Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

ΣΤΟ ΠΑΙΔΩΝ ΓΙΑ ΙΝΤΕΡΝΕΤ


Share Σε συνεργασία με τον ΟΤΕ η Β' παιδιατρική κλινική του πανεπιστημίου Αθηνών ξεκινά ειδικό πρόγραμμα , με σκοπό τον περιορισμό της κατάχρησης του διαδικτύου. Ο Οργανισμός συνεργάζεται στενά με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας η οποία απευθύνεται σε παιδιά 10 - 18 ετών.








Στέλιος Μπαμιατζής



Δημοσιεύτηκε: Οκτώβριος 05 2010 19:59 Ενημερώθηκε: Οκτώβριος 05 2010 19:59





Τη συνεργασία του με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β' Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων "Π. & Α. Κυριακού", επεκτείνει ο ΟΤΕ. Ο στόχος είναι η υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης του κοινού, αλλά κυρίως, των παιδιών, των εφήβων και των γονέων τους, για την ασφαλή και υπεύθυνη χρήση του διαδικτύου.



Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η συνεργασία του ΟΤΕ με την Μ.Ε.Υ.καλύπτει όλο το φάσμα των δράσεων, που πραγματοποιεί η Μ.Ε.Υ. για την ενημέρωση-εκπαίδευση παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών, σε θέματα ασφαλούς, υπεύθυνης και με μέτρο χρήσης του διαδικτύου.



Μεταξύ άλλων προβλέπεται η επίσκεψη επιστημονικών συνεργατών της Μ.Ε.Υ. σε περισσότερα από 120 σχολεία σε Αθήνα και περιφέρεια, για δύο χρόνια, και η ενημέρωση 20.000 μαθητών σε θέματα ασφαλούς διαδικτύου, η διοργάνωση ημερίδων σε 20 δήμους σε όλη την Ελλάδα, η διοργάνωση σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς.



Ο ΟΤΕ συνεργάζεται ήδη, από το 2009, με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.), υποστηρίζοντας τη λειτουργία της Γραμμής Βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ 800 11 800 15 του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου. Η γραμμή στελεχώνεται από εξειδικευμένους παιδοψυχολόγους σε θέματα χρήσης-κατάχρησης διαδικτύου και λειτουργεί χωρίς χρέωση για αστικές και υπεραστικές κλήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: