Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Πίνουν κρασί, γιατί το νερό είναι ακριβότερο!

Η Νέα Ζηλανδία μας δείχνει το σωστό δρόμο...




Πως θα σας φαινόταν αν το αλκοόλ πωλείτο πιο φτηνά από το εμφιαλωμένο νερό; Αν είστε και λίγο εθισμένοι σίγουρα φαντάζει υπέροχο.....



Αυτό λοιπόν το παράδοξο είναι πραγματικότητα στη Νέα Ζηλανδία όπου οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη δημόσια υγεία καθώς όλο και περισσότεροι πίνουν συστηματικά.



Ειδικότερα, ερευνητές του Πανεπιστημίου Οτάγκο παρατήρησαν ότι το κρασί κοστίζει 62 σεντ σε σύγκριση με το εμφιαλωμένο νερό των 250ml που κοστίζει 67 σεντ.



Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Medical Journal της Ν. Ζηλανδίας, διαπίστωσε επίσης ότι η σχετική τιμή του αλκοόλ είχε πέσει κατακόρυφα κατά την τελευταία δεκαετία, καθώς οι μέσοι μισθοί αυξήθηκαν.



«Αυτό που αναφέρει η ανάλυσή μας είναι ότι το αλκοόλ είναι ίσως το πιο φθηνό ναρκωτικό στη Ν. Ζηλανδία και η ανησυχία μας είναι έκδηλη για αυτό», είπε ο καθηγητής Νικ Γουίλσον.



Μάλιστα σύμφωνα με έρευνες σε παγκόσμιο επίπεδο το φθηνό αλκοόλ είναι υψηλός δείκτης προώθησης του αλκοολισμού στους νέους αυξάνοντας τις επιπτώσεις στην υγεία τους.



Ο κορεσμός στην παραγωγή σταφυλιών στη χώρα έχει οδηγήσει στη πτώση της τιμής τα τελευταία χρόνια στη προσπάθεια των παραγωγών να αντιμετωπίσουν τον ανταγωνισμό

Δεν υπάρχουν σχόλια: