Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Ασυνείδητος ψαράς σκοτώνει monachus monachus

share with facebook ΝΕΟ: Σχετικά Tags

monachus monachus, Εύβοια, μεσογειακή φώκιαΚαταγγελίες πως χρησιμοποιεί δολώματα με βελόνες
Ασυνείδητος ψαράς σκοτώνει monachus monachus
Ανώνυμες καταγγελίες για περιστατικά θανατώσεων της προστατευόμενης μεσογειακής φώκιας monachus monachus από ψαρά στην Εύβοια, κάτοικο της Παραλίας Καστριού, έφτασαν στην οργάνωση MOm, που ενημέρωσε αρμοδίως το Λιμενικό Σώμα.



Μετά από αυτές τις καταγγελίες, ο Λιμενικός Σταθμός Ωρεών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία προειδοποιεί πως τέτοιες ενέργειες, όπως η χρήση δολωμάτων με βελόνες, είναι παράνομες τόσο σύμφωνα με την ελληνική όσο και με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.



Η MOm υπέβαλε μήνυση κατ’ αγνώστων στην Εισαγγελία Χαλκίδας για ηθελημένη θανάτωση νεαρής Μεσογειακής φώκιας με τη χρήση πυροβόλου όπλου, που έλαβε χώρα στα τέλη Απριλίου 2010 στην Παραλία Κρύα Βρύση Μαντουδίου Ευβοίας.



Η Μεσογειακή φώκια monachus monachus είναι ένα από τα πλέον απειλούμενα με εξαφάνιση ζώα στον πλανήτη και η χώρα μας φιλοξενεί την πλειοψηφία του Παγκόσμιου πληθυσμού. Η ηθελημένη θανάτωση είναι μία από τις κυριότερες απειλές για την επιβίωση της και εκτός των άλλων τέτοιου είδους περιστατικά εκθέτουν την περιοχή συμβάντος και τη χώρα μας διεθνώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: