Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Sex Files: Το σεξ και οι σχέσεις !

Πώς συνδέονται τα αντισυλληπτικά με τη ζήλια και την κτητικότητα; Η πίστη με το fitness; Ποιες είναι οι ιδανικές μέρες για σεξ και για νέους έρωτες; Γιατί δεν είναι κακό οι άνδρες να βλέπουν πορνό; Και όταν ένας άνδρας την ‘’πέφτει’’ σε μια γυναίκα προσέχει τι του λέει;








Τα αντισυλληπτικά κάνουν τις γυναίκες ζηλιάρες και κτητικές



Μια γυναίκα έχει την τάση να είναι δύσπιστη με το σύντροφό της ούτως ή άλλως. Φανταστείτε τι μπορεί να συμβεί όταν οι ορμόνες της επιδεινώνουν την κατάσταση.



Μια νέα μελέτη υποστηρίζει ότι οι ορμόνες που έχουν να κάνουν με το αντισυλληπτικό χάπι βγάζουν προς τα έξω το μικρό πράσινο τερατάκι, που ακούει στο όνομα ζήλια, κάνοντας μια γυναίκα πιο κτητική και πιο ζηλιάρα.



Μάλιστα τα αντισυλληπτικά με τα υψηλότερα επίπεδα οιστρογόνων μπορεί να επηρεάσουν σε τέτοιο βαθμό τις ορμόνες μιας γυναίκας, που να θέσουν σε κίνδυνο τη σχέση της, προειδοποιούν οι ερευνητές.



Η συγκεκριμένη περιλαμβάνεται σε μια σειρά από ‘’συναισθηματικές’’ παρενέργειες, που αποδίδονται στο χάπι, με βάση έρευνα που έγινε σε 3.5 εκατομμύρια Βρετανίδες, ηλικίας από 16 έως 49 ετών.



Επιπλέον παρατηρήθηκε ότι τα αντισυλληπτικά μπορούν να κάνουν τις γυναίκες μελαγχολικές, να αλλάξουν το γούστο τους στους άνδρες αλλά και να ενισχύσουν την αντίληψή τους.



Πώς συνδέονται πίστη και fitness



Η πίστη κάνει καλό και στη φυσική σας κατάσταση. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει μια νέα αμερικανική μελέτη.



Οι ερευνητές μελέτησαν μαύρες γυναίκες από τρεις εκκλησίες του Λος Άντζελες, που συμμετείχαν σε φυσική δραστηριότητα βασισμένη στην πίστη και διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες αυτές αύξησαν την απόσταση που διένυαν κατά περίπου τρία μίλια την εβδομάδα.



Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε αυτό το μήνα στην Επιθεώρηση της Αμερικανικής Γηριατρικής Εταιρείας, έγινε σε 62 καθολικές γυναίκες. Όλες συμμετείχαν σε ασκήσεις, αλλά ορισμένες από αυτές συμμετείχαν παράλληλα στην ανάγνωση θρησκευτικών αποσπασμάτων και σε ομαδικές προσευχές.



Οι γυναίκες που συμμετείχαν στις θρησκευτικές ομάδες αύξησαν τον εβδομαδιαίο βηματισμό τους σε ποσοστό 78 %, ενώ στις υπόλοιπες παρατηρήθηκε αύξηση της τάξης του 19 %.



H Πέμπτη ιδανική μέρα για σεξ και η Τετάρτη για νέους έρωτες



Το ξέρατε ότι η Πέμπτη είναι η τέλεια μέρα για σεξ; Ότι η Τετάρτη είναι η ιδανική μέρα για να βρείτε τον έρωτα της ζωής σας; Αν όχι, τότε υπάρχει λόγος να μάθετε τι ακριβώς αποκαλύπτει μια νέα μελέτη για τα μυστικά κάθε μέρας της εβδομάδας.



Η Τετάρτη λοιπόν είναι η τέλεια μέρα αν ψάχνετε τον έρωτα: είναι ιδανική για το πρώτο ραντεβού, όπως δηλώνει περισσότερο από το 40 % των 8.000 ερωτηθέντων. Αν πάει καλά, μπορείτε να πάρετε μια ανάσα μέχρι το επόμενο ραντεβού που θα είναι πιθανότατα την Παρασκευή. Και αν στο δεύτερο ραντεβού ‘’στραβώσει’’ το πράγμα, μπορείτε να κανονίσετε να βγείτε με τους φίλους σας το Σαββατοκύριακο και να μην αναγκαστείτε να περάσετε τις επόμενες μέρες μόνοι στο σπίτι, κλαίγοντας για το κακό που σας βρήκε.



Μπορείτε επίσης να ζητήσετε αύξηση: Οι διευθυντές είναι πιο δεκτικοί στα αιτήματα για μισθολογικές αυξήσεις την Τετάρτη, όπως αποκάλυψε μια έρευνα που έγινε με τη συμμετοχή 1.500 Βρετανών.



Την Πέμπτη πάλι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να ξεκινήσετε τη μέρα σας με σεξ: Τα φυσικά επίπεδα της κορτιζόλης, τα οποία διεγείρουν τις ορμόνες του σεξ, βρίσκονται στο ζενίθ τους. Βάλτε λοιπόν το ξυπνητήρι σας νωρίτερα από τις άλλες μέρες για να έχετε το χρόνο να κάνετε σεξ με το έτερον σας ήμισυ νωρίς το πρωί, οπότε και τα επίπεδα των ορμονών του σεξ, της τεστοστερόνης στους άνδρες και των οιστρογόνων στις γυναίκες, είναι έως και πέντε φορές υψηλότερα.



Όλοι οι άνδρες βλέπουν πορνό και δεν είναι κακό



Όλοι οι άνδρες βλέπουν πορνό αλλά αυτό δεν επηρεάζει τις σεξουαλικές τους συνήθειες ή τις σχέσεις τους με τις γυναίκες. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε ένας Καναδός ερευνητής μετά από εμπεριστατωμένη μελέτη που κράτησε δύο ολόκληρα χρόνια.



Όπως δήλωσε ο Simon Louis Lajeunesse από το Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ η έρευνά του ανατρέπει τις θεωρίες που θέλουν τους λάτρεις του πορνό να αναζητούν στην πραγματική ζωή αυτό που βλέπουν στα βίντεο και αυτή η εμμονή να οδηγεί τελικά στη σεξουαλική κακοποίηση ή την υποτίμηση των γυναικών.



«Θα ήταν σα να λέμε ότι οι διαφημίσεις της βότκας οδηγούν στον αλκοολισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κοινωνιολόγος.



Η πλειοψηφία των ανδρών αρέσκεται να βλέπει ‘’ακατάλληλες’’ ταινίες για να ικανοποιήσει ‘’περιθωριακές φαντασιώσεις’’ σύμφωνα με την έρευνά του και θα ήταν άδικο να δεχτούμε ότι αυτή η συνήθεια οδηγεί σε εγκληματική συμπεριφορά.



Οι επιθετικοί άνδρες δεν προσέχουν τι τους λέει μια γυναίκα όταν τη φλερτάρουν



Ο μέσος άνδρας έχει εξαιρετική μνήμη για το αν μια γυναίκα δείχνει ενδιαφέρον ή γέρνει προς την απόρριψη, ειδικά όταν αυτή είναι ελκυστική, ντυμένη προκλητικά και σέξι, αποκαλύπτει μια νέα μελέτη.



Ωστόσο οι άνδρες που χαρακτηρίζουν τον εαυτό τους επιθετικό στο φλερτ, επισημαίνουν οι ερευνητές, παρουσιάζουν χειρότερη μνήμη για τις κουβέντες που χρησιμοποιούν οι γυναίκες όταν ανταποκρίνονται ή απορρίπτουν το φλερτ τους.



«Όταν ένας άνδρας δε θυμάται καλά το βαθμό σεξουαλικού ενδιαφέροντος μιας γυναίκας, αυτό απλά θα μπορούσε να τον οδηγήσει σε κακή εκτίμηση της κατάστασης και να απογοητευτεί όταν εκείνη δεν ανταποκριθεί όπως περίμενε», δήλωσε η επικεφαλής της μελέτης, Teresa Treat.



«Αντίθετα οι άνδρες που αναφέρουν ότι είχαν στη ζωή τους πολλές σοβαρές σχέσεις εμφανίζουν καλύτερη μνήμη για το σεξουαλικό ενδιαφέρον των γυναικών και τις λέξεις που χρησιμοποιούν όταν τους απορρίπτουν. Αυτό υποδηλώνει ότι το να δίνουμε σημασία στα συναισθήματα του συντρόφου μας και να θυμόμαστε τις κουβέντες του μπορεί να παίζει ρόλο στην έναρξη και στη διατήρηση μιας σοβαρής ερωτικής σχέσης», πρόσθεσε η Treat.

Δεν υπάρχουν σχόλια: