Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Ασθενής πέταξε από το ασθενοφόρο

Ασθενής «εκτοξεύτηκε» από το ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο Σερρών, ύστερα από καραμπόλα! Το τροχαίο ατύχημα, από το οποίο ευτυχώς δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές, συνέβη στην περιφερειακή οδό των Σερρών, στο ύψος της διασταύρωσης του Νεοχωρίου, όταν ο οδηγός του ασθενοφόρου παραβίασε ερυθρό σηματοδότη και συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με διερχόμενο αυτοκίνητο. Κατόπιν, το ασθενοφόρο πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με άλλα τρία οχήματα που κατευθύνονταν προς τη Θεσσαλονίκη.




Η σύγκρουση ήταν σφοδρότατη, με αποτέλεσμα ο άτυχος ασθενής να πεταχτεί έξω από το όχημα και να τραυματιστεί ελαφρά, ενώ παράλληλα τραυματίστηκαν τόσο ο οδηγός του ασθενοφόρου όσο και ο γιατρός που επέβαινε σε αυτό. Οδηγοί διερχόμενων αυτοκινήτων που είδαν το συμβάν ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ, ασθενοφόρο του οποίου έφτασε άμεσα στο σημείο και ανέλαβε τη διακομιδή των τριών τραυματιών στο νοσοκομείο Σερρών. Κανείς άλλος από τους επιβαίνοντες στα οχήματα που ενεπλάκησαν στην καραμπόλα δεν τραυματίστηκε.



Ωστόσο, το περιστατικό έχει προκαλέσει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία, αφού, όπως επισημαίνουν, ο άτυχος ασθενής που μεταφερόταν στο νοσοκομείο θα μπορούσε να είχε βρει τραγικό θάνατο από καθαρή απροσεξία. Επίσης, οι πολίτες διερωτώνται κατά πόσο ασφαλείς μπορούν να είναι οι ίδιοι ή οι άνθρωποί τους αν τύχει να μεταφερθούν με ασθενοφόρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: