Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Πρόστιμο 1,5 εκατ. σε ανύπαντρη μητέρα γιατί κατέβασε παράνομα 24... τραγούδια..!

Κατέβασε παράνομα 24 τραγούδια από το ίντερνετ. Είναι ανύπαντρη μητέρα, τεσσάρων παιδιών. Και όμως καταδικάστηκε να πληρώσει πρόστιμο 1,5 εκατομμυρίων!



Μια ανύπαντρη μητέρα τεσσάρων παιδιών καταδικάστηκε να πληρώσει πρόστιμο 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων επειδή κατέβασε παράνομα από το Ίντερνετ 24 τραγούδια.



Η Τζέιμι Ρόμας-Ράσετ από τη Μινεσότα κρίθηκε ένοχη την Τετάρτη για παραβίαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας με χρησιμοποίηση λογισμικού και θα πρέπει να πληρώσει 62.500 δολάρια για κάθε τραγούδι που κατέβασε.

Πρόκειται για την τρίτη βαριά ποινή που επιβάλλεται στις ΗΠΑ για παράνομο κατέβασμα τραγουδιών. Η RIIA, η ένωση των δισκογραφικών εταιρειών, ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι η απόφαση αποτελεί μια "σαφή αναγνώριση" της ενοχής της Τόμας-Ράσετ. "Ελπίζουμε ότι τελικά θα αποδεχτεί την ευθύνη των πράξεών της", σημειώνει.

Τον Οκτώβριο του 2007 η γυναίκα αυτή είχε καταδικαστεί για πρώτη φορά να πληρώσει 220.000 δολάρια όμως ο δικαστής έκρινε πως το πρόστιμο ήταν "εντελώς δυσανάλογο" και η υπόθεση απορρίφθηκε. Όμως δύο χρόνια αργότερα άλλο δικαστήριο την καταδίκασε σε πρόστιμο 1,92 εκατομμυρίων δολαρίων (80.000 ανά τραγούδι) που έπρεπε να μοιραστεί σε έξι δισκογραφικές εταιρείες.

Η RIAA και οι μεγάλες εταιρείες έχουν ήδη καταθέσει αγωγές εναντίον χιλιάδων ανθρώπων για παράνομο κατέβασμα τραγουδιών. Οι περισσότεροι δέχτηκαν να πληρώσουν αποζημίωση ύψους 3.000-5.000 δολαρίων. Η Τόμας-Ράσετ ήταν η πρώτη που αρνήθηκε το "φιλικό διακανονισμό" και προτίμησε να προχωρήσει σε δίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: