Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Τους σκότωσε το ελαττωματικό… πατάκι της Lexus


Η Toyota θα πληρώσει $ 10 εκατ. (£ 6,5 εκατ.) στην οικογένεια των τεσσάρων ανθρώπων που σκοτώθηκαν από ένα «αφηνιασμένο» αυτοκίνητο Lexus στις ΗΠΑ το 2009. Το ποσό, που συμφωνήθηκε τον Σεπτέμβριο, αλλά τηρήθηκε εμπιστευτικό, ειπώθηκε από τον δικηγόρο που «δάνεισε» η Lexus στην οικογένεια για να την αντιπροσωπεύσει .Η Toyota, η οποία δεν είχε δεχθεί ή αρνηθεί την ευθύνη αναφέρει σε ανακοίνωσή ότι, εκφράζει την απογοήτευσή της που δόθηκε στη δημοσιότητα το ποσόν της αποζημίωσης.










Το δυστύχημα προκάλεσε μια σειρά ανακλήσεων και εκατομμύρια Toyota μοντέλων.










Στο ατύχημα σκοτώθηκαν ο εκτός υπηρεσίας της Καλιφόρνια Highway Patrol Officer Mark Saylor, 45, η σύζυγός του, η κόρη τους και ο αδελφός του κ. Saylor του και συνέβη τον Αύγουστο του 2009 όταν το αυτοκίνητό τους επιτάχυνε με πάνω από...


120 mph (190 χλμ/ώρα), και είχε ως αποτέλεσμα να συγκρουστεί με άλλο όχημα και να συντριβή από ένα ανάχωμα, τελικά μέσα σε φλόγες.










Οι ανακριτές ανακάλυψαν ότι ένα ελαττωματικό πατάκι παγιδευμένο στο γκάζι είχε προκαλέσει τη συντριβή.










H Toyota απόσυρε εκατομμύρια αυτοκίνητα μετά το ατύχημα για να αντικαταστήσει τα πατάκια τους. Ακολούθησε και μια δεύτερη ανάκληση που περιλάμβανε την αντικατάσταση στα πετάλια που είπε ότι θα μπορούσαν να κολλήσουν. Τη Δευτέρα, η Toyota συμφώνησε να καταβάλει πρόστιμο ρεκόρ στις ΗΠΑ ύψους $ 32.4m (£ 20.8m) . Αυτό είναι το δεύτερο μεγάλο πρόστιμο για την μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, αφού συμφώνησε να καταβάλει στις αρχές των ΗΠΑ, $ 16,4 εκατ. ποινή τον Απρίλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: