Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Τι θα μαγειρέψω σήμερα; Ας ρωτήσω το ψυγείο…

Τι θα μαγειρέψω σήμερα; Ας ρωτήσω το ψυγείο…
Το ψυγείο του μέλλοντος που θα μας λύσει τα χέρια
Αυτό δεν είναι ψυγείο, αλλά σεφ, πωλητής και ο καλύτερος συγκάτοικος που είχατε ποτέ! Βρετανοί επιστήμονες του πανεπιστημίου του Κεντρικού Λανκασάιρ, σε συνεργασία με το online σούπερ μάρκετ Ocado, αναπτύσσουν ένα φουτουριστικό ψυγείο, το οποίο, μεταξύ άλλων, θα προτείνει φαγητά για μαγείρεμα, ανάλογα με τα τρόφιμα που έχουν απομείνει στο εσωτερικό του, ενώ αυτομάτως θα στέλνει ηλεκτρονικές παραγγελίες στο σούπερ μάρκετ για να ανανεώσει το περιεχόμενό του!
Εάν καταφέρουν τελικά να κάνουν πράξη τα σχέδιά τους οι επιστήμονες, τότε αυτό το ψυγείο θα γίνει ανάρπαστο. Μεταξύ άλλων, θα προωθεί στο μπροστινό τμήμα των ραφιών του εκείνα τα τρόφιμα που ετοιμάζονται να λήξουν, ώστε να τα χρησιμοποιήσει πρώτα ο ιδιοκτήτης του. Ειδικοί αισθητήρες μάλιστα θα ανιχνεύουν τυχόν αέρια από τρόφιμα σε φάση αποσύνθεσης!
Σύμφωνα με τη βρετανική «Ντέιλι Μέιλ», οι επιστήμονες σχεδιάζουν το ψυγείο, ώστε να διαθέτει μια ευρεία γκάμα προτεινόμενων συνταγών για μαγείρεμα, ανάλογα με την εποχή του χρόνου και την χώρα όπου βρίσκεται.
Σε μια ακόμα πιο προχωρημένη εξέλιξη, το ψυγείο θα συνδέεται ηλεκτρονικά με τον… σκουπιδοτενεκέ της κουζίνας, ο οποίος θα είναι επίσης «δικτυωμένος» με αισθητήρες. Το ψυγείο θα μπορεί να παίρνει μια εικόνα του τι έχει πεταχτεί στα σκουπίδια, αντί να φαγωθεί, και έτσι θα μπορεί στο μέλλον να προτείνει μικρότερες μερίδες για μαγείρεμα, ώστε να γίνει εξοικονόμηση στις ποσότητες των πρώτων υλών που καταναλώνονται

Δεν υπάρχουν σχόλια: