Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Μία έκρηξη αφιερωμένη στον Αντώνη Τρίτση

http://files.capital.gr/photodb/5184.jpgΧρειάσθηκαν 14 δευτερόλεπτα το πρωί της Κυριακής για να κατεδαφισθεί το κτίριο του ΝΑΤ που βρισκόταν «μια ανάσα» από την Ομόνοια... στη συμβολή των οδών Βερανζέρου και Μενάνδρου. Ο δήμαρχος Αθήνας (και εκ νέου υποψήφιος) Νικήτας Κακλαμάνης μίλησε για δικαίωση «τριών χρόνων προσπάθειας» (μιας και οι κατεδαφίσεις κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας για δημιουργία ανοικτών χώρων αποτελούσαν βασική προεκλογική του δέσμευση το 2006) και την αφιέρωσε στον Αντώνη Τρίτση, ο οποίος την είχε πρώτος οραματισθεί από την δεκαετία του ΄80.




Η ελεγχόμενη έκρηξη, με εκρηκτικά που «έφτασαν» από την Αμερική, όπως σας ενημέρωσε εγκαίρως το Capital.gr, ήταν «απολύτως επιτυχημένη» και, κατά την πλατεία Κοτζιά, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των ξένων μέσων ενημέρωσης επειδή κάτι τέτοιο επιχειρείται για πρώτη φορά σε πυκνοκατοικημένη περιοχή.



Η νέα δέσμευση είναι πως στο χώρο του πρώην κτηρίου θα φτιαχτεί πλατεία η οποία θα ενωθεί με την Ομόνοια με πεζόδρομο, ενώ ολόκληρη αυτή η περιοχή «θα αναπλαστεί» - αφού προηγουμένως «θα έχει καθαρίσει από λαθρομετανάστες και κακοποιά στοιχεία που την έχουν μετατρέψει σε γκέτο».



Ο υποψήφιος, πάντως, για τον δήμο (με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της «Δημ.Αριστεράς») Γιώργος Καμίνης κατήγγειλε την διαδικασία της κατεδάφισης ως παράνομη και επικίνδυνη.http://files.capital.gr/images/2010-09/katedaf.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια: