Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Έρχεται μπλακ άουτ στο διαδίκτυο!

Ο Βιντ Σερφ, γνωστός ως "πατέρας του internet", είναι ο εμπνευστής του στρατιωτικού ηλεκτρονικού δικτύου των Ηνωμένων Πολιτειών Arpanet, που αποτέλεσε τον...







"πρόδρομο" του Διαδικτύου και δημιουργός μαζί με έναν συμφοιτητή του, του TCP/ΙΡ πρωτόκολλο επικοινωνίας, στο οποίο στηρίχθηκε η εξάπλωση του Διαδικτύου και προειδοποιεί ότι έρχονται. «χρόνια διαδικτυακής αστάθειας».





Ο λόγος για τις διευθύνσεις IP του Διαδικτύου που εξαντλούνται όπως είχαμε γράψει και σε παλαιότερο θέμα μας. «Θα ξεμείνουμε από διευθύνσεις, ιδίως τώρα που αποκτούμε όλο και περισσότερες συσκευές με πρόσβαση στο Ίντερνετ, όπως τα κινητά τηλέφωνα» ανέφερε ο Σερφ.



Τι είναι οι διευθύνσεις IP



Η διεύθυνση IP (Internet Protocol address), είναι ένας μοναδικός αριθμός που χρησιμοποιείται από κάθε υπολογιστή, ιστοσελίδα ή συσκευή που συνδέεται στο Διαδίκτυο.

Μέχρι σήμερα χρησιμοποιείται το σύστημα διευθυνσιοδότησης IPv4 η οποία χωράει περίπου 4,3 δισεκατομμύρια διευθύνσεις όμως σύμφωνα με τους ειδικούς το "απόθεμα" διευθύνσεων IP θα εξαντληθεί.



Πως θα λυθεί το πρόβλημα



Ένα νέο πρωτόκολλο διευθυνσιοδότησης είναι ήδη έτοιμο, το όνομά του είναι IPv6 έχει πολύ μεγαλύτερη χωρητικότητα και εκτιμάται ότι θα προσφέρει τρισεκατομμύρια διευθύνσεις.



Ο Βιντ Σερφ δήλωσε πως « Το IPv6 θα είναι κρίσιμο για το μέλλον του Ίντερνετ », και υπέδειξε στις επιχειρήσεις, τις κυβερνήσεις και την ακαδημαϊκή κοινότητα να υιοθετήσουν το συντομότερο δυνατό το νέο πρωτόκολλο διευθύνσεων IPv6 που αποτελεί τη λύση στο πρόβλημα.



Σύμφωνα πάντα με το Σερφ κατά τη μετάβαση από το ένα σύστημα στο άλλο αναμένεται να σημειωθούν προβλήματα καθώς τα δύο συστήματα δεν είναι συμβατά. «Οι συνδέσεις Διαδικτύου μπορεί να καταστούν αναξιόπιστες και η πρόσβαση στους ιστότοπους και τις υπηρεσίες θα γίνει πολύ δύσκολη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: