Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Παίζει μόνη της

Στην ομοσπονδία της Γαλλίας, αλλά μόνο στο τμήμα του γυναικείου ποδοσφαίρου, έχουν αρχίσει να αποκτούν θηλυκό μυαλό και γούστο.






Αντίθετα με τους συναδέλφους τους από τον τομέα των εθνικών ανδρών, οι οποίοι κάνουν τα πάντα για να μην συγχωρεθεί σε κανέναν το παγκόσμιο αμάρτημα των «μπλε» στη Νότιο Αφρική, οι «ροζ» τμηματάρχες αισθάνονται άκρως περήφανοι για το δικό τους. Επέλεξαν να υποπέσουν στην θανάσιμη αμαρτία της λαγνείας και «αθωώνονται» γιατί ο σκοπός τους αγιάζει τα μέσα.



Παρά το γεγονός, λοιπόν, ότι η γυναικεία εθνική ομάδα αποτελεί στη νέα χιλιετία μια από τις σταθερές ευρωπαϊκές δυνάμεις, δεν επαναπαύονται στις δάφνες τους. Αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν με πονηριά την επιτυχία της πρόκρισης του συγκροτήματος στο παγκόσμιο Κύπελλο του 2011 που θα λάβει χώρα στη Γερμανία και να την χρησιμοποιήσουν ως «δόλωμα» για να προσελκύσουν περισσότερες εκπροσώπους του ασθενούς φύλου στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Και επειδή η μπάλα είναι η στρογγυλή θεά, μια τέτοια -της πασαρέλας-επέλεξαν για πρέσβειρά τους.







Η Αντριάνα Σκλεναρίκοβα-Καρεμπέ είναι το κεντρικό πρόσωπο της καμπάνιας οι «γυναίκες στο ποδόσφαιρο», η οποία συν τις άλλοις περιλαμβάνει και πέντε διαφημιστικά βίντεο, με την Σλοβάκα ντίβα να κάνει το άθλημα μόδα, αφού παρουσιάζεται σε αυτά ως διαιτητής, ως ποδοσφαιριστής, ως εθελοντής, ως διοικητικό στέλεχος.



Το ποδόσφαιρο στην γυναικεία του διάσταση -και η λέξη μπάλα, άλλωστε, είναι γένους θηλυκού- παίρνει σάρκα και οστά μέσα από εκείνες (σ.σ. τις διαστάσεις) του δίμετρου κορμιού της 39χρονης, η οποία πέρα από τη συζυγική σχέση που έχει μαζί του -ως γνωστό είναι παντρεμένη με τον Γάλλο παγκόσμιο πρωταθλητή Κριστιάν Καρεμπέ-… το παίζει το τόπι και η ίδια κάποιες Κυριακές. «Παρέα με την αδελφή μου και τους φίλους της» όπως εξομολογείται στο επίσημο σάιτ της διαφημιστικής εκστρατείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: