Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Έπρεπε κύριε να είχατε προνοήσει το εγκεφαλικό σας

Το απίστευτο περιστατικό συμβαίνει στην Ανάβυσσο. Ο ταχυδρόμος συνταξιοδοτήθηκε με αποτέλεσμα οι συντάξεις των δικαιούχων να έχουν μπλοκάρει στα ΕΛΤΑ Αναβύσσου.






Ο Πρόδρομος Στεφανίδης, 95 χρονών σήμερα, είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση ύστερα από εγκεφαλικό επεισόδιο και βρίσκεται σε μικρό ιδιωτικό θεραπευτήριο.

Η σύνταξή του εδώ και 2 μήνες είναι στο ταχυδρομείο της Αναβύσσου και τα παιδιά με την ανήμπορη σύζυγό του έχουν μπει σε έναν τεράστιο γραφειοκρατικό κυκεώνα.



Στην αρχή τους ζητήθηκε πιστοποιητικό από το θεραπευτήριο που να βεβαιώνει ότι όντως δεν είναι σε θέση να πάει αυτοπροσώπως στο ταχυδρομείο να παραλάβει τη σύνταξή του. Μετά όμως δεν τους κάλυπτε γιατί το θεραπευτήριο ήταν ιδιωτικό, ενώ παράλληλα χρειαζόταν και το γνήσιο της υπογραφής του συνταξιούχου (κάτι το οποίο δεν μπορεί να γίνει αφού ο άνθρωπος είναι σε αφασία) . Στη συνέχεια τα παιδιά με την μητέρα πήγαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και υπέγραψαν όλοι υπεύθυνη δήλωση να παραλαμβάνει τη σύνταξη για λογαριασμό του πατέρα ο γιος της οικογένειας. Ούτε αυτό τους κάλυψε. Στο τέλος ύστερα από μια σειρά εγγράφων που συγκέντρωσε η οικογένεια, τα ΕΛΤΑ τους απάντησαν ότι ο Πρόδρομος Στεφανίδης έπρεπε να είναι προνοήσει και να είχε υπογράψει πληρεξούσιο!!!



Με άλλα λόγια, να είχε προνοήσει το εγκεφαλικό του!!!





«Στην Ελλάδα που πληρώνει εκατοντάδες συντάξεις σε πεθαμένους εδώ και δεκαετίες ανθρώπους, στην Ελλάδα που δεν χορηγεί επιδόματα σε ανήμπορους και ανάπηρους ανθρώπους γιατί δεν έχουν και δε θέλουν να δώσουν τα γνωστά «φακελάκια» στις επιτροπές αξιολόγησης, στην Ελλάδα που δεν μπορεί (άκουσον!! άκουσον!!!) να παρέχει ένα δημόσιο αξιοπρεπές ίδρυμα που να φιλοξενεί με σεβασμό και αξιοπρέπεια περιπτώσεις σαν αυτή του 95χρονου πατέρα μου, Πρόδρομου Στεφανίδη, αυτή η Ελλάδα και αυτοί που την διοικούν καθημερινά πλέον μας απογοητεύουν» λέει χαρακτηριστικά στο newsbomb.gr, η Δέσποινα, κόρη του συνταξιούχου.



Το newsbomb.gr επικοινώνησε με τα ΕΛΤΑ και με τον διευθυντή Διοίκησης και Επικοινωνίας, Γιώργο Βλασσόπουλο ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα στο ρεπορτάζ.



«Το κατάστημα της Αναβύσσου κάλεσε τον γιο του Πρόδρομου Στεφανίδη για να του δώσει την σύνταξη του μηνός, θέλοντας και εμείς με τη σειρά μας να δείξουμε το κοινωνικό και ευαίσθητο πρόσωπό μας. Όμως ο περιπτώσεις άνοιας είναι δύσκολες και πολύπλοκες και χρειάζεται συγκεκριμένο τυπικό να ακολουθηθεί, προκειμένου να είμαστε όλοι εξασφαλισμένοι», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βλασσόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: