Οι ερευνητές χρειάστηκαν τρία χρόνια μελέτης, με την χρήση μιας απεικονιστικής τεχνικής (της κρυσταλλογραφίας ακτινών Χ), για να αποκαλύψουν τη δομή του μορίου CXCR4, το σχήμα του οποίου μοιάζει με δύο ποτήρια κρασιού που το ένα αγγίζει το άλλο όπως σε μια πρόποση!



Το συγκεκριμένο μόριο ανήκει σε μια οικογένεια πρωτεϊνών (GPCRs) που βρίσκονται στην κυτταρική μεμβράνη και μεταβιβάζουν τα εξωτερικά σήματα στο εσωτερικό των κυττάρων. Πολλά υπάρχοντα φάρμακα στοχεύουν σε αυτή ακριβώς την ομάδα των πρωτεϊνών, επειδή οι τελευταίες ελέγχουν κρίσιμες διαδικασίες όπως η ανάπτυξη των κυττάρων, και των καρκινικών, και η παραγωγή ορμονών.



Οι επιστήμονες, εδώ και καιρό, γνωρίζουν ότι ειδικά το CXCR4, υπό φυσιολογικές συνθήκες, ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα και την κίνηση των κυττάρων. Μπορεί όμως, παράλληλα (όταν τα βιοχημικά σήματα που δέχεται, δεν είναι σωστά ρυθμισμένα), να βοηθήσει τα καρκινικά κύτταρα να αναπτυχθούν και να εξαπλωθούν. Επίσης βοηθά τον ιό HIV του AIDS να μολύνει τα λευκά κύτταρα του αίματος, επιτρέποντας στον ιό να προσδεθεί στα υγιή κύτταρα και να εισέλθει στη συνέχεια στο εσωτερικό τους για να τα καταστρέψει.



Μετά την αποκάλυψη της δομής του ζωτικού μορίου, ελπίζεται ότι οι φαρμακευτικές εταιρίες θα βρουν ένα τρόπο να το "χειραγωγήσουν", ώστε να σταματήσει να διευκολύνει την ανάπτυξη του καρκίνου και την εξάπλωση του AIDS.



Το επίτευγμα ανοίγει το δρόμο για την κατανόηση του τρόπου λειτουργίας και ελέγχου της δραστηριότητας της πρωτεΐνης-υποδοχέα με την ονομασία CXCR4, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε νέα πιο αποτελεσματικά φάρμακα.

Έρχονται τα Groups στο Facebook

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook παρουσίασε σε εκπροσώπους του Τύπου ένα νέο χαρακτηριστικό, το οποίο θα βρουν ιδιαίτερα ενδιαφέρον όσοι χρήστες της υπηρεσίας...θέλουν να μοιράζονται το υλικό τους με συγκεκριμένους φίλους. Τα Facebook Groups θα ...


δίνουν τη δυνατότητα για δημιουργία ομάδων, που θα έχουν ειδική πρόσβαση σε status updates και άλλες πληροφορίες.



Βέβαια, αυτή η δυνατότητα υπάρχει ήδη με τις λίστες φίλων. Εδώ και πολύ καιρό, ο χρήστης μπορεί να φτιάξει μια λίστα με μερικούς από τους φίλους του και να ορίσει τι πρόσβαση θα έχουν στο υλικό του. Ωστόσο, όπως είπε κι ο ίδιος ο Mark Zuckerberg στην παρουσίαση, "μόνο το 5% από τα 500 εκατομμύρια users έχουν χρησιμοποιήσει αυτό το χαρακτηριστικό". Με άλλα λόγια, τα Facebook Groups είναι μια νέα και πιο εύχρηστη έκδοση των Friend Lists, έτσι ώστε να είναι πιο εύκολο για όλους τους χρήστες να εκμεταλλευτούν αυτή τη δυνατότητα.



Παράλληλα, ο Zuckerberg ανακοίνωσε άλλο ένα χαρακτηριστικό. Μέσα στις επόμενες ημέρες, όλοι οι χρήστες του Facebook θα έχουν τη δυνατότητα να κατεβάσουν στον υπολογιστή τους ό,τι έχουν ανεβάσει στο Facebook, από φωτογραφίες και videos, μέχρι status updates. Το νέο εργαλείο ονομάζεται Download Your Information και αναμένεται να ενσωματωθεί σύντομα σε όλους τους λογαριασμούς.

Απίστευτη πατέντα για parking

Η ιστορία της Ελλάδας σε 10 Λεπτά

[greece_flag.jpg]

Ο ΙΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

34


 Την ερχόμενη Κυριακή το ημερολόγιο θα γράψει 10/10/10 και ήδη έχουν αρχίσει οι φήμες για μεγάλα προβλήματα στο διαδίκτυο και στα συστήματα πληροφορικής. Το γκρουπ στο Facebook και οι ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόνΦήμες έχουν κυριεύσει τον χώρο του διαδικτύου ότι αναμένεται να χτυπήσει ένας νέος ιός τους υπολογιστές με τους ειδικούς να εφιστούν την προσοχή.




Τη Κυριακή είναι η κομβική ημερομηνία που έχει ιντριγκάρει τους επίδοξους χάκερ: 10/10/10 μια συμμετρία στην ημερομηνία που έχει ξανασυμβεί μόλις μια φορά τα τελευταία 10 χρόνια και θα συνεχίσει να είναι έτσι μέχρι το 2012.



Η ημερομηνία έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου σε αρκετά προληπτικά άτομα, τα οποία φοβούνται ότι είτε το ημερολόγιο του υπολογιστή τους θα τρελαθεί είτε ένας νέος καταστροφικός ιός θα κάνει την εμφάνισή του.



Μάλιστα υπάρχει και σελίδα στο Facebook, με τίτλο "Θα λειτουργεί άραγε ο ηλεκτρονικός μου υπολογιστής στις 10/10/10 και ώρα 10:10;".



"Τέτοιες ιστορίες με παρόμοιες ημερομηνίες συμβαίνουν χρόνια τώρα και δεν είναι περίεργο που ο κόσμος σιγομουρμουρίζει τέτοια πράγματα" αναφέρει ο Γκράχαμ Κλούλει ειδικός στα θέματα ασφαλείας υπολογιστών.



Ωστόσο υπογραμμίζει ότι με 60.000 νέα κακόβουλα λογισμικά που ανακαλύπτονται κάθε μέρα οι χρήστες πρέπει να προσέχουν κάθε μέρα.



Όπως αναφέρει, στις αρχές της δεκαετίας του 90 υπήρχε ο φόβος για την Παρασκευή και 13, ενώ έφταναν στο σημείο οι ειδικοί να συμβουλεύουν την άμεση αλλαγή της ημερομηνίας στον υπολογιστή τους περνώντας στην επόμενη μέρα σε περίπτωση που συνέβαινε κάτι.



Σημειώνεται ότι ο μεγαλύτερος φόβος για απειλή νέου ιού ήταν το 2000 όταν οι ειδικοί προειδοποιούσαν ότι τα ψηφιακά ρολόγια δεν θα λειτουργούσαν σωστά αν και κάτι τέτοιο δε συνέβη

Nέα αποτυχία στις προσπάθειες για ένα ροζ Βιάγκρα

Οι φαρμακοβιομηχανίες προσπαθούν εδώ και χρόνια να βρουν το γυναικείο αντίστοιχο του ViagraΗ γερμανική φαρμακοβιομηχανία Boehringer Ingelheim ανακοίνωσε ότι σταματά την ανάπτυξη ενός φαρμάκου για την τόνωση...




της γυναικείας λίμπιντο, καθώς οι αμερικανικές αρχές δεν πείστηκαν ότι το χάπι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό.



«Η απόφαση δεν ήταν απλή, δεδομένου ότι βρισκόμασταν σε προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης» δήλωσε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Άντρεας Μπάρνερ.



Οι φαρμακοβιομηχανίες προσπαθούν εδώ και χρόνια να βρουν το γυναικείο αντίστοιχο του Viagra, του πρώτου φαρμάκου για τη στυτική δυσλειτουργία, το οποίο εδώ και δώδεκα χρόνια αποφέρει τεράστια κέρδη στη Pfizer.



Μέχρι στιγμής, όμως, κανένα φάρμακο δεν έχει καταφέρει να καταλάβει τη γυναικεία σεξουαλικότητα.



Σε αντίθεση με το Viagra, το οποίο απλώς αυξάνει την αιμάτωση του πέους και δεν παρεμβαίνει στη λίμπιντο, η ουσία φλιμπανσερίνη της Boehringer σχεδιάστηκε για τόνωση της ερωτικής επιθυμίας σε προεμμηνοπαυσιακές γυναίκες.



Η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) εκτίμησε το περασμένο καλοκαίρι ότι το ροζ χάπι αφενός δεν είναι αποτελεσματικό και αφετέρου έχει υπερβολικές ανεπιθύμητες δράσεις. Στην τελευταία φάση των κλινικών δοκιμών, το 15% των γυναικών έπαψε να παίρνει το φάρμακο λόγω παρενεργειών όπως κατάθλιψη, κόπωση και λιποθυμίες.



Η Boehringer αποφάσισε τελικά να εγκαταλείψει το σχέδιο.



Το 2004, η Pfizer σταμάτησε τις δοκιμές του Viagra σε γυναίκες λόγω ασαφών αποτελεσμάτων. Αργότερα το ίδιο έτος, η FDA απέρριψε ένα αυτοκόλλητο επίθεμα τεστοστερόνης της Procter & Gamble για τη γυναικεία λίμπιντο.