Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Διπλωματική οργή για τη γυμνή Αφροδίτη


Οι κύπριοι διπλωμάτες εμφανίζονται οργισμένοι με το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας επειδή δεν ζητήθηκε η γνώμη του υπουργείου Εξωτερικών προτού εκδοθούν τα νέα διαβατήριαΜπορεί να είναι η αρχαία Θεά του Έρωτα, όμως η εικόνα της γυμνής Αφροδίτης στα νέα κυπριακά διαβατήρια προκαλεί κάτι παραπάνω από καρδιοχτύπια.






Οι κύπριοι διπλωμάτες εμφανίζονται οργισμένοι με το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας επειδή δεν ζητήθηκε η γνώμη του υπουργείου Εξωτερικών πριν εκδοθούν τα νέα διαβατήρια.Η γυμνή φιγούρα της Αφροδίτης στα νέα βιομετρικά διαβατήρια στηρίζεται στο μαρμάρινο άγαλμα της Αφροδίτης που βρίσκεται στο Μουσείο της Λευκωσίας. Ομως, οι διπλωμάτες υποστηρίζουν πως η εικόνα αυτή είναι πιθανόν να προσβάλει ξένες, συντηρητικές κουλτούρες δημιουργώντας προβλήματα στους κατόχους των διαβατηρίων.






«Ανησυχούν ότι πολίτες και διπλωμάτες μπορεί να μπλεχτούν σε μπελάδες, ειδικά εάν ταξιδεύουν σε πολύ συντηρητικές ισλαμικές χώρες», γράφει η εφημερίδα της Κύπρου, "Φιλελεύθερος".






Το υπουργείο Εσωτερικών της Κύπρου από την πλευρά του δηλώνει πως είναι πολύ αργά για να αλλάξουν τα διαβατήρια, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας.


Υπενθυμίζεται πως ο μύθος θέλει την Αφροδίτη να αναδύεται από τα αφρισμένα νερά της Κύπρου..

Δεν υπάρχουν σχόλια: