Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Ληστεία πίσω από το έγκληµα στη Μύκονο

Η ληστεία ήταν, σύµφωνα µε εκτίµηση της Αστυνοµίας, το κίνητρο δολοφονίας του 73χρονου µυκονιάτη επιχειρηµατία Δηµήτρη Ζουγανέλη...


Μάλιστα, εκτιµάται, ότι ο δράστης ήταν γνωστός του θύµατος και είχε ξαναµπεί στο σπίτι του, στο Γλυφάδι Μυκόνου.



Από το σπίτι του θύµατος έχει αφαι ρεθεί ένα χρηµατοκιβώτιο µε άγνωστο περιεχόµενο, ενώ µε τη βοήθεια της οικογένειας Ζουγανέλη θα ερευνηθεί αν λείπουν και άλλα αντικείµενα αξίας.



Οπως προκύπτει από την έως τώρα έρευνα,..



ο δράστης ή οι δράστες γνώριζαν πολύ καλά τους χώρους του σπιτιού, αλ λά και τα µέτρα ασφαλείας που υπήρχαν: δεν υπάρχουν ίχνη παραβίασης, µε χειρουργική ακρίβεια έχει αποσυνδεθεί και αφαιρεθεί το σύστηµα καταγραφής από τις κάµερες ασφαλείας που υπήρχαν στη µονοκατοικία του επιχειρηµατία, ενώ µε τά τη δολοφονία ο δράστης ασφάλισε προσεκτικά το σπίτι, κλείδωσε και πήρε µαζί του τα κλειδιά.



Κοµβική για την εξέλιξη της έρευνας η Αστυνοµία θεωρεί την αναµενόµενη κατάθεση της νεαρής γυναίκας από την Πολωνία µε την οποία το θύµα φέρεται ότι σχετιζόταν τα τελευταία δύο χρόνια.



Η γυναίκα δεν βρισκόταν τις προηγούµε νες ηµέρες στη Μύκονο, αλλά ενδεχοµέ νως να είναι σε θέση να µιλήσει για πρόσωπα που ίσως σχετίζονται µε την υπόθεση. Οι αστυνοµικές αρχές έχουν σχηµατίσει µια πρώτη εικόνα για τις συνθήκες της δολοφονίας ,τόσο από την έρευνα στο σπίτι αλλά και την αυτοψία του ιατροδικαστή κ. Νίκου Καρακούκη που µετέβη χθες στη Μύκονο. Η νεκροτοµή αναµένε ται να γίνει σήµερα και θα δώσει σαφείς λεπτοµέρειες για τον χρόνο της δολοφο νίας, το µέσο που χρησιµοποιήθηκε, αλλά και τον τρόπο που έδρασε ο δράστης.



Η αρχική εκτίµηση του ιατροδικαστή είναι ότι χτυπήθηκε µε ξύλο, πέτρα ή σφυ ρί. «Εφερε µια βαρύτατη κάκωση στο πί σω µέρος του κεφαλιού και άλλα µικρότε ρα δορυφορικά τραύµατα που είχαν γίνει από γυαλιά», είπε χαρακτηριστικά.



Η άγρια δολοφονία, σύµφωνα µε τις εκτιµήσεις, έγινε προχθές λίγες ώρες πριν βρεθεί το πτώµα του επιχειρηµατία. Η δολοφονία αποκαλύφθηκε όταν η οικιακή βοηθός ,πήγε προχθές στις 5.30 το απόγευ µα στο σπίτι στην περιοχή Κάβο Γλυφάδι κοντά στον Ορνό. Το σπίτι ήταν κλειδω µένο, χτύπησε το κουδούνι αλλά δεν πή ρε καµία απάντηση . Οι κηλίδες αίµατος που διαπίστωσε ότι υπήρχαν στη βεράντα ήταν το πρώτο σηµάδι. Εντροµη, ειδοποίησε µια στενή συγγενή του θύµατος και πήγαν µαζί στο σπίτι .



Το σενάριο

Ο επιχειρηµατίας φαίνεται ότι δέχθηκε τα πρώτα χτυπήµατα ενώ βρισκόταν στη βεράντα του σπιτιού. Στη συνέχεια ο δράστης τον έσυρε µέσα στο σπίτι σε ένα από τα υπνοδωµάτια, όπου βρέθηκε. Δεν αποκλείεται τα πρώτα χτυπήµατα µε γροθιές να έγιναν µε σκοπό να υποδείξει σε ποιο σηµείο του σπιτιού του είχε το χρηµατο κιβώτιο ή άλλα αντικείµενα άξιας που ενδιέφεραν τους δράστες.



Η άγρια δολοφονία του 73χρονου προκάλεσε σοκ στην κοινωνία της Μυκόνου, αφού ο Δηµήτρης Ζουγανέλης ήταν ένας από τους πιο γνωστούς Μυκονιάτες. Ηταν άνθρωπος χαµηλών τόνων που ουδέποτε είχε προκαλέσει. Για χρόνια είχε ασχολη θεί µε τον τουρισµό µε αµιγώς τουριστικές επιχειρήσεις, είχε ένα ξενοδοχείο και ένα γραφείο γενικού τουρισµού. Από τις επιχειρήσεις είχε αποσυρθεί σταδιακά τα δε καπέντε τελευταία χρόνια και ζούσε ήρε µη ζωή στο σπίτι του κοντά στον Ορνό, κάνοντας ταξίδια στο εξωτερικό συχνά. Από καµία µαρτυρία ή πληροφορία δεν προέκυπταν ενδείξεις για περίεργη εµπλοκή, συναλλαγές ή άλλες προσωπικές και οικονοµικές διαφορές. Αλλωστε, για αρκετούς µυκονιάτες ήταν «ένας δάσκαλος στον το µέα του τουρισµού».



Ο Δηµήτρης – Μίµης – Ζουγανέλης καταγόταν από µια από τις µεγαλύτερες επι χειρηµατικές οικογένειες της Μυκόνου.



«Ηταν ένας ανεξάρτητος, ευγενικός άνθρωπος», λέει στα «ΝΕΑ» συγγενικό του πρόσωπο και προσθέτει: «Αρχοντας στη συµπεριφορά του. Η οικογένεια ήταν εύ πορη και ο πατέρας τους που είχε πρωτο ποριακές ιδέες τούς εµψύχωσε, τον ίδιο και τον αδελφό του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: