Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Το βίντεο ντοκουμέντο με το σκάνδαλο στην FIFA!

Στη δημοσιότητα δόθηκε το βίντεο ντοκουμέντο για το σκάνδαλο με παράγοντες της FIFA για ανάληψη των επόμενων μουντιάλ. Η είδηση είχε σκάσει σαν βόμβα την προηγούμενη βδομάδα...




Δημοσιογράφοι των «Sunday Times», που παρίσταναν ποδοσφαιρικούς παράγοντες σε συμπόσιο Αμερικανικών εταιρειών, κατέγραψαν τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής Ένωσης Δυτικής Αφρικής να τους ζητά 500.000 λίρες για να ψηφίσει υπέρ της Αμερικανικής υποψηφιότητας για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 και του 2022!



Το σκάνδαλο που βγήκε στην δημοσιότητα την προηγούμενη εβδομάδα εξετάζεται ήδη από την FIFA.





Οι καταγγελίες δεν αφορούν μόνο τον Αφρικανό πρόεδρο, Αμος Ανταμού, αλλά και τον πρόεδρο της συνομοσπονδίας της Ωκεανίας!

«Η FIFA παρακολουθεί στενά τη διαδικασία και ήδη έχουμε ζητήσει όλες τις πληροφορίες και το σχετικό υλικό που αφορούν στην υπόθεση. Η FIFA θα εξετάσει άμεσα το υλικό και θα αποφασίσει για τις επόμενες κινήσεις», αναφέρει η ανακοίνωση της FIFA.

Όπως αποκαλύπτεται, ο Αμος Ανταμού, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής από τη Νιγηρία, ζήτησε από τους δυο ρεπόρτερ 800.000 δολάρια, με την πρόφαση κατασκευής γηπέδων με πλαστικό χορτάρι.

Όταν δε ρωτήθηκε αν η κίνηση αυτή μπορεί να επηρεάσει την ψήφο του, ήταν αφοπλιστικός: «Προφανώς. Για να θέλετε να... επενδύσετε σε κάτι τέτοιο, σημαίνει ότι χρειάζεστε την ψήφο μου».

Από την άλλη, ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας της Ωκεανίας, Ρέιναλντ Τέμαρι, ζήτησε από τους δύο δημοσιογράφους το ποσό του 1,5 εκατομμυρίου λιρών για τη χρηματοδότηση μιας ποδοσφαιρικής ακαδημίας.

Στην ψηφοφορία που θα αναδείξει τις διοργανώτριες χώρες του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 και 2022 μετέχουν 24 ομοσπονδίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: