Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Ιράν: Εις θάνατον χωρίς δίκη


Η οργάνωση Διεθνής Αμνηστία ζήτησε χθες Σάββατο από το Ιράν να απαλλάξει ένα Κούρδο αγωνιστή που έχει καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών και πρόκειται να εκτελεστεί σήμερα Κυριακή, σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης που εδρεύει στο Λονδίνο... Πρόκειται για τον Χαμπιμπολάχ Λατίφι , νεαρό φοιτητή που έχει καταδικαστεί από το 2008 στην ποινή του θανάτου με την κατηγορία ότι μετείχε σε δύο ένοπλες επιθέσεις στην ιρανική επαρχία του Κουρδιστάν, όπως έγινε γνωστό από το δικηγόρο του.


Θεωρήθηκε ένοχος "για πόλεμο κατά του Θεού" λόγω της συνεργασία του με την οργάνωση Pejak, το Κόμμα για μια ελεύθερη ζωή στο Κουρδιστάν, όπως διευκρίνισε ο δικηγόρος του.


Ο πελάτης του , όπως επισήμανε ο δικηγόρος Σάλεχ Νικμπάκ παραδέχεται τη συμμετοχή του στο εν λόγω κόμμα αλλά αρνείται κάθε συμμετοχή του σε επιθέσεις.


Στην ανακοίνωσή της η Διεθνής Αμνηστία "καλεί με τρόπο επείγοντα τις ιρανικές αρχές να αναθεωρήσουν την ποινή που του έχει επιβληθεί".


"Είναι σαφές εξ όσων καταγγέλλει ο δικηγόρος του ότι ο κατηγορούμενος δεν έχει ΄περάσει από δίκη, κάτι που αποτελεί παράβαση των διεθνών κανόνων δικαίου", προστίθεται στην ανακοίνωση της Διεθνούς Αμνηστίας.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: