Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

"O Ινδός που ζει χωρίς τροφή, είναι φάρσα!", λέει ο Ιατρικός Σύλλογος Ινδίας

Η περίπτωση του 82χρονου Ινδού Prahlad Jani ή Mataji, ο οποίος υποστηρίζει ότι ζει χωρίς φαγητό και νερό από το 1940, είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον των ανθρώπων σε ολόκληρο τον πλανήτη πριν από ενάμιση μήνα!


Μία ομάδα ινδών γιατρών από το νοσοκομείο Sterling, τον είχαν απομονώσει τότε για 15 ημέρες και αφού τον υπέβαλλαν σε δεκάδες ιατρικές εξετάσεις, ανακοίνωσαν ότι πράγματι ο ισχυρισμός του πως δεν τρώει και δεν πίνει τίποτα, είναι αληθινός ( "Τι έδειξαν οι ιατρικές εξετάσεις του Ινδού")!



To Ιατρικό Συμβούλιο της Ινδίας, κάνει λόγο για "φάρσα"

To Ιατρικό Συμβούλιο της Ινδίας (MCI) όμως, έχει εντελώς διαφορετική άποψη! Με μια σκληρή ανακοίνωση καταφέρεται εναντίον της ιατρικής ομάδας που παρακολούθησε τον Ινδό, κατηγορώντας τους γιατρούς για "συμμετοχή σε φάρσα"!

Σύμφωνα με το MCI "η διαδικασία που ακολουθήθηκε από τους γιατρούς ήταν λάθος. Το αξιοσημείωτο είναι ότι ακριβώς η ίδια ομάδα γιατρών, είχε ξαναπαρακολουθήσει τον Prahlad Jani και πριν από μερικά χρόνια, στο ίδιο νοσοκομείο. Οπως και τώρα , έτσι και τότε μετά το τέλος του 15νθημέρου, έτρεξαν αμέσως να κάνουν δηλώσεις στα Μέσα Ενημέρωσης, επιβεβαιώνοντας τους ισχυρισμούς του yogi".

Κλείνοντας την ανακοίνωσή τους, τονίζουν για πολλοστή φορά ότι είναι εντελώς ανέφικτο να ζήσει ένας ανθρώπινος οργανισμός χωρίς νερό και τροφή!



Τι έλεγαν οι ίδιοι γιατροί το 2003 για την περίπτωση του 80χρονου!

Ψάχνοντας στο internet, επιβεβαιώσαμε πολύ σύντομα τους ισχυρισμούς του Ιατρικού Συμβουλίου, ως προς το γεγονός ότι ο Prahlad Jani, είχε ξανανοσηλευτεί στο νοσοκομείο Sterling! Το Νοέμβριο του 2003, η ίδια ομάδα γιατρών, είχε πράγματι παρακολουθήσει τον yogi για 10 ημέρες.

Η διαδικασία που είχε ακολουθηθεί τότε, ήταν η ίδια με αυτήν που εφαρμόστηκε πριν από ένα μήνα, ενώ οι ανακοινώσεις των γιατρών κατέληγαν και πάλι στο ίδιο συμπέρασμα: δεν μπορούσαν να εξηγήσουν πώς είναι δυνατόν ο Jani να ζει χωρίς λήψη τροφής και νερού! Αναλυτική αναφορά είχε γίνει τότε και από το BBC και από το CNN.



Tι απαντάει το νοσοκομείο Sterling

Το νοσοκομείο από την πλευρά του, δεν σχολιάζει τα όσα του καταλογίζει το Ιατρικό Συμβούλιο της Ινδίας, αλλά παραπέμπει στην επίσημη αναφορά για την περίπτωση του Jani, που είναι ήδη αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Sterling και τονίζει ότι όλες οι ανακοινώσεις τους συνοδεύονται από τις αντίστοιχες ιατρικές εξετάσεις!

Το βίντεο που ακολουθεί είναι από ντοκιμαντέρ του Discovery, το οποίο περιλαμβάνει πλάνα από την 10ήμερη παραμονή του Ινδού στο νοσοκομείο Sterling τον Νοέμβριο του 2003, καθώς και δηλώσεις των γιατρών του!

Δεν υπάρχουν σχόλια: