Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Κούνημα των γοφών και γυναικεία γονιμότητα!

Όλοι μας γοητευόμαστε από ένα γυναικείο κορμί που κουνάει τους γοφούς του όταν περνάει από μπροστά μας. Αυτό όμως μεταφράζεται απαραίτητα σε ερωτικό κάλεσμα;


Από τη εποχή της Μέριλιν μέχρι την...

κυριαρχία των supermodels, το κούνημα των γοφών έχει επικρατήσει στις προτιμήσεις των αντρών, αυξάνοντας τη… λίμπιντο. Οι επιστήμονες έχουν καταφέρει να αποκωδικοποιήσουν τα μυστικά του γυναικείου περπατήματος και σύμφωνα με μία τελευταία έρευνα, οι… κουνιστοί γοφοί δεν «επιθυμούν» απαραίτητα να εντυπωσιάσουν το αντίθετο φύλο.



Ένα σέξι περπάτημα δεν υπονοεί πάντα ότι η γυναίκα είναι έτοιμη για όλα. Στην πραγματικότητα η νέα μελέτη αναφέρει ότι ο τρόπος που περπατάει μια γυναίκα αλλάζει ανάλογα με τον κύκλο της περιόδου της. Περιέργως, το περπάτημα αυτό γίνεται όλο και πιο προκλητικό τις ημέρες που είναι λιγότερο γόνιμη κι ορεξάτη.Οπότε το περπάτημα μιας γυναίκας είναι απλά ένα τέχνασμα για να διώξει τους ανεπιθύμητους και να καλέσει τους κατάλληλους. Αν μοστράρει έντονα τον εαυτό της και τις καμπύλες της όταν είναι σε ωορρηξία, τότε κινδυνεύει να μείνει έγκυος από κάποιον μη επιθυμητό. Η Meghan Provost του Πανεπιστημίου Queen’s του Οντάριο υποστηρίζει ότι έτσι οι γυναίκες αναπτύσσουν ένα διαφορετικό κώδικα, ο οποίος μπερδεύει τους άντρες σχετικά με τις ορέξεις τους.



Σύμφωνα με προηγούμενες μελέτες, οι διαστάσεις των γοφών και της μέσης παίζουν μεγάλο ρόλο στο ερωτικό παιχνίδι και στην αντικειμενική γοητεία μιας γυναίκας. Η τέλεια αναλογία είναι η λεπτή μέση και η λίγο ανοιχτή λεκάνη. Ιδανική πχ. θα ήταν μια γυναίκα με μέση 65 εκατοστά και γοφούς 85 με 90 εκατοστά. Άλλες έρευνες ωστόσο υποστηρίζουν ότι δεν είναι τόσο απλό όσο μια μαθηματική πράξη. Η Dr Provost και η ομάδα της έντυσαν με ειδικά κοστούμια κάποιες εθελόντριες, έτσι ώστε να μπορούν να καταγράψουν στον υπολογιστή την ακριβή κίνηση των γοφών τους. Επίσης, μάζεψαν δείγμα από το σάλιο τους για να αναλύσουν το επίπεδο της γονιμότητας στο οποίο βρίσκονταν τη δεδομένη περίοδο.



Τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:

Εκείνες που βρίσκονταν σε ωορρηξία διέγραφαν μικρότερες κινήσεις με τους γοφούς τους και τα γόνατα τους ήταν σε κοντινή απόσταση το ένα με το άλλο. Ύστερα, 40 άντρες έπρεπε να δουν τα βιντεάκια με το περπάτημα των γυναικών αυτών και να βαθμολογήσουν τη σεξουαλικότητα της κάθε μιας. Παραδόξως, αυτές που πήραν την υψηλότερη βαθμολογία ήταν οι λογότερο γόνιμες. Η Dr Provost εξεπλάγην με τα αποτελέσματα της έρευνάς της και επανέλαβε το πείραμα αυτό με άλλα δύο γκρουπ αντρών. Κατά ένα περίεργο τρόπο το άλλο γκρουπ έδωσε αντίθετες απαντήσεις, προτιμώντας εκείνες που βρίσκονταν σε γόνιμη φάση.Οι στριπτιζέζ π.χ. κερδίζουν περισσότερα tips όταν βρίσκονται στη γόνιμη τους περίοδο. Βέβαια αυτό δε σημαίνει κάτι απαραίτητα γιατί οι άντρες γοητεύονται από τις εκφράσεις των προσώπων τους και τη μυρωδιά τους, παρά από το κούνημα των γοφών τους.



Αυτό που υποδεικνύει η έρευνα της Dr Provost είναι ότι το γυναικείο φύλλο έχει ένα γερό όπλο στα χέρια του, ή μάλλον… στους γοφούς του. Μια γυναίκα μπορεί να διαφημίσει τη σεξουαλικότητα και τη γονιμότητα της μόνο σε αυτούς που την ενδιαφέρουν και να στείλει λανθασμένα σημάδια στους ανεπιθύμητους

Δεν υπάρχουν σχόλια: