Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Νέα έρευνα για τον καρκίνο μαστού

Το διοξείδιο του άνθρακα αποτελεί τον εχθρό της γυναίκας, καθώς όπως αποδεικνύει έρευνα από την Αμερική, το μολυσμένο περιβάλλον συνδέεται με τον καρκίνου του μαστού...


Η ατμοσφαιρική μόλυνση συνδέεται άμεσα με τον καρκίνο του μαστού, σύμφωνα με μια νέα έρευνα του,

Επιστήμονες του Πανεπιστημίου Μαγκίλ (McGill) και του Πανεπιστημίου του Μοντρεάλ συνέκριναν τις περιπτώσεις γυναικών με καρκίνο του στήθους με τους χάρτες της περιβαλλοντικής κατάστασης των περιοχών του Μοντρεάλ.

«Βρήκαμε συνάφεια μεταξύ μετα-εμμηνοπαυτικού καρκίνου στήθους με την έκθεση σε υψηλές ποσότητες διοξειδίου άνθρακος, που αποτελεί το κυριότερο συστατικό της μολυσμένης ατμόσφαιρας» δήλωσε ο δρ. Mark Goldberg, ερευνητής στο Κέντρο Υγείας του Μαγκίλ.

Όπως χαρακτηριστικά λέει «Για να το πούμε αλλιώς, βρήκαμε πως οι γυναίκες που ζούσαν σε περιοχές με μεγάλη ατμοσφαιρική ρύπανση ανέπτυξαν καρκίνο του στήθους σε διπλάσιο ποσοστό από εκείνες που ζούσαν σε καθαρό περιβάλλον».

Αν και οι ερευνητές δεν μπορούν να πουν με βεβαιότητα πως η ατμοσφαιρική μόλυνση είναι η κύρια αιτία για τον καρκίνο του στήθους, ωστόσο τονίζουν ότι τα αποτελέσματα της παραπάνω έρευνας χρήζουν περαιτέρω προσοχής από την επιστημονική κοινότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: