Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Cyber Sex: Έρευνα σοκ για τους Έλληνες !

Είμαστε συνδεδεμένοι με το ροζ διαδίκτυο, αναζητούμε τον παρτενέρ μας σε ιστοσελίδες γνωριμιών, μοιραζόμαστε τις φαντασιώσεις μας μέσα σε private chat rooms και ικανοποιούμε τις σεξουαλικές ορμές μας μπροστά στην άψυχη οθόνη.




Κάποτε, οι Ελληνες και οι Ελληνίδες φημίζονταν για την ερωτική ζωή τους και τις ζηλευτές επιδόσεις τους στο σεξ! Ωστόσο, στις μέρες μας η κατάσταση μοιάζει να έχει αλλάξει δραματικά, αφού ολοένα και περισσότεροι αντικαθιστούν την ανθρώπινη σεξουαλική επαφή με τον… υπολογιστή και δείχνουν να προτιμούν την εικονική από την αληθινή ζωή! Ο νέος «παράδεισος» του σεξ είναι ηλεκτρονικός και ακούει στο όνομα cyber sex!



Ακρως σοκαριστικά είναι τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας της Εταιρείας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας για το διαδικτυακό σεξ, στην οποία συμμετείχαν συνολικά 1.600 άτομα (800 άνδρες και 800 γυναίκες) ηλικίας από 18 έως 65 ετών.



Σύμφωνα με την έρευνα, οκτώ στους δέκα άνδρες και επτά στις δέκα γυναίκες επισκέπτονται διαδικτυακούς χώρους με σεξουαλικό περιεχόμενο, ενώ ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι περισσότεροι από έξι στους δέκα των ερωτηθέντων δεν διστάζουν να παραδεχθούν πως χρησιμοποιούν το Internet για να κάνουν ερωτικές γνωριμίες, χωρίς να τους ενδιαφέρει η προοπτική μιας σταθερής σχέσης.



Τα στοιχεία της έρευνας είναι πρωτοφανή, καθώς φανερώνουν πως η μισή και πλέον Ελλάδα είναι συνδεδεμένη με το ροζ Διαδίκτυο. Αναζητούν τον ιδανικό ή την ιδανική παρτενέρ σε ιστοσελίδες γνωριμιών, μοιράζονται τις τολμηρές φαντασιώσεις τους μέσα σε private chat rooms και ικανοποιούν τις σεξουαλικές ορέξεις τους μπροστά σε άψυχες οθόνες ηλεκτρονικών υπολογιστών.



Ουσιαστικά, πρόκειται για μια ολόκληρη κοινωνία που έχει εγκαταλείψει τις πραγματικές απολαύσεις της ζωής για χάρη του Intternet, το οποίο θεωρεί… παράδεισο του σεξ! Εύκολος δρόμος Οι τακτικοί επισκέπτες διαδικτυακών χώρων με σεξουαλικό περιεχόμενο γνωρίζουν καλά πως με το πάτημα ενός πλήκτρου μπορούν να εισέλθουν σε έναν ηλεκτρονικό κόσμο έτοιμο να τους προσφέρει στο πιάτο τον τέλειο ερωτικό σύντροφο! Αλλωστε, η εικονική ηδονή προσφέρεται εύκολα, γρήγορα και ανέξοδα!



Σελίδες κοινωνικής δικτύωσης που παρέχουν τη δυνατότητα άμεσης οπτικής επικοινωνίας με άγνωστους «φίλους», chat rooms που κατακλύζονται από άνδρες και γυναίκες που αναζητούν ερωτικές περιπέτειες, web cams που παίζουν τον ρόλο της… κλειδαρότρυπας προς άφθονο οφθαλμόλουτρο προσωπικών στιγμών, ηλεκτρονικές αγγελίες για ερωτικές γνωριμίες και ροζ sites με σκληρό πορνογραφικό υλικό, που άλλοτε προσφέρεται δωρεάν και άλλοτε απαιτεί τον αριθμό της πιστωτικής κάρτας του επισκέπτη, είναι μόνο μερικές από τις «καυτές» επιλογές όσων… ψάχνονται ηλεκτρονικά!



«Η πλειονότητα των ατόμων που επισκέπτονται διαδικτυακούς χώρους για θέματα σχετικά με το σεξ ενδιαφέρονται να προχωρήσουν σε περιστασιακές γνωριμίες χωρίς δεσμεύσεις, ενώ δεν αναζητούν μια μόνιμη και σταθερή σχέση» δηλώνει στην «Espresso της Κυριακής» η ψυχοθεραπεύτρια-θεραπεύτρια σεξουαλικών διαταραχών και υπεύθυνη της ΕΜΑΣ Ελεάνα Ελευθερίου και συμπληρώνει:



«Πολλοί χρήστες του Internet δοκιμάζουν το cyber sex από περιέργεια, απλώς για μια νέα εμπειρία. Στη συνέχεια όμως, ένα μεγάλο ποσοστό από αυτούς το επαναλαμβάνει». Και οι παντρεμένοι έχουν PC Αν και η πλειονότητα των εθισμένων στο διαδικτυακό σεξ είναι άτομα νεαρής ηλικίας, ωστόσο δεν λείπουν και οι δεσμευμένοι! «Ενα μεγάλο κομμάτι της νέας γενιάς έλκεται από την ευκολία του Διαδικτύου και ζει εικονικά την ερωτική διάσταση. Οι περισσότεροι εθισμένοι στο cyber sex είναι νεαρά άτομα, ηλικίας από 18 έως 34 ετών, που είναι πιο εξοικειωμένα με το Internet και δεν το φοβούνται. Πρόκειται για ανθρώπους που μεγαλώνουν και το πληκτρολόγιο γίνεται προέκταση του χεριού τους! Παρ’ όλα αυτά, δεν λείπουν και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία που διατηρούν φυσιολογικές σχέσεις. Ορισμένοι από αυτούς το θεωρούν σαν ένα είδος απιστίας, ενώ κάποιοι άλλοι πιστεύουν ότι βοηθά στη βελτίωση της ερωτικής ζωής τους αλλά και γενικότερα στη σχέση με τον σύντροφό τους! Προσωπικά δεν νομίζω ότι ο εθισμός στο διαδικτυακό σεξ μπορεί να οδηγήσει σε ισορροπημένες ανθρώπινες υπάρξεις» λέει στην «Espresso της Κυριακής» ο δρ Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης.



Η κυρία Ελευθερίου προσθέτει: «Τα ποσοστά των παντρεμένων που κάνουν cyber sex είναι μεγάλα. Αυτό συμβαίνει γιατί μέσα από το Διαδίκτυο μπορούν να καλύψουν παράνομες επιθυμίες που, αν τις πραγματοποιούσαν κανονικά, θα μπορούσαν να διαλύσουν ακόμη και τη σχέση τους. Κάποιοι από τους δεσμευμένους που καταφεύγουν στη λύση του cyber sex δεν είναι ικανοποιημένοι από τη σεξουαλική ζωή τους και με τον τρόπο αυτόν καλύπτουν τα όποια κενά έχουν».



Πως το... κάνουν



Οι περισσότεροι που δοκιμάζουν και... ξαναδοκιμάζουν το cyber sex χάνουν την επαφή με την πραγματικότητα και εθίζονται σε εικονικές συνευρέσεις. Συγκεκριμένα, μπαίνουν σε sites όπου μπορούν να βρουν άτομα που ψάχνουν «καυτές συζητήσεις» και αρχίζουν την αναζήτηση! Στη συνέχεια, δίνουν τη διεύθυνση του mail τους, συνδέουν την κάμερα στον υπολογιστή τους και αρχίζουν να μοιράζονται τις προσωπικές τους στιγμές ζωντανά! Με λίγα λόγια, ο ένας χρήστης προσπαθεί να ικανοποιήσει τον άλλον μέσα από μια κάμερα!



Τι μας είπαν χρήστες του internet



Σερφάρουν φανατικά και περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους μπροστά σε οθόνες ηλεκτρονικών υπολογιστών. Η «Espresso της Κυριακής» συνάντησε χρήστες του Διαδικτύου και έμαθε τα πάντα για το cyber sex από πρώτο χέρι! Κάποιοι μας μιλούν για τις προσωπικές ιστορίες τους, ενώ κάποιοι άλλοι μας εξιστορούν τα όσα τους έχουν διηγηθεί στενά τους πρόσωπα.



«Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που ασχολούνται με το cyber sex και μάλιστα οι περισσότεροι δεν είναι πιτσιρικάδες αλλά άτομα ακόμη και πάνω από σαράντα ετών. Εχει συμβεί περιστατικό να πιάσουν πελάτη ηλικίας σαράντα ετών να αυνανίζεται μπροστά από την κάμερα μέσα σε Internet cafe! Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι ασχολούνται με την… εικονική ηδονή πολύ περισσότερο από τους πιτσιρικάδες» λέει στην «Espresso της Κυριακής».



«Προσωπικά δεν έχω δοκιμάσει ποτέ να κάνω cyber sex, γιατί μέχρι τώρα δεν έχω χρειαστεί κάτι τέτοιο. Πάντως, στο Facebook έχει τύχει να μου κάνουν καμάκι και να μου στέλνουν… περίεργες φωτογραφίες. Στο Internet μπορείς να δεις τα πάντα, ακόμη και πιτσιρίκια ηλικίας δεκαπέντε και δεκάξι ετών που ανεβάζουν γυμνές φωτογραφίες τους και αναζητούν… περιπέτειες».



«Εχω φίλους που μου έχουν πει ότι έχουν γνωρίσει γυναίκες μέσα από το Internet και τις έχουν δει να κάνουν διάφορα… παιχνίδια μπροστά από την κάμερα του υπολογιστή. Θα μου άρεσε και εμένα να δω, αλλά μέχρι στιγμής δεν μου έχει τύχει».



«Είναι κοινό μυστικό πως πολλά άτομα είναι κολλημένα με τους υπολογιστές και κάνουν συχνά cyber sex. Οι περισσότεροι δεν είναι πιτσιρίκια αλλά μεγαλύτερα σε ηλικία άτομα από τριάντα μέχρι και σαράντα ετών. Μπαίνουν σε συγκεκριμένες σελίδες, αρχίζουν να μιλάνε με ένα άλλο άτομο και καταλήγουν να κάνουν… τα δικά τους μπροστά από κάμερες».





Επτά στις δέκα Ελληνίδες μπαίνουν σε ροζ ιστοσελίδες. «Κάποιος μοναχικός άνθρωπος που εθίζεται στο cyber sex ενδέχεται να φτάσει στο σημείο και να πει ότι… δεν έχω ανάγκη κανέναν, κάνω σεξ μόνος μου»!



Σύμφωνα με την έρευνα της Εταιρείας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας, ο πιο συχνός τόπος χρήσης του Internet είναι το σπίτι με ποσοστό 42% και ακολουθεί ο εργασιακός χώρος με ποσοστό 35%. Στην ερώτηση «έχετε κάνει σχέση μέσα από το Διαδίκτυο;» το 57% των συμμετασχόντων απάντησε αρνητικά και το 43% θετικά. Δηλαδή, πάνω από τέσσερα στα δέκα άτομα έχουν γίνει ζευγάρι με ανθρώπους που ερωτεύτηκαν και αντίκρισαν για πρώτη φορά μέσα από την οθόνη του υπολογιστή τους.



Και αν το παραπάνω νούμερο προκαλεί εντύπωση, στο ερώτημα «κάνετε ερωτικές γνωριμίες μέσα από το Internet;» τα ποσοστά υπέρ των θετικών απαντήσεων ξεπερνούν κατά πολύ τα μισά, δείχνοντας ότι οι περισσότεροι από τους Ελληνες και τις Ελληνίδες που σερφάρουν στο Διαδίκτυο αναζητούν τη γρήγορη και εύκολη απόλαυση και όχι τις σταθερές σχέσεις. Τα ποσοστά όμως εκτινάσσονται ακόμα περισσότερο στο ερώτημα «επισκέπτεστε χώρους με σεξουαλικό περιεχόμενο;». Παρ’ ότι το 81% του ανδρικού πληθυσμού απάντησε θετικά, αυτό που προκαλεί τη μεγαλύτερη εντύπωση είναι το ποσοστό των γυναικών.



Και αυτό γιατί σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας το 73% που ερωτήθηκαν απάντησαν ότι συχνά εισέρχονται σε... πονηρές ιστοσελίδες, κάτι το οποίο πριν από μερικό καιρό ήταν αποκλειστικό προνόμιο των ανδρών. Οι επιστήμονες θεωρούν πως ολοένα και περισσότεροι χρήστες επιλέγουν τη διαδικτυακή επικοινωνία και επαφή γιατί μέσω του Internet μπορούν να υποδύονται ρόλους χωρίς να κινδυνεύουν να κριθούν από τον περίγυρό τους, ενώ μπορούν να εκφράσουν και τις πιο ακραίες φαντασιώσεις τους. Οσον αφορά τώρα τα «πλεονεκτήματα» που προσφέρει και τις παγίδες που κρύβει το cyber sex, ο πρόεδρος της ΕΜΑΣ δρ Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης αναφέρει:



«Στην εικονική ζωή όλα μοιάζουν ιδανικά, γίνονται γρήγορα και χωρίς καμία επώδυνη επιπλοκή, όπως συχνά συμβαίνει με τις αληθινές σχέσεις. Οι χρήστες μπορούν να εξιδανικεύουν τον εαυτό τους, το σώμα τους και τις ικανότητές τους χωρίς τον κίνδυνο της αμφισβήτησης. Επιπλέον, ο καθένας μπορεί να βρει εύκολα τον παρτενέρ που ψάχνει, αφού έχει τη δυνατότητα να βλέπει φωτογραφίες, να έχει επικοινωνία και στο τέλος να επιλέγει αυτό που του ταιριάζει. Το μέσο δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να εκφράσουν ακραίες μορφές του χαρακτήρα τους. Ομως, κάποιος μοναχικός άνθρωπος που εθίζεται στο cyber sex ενδέχεται να φτάσει στο σημείο και να πει ότι… δεν έχω ανάγκη κανέναν, κάνω σεξ μόνος μου με το πληκτρολόγιο! Ετσι, ουσιαστικά σωματοποιεί την εικονική πραγματικότητα και γίνεται ένας αυνανιστής»!



Το παραδοσιακό φλερτ, όπως λένε οι ειδικοί, έχει μεταφερθεί και αυτό στα sites και στα chat rooms. «Δυστυχώς, το φλερτ σαν τρόπος επικοινωνίας τείνει να εκλείψει. Μέσα από το Διαδίκτυο όλα γίνονται πιο εύκολα και φυσικά ανέξοδα. Είναι χαρακτηριστικό πως ο χρήστης που βιάζεται να ικανοποιήσει τη σεξουαλική επιθυμία του μπορεί ακόμη και να παρακάμψει το κομμάτι της επικοινωνίας και απλώς να δηλώσει τι ακριβώς θέλει και τι ψάχνει χωρίς να χάνει χρόνο» μας αναφέρει η κ. Ελευθερίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: