Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ

Share Εάν κάποτε έλεγαν ότι ο άνθρωπος θα μπορούσε να παράξει ενέργεια από τα... περιττώματά του, στην καλύτερη περίπτωση εκείνοι οι οποίοι το υποστήριζαν είτε θα θεωρούνταν παράλογοι είτε στη χειρότερη βλάσφημοι! Να όμως που τελικά αυτοί οι Βρετανοί είναι τρελοί και έτσι η θεωρία εφαρμόζεται πιλοτικά και στην πράξη.



0 σχόλια




Στέλιος Μπαμιατζής



Δημοσιεύτηκε: Οκτώβριος 05 2010 23:20 Ενημερώθηκε: Οκτώβριος 05 2010 23:14





Πριν λίγο καιρό είχαν δημοσιοποιηθεί οι πρώτες έρευνες για τη χρησιμοποίηση των περιττωμάτων ως βιοκαύσιμο.



Οι κάτοικοι της μικρής πόλης Ντίντκοτ, λίγα χιλιόμετρα νότια της Οξφόρδης, έγιναν οι πρώτοι Βρετανοί οι οποίοι ζεσταίνονται χάρη στα ίδια τους τα περιττώματα.



Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ, μέσω του οποίου οι ενεργειακές ανάγκες εκατοντάδων νοικοκυριών θα καλύπτονται στο εξής από βιοαέριο το οποίο παράγεται από βοθρολύματα και φτάνει στα σπίτια μέσω του εθνικού δικτύου.



Είναι μία ακόμα προσπάθεια της Βρετανίας να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, τα οποία παράγονται από το μαγείρεμα και τη θέρμανση.



Η διαδικασία είναι η ακόλουθη:



από το σπίτι, τα τα λύματα πηγαίνουν πρώτα σε ειδικές δεξαμενές. Στη συνέχεια, τα στερεά τμήματα υπόκεινται σε μια διαδικασία που ονομάζεται αναεροβική χώνευση, δηλαδή στη διάσπαση των βακτηριδίων σε βιοδιασπώμενα υλικά προκειμένου να παραχθεί αέριο. Ακολουθεί ο καθαρισμός του αερίου, το οποίο τελικά διοχετεύεται στο δίκτυο και από εκεί στα σπίτια.



Ένα πρώτο πρόβλημα πάντως είναι ο χρόνος που διαρκει μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικσία καθώς από τη στιγμή που θα τραβηχτεί το καζανάκι μέχρι τα περιττώματα να επιστρέψουν στο σπίτι σε αέρια μορφή, μεσολαβούν περίπου 20-25 ημέρες.



Σύμφωνα με το Μάρτιν Όριλ της British Gas, πρόκειται για ένα εύλογο βήμα στην κατεύθυνση των ενεργειακών στόχων που έχει θέσει η Βρετανία. Κάλεσε δε τους πελάτες του ομίλου να μην αισθάνονται αηδία, αλλά υπερηφάνια για τη συμμετοχή τους σε αυτήν την προσπάθεια.



"Δεν θα διαπιστώσουν καμία διαφορά καθώς αυτή η ανανεώσιμη πηγή ενέργειας δεν έχει οσμή και οι εγκαταστάσεις για την παροχή του αερίου είναι ήδη έτοιμες", είπε ο Όριλ.



Το σχέδιο μαλιστα δεν σταματαει στο μικρό Ντίντκοτ.



Το πρόγραμμα αναμένεται να επεκταθεί σε περισσότερες πόλεις της Βρετανίας, εάν εξασφαλιστούν οι απαραίτητοι πόροι, καθώς η βρετανική κυβέρνηση φαίνεται να θεωρεί την προσπάθεια δαπανηρή συγκριτικά με τα οφέλη που αποφέρει και αυτό είναι το δεύτερο πρόβλημα στην εφαρμογή του σχεδίου.



Μέχρι το 2020, η Βρετανία καλείται να καλύπτει το 15% των ενεργειακών της αναγκών από ανανεώσιμες πηγές.

Text

ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ

92


Share Νέα μελέτη στις ΗΠΑ διαπιστώνει ότι το ποσοστό των γυναικών που προσποιούνται τον οργασμό είναι πολύ μεγαλύτερο απ' ό,τι νομίζαμε. Οι πέντε συμβουλές της επικεφαλής της έρευνας προς τις ανικανοποίητες γυναίκες








Στέφανος Νικήτας



Δημοσιεύτηκε: Οκτώβριος 05 2010 13:02 Ενημερώθηκε: Οκτώβριος 05 2010 13:06





Από την αρχαιότητα οι γυναίκες προσποιούνταν τον οργασμό. Στην εποχή μας όμως τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο.



Σύμφωνα με νέα μελέτη στις ΗΠΑ οι γυναίκες που προσποιούνται τον οργασμό είναι πολύ περισσότερες απ’ ότι φανταζόμασταν.



Ενώ το 85% των ερωτηθέντων ανδρών δήλωσαν σίγουροι ότι οι σύντροφοί τους είχαν ολοκληρώσει την τελευταία φορά που έκαναν έρωτα μονό το 64% των γυναικών δήλωσαν ότι δεν προσποιήθηκαν οργασμό.



Αυτό το τεράστιο ποσοστό της τάξης του 36% των ανικανοποίητων γυναικών η επικεφαλής της έρευνας και σεξολόγος Σούζαν Σάλλι έρχεται να τις βοηθήσει δίνοντας τους μικρές συμβουλές για το πώς θα απολαύουν τον έρωτα.



Η κα Σάλλι τονίζει ότι "οι περισσότερες γυναίκες δεν μπορούν να επιτύχουν οργασμό καθώς δεν ερεθίζονται με τη στάση που παίρνουν όταν κάνουν έρωτα" και συμπληρώνει "Δεν είναι μόνο η διείσδυση για να πετύχεις έναν τέλειο οργασμό. Είναι μια σειρά συμβουλών που πρέπει κάθε ζευγάρι να ακολουθήσει".



Πέντε είναι οι κύριες συμβουλές που δίνει η σεξολόγος. Πρώτον πρέπει οι άνδρες να επενδύουν στα προκαταρκτικά παιχνιδάκια. Έχει μεγάλη σημασία να ερεθιστεί η κλειτορίδα τονίζει η Σόυζαν.



"Χρησιμοποιήστε την γλώσσα ή κάποιο σεξουαλικό αντικείμενο για να την ερεθίσετε" δηλώνει.



Δεύτερον πρέπει να μην έχετε άγχος. Αυτό έδειξε και μια πρόσφατη ερευνά από την Ολλανδία. Οι γυναίκες δεν μπορούν να ολοκληρώσουν όταν έχουν άγχος ανάφερε η μελέτη.



Τρίτη συμβουλή είναι η σωστή στάση."Απλά πρέπει να βρείτε το σημείο G, που θα σας βοηθήσει να "τρελαθείτε" κατά τη διάρκεια της διείσδυσης".



Τέταρτον η σεξολόγος θεωρεί ότι "ι γυναίκες ξέρουν το σώμα τους και ξέρουν πως θα έρθουν σε οργασμό. Το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι να δείξουν στον σύντροφό τους πως".



Τέλος η διάσημη σεξολόγος τονίζει ότι πρέπει τα ζευγάρια να επικοινωνούν και να συζητάνε όσο το δυνατόν πιο συχνά και για όλα τα θέματα που τους απασχολούν.

ΛΑΠΤΟΠ ΚΙΝΔΥΝΟΣ

22


Share Πολλοί άνθρωποι εργάζονται έχοντας το λάπτοπ στα πόδια τους. Σύμφωνα με ιατρική μελέτη, αυτό μπορεί να οδηγήσει στο "σύνδρομο του φρυγανισμένου δέρματος" και να προκαλέσει μόνιμη βλάβη








Μαρίνα Χατζηδημητρίου



Δημοσιεύτηκε: Οκτώβριος 04 2010 14:26 Ενημερώθηκε: Οκτώβριος 04 2010 14:33





Όσοι συνηθίζετε να εργάζεστε με το λάπτοπ στα πόδια σας καιρός να αναθεωρήσετε καθώς οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για μόνιμη βλάβη του δέρματος.



Σύμφωνα με ιατρική μελέτη, το να τοποθετούμε συσκευές κοντά στο δέρμα μας για μακροχρόνιες περιόδους μπορεί να οδηγήσει στο λεγόμενο “σύνδρομο του φρυγανισμένου δέρματος” (toasted skin syndrome) μια ασυνήθιστη όψη ενος διάστικτου δέρματος.



Μάλιστα σε μια περίπτωση ενα 12χρονο παιδί παρουσίασε αποχρωματισμό στον αριστερό του μηρό με διάφορα στίγματα μετά από πολύωρη ενασχόληση με τον υπολογιστή του παίζοντας παιχνίδια κάθε μέρα για αρκετούς μήνες.



Αν και παρατήρησε ότι το λάπτοπ θερμαινόταν στην αριστερή μεριά ωστόσο δεν έκανε κάτι για αυτό με το να αλλάξει θέση ή να το τοποθετήσει στο τραπέζι, ανέφερε Ελβετοί ερευνητές σε άρθρο τους στο Journal Pediatrics.



Ανάλογη περίπτωση ήταν και μιας φοιτήτριας νομικής η οποία αναζητούσε θεραπεία για το δέρμα στο πόδο της το οποίο είχε αρκετά σημάδια και παρουσίασε με τη σειρά της αποχρωματισμό.



Η Δρ, Κίμπλερλι Σάκλει, θεράπων ιατρός της κοπέλας, δεν μπορούσε να βρει κάποια λύση ,μέχρι που έμαθε ότι ασχολιόταν περίπου 6 ώρες την ημέρα δουλεύοντας με το λάπτοπ στα πόδια της, όπου η θερμοκρασία ήταν στους 52 βαθμούς Κελσίου.



Από το 2007 έχουν εμφανιστεί 10 περιπτώσεις σχετικά με αυτό το σύνδρομο.



Αυτή η κατάσταση του διάστικτου δέρματος μπορεί να παρουσιαστεί από τη υπερβολική χρήση μονάδων θερμότητας και σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσουν μέχρι και καρκίνο.



"Δεν αναφέρω ότι όλες τις περιπτώσεις καρκίνου του δέρματος συνδέονται με τη χρήση φορητών υπολογιστών, αλλά για είστε ασφαλείς τοποθετήστε το πάνω σε μια τσάντα η σε μια βάση εαν πρέπει να το κρατάτε στην αγκαλιά σας", είπαν χαρακτηριστικά οι Δρ Ανδρέας 'Αρνολντ και Πίτερ Ιτιν του Νοσοκομειακού Πανεπιστημίου Basel.

Drunken Man On Horse Goes Through McDonald's Drive Thru!!!

ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ -ΠΑΤΡΩΝ


Share Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις θα έχουμε την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου στη Νέα Εθνική Οδό Κορίνθου-Πατρών, στην περιοχή του Ξυλόκαστρου, λόγω εργασιών κατεδάφισης γέφυρας. Έκκληση στους οδηγούς να είναι προσεκτικοί








Μίκα Κοντορούση



Δημοσιεύτηκε: Οκτώβριος 05 2010 10:07 Ενημερώθηκε: Οκτώβριος 05 2010 10:07





Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αναμένονται στην Νέα Εθνική Οδό Κορίνθου - Πατρών την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου, ενώ για όσου οδηγούς χρησιμοποιούν το εν λόγω οδικό δίκτυο για τις μετακινήσεις του, το υπουργείο Υποδομών αναφέρει ότι από τις 15:00 έως τις 06:00 το πρωί της επομένης μέρας θα πραγματοποιούνται εργασίες κατεδάφισης της γέφυρας "Άνω Διάβαση Α223", στην περιοχή Καριώτικα του Ξυλοκάστρου.



Οι εργασίες θα διαρκέσουν και θα γίνουν εκτεταμένες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις, με ολικό αποκλεισμό της κυκλοφορίας στη Νέα Εθνική Οδό Κορίνθου - Πατρών, στην περιοχή του Ξυλοκάστρου, μεταξύ των ανισόπεδων κόμβων Ξυλοκάστρου και Δερβενίου.



Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η κυκλοφορία προς Κόρινθο θα εκτρέπεται από τον ανισόπεδο κόμβο Ξυλοκάστρου στην Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου - Πατρών, μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο Δερβενίου και η κυκλοφορία προς Αθήνα θα εκτρέπεται επίσης στην Παλαιά Εθνική Οδό από προσωρινή έξοδο στην περιοχή της Λυγιάς έως τον ανισόπεδο κόμβο Ξυλοκάστρου.



Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, απευθύνεται έκκληση στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να συμμορφώνονται προς τη σχετική σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας.

Rc-zeppelin.com for Skylifter

ΟΥΣΙΕΣ ΣΕ ΠΙΠΙΛΑ


Share Υπέρβαση συγκεκριμένων ουσιών σε πιπίλα ανακάλυψε ο ΕΦΕΤ σε σχετικές έρευνες των υπηρεσιών του με αποτέλεσμα να υπάρξει ανάκληση στο συγκεκριμένο προϊόν ενώ παράλληλα έχουν ξεκινήσει και σχετικοί έλεγχοι.








Στέλιος Μπαμιατζής



Δημοσιεύτηκε: Οκτώβριος 05 2010 19:55 Ενημερώθηκε: Οκτώβριος 05 2010 19:55





Ανακλήθηκε από την αγορά, με απόφαση του ΕΦΕΤ πιπίλα καουτσούκ, με την εμπορική επωνυμία "CHICCO Physio Soft Gommoto Soother 0+ - (Orthodontic Chicco System)" με αριθμό παρτίδας 1009120051/12/2009.



Η εν λόγω πιπίλα παρασκευάζεται από την ιταλική επιχείρηση Artsana SpA.



Ο λόγος ανάκλησής της είναι ότι στο πλαίσιο προληπτικών ελέγχων για την ασφάλεια και την ποιότητα των τροφίμων, ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής διαπίστωσε υπέρβαση στις νιτροζώσιμες ουσίες,.



Αμέσωςκαι απαιτήθηκε η άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.



Το συγκεκριμένο προϊόν στην Ελλάδα διακινήθηκε μέσω της εταιρείας "Β & Μ. ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΣ Α.Ε." (Ανδ. Μεταξά 6, Κ. Κηφισιά).









Text

ΤΗΝ ΠΑΤΑΝΕ ΜΟΝΙΜΩΣ

Πιο απρόσεκτοι και περισσότερο αφελείς αποδεικνύονται οι άνδρες σε σχέση με τις γυναίκες, ως προς τη χρήση του ίντερνετ. Διεθνής έρευνα σε 14 διαφορετικές χώρες με 7.066 εθελοντές κατέληξε ότι προκλητικές γυναικείες φωτογραφίες και ψώνια ωθούν τους άνδρες να σερφάρουν σε μη ασφαλείς ιστοσελίδες









Μίκα Κοντορούση



Δημοσιεύτηκε: Οκτώβριος 02 2010 20:21 Ενημερώθηκε: Οκτώβριος 02 2010 20:28





Πέφτουν πιο συχνά σε ηλεκτρονικές παγίδες. Αποδεικνύονται πολύ απρόσεχτοι ως προς τα σήματα προειδοποίησης για είσοδο σε ιστοσελίδα με αβέβαιο περιεχόμενο, ενώ μπορούν να κάνουν τα πάντα για την αγορά ενός καταναλωτικού προϊόντος. Σε αυτά τα συμπεράσματα κατέληξε πρόσφατα διεθνής έρευνα που διεξήχθη από την εταιρία Synatec και εξέτασε τη χρήση του ίντερνετ από γυναίκες και άνδρες, αποδεικνύοντας τους δεύτερους ως πιο απρόσεχτους και αφελείς.



Πιο αναλυτικά, οι γυναίκες είναι πολύ πιο πρόθυμες να αλλάξουν τις συνήθειές τους στις διαδικτυακές συναλλαγές απ' ότι οι άνδρες, καθώς το 54% των γυναικών άλλαξαν τη συμπεριφορά τους ύστερα από μια δυσάρεστη εμπειρία, ενώ μόνο στο 29% των ανδρών συνέβη κάτι ανάλογο.



Ωστόσο, οι γυναίκες, παρασυρόμενες κυριολεκτικά από μια ανεξέλεγκτη αγοραστική μανία, δίνουν με μεγάλη προθυμία τα πιστωτικά τους στοιχεία, μολονότι κατά κανόνα είναι πολύ δύσπιστες σε ό,τι αφορά προσωπικές φωτογραφίες, δεδομένα ή προσφορά εργασίας.



Από την άλλη, το 29% των ενήλικων ανδρών διοχετεύουν στο Διαδίκτυο φωτογραφίες «αυστηρά ακατάλληλες» των φίλων τους, ενώ το 51% των γυναικών ζητεί τη άδεια των φίλων ακόμη και για να δώσουν απλώς τα στοιχεία τους στο Facebook.



Ενα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο που προέκυψε από αυτή την έρευνα είναι ότι, ενώ οι επιφυλάξεις των γυναικών καταρρέουν όταν ενεργοποιείται το αγοραστικό τους πάθος, σε πολλούς άνδρες συμβαίνει κάτι ανάλογο όταν υπεισέρχεται το σεξ, μόλις δηλαδή ενεργοποιείται επιτήδεια η «σεξομανία» τους.



Πολύ συχνά, η εικόνα μιας γοητευτικής γυμνής γυναίκας αρκεί από μόνη της για να υπερνικήσει κάθε ανδρική δυσπιστία ή επιφύλαξη μολονότι γνωρίζουν ότι πίσω από το γυμνό σώμα μπορεί να κρύβεται ένας καταστροφικός ψηφιακός ιός ή η κακόβουλη πρόθεση παραβίασης των προσωπικών τους δεδομένων, αδυνατούν να μην «ενδώσουν».



Η έρευνα της Synatec πραγματοποιήθηκε σε 14 διαφορετικές χώρες -Αυστραλία, Βραζιλία, Γαλλία, Γερμανία, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ινδία, Ισπανία, Ιταλία, Ελβετία, Καναδά, Κίνα, Νέα Ζηλανδία, Μεγάλη Βρετανία- και σε αυτήν συμμετείχαν 7.066 εθελοντές. Από αυτό το δείγμα προκύπτει ότι το 65% δηλώνει πως, τουλάχιστον μία φορά, έπεσε θύμα κάποιου κυβερνοεγκλήματος.

ΣΤΟ ΠΑΙΔΩΝ ΓΙΑ ΙΝΤΕΡΝΕΤ


Share Σε συνεργασία με τον ΟΤΕ η Β' παιδιατρική κλινική του πανεπιστημίου Αθηνών ξεκινά ειδικό πρόγραμμα , με σκοπό τον περιορισμό της κατάχρησης του διαδικτύου. Ο Οργανισμός συνεργάζεται στενά με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας η οποία απευθύνεται σε παιδιά 10 - 18 ετών.








Στέλιος Μπαμιατζής



Δημοσιεύτηκε: Οκτώβριος 05 2010 19:59 Ενημερώθηκε: Οκτώβριος 05 2010 19:59





Τη συνεργασία του με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β' Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων "Π. & Α. Κυριακού", επεκτείνει ο ΟΤΕ. Ο στόχος είναι η υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης του κοινού, αλλά κυρίως, των παιδιών, των εφήβων και των γονέων τους, για την ασφαλή και υπεύθυνη χρήση του διαδικτύου.



Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η συνεργασία του ΟΤΕ με την Μ.Ε.Υ.καλύπτει όλο το φάσμα των δράσεων, που πραγματοποιεί η Μ.Ε.Υ. για την ενημέρωση-εκπαίδευση παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών, σε θέματα ασφαλούς, υπεύθυνης και με μέτρο χρήσης του διαδικτύου.



Μεταξύ άλλων προβλέπεται η επίσκεψη επιστημονικών συνεργατών της Μ.Ε.Υ. σε περισσότερα από 120 σχολεία σε Αθήνα και περιφέρεια, για δύο χρόνια, και η ενημέρωση 20.000 μαθητών σε θέματα ασφαλούς διαδικτύου, η διοργάνωση ημερίδων σε 20 δήμους σε όλη την Ελλάδα, η διοργάνωση σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς.



Ο ΟΤΕ συνεργάζεται ήδη, από το 2009, με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.), υποστηρίζοντας τη λειτουργία της Γραμμής Βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ 800 11 800 15 του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου. Η γραμμή στελεχώνεται από εξειδικευμένους παιδοψυχολόγους σε θέματα χρήσης-κατάχρησης διαδικτύου και λειτουργεί χωρίς χρέωση για αστικές και υπεραστικές κλήσεις.

Θα αφαιρείται το δίπλωμα





Τις ρυθμίσεις αυτές εξετάζει να καταθέσει στη Βουλή η ηγεσία του υπουργείου Υγείας την ερχόμενη Τετάρτη ως τροπολογία, προκειμένου να συμπληρωθεί ο αντικαπνιστικός νόμος και με άλλες, πιο αυστηρές, διατάξεις, καθώς ακόμα και σήμερα, η πλειοψηφία των καπνιστών, καθώς και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων δεν φαίνεται να έχουν προσαρμοστεί στα μέτρα της καπνοαπαγόρευσης.



Πέρα από τους εντατικούς ελέγχους και τα πρόστιμα που επιβάλλονται από την 1η του τρέχοντος μηνός, με παρέμβαση του υπουργού Υγείας, ειδικοί σύμβουλοι έκαναν επισκέψεις όλο το Σαββατοκύριακο σε χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος.



Σε ό,τι αφορά τα νοσοκομεία οι άτυποι ελεγκτές ανέφεραν ότι το μέτρο εφαρμόζεται σε μεγάλο βαθμό. Υπήρξαν, ωστόσο, απογοητευτικές αναφορές για περιπτώσεις μπαρ σε ιδιαίτερα πολυσύχναστες περιοχές, όπως το Γκάζι, όπου σε ποσοστό 70% υπήρχαν σταχτοδοχεία και οι θαμώνες κάπνιζαν.



Τις επόμενες εβδομάδες οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα είναι ακόμη πιο σκληροί, καθώς σε καθημερινή βάση φθάνουν στο Υπουργείο Υγείας αρνητικές αναφορές από τους πέντε μεγάλους δήμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, του Πειραιά, της Πάτρας και του Ηρακλείου για θεριακλήδες που δεν φαίνεται να πειθαρχούνται εύκολα.



Οι επόπτες Υγείας σε όλη την Ελλάδα αναφέρουν τις δυσκολίες εφαρμογής του νόμου, ωστόσο τονίζουν ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί με όποιο κόστος.



Χαρακτηριστικό της αποφασιστικότητας του υπουργείου σε σχέση με την εφαρμογή του νόμου είναι ότι γίνονται συζητήσεις με τη Δημοτική Αστυνομία, η οποία θα εποπτεύει τους δρόμους γύρω από τα σχολεία, ώστε να εντοπίζει οδηγούς, που καπνίζουν μέσα στο αυτοκίνητο, καθώς μεταφέρουν τα παιδιά τους στο σχολείο.



Μόνο τις τρεις τελευταίες ημέρες το τηλεφωνικό κέντρο 1142 έχει δεχθεί 12.382 κλήσεις για καταγγελίες συμπολιτών που παρεκκλίνουν του αντικαπνιστικού νόμου. Από την αρχή εφαρμογής του μέτρου έως χθες οι κλήσεις ξεπέρασαν τις 118.000. Οι περισσότερες καταγγελίες αφορούσαν καπνίζοντες εντός καταστημάτων, σταχτοδοχεία στα τραπέζια, καθώς και καπνιστές σε εταιρείες.



59


Share Σχέδιο απαγόρευσης του καπνίσματος και στα ΙΧ αυτοκίνητα, υπό προϋποθέσεις, επεξεργάζεται το υπουργείο Υγείας. Λήγει ο μήνας προσαρμογής από 1η Οκτωβρίου, με τους Έλληνες να αντιστέκονται ακόμα στην καθολική απαγόρευση



19 σχόλια
Σχολιάστε



Δημοσιεύτηκε: Σεπτέμβριος 28 2010 09:28 Ενημερώθηκε: Σεπτέμβριος 28 2010 09:49





Την ώρα που ο νέος και πιο "αυστηρός" νόμος για την απαγόρευση του καπνίσματος καλά καλά δεν εφαρμόζεται, στο υπουργείο Υγείας εξετάζουν την επέκταση της απαγόρευσης και στα... ιδιωτικά αυτοκίνητα. Στείλτε μας την άποψή σας.



Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Το Βήμα", ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος δεν προτίθεται να χαλαρώσει τα μέτρα, αλλά εξετάζει να υπάρξει απαγόρευση καπνίσματος στα ΙΧ όταν επιβαίνουν σε αυτά μικρά παιδιά. Ωστόσο το πώς θα γίνει αυτό δεν έχει διευκρινιστεί, αν και σύμφωνα με την εφημερίδα ο κ. Λοβέρδος ενημέρωσε τους νομικούς συμβούλους του υπουργείου.



Παρόμοιες εισηγήσεις είχε δεχθεί και η πρώην υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, αλλά τελικά η ρύθμιση δεν εντάχθηκε στο νομοσχέδιο.



Η απαγόρευση του καπνίσματος στο αυτοκίνητο ισχύει υπό προϋποθέσεις σε αρκετές χώρες, όπως η Αυστραλία, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Κύπρος κ.α.



Το ερώτημα είναι αν υπάρχει λόγος να ληφθεί ένα ακόμη σκληρό μέτρο, όταν δεν έχει εξασφαλιστεί ακόμα η εφαρμογή του νέου νόμου.



Την 1η Οκτωβρίου λήγει ο μήνας προσαρμογής και προειδοποιήσεων για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στην Ελλάδα και ξεκινά η περίοδος των προστίμων για εκείνους, που δεν συμμορφώνονται με τα όσα ορίζει ο νόμος κατά του καπνίσματος.



Η εφαρμογή του νόμου ξεκίνησε την 1η Σεπτεμβρίου με πολλές αντιδράσεις από τους καπνιστές, αλλά και τους ιδιοκτήτες εστιατορίων, μπαρ και καφετεριών, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι θα οδηγηθούν σε λουκέτο, λόγω της πτώσης του τζίρου.



Η κυβέρνηση θέσπισε έναν από τους πιο αυστηρούς αντικαπνιστικούς νόμους της Ευρώπης, αλλά σε πολλά εστιατόρια, μπαρ και καφέ καπνίζουν όλοι σαν να μην άλλαξε τίποτα.



Η καθολική απαγόρευση ισχύει σε όλους τους δημόσιους χώρους, κάτι που έχει οδηγήσει τους πολίτες να καπνίζουν σε μπαλκόνια, ταράτσες, κλιμακοστάσια και γραφεία που έχουν μετατραπεί σε μυστικά καπνιστήρια σε δημόσιες υπηρεσίες και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.



Τώρα, που τελειώνουν οι συστάσεις, αρχίζουν τα πρόστιμα και πέφτει η θερμοκρασία, θα φανεί αν η κυβέρνηση έχει τη βούληση να εφαρμόσει τον νόμο ή αν και αυτός θα έχει την τύχη του προηγούμενου.





















Text

ΕΝΑΣ 40ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

ΕΝΑΣ 40ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ


Βίαζε κόρη και φίλες

05 Οκτ. 2010 13:37

Όταν το 18χρονο κορίτσι έσπασε τη σιωπή του, αυτά που ήρθαν στο φως σοκάρισαν την κοινωνία του Ηρακλείου. Ο 40χρονος θετός πατέρας της, τη βίαζε από τα 14, τόσο την ίδια όσο και δύο φίλες της και τις απειλούσε για να μην αποκαλύψουν το παραμικρό. Τραγικό πρόσωπο η μητέρα της, που κατήγγειλε τα πάντα στην αστυνομία

Μπλόγκερ στη φυλακη

ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ


Μπλόγκερ στη φυλακη

05 Οκτ. 2010 08:10

Στις γυναικείες φυλακές της Ντούμα κοντά στη Δαμασκό βρίσκεται μια 19χρονη μπλόγκερ στη Συρία. Οι αρχές την κατηγορούν για κατασκοπεία, καθώς θεωρείται ότι πληροφορίες που μετέδωσε χρησιμοποιήθηκαν για επίθεση εναντίον αξιωματικού

παραταση ζωης

Ένα νέο εμβόλιο που βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο, αυξάνει κατά 8 μήνες το προσδόκιμο ζωής για ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο στον εγκέφαλο. Το εμβόλιο καταστρέφει τα πιο επιθετικά καρκινικά κύτταρα 




Μίκα Κοντορούση



Δημοσιεύτηκε: Οκτώβριος 05 2010 15:04 Ενημερώθηκε: Οκτώβριος 05 2010 15:10





Σε πειραματικό στάδιο βρίσκεται σε εργαστήρια Αμερικανών επιστημόνων εμβόλιο που υπόσχεται αύξηση του προσδόκιμου ζωής των ασθενών που πάσχουν από καρκίνο στον εγκέφαλο. Από επιστημονική έρευνα αποδείχτηκε ότι ο μέσος όρος ζωής αυξήθηκε από 6,3 μήνες για όσους δεν είχαν πάρει το εμβόλιο σε 14,2 μήνες για τους εμβολιασμένους.



Το εμβόλιο στοχεύει σε ένα επιθετικό καρκινικό γονίδιο, το EGFRvIII, το οποίο τροφοδοτεί την ανάπτυξη του γλοιοβλαστώματος. Η μελέτη που ήταν μικρού εύρους έδειξε ότι το εμβόλιο μπορεί να επεκτείνει από 15 σε 26 μήνες κατά μέσο όρο τον αναμενόμενο χρόνο επιβίωσης των ασθενών. Όλοι οι συμμετέχοντες στα πειράματα, είχαν προηγουμένως κάνει χειρουργική αφαίρεση του όγκου, ακτινοβολίες και χημειοθεραπεία.



Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το εμβόλιο μπορεί να καταστρέφει τα πιο επιθετικά καρκινικά κύτταρα, ενεργοποιώντας την αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος του ασθενούς.



Το γλοιοβλάστωμα είναι η πιο συνήθης μορφή καρκίνου του εγκεφάλου και η πιο θανατηφόρα, ιδίως αν συνοδεύεται από την παρουσία του γονιδίου EGFRvIII, το οποίο ωθεί στην ανεξέλεγκτη επέκταση των καρκινικών κυττάρων και στην εξάπλωση νέων όγκων στον εγκέφαλο.



Η πρόγνωση είναι δυσοίωνη για τον πάσχοντα, ο οποίος κατά μέσο όρο έχει περιθώριο επιβίωσης λίγο περισσότερο από ένα χρόνο μετά την αρχική διάγνωση.



Ωστόσο, οι ειδικοί αναφέρουν ότι επειδή ο αριθμός των συμμετεχόντων στο πείραμα ήταν μικρός, θα πρέπει να γίνουν νέες μεγαλύτερου εύρους μελέτες, προκειμένου να επιβεβαιωθεί η αποτελεσματικότητα του εμβολίου, το οποίο έχει την ονομασία CDX-110 ή Rindopepimut.

 

εντοπισε πτωματα

4


Share Λίγες μέρες αφού το Google Street View, άρχισε να λειτουργεί στη Βραζιλία, σε δύο από τις φωτογραφίες του απεικονίζονται δύο νεκροί. Αν και η Βραζιλία είναι χώρα με πολύ μεγάλη εγκληματικότητα, εικάζεται ότι πρόκειται για θύματα τροχαίου












Δημοσιεύτηκε: Οκτώβριος 05 2010 11:53 Ενημερώθηκε: Οκτώβριος 05 2010 13:48





Το Google Street View έχει συλλάβει τις εικόνες δύο πτωμάτων στη Βραζιλία λίγες μόνο ημέρες μετά την έναρξη της λειτουργίας στη χώρας.



Οι δυο εικόνες έχουν αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα του Google Maps, αλλά χάκερ πρόλαβαν να τις αντιγράψουν και να τις ανεβάσουν στο διαδίκτυο.



Η πρώτη φωτογραφία τραβήχτηκε στο Αβενίντα Πρεσιντέντε Βάργκας στο Ριο Ντε Τζανέιρο. H άλλη επίμαχη φωτογραφία τραβήχτηκε στο Μπέλο Χοριζόντε Γκέρες.



Η Βραζιλία είναι μια χώρα με υψηλή εγκληματικότητα. Ωστόσο εικάζεται ότι στις φωτογραφίες εμφανίζονται τα πτώματα κάποιων που είχαν αυτοκινητιστικό ατύχημα. Φαίνεται λοιπόν πως το αυτοκίνητο του Google Street View ήταν στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή.



Η Google δουλεύει εντατικά για να αφαιρέσει τέτοιου είδους εικόνες, οι οποίες έχουν ήδη βγει, καθώς και άλλες που βρίσκει. Δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται κάποιο πτώμα στις εικόνες του Street View, αλλά την προηγούμενη φορά είχε αίσιο τέλος, καθώς το πτώμα ήταν απλά ένα κοριτσάκι που έκανε κάποιο αστείο. Αυτό όμως δεν συνέβη τώρα.



Τα Ηνωμένα Έθνη αναφέρουν ότι 48.000 ανθρωποκτονίες σημειώθηκαν στη Βραζιλία το 2007.

εμποριο εγκυων γυναικων

Κύκλωμα trafficking έφερνε στην Ελλάδα από τη Βουλγαρία έγκυες γυναίκες για να γεννήσουν τα παιδιά τους και στη συνέχεια να τα πουλήσουν σε εύπορες οικογένειες







Δημοσιεύτηκε: Οκτώβριος 05 2010 18:28 Ενημερώθηκε: Οκτώβριος 05 2010 18:28





Κύκλωμα εμπόρων ανθρώπων, που πούλαγε σε οικογένειες μωρά τα οποία γεννούσαν στην Ελλάδα Βουλγάρες, χτύπησαν οι αρχές ασφαλείας Ελλάδας και Βουλγαρίας με τη σύλληψη τριών και την έκδοση ενταλμάτων για δύο ακόμη που αναζητούνται από τις αρχές της Βουλγαρίας.



Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε, σήμερα, το βουλγαρικό υπουργείο Εσωτερικών, πυρήνας του κυκλώματος υπήρξε ανδρόγυνο από την περιοχή της πόλης Σλίβεν, στην ανατολική Βουλγαρία.



Η οικογένεια από τη μικρή πόλη Νόβα Ζαγορά της Βουλγαρίας εντόπιζε έγκυες νεαρές στην περιφέρεια του Σλίβεν και τις μετέφερε στην Ελλάδα για να γεννήσουν τα μωρά τους εκεί, με σκοπό να δοθούν στη συνέχεια τα βρέφη για υιοθεσία σε άτεκνες οικογένειες.



Το κύκλωμα αποσπούσε 5.000 ευρώ για κάθε παράνομη υιοθεσία, εκ των οποίων ποσό 250 ευρώ δινόταν στις νεαρές μητέρες, σύμφωνα με την ανακοίνωση.



Στο πλαίσιο της επιχείρησης της βουλγαρικής υπηρεσίας συνελήφθη το ανδρόγυνο και μια συνεργός τους, ενώ αναζητούνται, βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, δύο άλλα μέλη του κυκλώματος, που δρούσαν στην Ελλάδα.