Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Χειροπέδες πέρασαν σε δημοσιογράφο

Χειροπέδες πέρασαν σε δημοσιογράφο
Δημοσίευσε δημοσκόπηση πριν τις εκλογές

Συνελήφθη γιατί στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας της δημοσίευσε δημοσκόπηση για τις δημοτικές εκλογές στην Πάτμο μία υπεύθυνη δεκαπενθήμερης εφημερίδας στο νησί.



Η σύλληψη έγινε προχτές το μεσημέρι ύστερα από μήνυση που υποβλήθηκε από τον υποψήφιο δήμαρχο κ. Λάζαρο Γρύλη εναντίον της δημοσιογράφου κ. Σμαράδγας Μουλιάτη, η οποία κρατήθηκε στο αστυνομικό τμήμα της Πάτμου και χτες τα ξημερώματα και αφού της πήραν τα δακτυλικά αποτυπώματα, συνοδεία αστυνομικών μεταφέρθηκε στην Κω για να προσαχθεί το μεσημέρι στον εισαγγελέα Πρωτοδικών του νησιού.



Η κ. Μουλιάτη (που είναι και υποψήφιος με τον αντίπαλο συνδυασμό) μηνύθηκε από τον κ. Γρύλη γιατί –όπως ισχυρίστηκε ο μηνυτής- δημοσίευσε δημοσκόπηση που έγινε μεταξύ των αναγνωστών της ηλεκτρονικής εφημερίδας σε περίοδο που απαγορεύεται από το νόμο.



Ο συνήγορος της κατηγορούμενης κ. Μανώλης Χατζηάμαλος ισχυρίστηκε ενώπιον του εισαγγελέα ότι ναι μεν ο νόμος απαγορεύει την δημοσίευση των δημοσκοπήσεων, αλλά για τις δημοτικές εκλογές δεν αποτελεί ποινικό αδίκημα παρά μόνο διοικητική πράξη και στους παραβάτες επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο. Ο εισαγγελέας Κω κ.Ιω. Κούρτης παρέπεμψε την υπόθεση σε προανάκριση και άφησε ελεύθερη τη δημοσιογράφο.



Πηγή : Ροδιακή

Δεν υπάρχουν σχόλια: