Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΠΡΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΟΥΣ: ΔΩΣΤΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΣΤΗ «ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ» ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΧΘΕΣ !




Με κεντρικό περιεχόμενο το όραμα για την “Νέα Πελοπόννησο”, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, απάντησε στις ερωτήσεις της Πηνελόπης Γαβρά και της Βάλιας Πετούρη, στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη για τις Περιφερειακές εκλογές στην ΝΕΤ, το βράδυ της Τετάρτης 11 Νοεμβρίου 2010.

Ξεδιπλώνοντας το Σχέδιο Δράσης του συνδυασμού, σε πρώτο πληθυντικό, όπως χαρακτηριστικά επεσήμαναν οι δημοσιογράφοι, ο Πέτρος Τατούλης έδωσε το στίγμα της προσπάθειας που έχει γίνει, σε επίπεδο στρατηγικής, για την δημιουργία μιας περιφέρειας πρότυπο οικονομικής ανάπτυξης και χρηστής διαχείρισης με Ευρωπαϊκό χαρακτήρα.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε για τον ειδικό αναπτυξιακό νόμο που θα ζητήσει από την πολιτεία για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με στόχο την ταχύτατη εφαρμογή του σχεδίου δράσης και την παράκαμψη της γραφειοκρατίας.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης επεσήμενε ότι στους βασικούς στόχους του συνδυασμού είναι να αποκτήσει η Νέα Πελοπόννησος αυτόνομη οικονομκή ανάπτυξη. Ο Καλλικράτης προσέθεσε προσφέρει πεδίο ανταγωνισμού μεταξύ των περιφερειών, η οποία λειτουργεί προς όφελος των τοπικών οικονομιών και θα συμβάλλει στην έξοδο της χώρας από την κρίση. Ο Πέτρος Τατούλης σε άλλο σημείο της συνέντευξής του αναφέρθηκε στη συμφωνία που έχει επιτευχθεί ανάμεσα στην Ελλάδα και στη Λιβύη για τη μεταφορά Φυσικού Αερίου και τόνισε ότι θα στοχεύσει να εξασφαλίσει η υλοποίηση της συμφωνίας αυτής να περάσει από την Πελοπόννησο.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε και στην νίκη της πρώτης Κυριακής, εν μέσω πολιτικών διλημμάτων, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι οι εκλογές αφορούν την εφαρμογή του Καλλικράτη, μιας μεταρρύθμισης που αποκεντρώνει τις εξουσίες του κεντρικού κράτους στις περιφέρειες και προσφέρει ώθηση στην ανάπτυξη για να βγει η χώρα από την κρίση.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κάλεσε τους Πελοποννήσιους να ψηφίσουν με γνώμονα το συμφέρον της πατρίδας τους και να δώσουν την νίκη στο συνδυασμό “Νέα Πελοπόννησος” επιλέγοντας ανάμεσα σε ένα καλύτερο αύριο απέναντι σε ένα χθες που απέτυχε να δώσει στην Πελοπόννησο πνοή.



ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ ΓΙΑ ΠΕΤΡΟ ΤΑΤΟΥΛΗ

Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Δημήτρης Ρέππας στους δημοσιογράφους Νόνη Καραγιάννη και Άρη Τόλιο στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84 το πρωί της 11ης Νοεμβρίου, αναφερόμενος στην υποψηφιότητα του κ. Τατούλη τόνισε χαρακτηριστικά: «Η περιφερειακή αυτοδιοίκηση και στην Πελοπόννησο είναι μια πραγματικότητα. Ο κ. Τατούλης από την πρώτη στιγμή ενστερνίστηκε και στήριξε θερμά αυτή τη μεταρρύθμιση, αντίθετα με ό,τι έκανε το κόμμα από το οποίο προέρχεται. Και εν πάση περιπτώσει η υποψηφιότητά του διαπερνά όλους τους πολιτικούς και κομματικούς χώρους και για αυτό ακριβώς νομίζω ότι θα τον στηρίξουν οι δυνάμεις οι οποίες προέρχονται από όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα της Βουλής»

Όσον αφορά στη φημολογία που θέλει τον κ. Τατούλη να γκρινιάζει σχετικά με την ελλειπή υποστήριξή του από το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ρέππας επέλεξε να απαντήσει με ένα χαριτολόγημα: «Τα μεγαλύτερα ψέματα λέγονται μετά το κυνήγι, στη διάρκεια του πολέμου και πριν από τις εκλογές. Να είμαστε επιφυλακτικοί λοιπόν σε όλες αυτές τις ειδήσεις».



ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΤΟ «ΕΘΝΟΣ»

Σκληρή αναμένεται η εκλογική αναμέτρηση της δεύτερης Κυριακής κυρίως για τον κ. Δ. Δράκο που εξακολουθεί να βλέπει τον Πέτρο Τατούλη να προηγείται και καλείται επιπλέον να αντιμετωπίσει και τα σοβαρά εμπόδια που προκύπτουν από τη δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων του και τις απώλειες στήριξης στελεχών της Ν.Δ.

Το γεγονός επιβεβαίωσε και η εφημερίδα το ΕΘΝΟΣ με σχετικό δημοσιευμά της, όπου αναφέρει ότι ο Πέτρος Τατούλης θα έχει το προβάδισμα και για τον δεύτερο γύρο, γεγονός στο οποίο θα συντελέσουν η μείωση της αποχής, η κινητοποίηση του μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ και η εσωκομματική κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στα στελέχη του συνδυασμού του κ. Δ. Δράκου. Μάλιστα, δεν αποκλείται οι υποστηρικτές του κ. Δράκου που προέρχονται από το χώρο της Ν.Δ. να αλλάξουν ρότα τη δεύτερη Κυριακή, αφού ήδη φλερτάρουν με το υπό ίδρυση κόμμα της κ. Ντόρας Μπακογιάννη και δεν θα έχουν κανένα λόγο, όπως υπογραμμίζεται στο σχετικό άρθρο να ξαναψηφίσουν τον επικεφαλή του συνδυασμού Δυνατή Πελοπόννησος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: