Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Κίνα: Ο υπολογιστής αυξάνει τα κρούσματα μυωπίας στα παιδιά

Τέσσερις ώρες την ημέρα μπροστά στον υπολογιστή ή στην τηλεόραση, παίζοντας βιντεοπαιχνίδια, κάπου θα “ξεσπούσαν” για τους μικρούς Κινέζους, ολοένα και...














περισσότεροι από τους οποίους εμφανίζουν... μυωπία.


Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Οπτομετρών την Τετάρτη (22/12), τα κρούσματα μυωπίας στους μαθητές του Δημοτικού σχολείου αυξάνονται με ρυθμό 10% τον χρόνo, ενώ όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης, Κένεθ Λαμ, τα παιδιά κινδυνεύουν να αναπτύξουν σοβαρά οφθαλμολογικά προβλήματα στη μετέπειτα ζωή τους, αν οι γονείς δεν κάνουν κάτι, ώστε τα παιδιά τους να απαλλαγούν από την επικίνδυνη συνήθεια.






Έρευνα της Ένωσης που περιλαμβάνει συνεντεύξεις 800 μαθητών Δημοτικού, διαπιστώνει ότι τα παιδιά περνούν κατά μέσο όρο 4 ώρες την ημέρα μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή.






Νωρίτερα φέτος, μία άλλη έρευνα από το κινεζικό πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ αποφάνθηκε ότι η μυωπία τριπλασιάστηκε την τελευταία δεκαετία μεταξύ των παιδιών προσχολικής ηλικίας.






Ποσοστό μεγαλύτερο του 6% των μαθητών νηπιαγωγείου διαπιστώθηκε ότι έχει μυωπία σε σύγκριση με 2,3% που ήταν το ποσοστό πριν από μία δεκαετία.






Οι ερευνητές το αποδίδουν στην πολύωρη παρακολούθηση τηλεόρασης και στην πολύωρη παραμονή μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή.






Στο Χονγκ Κονγκ καταγράφεται ήδη ένα από τα υψηλότερα ποσοστά μυωπίας στον κόσμο και σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, το 17% των μαθητών όταν ξεκινούν το Δημοτικό και το 53% όταν το ολοκληρώνουν, έχουν μυωπία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: