Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

L'Ordre, Jean-Daniel Pollet (1973 )

Σπιναλόγκα 1973: αληθινές εικόνες που σοκάρουν! Ένα βίντεο που ίσως ΔΕΝ αντέχετε να δείτε!Η Σπιναλόγκα βρίσκεται αυτές τις ημέρες στο επίκεντρο των συζητήσεων και του ενδιαφέροντος, λόγω του νέο σίριαλ με τον τίτλο "Νησί" που καθήλωσε από την πρωτη ημέρα προβολής του, τους τηλεθεατές.


Η αληθινή ιστορία του Νησιού της Σπιναλόγκας, έχει αποτελέσει στο παρελθόν αντικείμενο μελέτης για ιστορικούς, συγγραφείς & σκηνοθέτες.

Το pyles.tv, σας παρουσιάζει σήμερα ένα συγκλονιστικό απόσπασμα από το ντοκιμαντερ "L'Ordre" ("Η Τάξη") , που γύρισε το 1973 ο Ζαν Ντανιέλ Πολέ , μιλώντας με τους πραγματικούς πρωταγωνιστές.

Στο δελτίο τύπου της εποχής, διαβάζουμε:

"Η Τάξη", σε σκηνοθεσία Ζαν Ντανιέλ Πολέ, και μουσική του Γιάννη Μαρκόπουλου, είναι η αποκάλυψη της ένοχης συνείδησης των "υγιών" ανθρώπων που είχαν κλείσει τους λεπρούς στο κρητικό νησάκι Σπιναλόγκα. Μιλάει με τρόπο που συγκλονίζει ένας λεπρός, με το όνομα Ρεμουντάκης".

Το pyles.tv σας προειδοποιεί ότι τόσο οι εικόνες, όσο -κυρίως!- τα λόγια αυτού του ανθρώπου είναι σκληρά και μπορεί να σας σοκάρουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια: