Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Αποκλειστική νοσοκόμα άφησε "φυτό" τον ασθενή της

Αποκλειστική νοσοκόμα άφησε "φυτό" τον ασθενή τηςΜια αποκλειστική νοσοκόμα, «πιάστηκε» από κρυφή κάμερα να αφήνει «φυτό» τον ασθενή της καθώς του έκλεισε καταλάθος τα μηχανήματα που τον κρατούσαν στη ζωή.




Ο τετραπληγικός Jamie Merret, που είχε μείνει παράλυτος από το λαιμό και κάτω έπειτα από τροχαίο, είχε εγκαταστήσει μια κρυφή κάμερα στο δωμάτιο του, ώστε να είναι σίγουρος για την ασφάλεια του. Και απ΄ότι φαίνεται προνόησε σωστά καθώς μετά από μόλις λίγες μέρες, η κρυφή κάμερα «τσάκωσε» την νοσοκόμα, να κλείνει τον αναπνευστήρατου 37χρονου.



Το βίντεο, δείχνει καθαρά την αποκλειστική Violetta Aylward,να προσπαθεί να δει πως λειτουργεί το μηχάνημα κάνοντας διάφορες δοκιμές. Κάποια στιγμή προφανώς το απενεργοποιεί εν αγνοία της, με αποτέλεσμα ν΄αρχίσει ν΄ακούγεται ένας δυνατός θόρυβος που προειδοποιεί ότι η συσκευή τέθηκε εκτός λειτουργίας.



Ο 37χρονος τετραπληγικός, καταλαβαίνοντας τι έχει συμβεί φαίνεται από το βίντεο να ανοιγοκλείνει το στόματου. Πρόκειται για ένα συμφωνημένο σινιάλο με το οποίο δηλώνει ότι βρίσκεται σε κίνδυνο. Η νοσοκόμα, καταλαβαίνοντας τι έχει κάνει προσπαθεί να τον επαναφέρει στη ζωή αλλά μάταια, ώσπου στο σημείο σπεύδει μετά από 21 λεπτά ένας γιατρός, καταφέρνοντας τελικά να του σώσει τη ζωή.



Ωστόσο, τα 21 αυτά λεπτά κατά τα οποία ο JamieEmerett έμεινε χωρίς οξυγόνο είχαν ως αποτέλεσμα να του προκληθεί μόνιμη εγκεφαλική βλάβη. Όπως καταγγέλλει η αδερφή του, το μοιραίο λάθος της νοσοκόμας τον έκανε τελείως φυτό αφού πριν απ΄αυτό ο αδερφός της μπορούσε τουλάχιστον να κινεί την αναπηρική του καρέκλα και να μιλά με τη βοήθεια υπολογιστή.

Η νοσοκόμα έχει απομακρυνθεί από τη δουλειά της, ενώ το περιστατικό διερευνάται από το Συμβούλιο Νοσηλευτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: