Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Ξεσκεπάστηκε επιχείρηση-βιτρίνα στο Κολωνάκι

Σε δεκάδες μετράνε οι αστυνομικοί τα θύματα του 32χρονου Γ.Π, ο οποίος είχε ανοίξει επιχείρηση- βιτρίνα στην πλατεία Κολωνακίου και είχε καταφέρει να αποσπάσει εκατομμύρια ευρώ από τα θύματα του.
Ξεσκεπάστηκε επιχείρηση-βιτρίνα στο Κολωνάκι





Ο 32χρονος αγόραζε αυτοκίνητα, ηλεκτρικές συσκευές και είδη πολυτελείας από γνωστές αλυσίδες. Στη συνέχεια πουλούσε τα προϊόντα αυτά σε τιμές πολύ φθηνότερες από τις κανονικές. Με τη τακτική αυτή είχε καταφέρει να δημιουργήσει πελατολόγιο σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Οι πελάτες που επισκεπτόταν το γραφείο της επιχείρησης στο Κολωνάκι έμεναν με ανοικτό το στόμα από τη χλιδή και την πολυτέλεια.



Το παραμύθι όμως τελείωνε γρήγορα. Ο 32χρονος αφού κατάφερνε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των θυμάτων του άρχιζε να πληρώνεται προκαταβολικά για αυτοκίνητα και ηλεκτρικές συσκευές τις οποίες στη συνέχεια δεν παρέδιδε.



Στη λίστα των θυμάτων του βρίσκονται ακόμη και μεγάλα ονόματα της νύχτας και αστυνομικοί ενώ η πλειονότητα των «θυμάτων» είναι δημόσιοι υπάλληλοι που πίστευαν πως θα αποκτούσαν φθηνότερα το αυτοκίνητο των ονείρων τους.



Ο 32χρονος είχε συλληφθεί για την ίδια απάτη το 2007 και είχε φυλακιστεί. Κατάφερε όμως να αποφυλακιστεί γρήγορα καθώς κατόρθωσε να συνεχίσει τις απάτες μέσα από τη φυλακή και να βγάλει τα χρήματα που απαιτούνταν για να ξεχρεώσει τα «θύματα» της πρώτης του περιόδου ως απατεώνα.



Με τρόπο που ερευνάται τώρα από την αστυνομία κατάφερε να δημιουργήσει και ανώνυμη εταιρεία με πρόεδρο τον ίδιο, αν και καταδικασμένος, ενώ η δημιουργία της δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Σήμερα συνελήφθη από άντρες του τμήματος ασφαλείας Συντάγματος, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσαν δεκάδες μηνύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: