Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Συνελήφθη πάλι το «κτήνος» του Facebook

http://img.protothema.gr/1F94C880F3650E1B164E13ED8F547AB6.jpg
Το πάθημα δεν έγινε μάθημα για έναν 52χρονο με αρρωστημένα ένστικτα, ο οποίος, πριν λίγα χρόνια, είχε μπει στη φυλακή για αποπλάνηση ανηλίκου... Την Κυριακή συνελήφθη και πάλι, αυτήν τη φορά γιατί προσπάθησε, μέσω Facebook, να παρασύρει ένα 15χρονο κορίτσι. Μάλιστα, έφτασε σε σημείο να απειλεί και να εκβιάζει τη μικρή, για να συναντηθεί μαζί του. Όμως η μητέρα της μικρής πήγε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και κατήγγειλε το συμβάν, με αποτέλεσμα ο παιδόφιλος να εντοπιστεί και σε βάρος του να σχηματιστεί δικογραφία, η οποία υπεβλήθη στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.



Το βρώμικο σχέδιο του μεσήλικα παιδόφιλου άρχισε να ξετυλίγεται το περασμένο καλοκαίρι. Για να ικανοποιήσει τα αηδιαστικά του γούστα, έφτιαξε ένα προφίλ στο Facebook με φωτογραφία άλλου άντρα και πλαστά στοιχεία. Έτσι, ξεκίνησε να «ψαρεύει» ανήλικα κορίτσια, ένα από τα οποία ήταν και η 15χρονη μαθήτρια. Αφού έπιανε κουβέντα στα κοριτσάκια, προσπαθούσε στη συνέχεια να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους, με σκοπό να συναντηθεί μαζί τους. Αν τα θύματα αντιστέκονταν, τότε εφάρμοζε το εναλλακτικό σχέδιο της τρομοκρατίας. Με απλά λόγια, απειλούσε και εκβίαζε, για να πετύχει το σκοπό του.



Πριν 20 ημέρες, το κορίτσι, που δεχόταν αφόρητες πιέσεις από το κτήνος του Facebook, δεν άντεξε και έσπασε τη σιωπή του. Με δάκρυα στα μάτια, ξετύλιξε με κάθε λεπτομέρεια στη μητέρα του το διαδικτυακό εφιάλτη που ζούσε το τελευταίο διάστημα. Η οικογένεια της μικρής προσέφυγε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής και κατήγγειλε το περιστατικό.



Οι «Ράμπο» της Ασφάλειας έκαναν φύλλο και φτερό το προφίλ της μικρής, αλλά και του χρήστη που την παρενοχλούσε και κατάφεραν, έπειτα από ψηφιακή ανάλυση, να φτάσουν στα ίχνη του. Σε έρευνα που έκαναν στο σπίτι του παιδόφιλου, βρήκαν και κατέσχεσαν ένα laptop, τρεις σκληρούς δίσκους και ένα κινητό τηλέφωνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: