Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Εθελοντές για τα πειράματα των δανειστών μας!...

Οποιος δεν έχει βιώσει τον εφιάλτη της ανεργίας, μπορεί και να μην κατανοεί τι σημαίνει απελπισία και πού μπορεί να οδηγήσει τον άνθρωπο. Δεν υπάρχει χειρότερο συναίσθημα από αυτό της...


καταρράκωσης της αξιοπρέπειας και της υπερηφάνειας ενός εργαζόμενου και ειδικά ενός οικογενειάρχη.

Πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα ο κυνισμός, από χαμογελαστούς ναρκισσευόμενους, άπειρους και σε πολλές περιπτώσεις ανίκανους πολιτικούς, που θεωρούν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους απλώς πιόνια, εθελοντές για τα πειράματα των δανειστών μας. Η εξουσία, αν όχι για όλους, σίγουρα για τους περισσότερους, δεν ήταν τίποτε περισσότερο από μια απολαυστική ηδονή.

Μας εκβίασαν με το δίλημμα Μνημόνιο ή χρεωκοπία. Αποδείχτηκε πως το συγκεκριμένο Μνημόνιο ήταν η ταχύτερη οδός για αυτό το οποίο έπρεπε να αποφύγουμε. Είναι τρομερό, ένα χρόνο μετά την ανάληψη της ευθύνης διακυβέρνησης του τόπου, να ........παίρνουν συνεχώς εισπρακτικά φορολογικά μέτρα, τα οποία φέρνουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Λιγότερα έσοδα για το κράτος, συρρίκνωση του εισοδήματος των νοικοκυριών, ασφυξία μέχρι θανάτου στην αγορά, δραματική εκτόξευση της πραγματικής ανεργίας.

Η οικοδομή, η κινητήριος δύναμη της ελληνικής οικονομίας, έχει καταρρεύσει ενώ ο τουρισμός συρρικνώνεται 10% κάθε χρόνο. Στα πρώτα μέτρα για να τονωθεί η αγορά έβαλαν μπρος, πριν από ένα χρόνο, ένα κοινοτικό πρόγραμμα, το οποίο βάφτισαν πράσινο και περιλάμβανε επιδοτήσεις για αλλαγές κλιματιστικών, αντικατάσταση κουφωμάτων με σύγχρονα αλουμινίου και μονωτικά επιχρίσματα στα σπίτια. Όλο όμως το ποσό πήγε για τα εισαγόμενα κλιματιστικά βουλιάζοντας τον κλάδο του αλουμινίου και των χρωμάτων, που είναι εγχώριοι βιομηχανικοί τομείς με αξιόλογα, σε διεθνή σύγκριση, προϊόντα. Ενισχύσαμε την οικονομία της Ιαπωνίας και θάψαμε της Ελλάδας! Μεγάλο κατόρθωμα. Δεν ξέρω τι θα συμβεί στις περιφερειακές εκλογές.

Αυτός ο χειμώνας θα είναι πολύ θερμός. Η χιονοστιβάδα της οργής άρχισε να μεγαλώνει επικίνδυνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: