Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Επιστροφή στο κάπνισμα



Share Έτοιμοι να καταστρατηγήσουν το νόμο περί απαγόρευσης του τσιγάρου οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων. Από την Κυριακή τοποθετούν τασάκια σε τραπέζια εντός μπαρ και εστιατορίων. Επικαλούνται κάθετη πτώση στους τζίρο





Με τασάκια στα τραπέζια εντός και εκτός καταστήματος, προειδοποίησαν ότι είναι έτοιμοι να αντισταθούν στη δραματική μείωση του τζίρου τους οι μαγαζάτορες, ενώ σε ραδιοφωνικό σταθμό ανέφεραν ότι το μέτρο αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από αυτή την Κυριακή.



Οι εστιάτορες επικαλούνται ότι μετά την εφαρμογή του νόμου που απαγορεύει το κάπνισμα, ο κόσμος που επισκέπτεται τα μαγαζιά τους είναι ελάχιστος και ο τζίρος από το Σεπτέμβριο έπεσε κατακόρυφα. Οπότε και από την Κυριακή, στις 17 Οκτωβρίου, τα τασάκια για τους καπνιστές θα κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους σε όλα τα μαγαζιά ψυχαγωγίας.



«Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην χρονική περίοδο που πάει να εφαρμοστεί ο αντικαπνιστικός νόμος. Σε μια περίοδο που οι τζίροι των μαγαζιών έχουν αγγίξει και έχουν ξεπεράσει το 50%, δεν μπορεί να σε υποχρεώσει κανένας να εφαρμόσεις έναν αντικαπνιστικό νόμο, ο οποίος με δεδομένα τα στοιχεία που έχουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είχε μείωση του τζίρου 25%. Αν στα 50 προσθέσουμε και τα 25 έχουμε τελειώσει» ανέφερε χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Γιάννης Τσάκος.



Ο ίδιος συμπλήρωσε: «Θα βάλουμε τα τασάκια σε όλα τα τραπέζια. Ξέρουμε ότι μπορούν να μας κλείσουν, ούτως ή άλλως θα κλείσουμε γι’ αυτό θέλουμε να τους δώσουμε τα κλειδιά να πληρώνουν τα ενοίκια, τη ΔΕΗ, το ΦΠΑ, τους δήμους, τα πάντα. Να δούμε και τι θα κάνουν με τους 400.000 εργαζομένους στο χώρο εστίασης. Από τη Δευτέρα εδώ είμαστε και περιμένουμε να έρθουν να τους δώσουμε τα κλειδιά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: