Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ Σ.Ε.Γ.Ε.Σ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

cebaceb1cf80cebdceb9cf83cebcceb11 ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ Σ.Ε.Γ.Ε.Σ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

Αγαπητοί συνάδελφοι:



Στον πρώτο μήνα εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου στα Καταστήματα του Κλάδου, το σωματείο μας έγινε αποδέκτης διαμαρτυριών από δεκάδες Συναδέλφους απ’ όλη την Κορινθία, αποτέλεσμα των αρνητικών επιπτώσεων (μείωση τζίρου) από την εφαρμογή του μέτρου.



Μείωση πελατείας

Καθημερινή μείωση του τζίρου

Δυσκολία στην πληρωμή υποχρεώσεων

Δυσκολία στην διατήρηση των θέσεων εργασίας

Αντικειμενικές δυσκολίες εφαρμογής του νόμου σε καταστήματα που βρίσκονται σε ημιώροφους που δεν έχουν εξωτερικό χώρο, σε πατάρια που δεν μπορεί να ελεγχθεί αν κάποιος καπνίζει ή όχι ή ότι άλλο σχετικό έχει πέσει στην αντίληψή σας.

Δυστροπία των πελατών να εφαρμόσουν το νόμο και αδυναμία να έρθετε σε αντιπαράθεση μαζί τους μια και τους έχετε άμεση ανάγκη.



Το Σωματείο μας μετά την αλλαγή στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ξεκίνησε διάλογο με το Υπουργείο Υγείας αναζητώντας συναινετική λύση. Παρά τις διαβεβαιώσεις που λάβαμε για θετική επίλυση του προβλήματος, υπήρξε αναδίπλωση και αλλαγή στάσης του Υπουργείου, προφανώς με «άνωθεν» εντολή και συνηγορία των γνωστών δογματικών κύκλων του Υπουργείου.



Το Σ.Ε.Γ.Ε.Σ. μετά την εμμονή της κυβέρνησης να οδηγήσει τα καταστήματα μας σε «κλείσιμο», με τεράστιες επιπτώσεις στην οικονομία και στην απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας ΣΥΓΚΑΛΕΙ στα Γραφεία του στην Κόρινθο την Δευτέρα 17/10/2010 και ώρα 14.00 ΕΚΤΑΚΤΟ Διοικητικό Συμβούλιο με την ολομέλεια των Μελών του για να καθορίσουν από κοινού την στάση μας,



- για την αναστολή της εφαρμογής του αντικαπνιστικού Νόμου μέχρι την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση.

- να καλέσει τα Μέλη του μετά την εκπνοή του χρόνου (17/10/10) να επαναφέρουν τα σταχτοδοχεία στα καταστήματα του Κλάδου και να αποφασιστεί η κλιμάκωση των αντιδράσεων.



Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε συμπληρωματική διευκρίνιση.



Για το Σ.Ε.Γ.Ε.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: