Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Η χολέρα έχει χτυπήσει 135.000 πολίτες


Η επιδημία της χολέρας που έχει ξεσπάσει από τον Οκτώβριο στην Αϊτή έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής το θάνατο σε 2.901 πολίτες, και 134.678 περιπτώσεις μόλυνσης από τη νόσο... σύμφωνα με νέα στοιχεία (μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου) του υπουργείου Υγείας της χώρας.






Η περιοχή της Αρτιμπονιτέ όπου πρωτοπαρουσιάστηκε η επιδημία της χολέρας εξακολουθεί να παραμένει η πλέον προσβεβλημένη περιοχή στην Αϊτή με 818 θανάτους, ενώ στην πρωτεύουσα Πορτ-Ο-Πρενς όπου ζούν οι περισσότεροι άστεγοι λόγω του μεγάλου σεισμού του περασμένου Ιανουαρίου, οι θάνατοι που έχουν καταγραφεί φτάνουν τους 257.






Ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) που ανήκει στον ΟΗΕ και εδρεύει στη Ρώμη ανακοίνωσε ότι ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής ρυζιού στην Αϊτή κινδυνεύει να χαθεί λόγω έλλειψης δυναμικού αφού είναι χιλιάδες οι εργάτες που έχουν προσβληθεί από χολέρα.






Από την πλευρά του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει ανακοινώσει ότι υπάρχουν φόβοι πως οι περιπτώσεις μόλυνσης από χολέρα θα ξεπεράσουν τις 400 χιλιάδες στους προσεχείς 12 μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: