Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Ξεκινά το μεγάλο παιχνίδι στον τομέα των τηλεπικοινωνιών

Ελεύθερες διαπραγματεύσεων βρίσκει τις Forthnet και Hol ο μηδενισμός του δανεισμού της Wind και το περίσσευμα ρευστότητας 130 εκ. Ευρώ που της προσφέρουν οι νέοι ιδιοκτήτες και πρώην ομολογιούχοι υψηλής εξασφάλισης.








Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές η πολύμηνη διαπραγμάτευση για συγχώνευση μεταξύ των Forthnet και Hellas On Line καταλήγει σε ναυάγιο ενώ την ίδια στιγμή οι νέοι ιδιοκτήτες της Wind αναζητούν στόχο εξαγοράς.











Αλλωστε ο μηδενισμός του δανεισμού και υψηλή ρευστότητα της εταιρίας τους προσφέρει τη δυνατότητα άντλησης δανεισμού για οποιαδήποτε εξαγορά επιχείρησης σταθερής τηλεφωνίας στην Ελλάδα.Ήδη φαίνεται να έχουν διερευνήσει όλα τις δυνατότητες επέκτασης και στην κορυφή της προτίμησης έρχεται η Forthnet στην οποία θεωρούν ότι πρέπει να πουληθεί η Nova η οποία δεν θεωρείται αποδοτική.



Σε κάθε περίπτωση το σχέδιο των νέων ιδιοκτητών της Wind είναι να μετατρέψουν την εταιρία σε ένα ολοκληρωμένο φορέα σταθερής και κινητής τηλεφωνίας που θα μπορεί να αποτελέσει το αντίπαλο δέος του ΟΤΕ. Την ίδια στιγμή η Vodoafone δείχνει να εγκλωβίζεται στις εμπορικές συμφωνίες και το σχετικά περιορισμένο ποσοστό στη HoL η οποία είναι δεδομένο πως θα χρειαστεί σύντομα νέα κεφαλαιακή ενίσχυση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: