Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

VIDEO: Την 3η θέση κατέκτησε ο Ζαμπίδης στο Κ-1 Max


Μεγάλες εμφανίσεις για μία ακόμα φορά από τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Μιχάλη Ζαμπίδη στην Ιαπωνία, για την τελική φάση του Κ-1 ΜΑΧ, κατακτώντας την 3η θέση, ανήμερα της...







ονομαστικής του εορτής! Ο Iron Mike ξεκίνησε δυναμικά τον πρώτο του αγώνα για τη φάση των 8, απέναντι στον Ιάπωνα Nagashima, καταφέρνοντας καίρια χτυπήματα στο κεφάλι και τα πλευρά του αντιπάλου του, αποκτώντας ξεκάθαρο προβάδισμα για τη νίκη!



Στο 2ο γύρο ο Ιάπωνας αθλητής προσπάθησε να αντιδράσει αλλά χωρίς αποτέλεσμα μιας και ο Ζαμπίδης είχε σωστές αμυντικές αντιδράσεις και δυνατά χτυπήματα σε ξαφνικές αντεπιθέσεις! Με την έναρξη του 3ου γύρου ο Iron Mike με ένα πολύ δυνατό χτύπημα έριξε κάτω τον αντίπαλό του με knock down στα 20”. Με την επανέναρξη του αγώνα, ο Έλληνας αθλητής συνέχισε να χτυπάει δυνατά τον αντίπαλό του που με δυσκολία μπορούσε να σταθεί όρθιος, αναγκάζοντας το διαιτητή να διακόψει την αναμέτρηση στα 53”, ανακυρήσσοντας νικητή με ΚΟ το Μιχάλη Ζαμπίδη!



Στα ημιτελικά, αντίπαλος του Ζαμπίδη βρέθηκε ο κάτοχος του τίτλου Giorgio Petrosyan. Μετά από ένα αναγνωριστικό πρώτο γύρο, με ελαφρύ προβάδισμα του ΙταλοΑρμένιου, ο Iron Mike ξεκίνησε εντυπωσιακή αντεπίθεση με συνεχόμενα χτυπήματα που ταρακούνησαν για τα καλά τον Petrosyan. Ένα από αυτά τα χτυπήματα, στο κεφάλι, τον έριξε ξεκάθαρα ζαλισμένο στο ρίνγκ, όμως για αδιευκρίνιστους λόγους ο διαιτητής δεν μέτρησε το νοκ ντάουν το οποίο και θα άλλαζε το αποτέλεσμα του αγώνα!





Στον τρίτο γύρο, η επίθεση του Πρωταθλητή μας συνεχίστηκε με την ίδια ένταση, αναγκάζοντας το διαιτητή να κάνει παρατήρηση στον Petrosyan για ”κρατήματα” στο Ζαμπίδη που σκοπό είχαν να ανακόψουν το ρυθμό! Η λήξη του αγώνα έδινε την αίσθηση σε όλους τους παρευρισκόμενους πως θα δινόταν extra round από τον οποίο και θα έβγαινε ο νικητής, που θα προκρινόταν στο μεγάλο τελικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μιχάλης Ζαμπίδης είναι ο μόνος αντίπαλος που κατάφερε να φέρει τον Petrosyan σε τόσο δύσκολη θέση κάνοντάς τον να παίζει μόνο σε αμυντική θέση. Τελικά οι κριτές έδωσαν τη νίκη υπέρ του Petrosyan στα σημεία, αποτέλεσμα που χαρακτηρίστηκε αμφιλεγόμενο.



Για την ιστορία, ο Giorgio Petrosyan αντιμετώπισε στον τελικό το Ιάπωνα Sato, καταφέρνοντας να κατακτήσει για 2η συνεχόμενη φορά τον τίτλο του Πρωταθλητή του Κ-1. Με τη λήξη των αγώνων, ο Έλληνας Πρωταθλητής δήλωσε: "Για τον πρώτο αγώνα, πιστεύω πως ο Nagashima στάθηκε αξιοπρεπώς, έδειξε μαχητικότητα και κέρδισε το σεβασμό μου. Σχετικά με τα ημιτελικά, έπαιξα πολύ καλά, δεν ένιωσα ότι τα χτυπήματα του Giorgio μου κάνουνε ζημιά. Έπρεπε να μετρήσει το knock down το οποίο και θα άλλαζε το αποτέλεσμα του αγώνα. Όπως είπαν και πολλοί ειδικοί, θα μπορούσε να δωθει & extra round εάν όχι η νίκη. Ημιτελικός του Κ-1 ήταν, δεν υπήρχαν πολλά καθαρά σημεία από κανέναν από τους δύο, μιας και τα περισσότερα σημεία ήταν πάνω σε άμυνες. Από κει και πέρα…συνεχίζουμε!"

Ο Μιχάλης Ζαμπίδης μαζί με το team του, που αποτελείται από τους Μπάμπη Παπαδόπουλο (βοηθός προπονητή του Γ. Μάλλιου), το γυμναστή Αλέξανδρο Παπαδιονυσίου, το γιατρό Βαγγέλη Στάμου, τη manager του Τόνια Φουσέκη και το υποστηρικτή και φίλο Σωτήρη Τσαφούλια, επιστρέφουν απόψε στην Αθήνα, με το τρόπαιο της 3ης θέσης στις αποσκευές τους.





Ο Μιχάλης Ζ0

Δεν υπάρχουν σχόλια: