Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Αρχαία και ναρκωτικά σε σπίτι δημοσιου υπαλληλου

Για αρχαία αντικείμενα αξίας, από την οθωμανική και βυζαντινή εποχή, αλλά και για ποσότητες ναρκωτικών που εντοπίστηκαν στην κατοικία...




συνελήφθη το απόγευμα της Τρίτης 34χρονος υπάλληλος του δήμου Νέας Περάμου.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Αρχαιοκαπηλίας πραγματοποίησαν εκτεταμένες έρευνες στο σπίτι του 34χρονου δημοτικού υπαλλήλου, καθώς είχαν πληροφορίες για κάποιο πρόσωπο που είχε στην κατοχή του αρχαία αντικείμενα στα Μέγαρα.

Από τις κατ’ οίκον έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο προαύλιο και σε παρακείμενο οικόπεδο δεκάδες αντικείμενα και τμήματα αντικειμένων που, σύμφωνα με την Αστυνομία, εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων και της πολιτιστικής κληρονομιάς, ενώ χρονολογούνται στους κλασικούς βυζαντινούς και οθωμανικούς χρόνους.

Ακόμη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επτά νάιλον συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 650 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, άλλη μία νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα της ίδιας ουσίας, σπόροι υδροπονικής κάνναβης, μία ζυγαριά ακριβείας, 1.500 ευρώ, καθώς και υποπολυβόλο Τόμσον με γεμιστήρα, πέντε ξιφολόγχες, 58 φυσίγγια, 37 κροτίδες και ανιχνευτές μετάλλων με δίσκο.

Ο δράστης πέρασε το απόγευμα της Τετάρτης το κατώφλι του εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: