Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Επιχείρηση Σφυροκόπημα

Σφυροκόπημα" στους παιδεραστές. Αυτή ήταν η κωδική ονομασία της επιχείρησης που στήθηκε από την ΕΛΑΣ, από το αρμόδιο τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που είχε ως στόχο τη σύλληψη χρηστών του διαδικτύου οι οποίοι διακινούν αρχεία παιδικής πορνογραφίας.




Η επιχείρηση απέδωσε αποτελέσματα καθώς σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος 177 ατόμων, ενώ συνελήφθησαν 18 άτομα, 16 Ελληνες και 2 αλλοδαποί.



Η έρευνα της ΕΛΑΣ ήταν μόνο ένα κομμάτι της συνολικής επιχείρησης από πολλές αστυνομίες του κόσμου. Αποτέλεσε τμήμα παγκόσμιας επιχείρησης στο διαδίκτυο για την πάταξη της παιδικής πορνογραφίας.



Τα στοιχεία όμως πρέπει να προβληματίσουν καθώς από τα συνολικά 144.285 μοναδικά ίχνη παγκόσμιων χρηστών, τα 361 αντιστοιχούσαν σε Έλληνες παιδόφιλους, γεγονός το οποίο δείχνει πως και στη χώρα μας δυστυχώς υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι με τις εν λόγω ορέξεις.



Η Αστυνομία κατόρθωσε να ταυτοποιήσει 177 χρήστες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία. Οι συγκεκριμένοι φέρονται να διακινούσαν φωτογραφίες και βίντεο με ιδιαίτερα σκληρο υλικό παιδικής πορνογραφίας, με βρέφη μόλις μερικών μηνών και παιδιά το πολύ εννέα ετών.



Στα βίντεο υπάρχει και σεξουαλικός βασανισμός των παιδιών με εικόνες τρομακτικά σοκαριστικές καθώς καρφώνουν βελόνες από σύριγγες στα γεννητικά όργανα ενός μικρού κοριτσιού, ηλικίες από 8-9 μηνών έως και 9 χρόνων.



Από τις μέχρι τώρα έρευνες, κατασχέθηκαν 308 σκληροί δίσκοι, τριάντα εννέα 39 φορητοί Η/Υ και πλήθος ψηφιακών δίσκων CD-DVD συνολικής χωρητικότητας 211.000 GB Επίσης, διαπιστώθηκε κατά την διενέργεια των ερευνών ότι ορισμένοι από τους εμπλεκόμενους χρήστες είχαν ενεργοποιήσει πρόγραμμα ανταλλαγής αρχείων (P2P) και κατέβαζαν υλικό παιδικής πορνογραφίας από παιδόφιλους σε διάφορα μέρη του πλανήτη.



Στην περιοχή της Αττικής πραγματοποιήθηκαν 72 κατ’ οίκον έρευνες ενώ εντυπωσιακό είναι το εύρημα πως σε σχεδόν όλες τις πόλεις της Ελλάδος ανακαλύφθηκαν διακινητές παιδικής πορνογραφίας.



Ενδεικτικά αναφέρουμε την Κρήτη, τη Κέρκυρα, την Πάτρα, το Αίγιο, την Καλαμάτα, την Λάρισα, το Κιλκίς, την Κομοτηνή, την Καρδίτσα, τα Τρίκαλα, τη Μυτιλήνη, τα Ιωάννινα, την Κω, την Πάρο και την Ρόδο και ο κατάλογος δεν έχει τέλος. Ελάχισατ μέρη της Ελλάδας λείπουν από την λίστα αυτή, πραγματικά της ντροπής.



Όσο για το ποιοί ήταν οι άνθρωποι αυτοί, παρατηρείται πληθώρα επαγγελμάτων και κοινωνικών τάξεων. Από επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες μέχρι εκπαιδευτικό, σκηνοθέτη, σκιτσογράφο και απόστρατο πιλότο της πολεμικής αεροπορίας.



Δύο από τους κατηγορούμενους έχουν απασχολήσει για ασέλγεια ανηλίκων. Ένας επιχειρηματίας κατηγορούμενους είχε σε ιδιόκτητο ακίνητο δίπλα από το σπίτι του νοικιάσει χώρους για φροντιστήριο και παιδότοπο. Κάποιος άλλος, 52χρονος ελεύθερος επαγγελματίας, είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για αποπλάνηση ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση, είχε στον υπολογιστή του αποθηκευμένα και ταξινομημένα τα προφίλ 650 κοριτσιών μέσω του Hi5.



Σε μία έρευνα οικίας κατηγορουμένου, προσέγγισε τους αστυνομικούς μια ηλικιωμένη γυναίκα και ρώτησε ποιον ψάχνουν.



Όταν οι αστυνομικοί της είπαν ποιον, η γυναίκας τους είπε "αυτός που ερευνάτε έχει ασελγήσει στην εγγονή μου" και όταν ρωτήθηκε αν έχουν υποβάλλει μήνυση, τους απάντησε πως όχι γιατί τους εκβίαζε, κατέθεσαν όμως μήνυση τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: