Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Σάλος με εκπομπή παιδοφιλίας στη Γερμανία

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Γερμανία τηλεοπτική εκπομπή με θέμα την παιδεραστία. Ο σάλος γύρω από την υπόθεση είναι μεγάλος καθώς παρουσιάστρια της εκπομπής είναι η Στέφανι Γκούτεμμπεργκ, σύζυγος του Γερμανού υπουργού Άμυνας και δισέγγονη του πρώτου καγκελάριου της Γερμανικής Αυτοκρατορίας.




Στην αμφιλεγόμενη εκπομπή, που είχε ως στόχο την αποκάλυψη επίδοξων παιδεραστών, μια δημοσιογράφος παρίστανε την 13χρονη έφηβη η οποία συνομιλεί μέσω Ίντερνετ με άντρες που αρέσκονται σε ερωτικές περιπτύξεις με ανήλικες.



Όταν όμως ένας από τους στόχους, ο 61χρονος διευθυντής ενός κέντρου νεότητας, εξαφανίστηκε μετά την έκθεση του στον αέρα ως υπόπτου για παιδεραστία άρχισε η σκληρή κριτική. Η οικογένεια του εκφράζει φόβους ότι ο 61χρονος μπορεί να έβαλε τέλος στη ζωή του.



Η 33χρονη Στέφανι Γκούτεμπεργκ, που ηγείται στη Γερμανία της εκστρατείας κατά των παιδεραστών απέφυγε να σχολιάσει την εξαφάνιση. Σε παλιότερες δηλώσεις της, η Γκούντεμπεργκ είχε υπερασπιστεί την εκπομπή υποστηρίζοντας πως σημασία έχει το μήνυμα που περνάει ενώ τόνισε πως «δεν καταλαβαίνει την τάση να προστατεύουμε τους δράστες έναντι των θυμάτων».



Ωστόσο, η υπουργός Δικαιοσύνης της Γερμανίας υποστήριξε ότι η εκπομπή παραβιάζει τους νόμους. Την ανησυχία της για το σόου εξέφρασε και η αστυνομία καθώς θεωρούν ότι προσελκύει επίδοξους παιδεραστές.



Η υπόθεση λαμβάνει και πολιτικές διαστάσεις καθώς, ο σύζυγος της Γκούτενμπεργκ και υπουργός Άμυνας της χώρας , είναι ιδιαίτερα προσφιλής στο λαό και ενδέχεται να αναλάβει την καγκελαρία στις περιφερειακές εκλογές τον ερχόμενο Μάρτιο.



newsbomb.gr





Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Σάλος με εκπομπή παιδοφιλίας στη Γερμανία http://24wro.blogspot.com/2010/10/blog-post_4403.html#ixzz12yVxS5Xw

Δεν υπάρχουν σχόλια: