Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Κακό τέλος στην περιπέτεια του δημοσιογράφου

http://static.madata.gr/files/toxotis_221677047.jpg Με τον πιο τραγικό τρόπο έπεσε η αυλαία στο θρίλερ της εξαφάνισης του γνωστού δημοσιογράφου Θεόδωρου Σγουρδαίου... αφού το πτώμα του ξεβράστηκε σε ακτή της Τροιζηνίας Αργολίδας. Η σορός του άτυχου 80χρονου αθλητικογράφου εντοπίστηκε σε απόμερη ακτή της περιοχής, και συγκεκριμένα στη θέση Σκάλωμα, από λιμενικούς που τον αναζητούσαν από τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου, όταν το σκάφος του αναποδογύρισε σε θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Μήλου. Το άψυχο σώμα τού ηλικιωμένου άνδρα μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο του Ναυπλίου όπου και αναγνωρίστηκε από τα συγγενικά του πρόσωπα που είχαν ειδοποιηθεί νωρίτερα.



Τα ίχνη του Θεόδωρου Σγουρδαίου είχαν χαθεί την 1η Νοεμβρίου, όταν το σκάφος του βρέθηκε στα ανοιχτά της Μήλου αναποδογυρισμένο και ημιβυθισμένο, φέροντας δύο ρήγματα στα ύφαλά του.



Μάλιστα, σε ένα από αυτά είχε τοποθετηθεί τυλιγμένη και πιεσμένη μια κουβέρτα. Σύμφωνα με τις λιμενικές αρχές, ο γνωστός αθλητικογράφος συνήθιζε κατά τους χειμερινούς μήνες να απολαμβάνει με το μήκους 7 μέτρων σκάφος του, τον «Τοξότη», μικρές βόλτες στα νησιά του Αργοσαρωνικού και του Αιγαίου. Τις περισσότερες φορές προτιμούσε να βγαίνει στα ανοιχτά μόνος του, χωρίς παρέα. Ετσι έγινε και το πρωινό της μοιραίας Δευτέρας που βγήκε για μια βόλτα στη Σέριφο, με σκοπό την ίδια μέρα να επιστρέψει στη μαρίνα Καλαμακίου, όπου έδενε το σκάφος του.



Ομως οι ώρες περνούσαν και ο δημοσιογράφος δεν επέστρεφε. Το γεγονός προκάλεσε σοβαρές ανησυχίες στην οικογένειά του που έσπευσε να ειδοποιήσει τις Αρχές. Από εκείνη την ημέρα άρχισε και ένα θρίλερ για γερά νεύρα, που διήρκεσε μέχρι και το πρωί της περασμένης Παρασκευής, οπότε εντοπίστηκε η σορός του.



Ο 80χρονος Θεόδωρος Σγουρδαίος ήταν για πολλά χρόνια προϊστάμενος του αθλητικού τμήματος της εφημερίδας «Τα Νέα» και είχε δημιουργήσει το πρώτο αθλητικό περιοδικό, την «Ομάδα», ενώ πριν συνταξιοδοτηθεί είχε διατελέσει διευθυντής και αρχισυντάκτης σε πολλές εφημερίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: