Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Κοσμήματα και λίθοι 11.000.000 $ στο χριστουγεννιάτικο δέντρο του Αμπού Ντάμπι


Το "πιο ακριβό (ψεύτικο) χριστουγεννιάτικο δέντρο", όπως το αποκάλεσε ο μάνατζερ του ξενοδοχείου, Χανς Όλμπερτζ, είναι διακοσμημένο με χρυσό, ζαφείρια, σμαράγδια και περισσότερα από 180...


διαμάντια, συνολικής αξίας 11 εκατ. δολαρίων!






Το δέντρο του "Emirates Palace" μπορεί να έσπασε το ρεκόρ του χριστουγεννιάτικου δέντρου που είχε στηθεί στο Τόκιο, το 2002, και η αξία του εκτιμήθηκε στα 10,8 εκατ. δολάρια, αλλά δεν απέφυγε την αρνητική κριτική.






Απαντώντας στην κριτική περί "μόστρας", που δεν έχει καμία σχέση με το πνεύμα των Χριστουγέννων, η διεύθυνση του ξενοδοχείου εξήγησε στην εφημερίδα "Toronto Sun" ότι το ξενοδοχείο αποτελεί απλά το χώρο έκθεσης του δέντρου, τα πανάκριβα στολίδια του οποίου ανήκουν στην επιχείρηση "Style Gallery", που επέλεξε τον -αν μη τι άλλο- διαφορετικό αυτό τρόπο διαφήμισης.






Πάντως, το χριστουγεννιάτικο αυτό δέντρο των 11 εκατ. δολαρίων δεν είναι η μόνη … υπερβολή στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, το οποίο διαθέτει ακόμη και μηχανή πώλησης χρυσού!






Σε μια άλλη ήπειρο, την Ωκεανία και συγκεκριμένα στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, η περιβαλλοντική ευαισθησία ορισμένων είχε ως "καρπό" ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο φτιαγμένο από ποδήλατα, που προορίζονταν για ανακύκλωση.






Το διαφορετικό αυτό χριστουγεννιάτικο δέντρο, που φέρει την ονομασία "Tree-Cycle" αποτελείται από 100 παλιά ποδήλατα, που δώρισε στους εμπνευστές της ιδέας μια τοπική εταιρία ανακύκλωσης.






Οι σκελετοί των ποδηλάτων βάφτηκαν στο πράσινο χρώμα του φυλλώματος των δέντρων και οι ρόδες σε διάφορα, φωτεινά χρώματα για να θυμίζουν τις φωτεινές γιρλάντες των χριστουγεννιάτικων δέντρων.






ΑΠE

Δεν υπάρχουν σχόλια: