Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

ΜΕΓΑΛΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ

cebacebfcf81ceb9cebdceb8cebfcf8313 ΜΕΓΑΛΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ

Ο σημερινός δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός κατόρθωσε να εξασφαλίσει μια σημαντική νίκη την πρώτη Κυριακή των εκλογών με 10 μονάδες διαφορά από τον δεύτερο Κώστα Γιώτη που κινήθηκε κατώτερα του αναμενόμενου.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πορεία Ευθύνης» συγκέντρωσε το ποσοστό του 46,50% έναντι του 36,42% του αντιπάλου του με τον συνδυασμό «ο Δήμος μπροστά».

Κατώτερο του αναμενομένου και το τελικό ποσοστό που πήρε η Κίνηση Πολιτών του Χαράλαμπου Κασίμη ( 14,14%). Μπορεί ουσιαστικά η Κίνηση να διπλασίασε σχεδόν το ποσοστό της από της προηγούμενες εκλογές αλλά η πορεία της και η συγκρότηση του συνδυασμού της κατά κοινή ομολογία άξιζε πολύ περισσότερα πράγματα.

Θα πρέπει τελικά να παραδεχτούμε ότι η Κόρινθος είναι μια βαθύτατα συντηρητική πόλη που την πολιτική ζωή του τόπου καθορίζουν γνωστά παραδοσιακά οικονομικά συμφέροντα , σχέσεις «διαπλοκής» και η ανορθόδοξη πολιτική έκφραση μεγάλων κοινωνικών ομάδων όπως είναι τα ΚΑΠΗ και οι «ρομά» των Εξαμιλίων.

Ο Κώστας Γιώτης απ ότι φαίνεται ενώ προσέλκυσε ψηφοφόρους από άλλους πολιτικούς χώρους δεν μπόρεσε να συσπειρώσει σε καθόλου ικανοποιητικό βαθμό τους ψηφοφόρους του δικού του πολιτικού χώρου δηλαδή της Νέας Δημοκρατίας.

Κάτι που είναι φυσικό ότι θα προσπαθήσει να κάνει στην κρίσιμη μάχη της δεύτερης Κυριακής.

Γεγονός είναι πάντως ότι την προσωπικότητα και το έργο του Αλέξανδρου Πνευματικού επικροτεί το μεγάλο ποσοστό του 46% των συμπολιτών μας και αυτό φυσικά σε μια δημοκρατία πρέπει να είναι σεβαστό και αποδεκτό με τις όποιες επί μέρους κριτικές και διαφωνίες.

Δείτε τα τελικά αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής στο Δήμο Κορινθίων :ceba12 ΜΕΓΑΛΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: