Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Σοκάρουν τα στοιχεία για την παιδική κακοποίηση

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα "Το χαμόγελο του παιδιού" σχετικά με την κακοποίηση τους τελευταίους δέκα μήνες, με αφορμή την 19η Νοεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην...

Παιδική Κακοποίηση και την 20η Νοεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού.



Σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης και αφύπνισης της κοινής γνώμης, παρουσιάζει τα στατιστικά στοιχεία καταγγελιών παιδικής κακοποίησης-παραμέλησης που έχουν καταγραφεί στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056 κατά το τελευταίο δεκάμηνο του 2010.



Συγκεκριμένα, κατά το χρονικό διάστημα από 1/1/2010 μέχρι και 31/10/2010, μέσω της...

Εθνικής Τηλεφωνικής Γραμμής, καταγράφηκαν συνολικά 383 ανώνυμες και επώνυμες τηλεφωνικές καταγγελίες που αφορούσαν στο σύνολο τους 770 παιδιά όλων των ηλικιακών ομάδων και των δύο φύλων.



Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της γραμμής, κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα, τα μεγαλύτερα ποσοστά παιδικής κακοποίησης αφορούσαν στην παραμέληση των παιδιών, σε ποσοστό 48%, και στην άσκηση σωματικής βίας (σωματική κακοποίηση) σε ποσοστό 44%.



Επιπλέον, η ανάλυση των στατιστικών στοιχείων καταδεικνύει ως θύτη σε μεγαλύτερο ποσοστό 39% και τους δύο γονείς, σε ποσοστό 38% μόνο την μητέρα, σε ποσοστό 17% τον πατέρα, ενώ το ποσοστό 6% αφορά σε άλλο πρόσωπο.



Τα τραύματα της παιδικής κακοποίησης συνοδεύουν τα θύματα και κατά την ενήλικη ζωή τους. Για τον λόγο αυτό απαιτείται η κινητοποίηση και η άμεση αντίδραση όλων μας.



Καλέστε την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056 και αναφέρατε οποιαδήποτε πληροφορία έχετε για κάποιο παιδί που κινδυνεύει. Οι καταγγελίες γίνονται από οποιονδήποτε, επώνυμα ή ανώνυμα.

http://www.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: