Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Φονική πτώση ελληνικού λεωφορείου σε χαράδρα στην Αλβανία – Ελλάδα


Τραγωδία σημειώθηκε λίγο μετά τις 9 το βράδυ στην Αλβανία όταν λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο Δυρράχιο - Αθήνα ανατράπηκε και έπεσε σε χαράδρα βάθους 100 μέτρων.



Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι βρήκαν το...

θάνατο και πάνω από 41 τραυματίστηκαν, από τους οποίους οι πέντε σοβαρά.



"Τα θύματα έχουν μεταφερθεί στο νεκροτομείο, ενώ οι τραυματίες, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και ο Έλληνας οδηγός του λεωφορείου, έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία των πόλεων γύρω από τα Τίρανα για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες" τόνισε ο Αλβανός υπουργός Υγείας, Πετρίτ Βασίλι.



Το δυστύχημα σημειώθηκε στον οδικό άξονα Τεπελένι - Μπάλσι, κοντά στο χωριό Ζιάι, σε απόσταση 80 χιλιομέτρων περίπου από τα ελληνοαλβανικά σύνορα.



Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του δυστυχήματος.



Το λεωφορείο ανήκε στο τουριστικό γραφείο του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων και εκτελούσε το μεσημεριανό δρομολόγιο από την Αθήνα για Τίρανα με 50 επιβάτες.



Την ετοιμότητα της Ελλάδας να συνδράμει τις αλβανικές αρχές στο έργο των σωστικών συνεργείων για το δυστύχημα με το λεωφορείο του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων στο Τεπελένι, εξέφρασε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Δρούτσας, σε επικοινωνία που είχε με τον Αλβανό ομόλογό του Έντουαρτ Χατζινάστο. Ο κ. Δρούτσας εξέφρασε επίσης την συμπαράστασή του για το δυστύχημα.



Επίσης ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης κ. Ιωάννης - Αλέξιος Ζέπος, επικοινώνησε με τον Πρέσβη της Αλβανίας στην Αθήνα και του γνώρισε, πρώτον, ότι οι ελληνικές Αρχές μπορούν να διαθέσουν άμεσα κλιμάκιο της ΕΜΑΚ για τον απεγκλωβισμό των επιβαινόντων και, δεύτερον, ότι το Νοσοκομείο Ιωαννίνων είναι σε θέση να υποδεχθεί τους τραυματίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: