Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Ορθόδοξο μοναστήρι «άντρο» κακοποίησης ανηλίκων

Πέντε κορίτσια που ζούσαν στην εστία του μοναστηριού του Σβιάτο-Μπογκολιούμπσκι, στην επαρχία Βλαντίμιρ της Ρωσίας, κατήγγειλαν ότι οι καθηγήτριές τους, τις κακοποιούσαν.




Ανάμεσα σε πέντε κορίτσια βρίσκονται και τρεις ανήλικες. Τα παιδιά δεν άντεξαν την κακοποίηση και απευθύνθηκαν, στις αρχές Οκτωβρίου, στην αστυνομία, ζητώντας προστασία. «Οι καταγγελίες των παιδιών επιβεβαιώθηκαν», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Λουκίν, εκπρόσωπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα.



Τα παιδιά που ζούσαν στο μοναστήρι κακοποιούνταν από τις καθηγήτριές τους, μεταξύ άλλων υποβάλλονταν σε στέρηση τροφής, χτυπήματα με ζώνη και ανάγνωση προσευχών έως τις 2 το πρωί, όπως προέκυψε από την έρευνα που έγινε.



Οι μαθήτριες κατήγγειλαν επίσης ότι εργάζονταν στους αγρούς από τις 3 το πρωί ως τις 10 το βράδυ και δήλωσαν ότι πολλές φορές τις έβαζαν να κοιμούνται με τις αγελάδες.



Το γραφείο του εκπροσώπου για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Ρωσία προχώρησε σε «λεπτομερή επιβεβαίωση» των καταγγελιών, ενώ μία από τις καθηγήτριες, η Νατάλια Γιακόβλεβα, κατέθεσε για την υπόθεση.



Η επιτροπή έρευνας της ρωσικής εισαγγελίας επιβεβαιώνει επίσης τις πληροφορίες για τις κακοποιήσεις των παιδιών στο μοναστήρι, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της εισαγγελίας Βλαντίμιρ Μαρκίν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο RIA-Novosti.



Περίπου 2.000 παιδιά έχασαν τη ζωή τους πέρυσι στη Ρωσία από κακοποίηση, ενώ 106.000 παιδιά έπεσαν θύματα βιαιοπραγιών, σύμφωνα με τον Ρώσο εκπρόσωπο για τα δικαιώματα των παιδιών Πάβελ Αστακόφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: