Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Συνάντηση κατασκόπων εν πλω

Share Δημοσιεύεται στην Washington Post και αφορά την πλέον απόρρητη συνάντηση στελεχών από το χώρο των υπηρεσιών κατασκοπίας και αντικατασκοπίας. Θα γίνει εν πλω τον Νοέμβριο στην Καραϊβική και θα αφορά αποκλειστικά Αμερικανούς νυν και πρώην κατασκόπουςοποίοι θα συμμετάσχουν σε κρουαζιέρα…εργασίας με εξωτικό προορισμό.




Περίπου 100 πρώην στελέχη μυστικών υπηρεσιών, μεταξύ αυτών και ένας πρώην επικεφαλής του κλιμακίου της CIA στη Ρουμανία, αναμένεται να επιβιβαστούν σε πλοίο για την αποκαλούμενη «Κρουαζιέρα των κατασκόπων» στην Καραϊβική, στις 13 Νοεμβρίου.



Για διάστημα μιας εβδομάδας, κατάσκοποι και κάθε είδους πράκτορες και ειδικοί αναλυτές θα συζητήσουν θέματα, που άπτονται της τρομοκρατίας καθώς και ζητήματα ασφάλειας των ΗΠΑ.



Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, μεταξύ των συμμετεχόντων θα είναι οι πρώην διευθυντές της CIA, Michael Hayden και Peter Brooks, ο Porter Gross, πρώην μέλος του αμερικανικού Κογκρέσου, καθώς και ο πρώην επικεφαλής της CIA σε Μάλι, Ρουμανία, Ισραήλ και Βέλγιο, Andre Le Gallo, ειδικός στη διαχείριση πληροφοριών αντικατασκοπείας και ειδικών επιχειρήσεων.



Ο πρώην αξιωματικός της CIA, Bart Bechtel, ο οποίος συντονίζει το ταξίδι, δήλωσε ότι η συγκεκριμένη κρουαζιέρα προσελκύει πρώην κατασκόπους, στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό της CIA, του FBI και της NSA, αλλά και συγγραφείς αστυνομικών βιβλίων και δημοσιογράφους.



Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά το κόστος, ανά άτομο, κυμαίνεται μεταξύ 1.000 - 4.000 δολάρια

Δεν υπάρχουν σχόλια: